Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα θέλω να κάνω μια ερώτηση για να μου φύγει το άγχος 🤪

η γιαγια μου απεβίωσε πριν 10 μέρες, και κατά τύχη βρήκα στο σπίτι της ένα βιβλιαρίου ταμιευτηρίου της γενικής τράπεζας (η οποία συγχωνεύτηκε με την Πειραιώς)  η οποία μου άφησε ένα μικροποσό αλλά τίμιο 

πηρα τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού στην τράπεζα και μου είπαν ότι ο λογαριασμός έχει κλείσει, λόγω του ότι έχει να κινηθεί πολλά χρόνια και ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν μέσα. Έτσι θα πάω να κάνω επικύρωση των στοιχείων μου για να ανοίξει ο λογαριασμός από ότι καταλαβα.

η ερώτηση μου είναι η εξής: υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν τα λεφτά μέσα αλλά να μην φαίνονται επειδή είναι κλειστός ο λογαριασμός; 
Ο λογαριασμός αυτός έχει να κινηθεί μάλλον από το 2005, έκλεισε το ‘16 και ο νόμος λέει ότι μετά από 20 χρόνια τα παίρνει το δημόσιο 

μαμά ξέρει κάποιος παρακαλώ ας μου απαντήσει:)

Επεξ/σία από Anastasiat03
  • Moderators
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Anastasiat03 είπε

η γιαγια μου απεβίωσε πριν 10 μέρες, και κατά τύχη βρήκα στο σπίτι της ένα βιβλιαρίου ταμιευτηρίου της γενικής τράπεζας (η οποία συγχωνεύτηκε με την Πειραιώς)  η οποία μου άφησε ένα μικροποσό αλλά τίμιο 

πηρα τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού στην τράπεζα και μου είπαν ότι ο λογαριασμός έχει κλείσει, λόγω του ότι έχει να κινηθεί πολλά χρόνια και ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν μέσα. Έτσι θα πάω να κάνω επικύρωση των στοιχείων μου για να ανοίξει ο λογαριασμός από ότι καταλαβα.

η ερώτηση μου είναι η εξής: υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν τα λεφτά μέσα αλλά να μην φαίνονται επειδή είναι κλειστός ο λογαριασμός; 
Ο λογαριασμός αυτός έχει να κινηθεί μάλλον από το 2005, έκλεισε το ‘16 και ο νόμος λέει ότι μετά από 20 χρόνια τα παίρνει το δημόσιο 

Oταν ανοιξεις το λογαριασμο θα παρεις μια κινηση λογαριασμου , ωστε να δεις μηπως ειτε τραβηκτηκαν τα λεφτα ειτε εγιναν μεταφορα σε καποιον αλλο , μπορει απλα το βιβλιαριο να μην ειναι ενημερωμενο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Μπορεις να τον επανενεργοποιησεις εσυ;

Μονο αν ειναι ο μοναδικος κληρονομος . Αλοιως θελει εξουσιοδοτηση απο τους υπολοιπους.

Για να γινει αναληψη απο τον/τους δικαουχους θα πρεπει το ποσο να δηλωθει στη δηλωση αποδοχης κληρονομιας  με οτι αυτο συνεπαγεται .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Μονο αν ειναι ο μοναδικος κληρονομος . Αλοιως θελει εξουσιοδοτηση απο τους υπολοιπους.

Αυτο ακριβως υπεθεσα και εγω.

• Like 1
Δημοσ.

- ληξιαρχική πράξη θανάτου & πιστοποιητικό εγγύτερων συγγενών για να δηλωθεί ο θάνατος του δικαιούχου του λογαριασμού (αν δεν έχει δηλωθεί ήδη)

- βεβαιωση κληρονομων - μη αποποίησης κληρονομιάς, επικαιροποιημένα έγγραφα όλων των κληρονόμων (αδτ, εκκαθαριστικό, λογαριασμός δέκο-τηλεφώνου, αποδειξη μισθοδοσίας/συνταξης/ε3)

τα πας όλα αυτά και σε λίγες μέρες σου περνάνε το υπόλοιπο μοιρασμένο σε όλους τους νόμιμους κληρονόμους.

Δημοσ.
Στις 5/7/2022 στις 3:07 ΜΜ, Anastasiat03 είπε

η οποία μου άφησε ένα μικροποσό αλλά τίμιο 

Oταν λες στο αφησε; 

2 ώρες πριν, SnakeMJK είπε

σου περνάνε το υπόλοιπο μοιρασμένο σε όλους τους νόμιμους κληρονόμους

Κακα μαντατα για την Αναστασια.

Δημοσ.
Στις 5/7/2022 στις 3:19 ΜΜ, Inuyasha είπε

Oταν ανοιξεις το λογαριασμο θα παρεις μια κινηση λογαριασμου

Για να πάρει κίνηση λογαριασμού από τόσο παλιά πρέπει να κάνει αίτηση και να πληρώσει νομίζω 15-30 ευρώ.

Είχε ο πατέρας μου παρόμοιο περιστατικό με ξεχασμένα 100ευρώ σε λογαριασμό Αspis Bank --> Τ Bank --> Tαχυδρομικό Ταμιευτήριο --> Εurobank

@Anastasiat03 Αν σου είπαν ότι δεν υπάρχει μέσα ποσό, μπορει και να τα σήκωσε κάποιος συγγενής. Κοίτα αν είχε και κάρτα η γιαγιά.

Δημοσ.
Στις 5/7/2022 στις 3:07 ΜΜ, Anastasiat03 είπε

Είσαι συνδικαιούχος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...