Bestsale Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Εχω ένα καναλι στο YouTube που το εχω συνδεμένο με το gmail μου.Πηγα σήμερα να κάνω κάποιες αλλαγές στο λογαριασμό μου με αποτέλεσμα ενώ αλλαξα τους κωδικούς να εχω κλειδωθεί απέξω.Μόνο μια φορά με ε αφησε να κάνω reset του κωδικούς με το 2o email ανάκτησης.Τωρα μου ζητάει έναν από τους 8 8ψηφιους εφεδρικούς αλλά δεν θυμάμαι κανέναν γιατί ο λογαριασμός είναι παλιός .σώστε με γιατί ειναι το κύριο mail μου και το χρειαζομαι απαραίτητα.Υπαρχει κάποιος να πάρω τους εφεδρικούς κωδικούς ;η να ξανακάνω reset των κωδικό μου;
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, Bestsale είπε Εχω ένα καναλι στο YouTube που το εχω συνδεμένο με το gmail μου.Πηγα σήμερα να κάνω κάποιες αλλαγές στο λογαριασμό μου με αποτέλεσμα ενώ αλλαξα τους κωδικούς να εχω κλειδωθεί απέξω.Μόνο μια φορά με ε αφησε να κάνω reset του κωδικούς με το 2o email ανάκτησης.Τωρα μου ζητάει έναν από τους 8 8ψηφιους εφεδρικούς αλλά δεν θυμάμαι κανέναν γιατί ο λογαριασμός είναι παλιός .σώστε με γιατί ειναι το κύριο mail μου και το χρειαζομαι απαραίτητα.Υπαρχει κάποιος να πάρω τους εφεδρικούς κωδικούς ;η να ξανακάνω reset των κωδικό μου; Για να τους ζηταει σημαινει οτι καποτε τους ειχες εκδώσει, αρα ησουν υποχρεωμένος να τους εχεις
chios Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Άλλες επιλογές δεν σου δίνει εκτός από τους εφεδρικους κωδικούς; Όταν εκδώσεις τους κωδικούς αυτούς σου λέει να τους κρατήσει κάπου και να μην τους χάσεις.
Bestsale Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Έπρεπε να τους κρατήσω αλλά ο λογαριασμός είναι 10+ χρόνων.δεν μπορώ να θυμηθώ με τίποτα που μπορει να τους εχω.Επίσης ενώ μου έκανε επαναφορά κωδικού μέσω του εναλλακτικού μέιλ που είχα δώσει ,δεν παίρνει τον καινούριο κωδικο και μου οταν ξανά ζητάω επαναφορά κωδικού δεν μου δινει την ίδια επιλογή μέσω του εναλλακτικού μειλ και μου στέλνει κωδικο επαλήθευσης στο μειλ που είμαι κλειδωμένος απέξω
dkmaster Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Σε ανάλογη περίπτωση είχα κάνει το εξής. Υπομονή 72 ώρες ακριβώς από την τελευταία απόπειρα εισόδου, έπειτα δοκιμή επαναφοράς κωδικού μέσω chrome browser καθαρού, χωρίς επεκτάσεις, χωρίς τίποτα. Έτσι με άφησε να μπω. 1
9-11 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 10 ώρες πριν, dkmaster είπε Σε ανάλογη περίπτωση είχα κάνει το εξής. Υπομονή 72 ώρες ακριβώς από την τελευταία απόπειρα εισόδου, έπειτα δοκιμή επαναφοράς κωδικού μέσω chrome browser καθαρού, χωρίς επεκτάσεις, χωρίς τίποτα. Έτσι με άφησε να μπω. Παρομοίως. Αυτό που πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε, είναι τις συνεχείς απόπειρες login γιατί εκλαμβάνονται από τον όχι-και-τόσο-έξυπνο αλγόριθμο της Google ως προσπάθεια παραβίασης (ή κάτι τέτοιο). Κι εγώ είχα φάει φρίκη, είχα ήδη αρχίσει την διαδικασία ενημέρωσης κρατικών φορέων & υπηρεσιών (γιατί κι εδώ ήταν περίπτωση primary mail account) και τελικά μετά από 3 μέρες, η Google έκανε την τιμή να μας αναγνωρίσει ως νόμιμους κατόχους. Και εγώ, σε αντίθεση με τον φίλο @Bestsale, δεν είχα επιχειρήσει καμία αλλαγή. Το κλείδωμα ενεργοποιήθηκε (ηλιθιωδώς), μετά από IP renewal. Που και αυτή έγινε αυτόματα από τον πάροχο - είχα την ίδια για κάνα μήνα, ξαφνικά άλλαξε (μιλάμε πάντα για το ίδιο geolocation, όχι σήμερα μπαίνω από την Αθήνα και αύριο από το Cape Town!) , η Google το θεώρησε ύποπτο και μπλόκαρε την πρόσβαση. Το θυμάμαι και μου ανεβαίνει η πίεση! 🤬 Μετά το συμβάν και την τρομάρα που πήρα, αναγκάστηκα να περάσω το εν λόγω gmail account και στο κινητό προσθέτοντας ταυτόχρονα κάθε διαθέσιμο μέτρο ασφαλείας. Πλήρες φακέλωμα δηλαδή. Για ένα διάστημα είχα την υποψία πως επρόκειτο για στοχευμένη κίνηση προς όσους χρήστες αρκούνταν σε ένα recovery email και δεν είχαν μέχρι τότε ταυτοποιηθεί 🤐 με αριθμό κινητού. Στην πρώτη ευκαιρία σε κλειδώνει έξω, πανικοβάλλεσαι και στη συνέχεια λαμβάνεις όλα τα «απαραίτητα μέτρα ασφαλείας» (το φακέλωμα που λέγαμε) προκειμένου να αποφύγεις τις κακοτοπιές στο μέλλον... Περισσότερα στο gmail κλείδωμα και αδυναμία ανάκτησης μέσω recovery mail. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 To 2FA δεν είναι φακέλωμα. Για την προστασία σου γίνεται. Δεν χρειάζεται να φακελώσει τον αριθμό του κινητού σου όταν έχει φακελωμένο όλο το κινητό σου.
9-11 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 37 λεπτά πριν, random_dude είπε To 2FA δεν είναι φακέλωμα. Για την προστασία σου γίνεται. Δεν χρειάζεται να φακελώσει τον αριθμό του κινητού σου όταν έχει φακελωμένο όλο το κινητό σου. Μα μέχρι εκείνη τη μέρα ΔΕΝ είχε φακελωμένο* το κινητό μου. Με την απόκτηση του 1ου smartphone, και επιδιώκοντας καταμερισμό εργασιών, δημιούργησα ξεχωριστό λογαριασμό αποκλειστικά για το τηλέφωνο. Το inbox της ηλ. διεύθυνσης αυτής παρέμενε επί χρόνια άδειο μέχρι την περίοδο των capital controls όταν και το δήλωσα στη Revolut. Για το άλλο gmail account, το primary, είχα πρόσβαση από PC/Laptop και μόνον. Το αδικαιολόγητο (;) κλείδωμα ήταν που με ανάγκασε να καταφύγω στην χρήση του κινητού ως user verification όλων -πλέον- των gmail διευθύνσεων. Όταν βρω χρόνο θα γράψω τις εντυπώσεις μου και για το Google Authenticator. Προσοχή, όχι για τη μέθοδο 2FA γενικώς. Για το συγκεκριμένο app και το πως ΔΕΝ συνεργάζεται με password managers όπως το KeePass. *Λέγοντας «φακελωμένο», αναφέρομαι στην διασταύρωση στοιχείων, στο χτίσιμο προφίλ. Μέχρι πριν μερικά χρόνια (καμιά δεκαετία ίσως), ο τηλεφωνικός αριθμός ήταν προαιρετικός. Μπορούσες να ανοίξεις όσα gmail ήθελες δηλώνοντας απλώς ερωταπαντήσεις ασφαλείας («Πως ονομάζεται το κατοικίδιό σας») μαζί με μια υπάρχουσα εναλλακτική διεύθυνση.
Bestsale Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2022 Εχω προσπαθήσει αρκετές φορές οπότε θα το αφήσω μήπως και μου ξαναβγάλει την επιλογή ανάκτησης μέσω του 2ου mail μου.
dkmaster Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, Bestsale είπε Εχω προσπαθήσει αρκετές φορές οπότε θα το αφήσω μήπως και μου ξαναβγάλει την επιλογή ανάκτησης μέσω του 2ου mail μου. Πολύ σημαντικά 2 πράγματα, στο λέω γιατί παιδευόμουν καμία εβδομάδα. Μην προσπαθείς για 72 ώρες. Δοκιμή μόνο με chrome χωρίς επεκτάσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα