Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνώμη για το τμήμα. Είμαι ανάμεσα σε Βόλο ή Πάτρα. Με βολεύει ο Βόλος με την έννοια ότι είναι πιο κοντά, αλλά το τμήμα της Πάτρας είναι παλιό και καλό. Θέλω να ξέρω αν το τμήμα του Βόλου είναι αρκετά καλό ή όχι για να αποφασίσω.

Δημοσ.

Επειδή το μόνο κριτήριο πρέπει ναναι η σχολή, και το ότι είναι κοντά είναι τόσο θετικό όσο και αρνητικό. Εκτός φυσικά αμα λέμε ότι θα μας Βόλο για να μένεις σπίτι σου και να γλιτώνεις το νοίκι. Αλλιώς τι σημασία έχει αμα κανεις να πας σπίτι 2 η 4 ωρες 4-5 φορές τον χρόνο που θα πηγαινοέρχεσαι; Φοιτητής θα εισαι, χρόνος υπάρχει άπλετος!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yolo300 είπε

γιατί?

Γτ το πανεπιστήμιο πατρας εχει καλυτερο ονομα απο το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Απο γνωστο μου που ηθελε μηχανολ μηχ πριν καποια χρονια δεν εμεινε ευχαριστημενος απο τις εγκαταστάσεις. Τωρα δεν ξερω ισως να ναι καλύτερα τα πράγματα ή και χειρότερα 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβασε τους οδηγους σπουδων, παροτι ιδια τμηματα θα εχουν καποιες διαφορες. Στην Πατρα ειναι μηχανολογων και αεροναυπηγων ενω στο Βολο σκετο μηχανολογων. Προσωπικη μου αποψη οτι της Πατρας ισως ειναι λιγο καλυτερη απο συνεδρια που εχω δει (Πιο πολλα ερευνητικα προγραμματα, καλυτερα εργαστηρια), αυτο ισως εσυ δεν θα το δεις στην πραξη σαν φοιτητης και τοσο.

Στο τελος της ημερας ΜΜ θα βγεις και απο τα δυο, κανενας εργοδοτης δεν θα ασχοληθει ιδιαιτερα με το πανεπιστημιο. Οποτε δες και ποια απο τις δυο πολεις προτιμας. Πατρα δεν εχω παει και δεν εχω αποψη.Ο Βολος ειναι υπεροχος, εχεις διπλα θαλασσα, βουνο και νησια. Θεσσαλονικη, Αθηνα ειναι κοντα, ομοιως και η Λαρισα.

Η σχολη του Βολου ειναι μεσα στην πολη ενω της Πατρας ειναι 6-7 χλμ εξω απο την Πατρα.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 5/7/2022 στις 11:24 ΠΜ, Papakaliati είπε

Επειδή το μόνο κριτήριο πρέπει ναναι η σχολή, και το ότι είναι κοντά είναι τόσο θετικό όσο και αρνητικό. Εκτός φυσικά αμα λέμε ότι θα μας Βόλο για να μένεις σπίτι σου και να γλιτώνεις το νοίκι. Αλλιώς τι σημασία έχει αμα κανεις να πας σπίτι 2 η 4 ωρες 4-5 φορές τον χρόνο που θα πηγαινοέρχεσαι; Φοιτητής θα εισαι, χρόνος υπάρχει άπλετος!

Επίτρεψε μου να διαφωνήσω. 

Αν τα κίνητρα του νηματοθέτη είναι κυρίως οικονομικά τότε ναι παίζει ρόλο η πόλη. Ακόμη και σπίτι δικό του να μην έχει η διαφορά στα ενοίκια Βόλου- Πάτρας είναι μεγάλη. Και τα έξοδα μετακίνησης είναι λιγότερα αν είσαι πιο κοντά. Ο αδερφός μου που σπούδαζε κοντά κάθε ΣΚ ήταν στο πατρικό για να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα. Επισης στο τελευταίο έτος ξενοικιασε και πηγαινοερχοταν με το αυτοκίνητο μόνο για τα εργαστήρια και τις εξεταστικές. Εγώ που σπούδασα μακριά έκανα τα διπλασια ίσως και παραπάνω έξοδα για τη φοίτηση μου. 

Στο τέλος της ημέρας τον ίδιο τίτλο θα πάρεις. Ίσως παίξει ρόλο το όνομα του πανεπιστημίου μόνο στην πρώτη σου δουλειά. Μετά απλά θα είναι μια φράση στο βιογραφικό σου γιατί όλοι θα κοιτάζουν την προϋπηρεσία σου. Και άντε πες μαθαίνουν πιο βαθιά κάποιες έννοιες στην Πάτρα. Πόσες από αυτές θα εφαρμόσεις όντως στη δουλειά σου; Το μόνο σίγουρο ότι η δουλειά θα σε μάθει και πως μετά από ένα χρονο θα έχεις ξεχάσει τα μισα που είχες διδαχθεί στο Πανεπιστήμιο. 

Οπότε εγώ προτείνω να επιλέξεις το τμήμα που εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα σου.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/7/2022 στις 2:26 ΠΜ, OxiGiannisGiannakis είπε

οσον αφορά για το εξωτερικό, έχει την ίδια αναγνώριση?

Επεξ/σία από yolo300
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, yolo300 είπε

Χωρίς να θέλω να φανώ κακός, δεν πιστεύω ότι θα κάνει διαφορά στο εξωτερικό το εάν έκανες το προπτυχιακό σου στην Πάτρα ή στον Βόλο...

Σύμφωνω με τον Δημήτρη παραπάνω, εάν υπάρχει οικονομικό θέμα προφανώς και θα διαλέξεις μία σχολή που είναι σχετικά κοντά και σε γλυτώνει από περιττά έξοδα. Για να χαθεί ο καλός φοιτητής πρέπει το τμήμα να είναι πραγματικά κακής ποιότητας, κάτι που στην προκειμένη δεν ισχύει.

Εάν μπορείς να υποστηρίξεις μία άλλη πόλη, κάνε σύγκριση των προγραμμάτων σπουδών για να δεις ποιο είναι περισσότερο προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα σου ( δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές, ωστόσο μπορεί κάποιο να σε κερδίσει περισσότερο), δες λίγο τους καθηγητές και τις εγκαταστάσεις και διάλεξε έχοντας αυτά ως κριτήριο, όχι διασκέδαση κ.τ.λ.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/7/2022 στις 12:33 ΜΜ, yolo300 είπε

Mate ο μέσος Βρετανος/Γερμανος/Ολλανδός που κοιτάζει την αίτηση σου δε ξερει που πέφτει ούτε η Πάτρα ούτε ο Βόλος. Αθηνα-Θεσσαλονίκη ξέρει οπως κι εσύ πιστευω δεν εχεις ιδεα για τη συγκριση των Πολυτεχνείων του Ντορτμουντ και του Μπράουνσβάιγκ, ζητημα να ξερεις να τα δειξεις στο χάρτη καλα καλά. Καλά για Αμερικάνους δε το συζητάμε καν. 

Για το μεταπτυχιακό σου παίζουν κι άλλα ρόλο. Αν θα κάνεις δημοσίευση, αν θα εχεις καλό βαθμό σε κάποιο standardised test, ενα δυνατο φοιτητικό πρότζεκτ που θα συμμετάσχεις κλπ. Και επίσης ακόμα δεν εχεις περάσει, μη σκέφτεσαι το μεταπτυχιακό, μπορει να μη κάνεις καν στην τελική. Μηχανολόγος έχω τελειώσει κι εγώ και οι μισοι φίλοι μου δεν σκέφτηκαν καν το μεταπτυχιακό όταν τελειώσαμε. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...