Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ως επαγγελματίας σταμάτησα να δέχομαι πληρωμές με pp. Πλήρωνα τρελα έξοδα προμήθειας και συμφέρει μόνο για να πληρώνεις άλλους σε pp. Εάν πρέπει να βγάλεις τα χρήματα από το pp, ειναι απαγορευτικες οι χρεώσεις. Σε όποιαδηποτε κάρτα, ακόμη και να μεταφέρεις τα χρήματα μεταξύ λογαριασμών σου. Κάποια στιγμή είχα φτάσει ένα ποσό που δεν μπορούσα να το ξοδέψω καθώς δεν είχα προμηθευτές που να μπορούσα να πληρώνω σε PayPal ενώ για να το μεταφέρω σε λογαριασμό, άστο. Το σταμάτησα και ηρέμησα. Οι χρεώσεις των epos ειναι πολύ μα πολύ χαμηλότερες από το PayPal. Όταν θέλεις να σου γινει η εκκαθάριση την ίδια ημέρα από την τράπεζα θα πληρώσεις. Και είναι λογικό. Αλλά η προμήθεια συναλλαγής είναι ελάχιστη. Όποιος συγκρίνει τις προμήθειες συναλλαγών των τραπεζών με αυτές του PayPal και προτιμά το PayPal δεν έχει ιδέα (ή παίρνει χρήματα μαύρα που δεν τα δηλώνει πουθενά ή κανει μια συναλλαγή τον μήνα). Για eshop το PayPal ειναι τραγικό. 

• Like 2
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Αν αξίζει κάποια τράπεζα στο εξωτερικό για ασφάλεια εννοώ. Δεν θέλω επιτόκιο κλπ είμαι οκ. 

Αν έχεις μέχρι 100.000 καταθέσεις καλύπτεσαι απο όλες τις τράπεζες (τις ελληνικές εννοώ) αυτή τη στιγμή, οτι και να γίνει... και μαλιστα είναι 100.000 ανα πιστωτικό ίδρυμα... δηλαδή σε κάθε τράπεζα μπορείς να έχεις από 100.000. Απλά με πληθωρισμό 10% είναι σα να χανεις το 10% της αξίας του χρήματος αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα...

Επεξ/σία από vasilis11
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, vasilis11 είπε

Αν έχεις μέχρι 100.000 καταθέσεις καλύπτεσαι απο όλες τις τράπεζες (τις ελληνικές εννοώ) αυτή τη στιγμή, οτι και να γίνει... και μαλιστα είναι 100.000 ανα πιστωτικό ίδρυμα... δηλαδή σε κάθε τράπεζα μπορείς να έχεις από 100.000. Απλά με πληθωρισμό 10% είναι σα να χανεις το 10% της αξίας του χρήματος αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα...

Σε ξένη τράπεζα θέλω να τα βάλω πλαστικό 

Δημοσ.

Γνωριζει καποιος ποιες εναλλακτικες επιλογες υπαρχουν αντιστοιχες με paypal? Εχω απογοητευτει τα τελευταια 3 χρονια με την ποιοτητα υπηρεσιων και το φερόμενο «protection» που παρεχει.

Δημοσ.

Προφανώς αυτό θα έχει επιπτώσεις κλονίζοντας την εμπιστοσύνη για λόγους ευελιξίας ορισμένες επιχειρήσεις αλλά ιδωμεν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Boubis1411 είπε

Σε ξένη τράπεζα θέλω να τα βάλω πλαστικό 

Κάτι σαν Revolut N26 Vivid Monese κλπ;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, james01gr είπε

Όποιος συγκρίνει τις προμήθειες συναλλαγών των τραπεζών με αυτές του PayPal και προτιμά το PayPal δεν έχει ιδέα (ή παίρνει χρήματα μαύρα που δεν τα δηλώνει πουθενά ή κανει μια συναλλαγή τον μήνα). Για eshop το PayPal ειναι τραγικό. 

Το ανέκδοτο της ημέρας.

Καταρχήν αγαπητέ, με βάση τον ευρωπαϊκό KYC νόμο, είναι υποχρεωτικό να δηλώσεις τα πάντα στην οποιαδήποτε τράπεζα (ΑΦΜ, έδρα, άδεια επαγγελματία, λογαριασμό κοινής ωφέλειας κ.α.) ακόμη και αν η τράπεζα βρίσκεται στην ακτή ελεφαντοστού, πόσο μάλλον το PayPal. Δεύτερον, όλες τις συναλλαγές τις δηλώνεις, ξέρεις κανένα που να μην τα δηλώνει ; ακόμη και αν μιλάμε για artist. Η μοναδική περίπτωση να τα "πάρει μαύρα" κάποιος είναι με χαρτονομίσματα, που και αυτά πάνε να εκλείψουν από την αγορά αφού αντικαταστάθηκαν με το πλαστικό χρήμα, και προφανώς γνωρίζεις ήδη ότι δεν μπορείς να κόψεις παραστατικό με πληρωμή μέσω μετρητών για άνω των 500€ συναλλαγή.

Όσο αφορά τις προμήθειες σε ορισμένες κατηγορίες συμφωνώ, αλλά εφόσον οι προμηθευτές μου και οι πελάτες μου είναι εκτός Ελλάδας και όλοι δέχονται PP λίγο με απασχολεί. Μόνο το ενοίκιο και τους λογαριασμούς (εντός Ελλάδας) με ενδιέφερε, όσο υπήρχε το κατάστημα.

Εναλλακτικό σαν σύστημα είναι το AliPay, αλλά αυτό εξυπηρετεί αν έχεις επαφές με Κίνα.

ΥΓ. Για το eShop τείνω να συμφωνήσω, αλλά στον επισκέπτη "χτυπάει" κάποιες φορές καμπανάκι αν δεν το έχεις ως επιλογή στους τρόπους πληρωμής. Αναφέρομαι σε Αμερικάνους πελάτες που παίζει το καλό κασέρι.

Επεξ/σία από Pokemon640
  • Like 2
Δημοσ.
6 hours ago, Boubis1411 said:

Αν αξίζει κάποια τράπεζα στο εξωτερικό για ασφάλεια εννοώ. Δεν θέλω επιτόκιο κλπ είμαι οκ. 

Αυτό τότε δεν έχει νόημα. Και στις ελληνικές το ίδιο προστατευμένος είσαι. Ανάλογα τώρα πόσα έχεις. Γενικά σε κάθε τραπεζικό ίδρυμα ΜΗΝ έχεις πάνω από 100Κ ευρώ στο ίδιο όνομα. Αν τελειώσεις με τις ελληνικές ξεκίνα γερμανικές αρχικά και βλέπεις

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Boubis1411 είπε

Ναι ναι. Αυτές τις έχω... Καμία άλλη; 

Πιο καλή από αυτές και δωρεάν, εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω. Όποιος γνωρίζει ας πει, ενδιαφέρομαι κι εγώ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Eshop χωρίς paypal , το ακούσαμε και αυτό...

Eδώ τείνουμε να "πετάξουμε" ΟΛΕΣ τις ελληνικές τράπεζες με τα plugins που δεν δουλεύουν καθώς φτιάχθηκαν στο πόδι... 

Μόνο και μόνο οτι το paypal έχει επιστροφή εγγύησης χρημάτων σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το "προιόν" αξίζει κάποιος να το έχει.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kostasperv είπε

Eshop χωρίς paypal , το ακούσαμε και αυτό...

Eδώ τείνουμε να "πετάξουμε" ΟΛΕΣ τις ελληνικές τράπεζες με τα plugins που δεν δουλεύουν καθώς φτιάχθηκαν στο πόδι... 

Μόνο και μόνο οτι το paypal έχει επιστροφή εγγύησης χρημάτων σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το "προιόν" αξίζει κάποιος να το έχει.

Καλύτερη εγγύηση από την αμφισβήτηση συναλλαγών για συναλλαγές εντός Ελλάδας δεν υπάρχει. Μια χαρά προστατεύεται ο πελάτης εάν δεν σταλεί το προϊόν. Εάν μιλάμε για eshop που θες να αγοράσεις στο εξωτερικό, τότε αλλάζει το θεμα και θέλεις το eshop να έχει PayPal. Σε σχέση με τα plug in εμένα μια χαρά μου δουλεύει αυτό που έχω. Χρονια τώρα. Και όχι, δεν προκειται για παραγγελία 100 ευρώ να εχω κόστος 4 και 5 ευρώ στο PayPal όταν στην Ελλάδα πληρώνω πολύ λιγότερο. Και μετά για να πληρώνω ΦΠΑ και εφκα να πληρώνω και άλλη προμήθεια για να τα κουνήσω. Το δούλεψα 2 χρονια, τέλος. 

1 ώρα πριν, Pokemon640 είπε

Το ανέκδοτο της ημέρας.

Καταρχήν αγαπητέ, με βάση τον ευρωπαϊκό KYC νόμο, είναι υποχρεωτικό να δηλώσεις τα πάντα στην οποιαδήποτε τράπεζα (ΑΦΜ, έδρα, άδεια επαγγελματία, λογαριασμό κοινής ωφέλειας κ.α.) ακόμη και αν η τράπεζα βρίσκεται στην ακτή ελεφαντοστού, πόσο μάλλον το PayPal. Δεύτερον, όλες τις συναλλαγές τις δηλώνεις, ξέρεις κανένα που να μην τα δηλώνει ; ακόμη και αν μιλάμε για artist. Η μοναδική περίπτωση να τα "πάρει μαύρα" κάποιος είναι με χαρτονομίσματα, που και αυτά πάνε να εκλείψουν από την αγορά αφού αντικαταστάθηκαν με το πλαστικό χρήμα, και προφανώς γνωρίζεις ήδη ότι δεν μπορείς να κόψεις παραστατικό με πληρωμή μέσω μετρητών για άνω των 500€ συναλλαγή.

Όσο αφορά τις προμήθειες σε ορισμένες κατηγορίες συμφωνώ, αλλά εφόσον οι προμηθευτές μου και οι πελάτες μου είναι εκτός Ελλάδας και όλοι δέχονται PP λίγο με απασχολεί. Μόνο το ενοίκιο και τους λογαριασμούς (εντός Ελλάδας) με ενδιέφερε, όσο υπήρχε το κατάστημα.

Εναλλακτικό σαν σύστημα είναι το AliPay, αλλά αυτό εξυπηρετεί αν έχεις επαφές με Κίνα.

ΥΓ. Για το eShop τείνω να συμφωνήσω, αλλά στον επισκέπτη "χτυπάει" κάποιες φορές καμπανάκι αν δεν το έχεις ως επιλογή στους τρόπους πληρωμής. Αναφέρομαι σε Αμερικάνους πελάτες που παίζει το καλό κασέρι.

Ξέρεις πόσοι επαγγελματίες δεν έχουν εμπορικό λογαριασμό στο PayPal και δουλεύουν με ιδιωτικό; πόσοι δεν κόβουν αποδείξεις; ειδικά στην παροχή υπηρεσιών. Εδώ έχουν πήξει τα νησιά με pos τραπεζών άλλων χωρών στην Ελλάδα, στο PayPal θα κολλήσουν; τον ιδιωτικό λογαριασμό στο PayPal ποιος τον ελεγχει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, james01gr είπε

Ξέρεις πόσοι επαγγελματίες δεν έχουν εμπορικό λογαριασμό στο PayPal και δουλεύουν με ιδιωτικό; πόσοι δεν κόβουν αποδείξεις; [...] τον ιδιωτικό λογαριασμό στο PayPal ποιος τον ελεγχει;

με μια καρφωτή στην ΑΑΔΕ/ΣΔΟΕ τον γδύνεις τον άλλο που τα κάνει αυτά. Έτσι είχα γδύσει και περάσει με ΚΤΕΟ ένα παράνομο eShop που πήγε να μου φάει λεφτά και δεν έστελνε ποτέ το προϊόν.

2 ώρες πριν, james01gr είπε

Εδώ έχουν πήξει τα νησιά με pos τραπεζών άλλων χωρών στην Ελλάδα, στο PayPal θα κολλήσουν;

Τα ξένα POS είναι μια άλλη κουβέντα, από τη στιγμή που υπάρχει ο ενιαίος ευρωπαϊκός χώρος και η ανοιχτή αγορά, υπάρχει μια μικρή ανοχή. Δυστυχώς αυτό εδραιώθηκε επειδή έχουμε ένα από τα ακριβότερα ΦΠΑ που αγγίζει κάποιες φορές και κάτι υψηλούς φόρους του 30% των ΗΠΑ. Δίχως να έχουμε τις ίδιες οικονομικές ανέσεις με αυτούς.

Ένας άλλος σχολιαστής πολύ σωστά το έθεσε, οι τράπεζες είναι "Super market πιστωτικών προϊόντων", ψωνίζεις τις υπηρεσίες εκεί που σε συμφέρει περισσότερο. Γιαυτό ακριβώς και δεν γινόταν να δώσω απάντηση "πήγαινε τα λεφτά σου εκεί", γιατί μπορεί την επόμενη μέρα να βγουν άλλα μέτρα/επιτόκια η περιορισμούς, ακόμη και αν κάποιος πάει τα χρήματα στο UK, αν και την Αγγλία την εμπιστεύομαι λίγο παραπάνω.

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ.

Από το κακό στο χειρότερο δυστυχώς. Πάλι καλά που η προμήθειά του παραμένει κάτω του 5%, αλλά και πάλι. Πρόσφατα χρειάστηκε να τραβήξω από τον ένα λογαριασμό PayPal στην τράπεζα και μου πετούσε σφάλμα η τράπεζα. Τελικά έστειλα δωρεάν στον άλλο μου λογαριασμό PayPal και τράβηξα από εκεί σε άλλη τράπεζα και το πρόβλημα λύθηκε. Τώρα για να μεταφέρει κάποιος από τον ένα λογαριασμό του στον άλλο χρήματα θα πρέπει να πληρώσει αυτό το 5%... Για οποιοδήποτε ποσό άνω των 100 ευρώ η προμήθεια είναι σαφώς μεγαλύτερη των 4 ευρώ των ελληνικών τραπεζών και αρχίζει να γίνεται ασύμφορο...

Υπάρχει άραγε τρόπος λογαριασμός για επιχειρήσεις να ξαναγίνει απλός; Προφανώς δεν θα μπορεί να λαβει χρήματα μετά, μόνο να στείλει, αλλά ίσως αυτό να είναι μια λύση της μιας διαδρομής και όχι αμφίδρομη. Π.χ. ροή από τράπεζα μετά σε απλό λογαριασμό μετά σε επιχειρηματικό και μετά στην άλλη τράπεζα δωρεάν... Αλλά ολόκληρη ιστορία για να γλιτώσουμε κάτι που σήμερα είναι δωρεάν... Κρίμα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...