nchatz Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Οι επιχειρηματικοί (business) χρήστες του PayPal θα πρέπει πλέον να πληρώνουν τέλη συναλλαγής για όλες τις μεταφορές χρημάτων, ανεξάρτητα από το αν οι πληρωμές αυτές πραγματοποιούνται σε φίλους και συγγενείς. Μέχρι σήμερα, όλες οι πληρωμές που γίνονται μέσω PayPal κατατάσσονται σε 2 κατηγορίες, είτε σε "Αγαθά και υπηρεσίες" είτε σε "Φίλους και Οικογένεια", με τις τελευταίες να μην υπόκεινται σε πρόσθετα τέλη χρέωσης από το PayPal. Ωστόσο από τις 28 Ιουλίου το “πάρτι” τελειώνει για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυτό το παραθυράκι για να παρακάμψουν τα τέλη αφού μόνο οι προσωπικοί λογαριασμοί PayPal θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν πληρωμές από "Φίλους και Οικογένεια". Η ανακοίνωση έρχεται σε μια στιγμή όπου το PayPal πρόκειται να "απλοποιήσει" την αμοιβή του πωλητή αγαθών και υπηρεσιών στο 2,99%, χωρίς πάγια χρέωση, για όσους πελάτες βρίσκονται εντός ΗΠΑ. Η τρέχουσα χρέωση της PayPal για τα αγαθά και τις υπηρεσίες έχει οριστεί στο 2,89%, συν 0,49 δολάρια ανά συναλλαγή. Η τελευταία απόφαση του PayPal σημαίνει επίσης ότι οι επιχειρηματικοί χρήστες της υπηρεσίας που τη χρησιμοποιούν για τις εμπορικές υπηρεσίες που προσφέρει, θα πρέπει να δημιουργήσουν ξεχωριστό λογαριασμό αν θέλουν να λαμβάνουν πληρωμές φίλων και συγγενών. Η μετοχή της PayPal έχει δεχτεί πλήγμα το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας τη φετινή χρονιά πτώση ακόμα μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των τεχνολογικών μετοχών. Η εταιρεία έχει χάσει περίπου τα δύο τρίτα της αξίας της κατά το τελευταίο έτος από την κορύφωση που σημείωσε τον Ιούλιο του 2021, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα payment gateways παγκοσμίως. Ωστόσο, η PayPal βελτιώνει την προσφορά της καθώς προσπαθεί να αρπάξει ένα κομμάτι της αναπτυσσόμενης αγοράς υπηρεσιών BNPL (Buy Now Pay Later) και άλλων αναδυόμενων αγορών. Ο γίγαντας των πληρωμών ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επεκτείνει την υπηρεσία του με ένα νέο πρόγραμμα Pay Monthly, το οποίο θα επιτρέπει στους πελάτες με έδρα τις ΗΠΑ να κατανέμουν τις αποπληρωμές χρέους σε περίοδο που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2 χρόνια. Η σχετική υπηρεσία είναι διαθέσιμη για αγορές αξίας μεταξύ 199 και 10.000 δολαρίων, με επιτόκια που κυμαίνονται από 0% έως 29,99% ανάλογα με τη διάρκεια του προγράμματος αποπληρωμής. Τέλος η PayPal επεκτείνεται και στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, προσθέτοντας χαρακτηριστικά που υποστηρίζουν την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων μεταξύ των χρηστών, μετατρέποντας ουσιαστικά την πλατφόρμα σε ένα πλήρως λειτουργικό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
user2163 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Εγώ αυτό που κρατάω από αυτό είναι ότι σε μία εποχή που μας έχει τσακίσει η ακρίβεια κάτι γίνεται πιό ακριβό. 8 1
Pokemon640 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 41 λεπτά πριν, user2163 είπε Εγώ αυτό που κρατάω από αυτό είναι ότι σε μία εποχή που μας έχει τσακίσει η ακρίβεια κάτι γίνεται πιό ακριβό. δεν το νομίζω, λογικές τιμές έχει για τις υπηρεσίες που προσφέρει, οι Ελληνικές τράπεζες με το καλημέρα χρεώνουν 4€ (από τη μια τράπεζα στην άλλη), συν τους περιορισμούς συναλλαγών (σε μεγάλα ποσά). 16 3 2 1
polaki Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) --- Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από polaki
Pokemon640 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) και πάλι, ας υποθέσουμε ότι είναι λίγο ποιο ακριβό και έχει ζόρικες διαδικασίες. Δεκτό. Δεν έχω κρατήσει καθόλου χρήματα σε Ελληνικές τράπεζες για ευνόητους λόγους. Ποιος θυμάται το κράχ των CC και ποιος ξέρει αν θα ξαναγίνει ; Ομοίως και σε Κύπρο που έγινε κούρεμα. Στο UK λιγότερα "ζόρια" είχα τραβήξει από τράπεζες σε σχέση πάντα τις ευρωπαϊκές. Το paypal ας το τοποθετήσουμε κάπου στη μέση. Στις υπηρεσίες που χρησιμοποιώ αναγκάζομαι και τα δηλώνω και έχω επαγ. paypal. Στο λέω από οπτική ενός που ασχολείται με πληρωμές, που ακόμη και εκεί θα προτιμήσω το paypal. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2022 από Pokemon640 1
polaki Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε και πάλι, ας υποθέσουμε ότι είναι λίγο ποιο ακριβό και έχει ζόρικες διαδικασίες. Δεκτό. Δεν έχω κρατήσει καθόλου χρήματα σε Ελληνικές τράπεζες για ευνόητους λόγους. Ποιος θυμάται το κράχ των CC και ποιος ξέρει αν θα ξαναγίνει ; Ομοίως και σε Κύπρο που έγινε κούρεμα. Στο UK λιγότερα "ζόρια" είχα τραβήξει από τράπεζες σε σχέση πάντα τις ευρωπαϊκές. Το paypal ας το τοποθετήσουμε κάπου στη μέση. Στις υπηρεσίες που χρησιμοποιώ αναγκάζομαι και τα δηλώνω και έχω επαγ. paypal. Στο λέω από οπτική ενός που ασχολείται με πληρωμές, που ακόμη και εκεί θα προτιμήσω το paypal. Φίλε μου δεν σε πρόλαβα, το διόρθωσα γιατί αναφερόμουν στις χρεώσεις που έχει για τους επαγγελματίες, εσείς αναφερόσασταν στις χρεώσεις από και προς paypal σε paypal. 1
christian-ago Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 38 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε δεν το νομίζω, λογικές τιμές έχει για τις υπηρεσίες που προσφέρει, οι Ελληνικές τράπεζες με το καλημέρα χρεώνουν 4€ (από τη μια τράπεζα στην άλλη), συν τους περιορισμούς συναλλαγών (σε μεγάλα ποσά). Ειναι ασχετο αυτο. Το PayPal πλεον θα σε χρεωνει ακομα και οταν μεταφερεις λεφτα σε τριτους που εχουν PayPal ακομα κι αν αυτος ο τριτος εισαι εσυ, δηλαδη εχεις 2ο λογαριασμο ή ειναι καποιο συγγενικο προσωπο. Δεν ειναι διατραπεζικη συναλλαγη αυτο. Ειναι μεταφορα απο wallet σε wallet. Επισης το PayPal παιρνει προμηθεια γυρω στο 4-4.4% για εμπορικες συναλλαγες εκτος ΗΠΑ. Οι ελληνικες τραπεζες δεν παιρνουν τετοια προμηθεια. Ουσιαστικα το PayPal σε τιμωρει αν θες να μεταφερεις λεφτα απο επαγγ. λογαριασμο σε προσωπικο. 4
Cyber_Spartacus Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Αυτο το αγοραζεις τωρα και πληρώνω μετα απο ενα μηνα με εχει βολεψει αφανταστα 1 1
Dr_73 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 35 λεπτά πριν, christian-ago είπε Επισης το PayPal παιρνει προμηθεια γυρω στο 4-4.4% για εμπορικες συναλλαγες εκτος ΗΠΑ. Οι ελληνικες τραπεζες δεν παιρνουν τετοια προμηθεια. Με viva pos που έχω, για να φτάσουν λεφτά από το λογαριασμό μου viva, σε λογαριασμό μου στην πειραιώς αυθημερόν , παίρνει ελάχιστο κάπου 10€ . 2
christian-ago Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Με viva pos που έχω, για να φτάσουν λεφτά από το λογαριασμό μου viva, σε λογαριασμό μου στην πειραιώς αυθημερόν , παίρνει ελάχιστο κάπου 10€ . Διατραπεζικη συναλλαγη ειναι αυτο. Δεν ειναι το ιδιο... Το αρθρο μιλαει για μεταφορα απο PayPal σε PayPal.... Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από christian-ago 1
JimGer Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 13 minutes ago, Dr_73 said: Με viva pos που έχω, για να φτάσουν λεφτά από το λογαριασμό μου viva, σε λογαριασμό μου στην πειραιώς αυθημερόν , παίρνει ελάχιστο κάπου 10€ . Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο και χωρίς να έχω viva, σκέψου εναλλακτική αν θες να φορτώνεις από την κάρτα σου στη viva (αν έχεις) στη revolut άμεσα δωρεάν και μετά να κάνεις έμβασμα στην πειραιώς. Πάνω από 15 χρεώνει 3 ευρώ νομίζω. Και πάνε άμεσα. Επίσης αν το κάνεις συχνά, κοίτα μήπως η Πειραιώς έχει κάποιον λογαριασμό που με κάποιο μηνιαίο πάγιο έχεις δωρεάν εισερχόμενα εμβάσματα 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 18 λεπτά πριν, christian-ago είπε Διατραπεζικη συναλλαγη ειναι αυτο. Δεν ειναι το ιδιο... Το αρθρο μιλαει για μεταφορα απο PayPal σε PayPal.... Απο επαγγελματικό ΡΡ σε ΡΡ.
chrv80 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Dr_73 είπε Με viva pos που έχω, για να φτάσουν λεφτά από το λογαριασμό μου viva, σε λογαριασμό μου στην πειραιώς αυθημερόν , παίρνει ελάχιστο κάπου 10€ . Δεν ξερω αν εχει να κανει με το pos, αλλα ποτε το viva για αμεση διατραπεζικη συναλλαγη δεν με χρεωσε τοσα.. αν θυμαμαι καλα η χρεωση ηταν στα 2-3 ευρω τν τελευταια φορα που εκανα μεταφορα..
Dr_73 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, chrv80 είπε Δεν ξερω αν εχει να κανει με το pos, αλλα ποτε το viva για αμεση διατραπεζικη συναλλαγη δεν με χρεωσε τοσα.. αν θυμαμαι καλα η χρεωση ηταν στα 2-3 ευρω τν τελευταια φορα που εκανα μεταφορα.. Αναφέρθηκα στη συνολική χρέωση μέχρι να φτάσουν τα λεφτά στην πειραιώς. Όπως λες, κάπου 2-3 η viva και ... 7-8 η πειραιώς. Και από paypal σε λογαριασμό πειραιώς, πάλι σε χρεώνει κάπου 4€ η πειραιώς νομίζω ; Για την υποδοχή των χρημάτων . Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2022 από Dr_73 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα