b0netruper Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, tigergreg είπε Εχει πυρηνικα το ναυπλιο?🤣😍😂 Τώρα με την τηλε-εργασία και την πυρηνική ενέργεια στην επαρχία θα υπάρξει αποσυμφόρηση από τα μεγάλα αστικά κέντρα! Επιτέλους! Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από b0netruper
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 23 λεπτά πριν, tigergreg είπε Εχει πυρηνικα το ναυπλιο?🤣😍😂 Ναι,και κάνουν και μπαμ https://www.flynews.gr/ektakto-ekriksi-pyrinelaiourgeio-nayplio-argolida/
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, protoboard είπε Γενικά τώρα που πέρασε η παιδική-εφηβική και αυστηρά φοιτητική ηλικία (που δεν ήταν και έξαλλη αφού διάβαζα) βλέπω μια πόλη που ο αέρας της μου θυμίζει περισσότερο Βαλκάνια (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια) παρά Ευρώπη. Τώρα που πέρασες την παιδική, εφηβική, αυστηρά φοιτητική ηλικία, καλωσηλθες στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που οι γονείς αρκετών από εμάς ποτέ δεν τολμησαν να μας την πουν στην μάπα για να μην μας στεναχωρησουν και τα παρατησουμε. Τα ίδια που λες πάνω τα λέγαμε και πριν 15-20 χρόνια με την διαφορά ότι τότε τα οικονομικά ήταν καλύτερα. Άτομα που φτύνουν κάτω είχαμε ανέκαθεν. Αν κύριο μέλημα σου είναι η οικονομική σου αποκατάσταση σε ένα μέρος παράλληλα ποιο ποιοτικο που θα εκπέμπει περισσότερη ασφάλεια προς εσένα, παρατάς την Ελλάδα και ψάχνεις για εξωτερικό. Αν θες μέρος απλά για την ησυχία σου και την ηρεμία σου χωρίς όμως κάτι ιδιαίτερο στα οικονομικά και την δουλειά σου, κοίταξε για κάποια μικρή επαρχιακή πόλη ή μέρος. Την μιζέρια όπου και να πας στην Ελλάδα δεν την γλιτώνεις, απλά μπορεί να βρεις μέρη με λιγότερο μίζερους ανθρώπους και υπό προϋποθέσεις. 5 ώρες πριν, protoboard είπε Περπατάω στην εγνατία και βλέπω μια ηλικιωμένη να ρωτάει την ώρα σε περαστικούς μπροστά μου. Περνάνε όλοι χωρίς καν να την κοιτάξουν. Έρχεται η σειρά μου, κοιτάω το ρολόι μου, της απαντάω και αποκρίνεται "Ευχαριστώ πολύ παιδί μου δεν είχε μπαταρία το κινητό μου τόση ώρα ρωτάω κανείς δεν απαντάει". Αυτοί είναι οι ανοιχτοί και χαλλλαροί Θεσσαλονικείς ή επειδή η σερβιτόρα μας χαμογελάει επειδή είναι η δουλειά της μας φαίνονται όλοι χαρούμενοι; Εδώ βλέπεις τις ίδιες φάτσες στην γειτονιά και αν δεν πω εγώ καλημέρα δεν λένε τίποτα οι μαγκούφηδες. Πω-πω αηδία, σιχάθηκα Αυτά που περιγράφεις μπορεί να τα συναντήσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Δεν λέει κάτι σαν παράδειγμα. 1
agap Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Εγώ αντιθέτως μεγάλωσα και μένω Αθήνα ...αλλά σπούδασα και κάθισα 6 χρόνια Θεσσαλονίκη.Να σε ενημερώσω οτι μου άρεσε και έχω αναμνήσεις καλύτερες από Αθήνα.Γενικά έχω καταλάβει ότι όλοι θέλουν να έχουν κάποιες εμπειρίες εκτός της πόλης που μεγαλώσανε.
SabotazNic Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, Arkin είπε Μιας και είμαι από επαρχία που σημαίνει καθαρός αέρας ηρεμία πράσινο όσες φορές έχω πάει Θεσσαλονίκη ή έχω μείνει δεν την παλεύω μια. Πολύ βρωμιά κέντρο Τσιμισκή και Αριστοτέλους είχε κόσμο που έκανε διακίνηση τσιγάρων ναρκωτικών μέσα στη μέση του δρόμου μέσα στο αστικό αν δεν κρατάς τα πράγματα σου μπροστά με το χέρι τα έχεις χάσει μόλις μπήκαμε ήρθαν 2 3 φαινόταν κουμασια βλέπω τον ένα από πισω έβλεπε τις τσέπες μου μόλις κατάλαβε ότι δεν είχα τίποτα πήγε πιο πίσω να κλέψει. Φασαρια από αμάξια φωνές καυσαέριο βρωμιά κόσμος που θέλει να σε φάει. Μακριά. Πολλες φορες το βλεπουν αλλιως αυτοι που πανε για βολτα. Ή θα δουν τα πολυ καλα, ή τα πολυ κακα. Επειδη εχω αδερφη που μενει ανατολικα, εκει τουλαχιστον ειναι ολοι φιλικοι, σαν να εισαι επαρχια. Οκ, κεντρο ισως λιγο λογικο να υπαρχει μια αδιαφορια γτ δεν ειναι σταθερος ο κοσμος που μενει εκει. Οι πιο πολλοι μονιμοι μενουν εκτος κεντρου. Παω συχνα και μου εχει δωσει αυτην την εντυπωση. Επιπλεον, γενικα ανατολικα η ποιοτητα ζωης ειναι πολυ καλυτερη (χωροι, παρκα, ποικιλια μαγαζιων κτλ). Επισης, και με το αμαξι που κατεβαινω κεντρο σε διαφορες ωρες, δεν εχω συναντησει τραγικη κινηση. Οκ, αν κατεβαινα καθημερινα μπορει να ειχα αλλη γνωμη, γιατι εχει τυχει και η Αντιστασεως να εχει εργα και για να μπω Ολγας να θελω 20 λεπτα. Οοοοοοοοταν γινει το μετρο, πιστευω θα ειναι η ιδανικη πολη στο θεμα κινησης. 1
Black Demis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 57 λεπτά πριν, agap είπε Εγώ αντιθέτως μεγάλωσα και μένω Αθήνα ...αλλά σπούδασα και κάθισα 6 χρόνια Θεσσαλονίκη.Να σε ενημερώσω οτι μου άρεσε και έχω αναμνήσεις καλύτερες από Αθήνα.Γενικά έχω καταλάβει ότι όλοι θέλουν να έχουν κάποιες εμπειρίες εκτός της πόλης που μεγαλώσανε. Παλιά μια χαρά ήταν τώρα είναι χάλια μαύρα, τελευταία 15 με 17 χρονιά κάθε χρόνο χειρότερα και χειρότερα είναι 1
Black Flag Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Νηματοθέτη άργησες να το διαπιστώσεις. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Από την δεκαετία του 1980 είναι σ' αυτά τα χάλια. Σαν την Αθήνα καμία... Μετά την Λάρισα φυσικά.
Jlaxy Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Από τότε που χάλασε η παιδεία στα πρώτα της χρόνια,ο Έλληνας έγινε τρόμπας. 1
b0netruper Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Black Flag είπε Νηματοθέτη άργησες να το διαπιστώσεις. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Από την δεκαετία του 1980 είναι σ' αυτά τα χάλια. Σαν την Αθήνα καμία... Μετά την Λάρισα φυσικά. Ποια Αθήνα ρε φίλε και εσύ πλάκα με κάνεις... Μέχρι και οι Βούλγαροι στην Σόφια μας έχουν ξεπεράσει. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν από την τεμπελιά του Έλληνα, τον ωχαδελφισμό και το δόγμα ο ποπουδάκος μας να είναι καλά και όλοι οι άλλοι... Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από b0netruper
GeorgeTrzs Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, tigergreg είπε Εχει πυρηνικα το ναυπλιο?🤣😍😂 Έχει σκουπιδότοπο δίπλα σε παραλία όμως... https://www.anagnostis.org/2022/07/04/aftoforo-stin-karathona-kare-kare-video-sti-chomateri-ti-symvainei-pano-apo-ti-dimofili-paralia/ Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από GeorgeTrzs 1 1
Arkin Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, SabotazNic είπε Πολλες φορες το βλεπουν αλλιως αυτοι που πανε για βολτα. Ή θα δουν τα πολυ καλα, ή τα πολυ κακα. Επειδη εχω αδερφη που μενει ανατολικα, εκει τουλαχιστον ειναι ολοι φιλικοι, σαν να εισαι επαρχια. Οκ, κεντρο ισως λιγο λογικο να υπαρχει μια αδιαφορια γτ δεν ειναι σταθερος ο κοσμος που μενει εκει. Οι πιο πολλοι μονιμοι μενουν εκτος κεντρου. Παω συχνα και μου εχει δωσει αυτην την εντυπωση. Επιπλεον, γενικα ανατολικα η ποιοτητα ζωης ειναι πολυ καλυτερη (χωροι, παρκα, ποικιλια μαγαζιων κτλ). Επισης, και με το αμαξι που κατεβαινω κεντρο σε διαφορες ωρες, δεν εχω συναντησει τραγικη κινηση. Οκ, αν κατεβαινα καθημερινα μπορει να ειχα αλλη γνωμη, γιατι εχει τυχει και η Αντιστασεως να εχει εργα και για να μπω Ολγας να θελω 20 λεπτα. Οοοοοοοοταν γινει το μετρο, πιστευω θα ειναι η ιδανικη πολη στο θεμα κινησης. Έχει κάποια καλύτερα μέρη έχω πάει μετέωρα πανόραμα θερμη είναι πιο ήρεμα με πιο ποιοτικό κόσμο λογικά για αυτά θα λες. Τούμπα εύοσμο απθ ροτοντα σενδροποταμο ειδικά μετά από κάποιες ώρες δεν περνάς ούτε κατά διάνοια στην έχουν πέσει και δεν περνεις χαμπάρι. Η Θεσσαλονίκη είναι καλή να πας για ψώνια για ένα καφέ με παρέα κάτω παραλία κοντά στο λευκό πύργο μέχρι εκεί για μένα. Αν και προτιμώ κόσμος εμπορικό πάντα περνάω καλά όταν πηγαίνω αν δεν έβγαζαν και το bowling θα πήγαινα και συχνότερα.
SabotazNic Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Arkin είπε Έχει κάποια καλύτερα μέρη έχω πάει μετέωρα πανόραμα θερμη είναι πιο ήρεμα με πιο ποιοτικό κόσμο λογικά για αυτά θα λες. Τούμπα εύοσμο απθ ροτοντα σενδροποταμο ειδικά μετά από κάποιες ώρες δεν περνάς ούτε κατά διάνοια στην έχουν πέσει και δεν περνεις χαμπάρι. Η Θεσσαλονίκη είναι καλή να πας για ψώνια για ένα καφέ με παρέα κάτω παραλία κοντά στο λευκό πύργο μέχρι εκεί για μένα. Αν και προτιμώ κόσμος εμπορικό πάντα περνάω καλά όταν πηγαίνω αν δεν έβγαζαν και το bowling θα πήγαινα και συχνότερα. Αναφερομαι κυριως για Καλαμαρια. Ειναι ιδανικη περιοχη για να ζησει καποιος. Ακομα και δυτικα να δουλευεις, εισαι εκει σε 20 λεπτα απο περιφερειακο. Μονο κινηση στο φαναρι του Αγιου Παυλου εχει (εκει που στριβεις για Αντιστασεως/Καλαμαρια/Περιφερειακο). Εγω παω συνηθως ανατολικα για καφε (σε καποιο απο τα παραπανω που ανεφερα), οπως και για φαγητο. Καλα, θα κατεβω και κεντρο, αλλα ξερω οτι καλοκαιρι θα σταξω αν παω. Για το κοσμος, μονο village γιατι αγορα ρουχων εχω ψιλο κοψει στα φυσικα καταστηματα (ουρες, σκονη, βρωμια κτλ) Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2022 από SabotazNic 1
merkon Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 15 ώρες πριν, protoboard είπε Έχω μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα και θα μεταβώ σε νησιωτική πόλη για το μεταπτυχιακό μου. Δεδομένου ότι υπάρχει σπίτι εδώ, έχει βγει αρκετές φορές το ένστικτο του "βολέματος" που σίγουρα χαρακτηρίζει αρκετούς από εμάς τους Έλληνες, να βρω μια δουλειά εδώ και να περιοριστούν τα έξοδα. Αναγνωρίζω αρκετά θετικά όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλα και της Ελλάδας γενικά (πχ ήλιος, χαμηλή κίνηση, μικρές αποστάσεις ακόμα και για ποδαράτο, κάποιοι κλάδοι αρκετά φθηνότερα σε σχέση με το εξωτερικό (πχ κομμωτήρια, οδοντίατροι κτλ)), αλλά θεωρώ ότι τα αρνητικά της έχουν ήδη αρχίσει να με κουράζουν. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει τεράστια ανεργία και φτώχια και το παρατηρείς παντού, αφού επάγεται στο πως ζουν οι Θεσσαλονικείς, πως ντύνονται αλλα και τις συμπεριφορές τους γενικότερα. Περπατάς και βλέπεις συμπολίτες σου να φτύνουν κάτω, όλοι είναι με τα μούτρα κάτω, μια κακομοιριά γενικότερα. Το μόνο που βλέπω, ειδικά κέντρο, είναι καφετέριες δίπλα σε καφετέριες, προποτζίδικα και brunchάδικα. Η κίνηση, ειδικά από τους φοιτητές, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με πριν την πανδημία, λεοφωρείο δεν παίρνω καν προτιμώ να περπατάω από το χάλι του οασθ. Γείτονες να φωνάζουν απο μπαλκόνι σε μπαλκόνι λες και βρισκόμαστε σε τίποτα φαβέλες στο Σάο Πάολο, κάγκουρες με μηχανάκια και σαξόραλα, γενικά μια αίσθηση χωριατιάς και βλαχιάς. Δρόμοι και σπίτια βρώμικα (η Νέα Παραλία και ο Λευκός Πύργος δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα αισθητικής της πόλης). Δεν επικεντρώνομαι στο φαινόμενο της ακρίβειας καθώς ειναι πανελλήνιο (πανάκριβα ενοίκια, πανάκριβα κόστη για ψυχαγωγία-διασκέδαση). Τον χειμώνα και το καλοκαίρι ερημώνει απίστευτα, σε σημείο που τουλάχιστον σε εμένα δεν θυμίζει πόλη ενος εκατομμυρίου κατοίκων. (παραπάνω πληθυσμό απο Στοκχόλμη!). Για το κομμάτι των εργασιακών προοπτικών της, φαντάζομαι γνωρίζει ολόκληρο το insomnia τι παίζει πάνω-κάτω. Οι σοβαρές εταιρείες ειναι μετρημένες στα δάχτυλα μισού χεριού και ούτε καν μέσα στη Θεσσαλονίκη (Τις 2-3 πολυεθνικές δεν τις θεωρώ καν σοβαρές αφού δίνουν 700 ευρώ μεικτά), κάτι που μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο για τον πληθυσμό της. Όσοι γνωστοί μου δουλεύουν είναι ή σε κάτι έτοιμο από πίσω ή σε χαμαλοδουλειές και τους χαρτζιλικώνουν οι γονείς, με εξαίρεση μια φίλη που ξεκίνησε κιόλας industrial phd στη δουλειά. Δεν μου φαίνεται καθόλου ελκυστικό να βρω μια δουλειά εδώ, να τους λέω και παρακαλάω κιόλας που δεν είμαι άνεργος (γιατί ως γνωστόν "δεν σε κρατάει κάποιος με το ζόρι πασσά μου, όποτε θες φεύγεις") και να με χαρτζιλικώνουν κιόλας από τη σύνταξη. Γενικά τώρα που πέρασε η παιδική-εφηβική και αυστηρά φοιτητική ηλικία (που δεν ήταν και έξαλλη αφού διάβαζα) βλέπω μια πόλη που ο αέρας της μου θυμίζει περισσότερο Βαλκάνια (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια) παρά Ευρώπη. Αυτό που περιγράφεις είναι η Ελλάδα και όχι η Θεσσαλονίκη απλώς. Welcome to Greece, η χώρα που κατά τύχη μπήκε στην ευρωπαϊκή ένωση και στην Ευρώπη αφού όπως είπες και μόνος σου πιο πολύ θυμίζει Βαλκάνια και Ανατολή παρα Ευρώπη και Δύση. 3
vs_skg Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Τα λες πολυ σωστα, ομως εχεις ενα λαθος: Βουλγαρια (Σοφια) και Ρουμανια πλεον εχουν πιο κοσμοπολιτικο αερα, η Θεσσαλονικη τρωει την σκονη τους. Δυστυχως δεν υπαρχει και λυση, τουλαχιστον στο ευρος ζωης το δικο μας, οποτε φυγε. Απαξ και καταλαβεις πως ζειται η ζωη με περασματα απο Ευρωπη, στην Θεσσαλονικη θα πνιγεσαι μονιμως. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Black Flag είπε Νηματοθέτη άργησες να το διαπιστώσεις. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Από την δεκαετία του 1980 είναι σ' αυτά τα χάλια. Σαν την Αθήνα καμία... Μετά την Λάρισα φυσικά. Εγώ γιατί ακούω τα αντίθετα και μάλιστα από Αθηναίους που μενουν Αθήνα και κάποια στιγμή ταξίδεψαν Θεσσαλονίκη; Όλοι έλεγαν ότι η Θεσσαλονίκη είναι σαν την Αθήνα του 80. 3 ώρες πριν, b0netruper είπε Ποια Αθήνα ρε φίλε και εσύ πλάκα με κάνεις... Μέχρι και οι Βούλγαροι στην Σόφια μας έχουν ξεπεράσει. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν από την τεμπελιά του Έλληνα, τον ωχαδελφισμό και το δόγμα ο ποπουδάκος μας να είναι καλά και όλοι οι άλλοι... Ας μην τα παραλέμε. Βουλγαρία Ρουμανία και λοιπές χώρες βαλκανικές πέριξ αυτών, έχουνε τα μαύρα τους τα χάλια σε πολλούς τομείς και αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς δεν θα μας περάσουν ποτέ στην γενική κατάσταση, σε ορισμένους τομείς είναι καλύτεροι από εμάς αλλά αυτό δεν αλλάζει την γενική εικόνα. Ο πληθυσμός εκεί ζούσε για δεκαετίες στην φτώχεια και είναι σκληραγωγημενος για αυτό και δεν γκρινιάζει πολύ, για να φτάσει να βγει στον δρόμο έχει σοβαρό θέμα επιβίωσης και όχι σαν εδώ που γκρινιάζουμε επειδή ανέβηκε το η τιμή στην διασκέδαση και το εστιατόριο. Υπάρχει μια άνοδος του ΑΕΠ ειδικά στην Ρουμανία, τα υψηλά ποσοστά πληθυσμού που είναι ρομα και η διαφθορά δεν αφήνουν περιθώρια συγκρισης με εμάς. Η Σοφια είναι πολύ ωραία πόλη. Τόσο σε Βουλγαρία όσο και σε όλα τα Βαλκάνια, άμα βγεις έξω από τις πρωτεύουσες και πας σε επαρχία, μόνο φτώχεια και δυστυχία αντικρίζεις. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις