Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Όλες οι μεγάλες πόλεις "αδειάζουν" το καλοκαίρι, λογικό είναι, ιδίως όταν τις υπόλοιπες εποχές μαζεύουν κόσμο από όλα τα γύρω μέρη ή έχουν κοντά δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Κι η Θεσσαλονίκη διαθέτει και τα δύο αυτά στοιχεία.

Υπόψη, δεν έχω καλή εικόνα για τη Θεσσαλονίκη, κι ας την έχω ζήσει σε πολύ ευνοϊκή φάση, ως φοιτητής, αλλά αν είναι "κάπως" οι άνθρωποι εκεί, περιμένετε να βρεθείτε σε μικρή επαρχιακή πόλη, να μπαίνεις σε μαγαζί άγνωστος και να γυρίζουν να σε κοιτάζουν, κανονικά κι απροκάλυπτα.

Όλα τα μέρη έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Και στο εξωτερικό που έχω ζήσει, και σε μεγαλούπολη και σε πόλεις διαφόρων μεγεθών, κάθε μία έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της, βλέπεις κι εκεί πολύ "επαρχιωτισμό" και δυσπιστία προς τους ξένους στα μικρότερα μέρη.

Το βασικό, κι αυτό που θα συμβούλευα όλους όσοι σκέφτονται να μετοικίσουν/μεταναστεύσουν, είναι να μην πάρουν την απόφαση με βασικό κριτήριο τη "ζωή" σε επίπεδο διασκέδασης, γιατί (εκτός Μεσογείου) είναι ένας πολύ διαφορετικός κόσμος. Όχι χειρότερος ή καλύτερος, διαφορετικός όμως. Να καθίσουν και να υπολογίσουν ψύχραιμα τα υπέρ και τα κατά σε επίπεδο εργασίας και καθημερινότητας, το αν έχει κλαμπ και κόσμο (θα έπρεπε να) είναι ήσσονος σημασίας ζήτημα.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, MariaLog είπε

κανουν οτι δε καταλαβαινουν τι εννοει ο TS

ναι  οπως σε ολη την χωρα, ετσι και στην θεσσαλονικη, ισχυει το " καθε χρονο και χειροτερα "

και ο κοσμος γενικα εχει κουραστει, εχει τσιτωσει και ξεσπαει με το παραμικρο

οικονομια χαλια, κυκλοφοριακο χαλια, υποδομες χαλια, διαθεση χαλια , εγκληματικοτητα κτλ

Περπατάω στην εγνατία και βλέπω μια ηλικιωμένη να ρωτάει την ώρα σε περαστικούς μπροστά μου. Περνάνε όλοι χωρίς καν να την κοιτάξουν. Έρχεται η σειρά μου, κοιτάω το ρολόι μου, της απαντάω και αποκρίνεται "Ευχαριστώ πολύ παιδί μου δεν είχε μπαταρία το κινητό μου τόση ώρα ρωτάω κανείς δεν απαντάει". Αυτοί είναι οι ανοιχτοί και χαλλλαροί Θεσσαλονικείς ή επειδή η σερβιτόρα μας χαμογελάει επειδή είναι η δουλειά της μας φαίνονται όλοι χαρούμενοι; Εδώ βλέπεις τις ίδιες φάτσες στην γειτονιά και αν δεν πω εγώ καλημέρα δεν λένε τίποτα οι μαγκούφηδες.

3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πανεμορφο το Ναυπλιο αλλά όταν βγαίνουν τα ποντίκια και οι κατσαρίδες στον δρόμο κινδυνεύουν και οι γάτες.Ασε την βρώμα απο τα πυρηνεργοστάσια  τον χειμώνα.Τον ίδιο χειμώνα που δεν κυκλοφορεί ψυχή όταν πέσει ο ήλιος.

Πω-πω αηδία, σιχάθηκα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

το αν έχει κλαμπ και κόσμο (θα έπρεπε να) είναι ήσσονος σημασίας ζήτημα.

καλά τα λες αλλά οι περισσότεροι αυτό έχουν στον μυαλό τους. έχω βαρεθεί να ακούω συζητήσεις για πόλεις, εξωτερικό και μη και το πρώτο επιχείρημα όλων να είναι η διασκέδαση και τι ώρα κλείνουν τα bar. και γαμώ τα κριτήρια μάγκες

• Like 9
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bitbit είπε

καλά τα λες αλλά οι περισσότεροι αυτό έχουν στον μυαλό τους. έχω βαρεθεί να ακούω συζητήσεις για πόλεις, εξωτερικό και μη και το πρώτο επιχείρημα όλων να είναι η διασκέδαση και τι ώρα κλείνουν τα bar. και γαμώ τα κριτήρια μάγκες

και σιγα την διασκεδαση κιολας τωρα πια .. οπου και να πιεις 2 λιτρα τσιπουρο.. καλα θα περασεις :P

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Μα αυτό δεν είναι το βασικότερο κριτήριο ιδανικά για τους φοιτητές που διαλέγουν Θεσσαλονίκη; Λαδάδικα, καφές, κλαμπ. Και μετά ρε παιδιά τι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

TS, οταν αρχισεις δουλεια η καθημερινοτητα σου θα ειναι δουλεια και υπνος. Βολτες καφεδες ποτα το ΣΚ. Επομενως το αν θα εχει κινηση και κοσμο η οποιαδηποτε πολη θα σου ειναι αδιαφορο εκτος και αν το commuting απο και προς τη δουλεια σου κανει τον βιο αβιωτο. Οταν πιασεις δουλεια θα "γκρινιαζεις" (η οχι) για το αν σου αρεσει η δουλεια σου, πως ειναι οι συναδελφοι σου, ο μισθος σου και οι προοπτικες.

Και παντα να θυμασαι οτι the grass is always greener on the other side.

Εγω ανεκαθεν μισουσα τη ζεστη και τον καυτο ηλιο της Ελλαδας. Μετα απο πεντε χρονα Αγγλια μπορω να σου πω οτι μου λειπει αφανταστα ο ηλιος. Κοινως καμια φορα προσεχε τι ευχεσαι γιατι μπορει να το παθεις...

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 4
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, protoboard είπε

Μα αυτό δεν είναι το βασικότερο κριτήριο ιδανικά για τους φοιτητές που διαλέγουν Θεσσαλονίκη; Λαδάδικα, καφές, κλαμπ. Και μετά ρε παιδιά τι;

ok αλλά δε μιλάμε για φοιτητές. Αυτοί είναι άλλη ιστορία. όταν το κριτήριο σου για το τι θα σπουδάσεις είναι αν υπάρχει σχολή στην τάδε πόλη δίπλα στα club.... τι να συζητάμε τώρα

Απ ότι έγραψες δεν είσαι πλεον φοιτητής

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

TS, οταν αρχισεις δουλεια η καθημερινοτητα σου θα ειναι δουλεια και υπνος.

Σαν βασανιστήριο ακούγεται ο επόμενος μισός αιώνας ζωής μου.

Να περιμένω όλη την εβδομάδα για το Σάββατο, όλο τον χρόνο για το καλοκαίρι, όλη τη ζωή για ευτυχία.

8 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Εγω ανεκαθεν μισουσα τη ζεστη και τον καυτο ηλιο της Ελλαδας. Μετα απο πεντε χρονα Αγγλια μπορω να σου πω οτι μου λειπει αφανταστα ο ηλιος. Κοινως καμια φορα προσεχε τι ευχεσαι γιατι μπορει να το παθεις...

Έχω ζήσει λίγο Λονδίνο και δεν μου άρεσε καθόλου.

Επεξ/σία από protoboard
  • Like 2
Δημοσ.
6 minutes ago, OxiGiannisGiannakis said:

TS, οταν αρχισεις δουλεια η καθημερινοτητα σου θα ειναι δουλεια και υπνος. Βολτες καφεδες ποτα το ΣΚ. Επομενως το αν θα εχει κινηση και κοσμο η οποιαδηποτε πολη θα σου ειναι αδιαφορο εκτος και αν το commuting απο και προς τη δουλεια σου κανει τον βιο αβιωτο. Οταν πιασεις δουλεια θα "γκρινιαζεις" (η οχι) για το αν σου αρεσει η δουλεια σου, πως ειναι οι συναδελφοι σου, ο μισθος σου και οι προοπτικες.

Και παντα να θυμασαι οτι the grass is always greener on the other side.

Ετσι ακριβως.

Δεν μπορω να καταλαβω τι τον νοιαζει που θα ειναι ερημια Δευτερα απογευμα Ιανουαριο μηνα..

Αφου θα δουλευεις και μετα θα πας να αραξεις σπιτι.

Ασε που οσο ερημια να ειναι θα εχει καποια στεκια με κοσμο.

1 minute ago, protoboard said:

Να περιμένω όλη την εβδομάδα για το Σάββατο, όλο τον χρόνο για το καλοκαίρι, όλη τη ζωή για ευτυχία.

Sorry but that's life. 

Εκτος κ αν εισαι εισοδηματιας με 15 ακινητα

• Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, protoboard είπε

Λαθος σκεπτικο. Αν αγαπας αυτο που κανεις μια χαρα θα ειναι οι καθημερινες σου. Θα νιωθεις χρησιμος και παραγωγικος. Θα εχεις χρηματα να κανεις πραγματα που σαν φοιτητης πιθανοτατα δεν ειχες.

Κατα τα αλλα ναι δεν θα εχεις χρονο για ποταρες και ζωαρα 24/7, δεν εισαι πλεον φοιτητης. Απο καποια στιγμη και περα δεν θα το δες, θα το βαρεθεις ενω και οι επιλογες σου στη διασκεδαση θα αλλαξουν.

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Εμένα πάντως στα 27 μου είναι κάτι που μου την δίνει. Αν θέλω να πιω 2 ποτά στις 12:00-1:00-2:00 θα πρέπει ντε και καλά να πάω σε κλαμπ (που δεν είμαι αυτής της φάσης), γιατί όλα τα άλλα έχουν κλείσει. Δεν θα σηκωθώ να φύγω για αυτον τον λόγο αλλα είναι ενα αρνητικό. Είμαστε ένας λαός που έχει μάθει να βγαίνει συχνά (και αργά) οπότε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το ακους τόσο συχνά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Λαθος σκεπτικο. Αν αγαπας αυτο που κανεις μια χαρα θα ειναι οι καθημερινες σου. Θα νιωθεις χρησιμος και παραγωγικος. Θα εχεις χρηματα να κανεις πραγματα που σαν φοιτητης πιθανοτατα δεν ειχες.

Κατα τα αλλα ναι δεν θα εχεις χρονο για ποταρες και ζωαρα 24/7, δεν εισαι πλεον φοιτητης. Απο καποια στιγμη και περα δεν θα το δες, θα το βαρεθεις ενω και οι επιλογες σου στη διασκεδαση θα αλλαξουν.

2 φορές έχω αναφέρει ότι ούτε παρτάρω, ούτε ζωάρα κάνω. Μαθηματικά σπούδασα όχι κομμωτική. Καμία σχέση με το νόημα του thread το οποίο η MariaLog πάντως έχει πιάσει.

3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ο ορισμός της ανωριμότητας .

Πολύ εύκολα κρίνεις αγαπητέ.

Το thread μετρατράπηκε σε προσωπική επίθεση.

Επεξ/σία από protoboard
Δημοσ.

Ε ναι, για αυτο πρέπει να τον προσγειώσουμε λιγάκι.

Όπως είπανε και οι αλλοι, αν πιασεις δουλεια, θα γυρνας ψιλοπτώμα σπίτι και καθημερινες δεν θα εχεις όρεξη για βόλτες αλλα για νανι.

Επίσης και το ΣΚ, θα λες πουυυυυυ να τρεχω τώρα. άντε να βγαίνεις για κανα καφε, και πάλι δηλαδή, θα το σκέφτεσαι, θα προτιμάς να σαπίσεις

και να κοιμηθείς παρα να βγεις έξω για ποτάρες, ειδικά όσο προχωράνε τα χρόνια (και οι υποχρεώσεις)

Οπότε μην κρίνεις πως είσαι τώρα, ξεκίνα δουλειά και μετά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, protoboard είπε

Πολύ εύκολα κρίνεις αγαπητέ.

Το thread μετρατράπηκε σε προσωπική επίθεση.

Κρίνω απο το 

Αναφορά σε κείμενο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...