stelios_2809 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Μήπως έχεις φάει καμία κλήση παλαιότερα και τώρα πέρασε στο taxis ?
vounisios Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Κοιταζω ξανα στην ΑΑΔΕ Αλλα δεν βλεπω κατι που μπορει να με βοηθησει να δω τι στην ευχη ειναι αυτο.....Επισης, να ρωτησω, ερωτημα που μπορω να κανω? ή καποιο τηλεφωνο αυριο, που να αποτανθω ? σας ευχαριστω. Λοιπον φιλοι μου σας κουρασα πολυ, & ζαλιστικαμε κι ολας μ αυτον τον κυκεωνα...Για να μην το κουραζομαι αλλο & να βρεθει καποια λυση στο ολο θεμα, εγω, πριν λιγο,εκανα το απλο: Τους εγραψα μια επιστολη, στην επικοινωνια που εχουν με μας (ΑΑΔΕ), & ζητω αυριο κι ολας, να μου απαντησουν περι τινος προκειται & γιατι μου κοπανησαν αυτο το 100αρι.Αυριο λοιπον περιμενω απαντηση & συνηθως απαντουν. Αυτο εκανα. σας ευχαριστω ολους για την πολυτιμη βοηθεια σας. καλο βραδυ! 13 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε Μήπως έχεις φάει καμία κλήση παλαιότερα και τώρα πέρασε στο taxis ? Φιλε μου,ναι, πριν τρια χρονια, περνωντας τα διοδια στα θερμοπυλια, δεν ξερω τι εγινε και μου ηρθε απο το Αστυνομικο τμημα της περιοχης μου,εδω,χαρτι οπου με καλουσαν. Πηγα βεβαια, τους εξηγησα οτι ουδεποτε εχω περασει διοδια να σηκωσω μπαρες & να περασω τζαμπα, θεωρησαν & ορθα για μενα,οτι τους λεω την αληθεια & μου λενε να κανω ενσταση. Την εκανα & μου λενε οκ φυγε & εμεις θα τη στειλουμε για τα περαιτερω...Απο τοτε δεν με ξαναενοχλησαν...και μαλιστα το θεμα το ειχα ξεχασει μεχρι που ειδα τωρα αυτο το 100αρι. Τι να πω...Αν ειναι αυτο, θα το δουμε αυριο που θα μου απαντησουν απο την ΑΑΔΕ. Καλο σας βραδυ. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2022 από vounisios
Addicted_21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Πάντως πλέον δεν έχουν πρόστιμο οι εκπρόσθεσμες τροποποιητικές όταν το επιπλέον ποσό φόρου που προκύπτει είναι έως 100 ευρώ. https://www.taxheaven.gr/news/58702/xwris-prostimo-oi-ekprooesmes-tropopoihtikes-dhlwseis-otan-to-epipleon-poso-foroy-poy-prokyptei-einai-ews-100-eyrw Βέβαια, αυτή είναι πολύ πρόσφατη τροπολογία, φαντάζομαι όμως θα περιλαμβάνει και τα πρόστιμα αναδρομικά που δεν είχαν εκδοθεί μέχρι την ψήφισή της. Εκτός φυσικά αν από την εκπρόθεσμη τροποποιητική του φίλου προέκυψε διαφορά φόρου άνω των 100 ευρώ.
ekrepali Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 25 λεπτά πριν, vounisios είπε Τους εγραψα μια επιστολη, στην επικοινωνια που εχουν με μας (ΑΑΔΕ), & ζητω αυριο κι ολας, να μου απαντησουν περι τινος προκειται & γιατι μου κοπανησαν αυτο το 100αρι.Αυριο λοιπον περιμενω απαντηση & συνηθως απαντουν. Αυτο εκανα. σας ευχαριστω ολους για την πολυτιμη βοηθεια σας. καλο βραδυ! Εγώ πέρυσι ρώτησα πότε θα άνοιγαν επιτέλους οι δηλώσεις αναδρομικών για το 2019. Άνοιξαν νομίζω το Δεκέμβρη... έκανα τη δήλωση για το πατέρα μου... απάντηση πάντως δεν έστειλαν ποτέ.
SabotazNic Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, Snoob είπε Γράφει ο TS στο αρχικό μήνυμα: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΡΘΡΟΥ 54 Ν.4174/2013. Eπομένως, η λογική λέει πως δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως σχέση με το εμβόλιο. Νόμος του 2013 για κάτι που προέκυψε το 2019/2020... "Διαδικαστικές παραβάσεις, εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης" Υπαρχει περιπτωση να ειναι λογω αυτου του θεματος? Στις 12/5/2022 στις 2:51 ΜΜ, vounisios είπε Τι να πω ? Βγαλε τις πινακιδες , μου λεει, να μου τις φερει & εντος 3μηνου να πληρωσεις τα 100 ευρω...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Φοροτεχνικός δεν είμαι, αλλά θα το απέκλεια. Είναι φορολογικής φύσης το πρόστιμο, για μη εμπρόθεσμη υποβολή κάποιας δήλωσης. Ακόμη και ο Ν. 3842/2010 βάσει του οποίου στοχειοθετείται παράβαση σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 54 του Ν.4174/2013, σε υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος αναφέρεται. Και όπως περιγράφεται στο άρθρο 1 του Ν. 4174/2013 ο νόμος αφορά: α. Φόρο Εισοδήματος. β. Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.). γ. Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.). δ. Φόρο Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών, Προικών και Κερδών από Τυχερά Παίγνια. ε. Φόρους, τέλη, εισφορές ή χρηματικές κυρώσεις που αναφέρονται στο Παράρτημα του Κώδικα και κάθε άλλο φόρο, τέλος, εισφορά ή χρηματική κύρωση για τη βεβαίωση ή είσπραξη των οποίων, κατά την έναρξη ισχύος του Κώδικα, εφαρμόζονται ανάλογα οι αντίστοιχες διατάξεις των φορολογιών των περιπτώσεων α΄ και β΄. στ. Χρηματικές κυρώσεις και τόκους, οι οποίοι προβλέπονται από τον Κώδικα. Eικάζω, βάσει των παραπάνω, ότι κάποια δήλωση δεν κατατέθηκε εγκαίρως. Κι αυτό μάλλον επιβεβαιώνεται από το ύψος του προστίμου (100 ευρώ + χαρτόσημο) όπως περιγράφεται στο άρθρο 2 (τα bold δικά μου): Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις που αναφέρονται στην παράγραφο 1 καθορίζονται ως εξής: α) εκατό (100) ευρώ, σε περίπτωση μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής σχετικά με την περίπτωση α' της παραγράφου 1 και, στις φορολογίες κεφαλαίου, για κάθε παράβαση των περιπτώσεων α', β', γ', δ' στ΄ και ιγ΄ της παραγράφου 1, β) εκατό (100) ευρώ, για κάθε παράβαση των περιπτώσεων β`, γ` και δ` της παραγράφου 1 που ο φορολογούμενος δεν είναι υπόχρεος τήρησης λογιστικών βιβλίων. Προφανώς, ο ΤS άριστα έκανε και ζήτησε να πληροφορηθεί για ποιο λόγο του επιβλήθηκε η χρηματική κύρωση. 1
1comment Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Εμένα πάντως μου έκανε εντύπωση που γράφει ότι "είναι συνταξιούχος και πού θα τα βρει τα 100Ε". Δεν εννοώ ότι παίρνει πολλά και θα έπρεπε να τα έχει. Αλλά γνώμη μου είναι ότι ο κάθε υπερήλικος θα έπρεπε να έχει κάνει "μπάζα" από την δουλειά του επί τόσα χρόνια (όποια δουλειά και να κανε) και αν μη τι άλλο θα έπρεπε να του περισσεύουν 100Ε για ένα έκτακτο πρόστιμο της εφορίας. Δηλαδή, χτύπα ξύλο, αν σου τύχαινε μια σοβαρή ασθένεια κι απαιτούσε ακριβές εξετάσεις ή επείγον χειρουργείο που στο ΕΣΥ θα έπαιρνε μήνες και έπρεπε να το κάνεις άμεσα σε ιδιωτικό, τι θα έκανες; Θα σταύρωνες τα χέρια σου και θα έλεγες ας πεθάνω; Καλό είναι να μην "ζούμε δίχως αύριο" στην ενήλικη ζωή μας πιστεύοντας ότι στο μέλλον δεν θα μας τύχει κάτι έκτακτο. 1 1
dr_oid Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Ο ευκολότερος τρόπος να βρεις την άκρη, είναι μέσω του τμήματος εσόδων της ΔΟΥ που ανήκεις. Κάνεις ένα τηλέφωνο και σου λύνουν την απορία.
Manolo7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, 1comment είπε Εμένα πάντως μου έκανε εντύπωση που γράφει ότι "είναι συνταξιούχος και πού θα τα βρει τα 100Ε". Δεν εννοώ ότι παίρνει πολλά και θα έπρεπε να τα έχει. Αλλά γνώμη μου είναι ότι ο κάθε υπερήλικος θα έπρεπε να έχει κάνει "μπάζα" από την δουλειά του επί τόσα χρόνια (όποια δουλειά και να κανε) και αν μη τι άλλο θα έπρεπε να του περισσεύουν 100Ε για ένα έκτακτο πρόστιμο της εφορίας. Δηλαδή, χτύπα ξύλο, αν σου τύχαινε μια σοβαρή ασθένεια κι απαιτούσε ακριβές εξετάσεις ή επείγον χειρουργείο που στο ΕΣΥ θα έπαιρνε μήνες και έπρεπε να το κάνεις άμεσα σε ιδιωτικό, τι θα έκανες; Θα σταύρωνες τα χέρια σου και θα έλεγες ας πεθάνω; Καλό είναι να μην "ζούμε δίχως αύριο" στην ενήλικη ζωή μας πιστεύοντας ότι στο μέλλον δεν θα μας τύχει κάτι έκτακτο. Τα τρώνε τα παιδιά 5 λεπτά πριν, dr_oid είπε Ο ευκολότερος τρόπος να βρεις την άκρη, είναι μέσω του τμήματος εσόδων της ΔΟΥ που ανήκεις. Κάνεις ένα τηλέφωνο και σου λύνουν την απορία. Ο πιο σύνθετος και αδιέξοδος τρόπος εβερ. Τουλάχιστον τις 3-4 φορές που χρειάστηκα να πάρω εγώ είπαν ότι "το σύστημα τα βγάζει έτσι" και πάρτε στα κεντρικα. Στα κεντρικά βέβαια μέσω ερωτηματος από το ταξις δεν έβγαλε ακρη ποτέ και κανένας. Απαντάνε 101% των φόρων με κάτι σεντόνια κοπυ πειστ μη απαντώντας απευθείας σε αυτό που ρωτάς γιατί σε περίπτωση που τους τρέξεις σε κάτι που σου έστειλαν λάθος μπορούν να βρουν το μπελά τους. Φυσικά ένα τηλέφωνο δεν βλάπτει, εννοείται να το κάνει ο άνθρωπος. 1 ώρα πριν, vounisios είπε Θα το δουμε αυριο που θα μου απαντησουν απο την ΑΑΔΕ. Καλο σας βραδυ. Αισιόδοξο σε βρίσκω εν μέσω φορολογικών δηλώσεων 😜 Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από Manolo7
stelios_2809 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Μου φαίνεται και εμένα κάπως αυτο το “που θα τα βρω” - “είναι δυνατόν μια ζωή τι έκανες” Υπάρχει κόσμος που είναι έτσι όμως , γιατί είτε πραγματικά αδυνατεί , είτε δεν έχει ιδέα από τη παραμικρή αποταμίευση. 1
ziaba Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, vounisios είπε Λετε ??? Αυριο Δευτερα θα επικοινωνησω με τον λογιστη μου να το δουμε, αν και θα με ειδοποιουσε αν ηταν κατι τετοιο....δεν ξερω, τι να πω...Τετοια εποχη γμτ μου, 100αρες, που να τα βρουμε, συνταξιουχοι ειμαστε... Για να λες συνταξιούχοι άρα είναι πάνω από μια σύνταξη και δεν υπάρχει ένα κατοστάρικο? Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από ziaba 1
1comment Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, stelios_2809 είπε Μου φαίνεται και εμένα κάπως αυτο το “που θα τα βρω” - “είναι δυνατόν μια ζωή τι έκανες” Υπάρχει κόσμος που είναι έτσι όμως , γιατί είτε πραγματικά αδυνατεί , είτε δεν έχει ιδέα από τη παραμικρή αποταμίευση. Και μόνο στην ιδέα ότι δεν θα μου περίσσευαν 100Ε (και δυστυχώς μιλάμε για πολύ κόσμο) θα τρελαινόμουν... Θεωρώ ότι πρωτίστως φροντίζεις να κάνεις αποταμίευση και μετά σκέφτεσαι το οποιοδήποτε μη απαραίτητο έξοδο (καφέδες, καινούργια ρούχα, ταξίδια, ποτά). 1
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, 1comment είπε Εμένα πάντως μου έκανε εντύπωση που γράφει ότι "είναι συνταξιούχος και πού θα τα βρει τα 100Ε". Δεν εννοώ ότι παίρνει πολλά και θα έπρεπε να τα έχει. Αλλά γνώμη μου είναι ότι ο κάθε υπερήλικος θα έπρεπε να έχει κάνει "μπάζα" από την δουλειά του επί τόσα χρόνια (όποια δουλειά και να κανε) και αν μη τι άλλο θα έπρεπε να του περισσεύουν 100Ε για ένα έκτακτο πρόστιμο της εφορίας. Δηλαδή, χτύπα ξύλο, αν σου τύχαινε μια σοβαρή ασθένεια κι απαιτούσε ακριβές εξετάσεις ή επείγον χειρουργείο που στο ΕΣΥ θα έπαιρνε μήνες και έπρεπε να το κάνεις άμεσα σε ιδιωτικό, τι θα έκανες; Θα σταύρωνες τα χέρια σου και θα έλεγες ας πεθάνω; Καλό είναι να μην "ζούμε δίχως αύριο" στην ενήλικη ζωή μας πιστεύοντας ότι στο μέλλον δεν θα μας τύχει κάτι έκτακτο. Ναι.... Άλλο πράγμα τι θεωρείς εσύ και άλλο η πραγματικότητα. Οι γονείς φίλου δεν έχουν τίποτα στην άκρη, τα δίνουν για ενοικιο, ο ένας γιος με χρόνια κατάθλιψη, κανονική δουλειά δεν βρήκε ποτέ και κακά τα ψέμματα ούτε θα βρει, εργάστηκε μέσω ΟΑΕΔ πήρε κάποια λεφτά αλλά και αυτά τελειώνουν, με μια σύνταξη 600 ευρώ καλύπτονται 3 άτομα μαζί με λογαριασμούς και ενοίκιο, τα άλλα 2 αδέρφια δουλεύουν και στέλνουν λεφτά οπότε έχουν πρόβλημα οι γονείς. Σε παρόμοια κατάσταση, λίγο καλύτερη η λίγο χειρότερη ζούνε πάρα πολλοί συνταξιούχοι. Ότι έτοιμα απέκτησε ο μέσος Έλληνας ξοδεύτηκαν τα τελευταία 12 χρόνια για πληρωμή φόρων και άλλων εξόδων, τα υπόλοιπα είτε είναι ατόμων καλής οικονομικής κατάστασης με ακίνητα επιχειρήσεις κτλ είτε έφυγαν προς το εξωτερικό. Ο μέσος συνταξιούχος τώρα θέλει πάνω από 1 έτος για να εισπράξει σύνταξη από την αίτηση συνταξιοδοτησης, ένας θείος μου του πήρε 2 χρόνια και ζούσε από τα έτοιμα, τι άλλο να τους μείνει δηλαδή; Μπορεί να έχει ο άλλος λίγα λεφτά για ώρα ανάγκης, όχι για να πληρώνει τα ηλιθια πρόστιμα του ελληνικού κράτους για εκπρόθεσμες τροποποιητικες δηλώσεις. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___ 3
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, 1comment είπε Και μόνο στην ιδέα ότι δεν θα μου περίσσευαν 100Ε (και δυστυχώς μιλάμε για πολύ κόσμο) θα τρελαινόμουν... Θεωρώ ότι πρωτίστως φροντίζεις να κάνεις αποταμίευση και μετά σκέφτεσαι το οποιοδήποτε μη απαραίτητο έξοδο (καφέδες, καινούργια ρούχα, ταξίδια, ποτά). Η αποταμίευση έχει πεθάνει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Ότι αποταμιευσεις κάνει ο μέσος Έλληνας είναι με λεφτά από τον μισθό που τα αφήνει στην άκρη για να εξοφλήσει φόρους και άλλα πάγια έξοδα κατ' έτος, δεν υπάρχει αποταμίευση με τέτοιους μισθούς και κόστος ζωής. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα