Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας. Φτιάχνω ένα σπίτι και στην κουζίνα θέλω να βάλω σκουπιδοφάγο. Η τιμή δεν είναι τόσο το πρόβλημα όσο να είναι κάτι καλό και ποιοτικό. Λίγο που έψαξα οι επιλογές που έχω είναι λίγο πολύ μετρημένες στα δάχτυλα. Εσείς από τους παρακάτω ποιον θα επιλέγατε?

https://www.franke.com/gr/el/hs/products/waste-disposal/franke-turbo-elite/134-0473-237_detail.html

https://www.teka.com/el-gr/proion/tr-750_115890014/

https://www.skroutz.gr/s/23077178/Insinkerator-Σκουπιδοφάγος-56.html

Επεξ/σία από aggeliki :)
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρειάζεται άδειασμα με το χέρι όμως ο σκουπιδοφαγος, δεν πάνε αποχέτευση εξ όσων γνωρίζω 

Επεξ/σία από invisiblesurfer
Δημοσ.

Ο σκουπιδοφάγος τα πολτοποιεί με νερό και τα στέλνει στην αποχέτευση η οποία δεν θα φράξει γιατί τα στέλνει εντελώς ζουμί. Αλλιώς καταργείται η ίδια η λογική του σκουπιδοφάγου. Καταρχάς δεν χωράει το χέρι στον σκουπιδοφάγο. Αλλά πες πως χωράει. Γιατί να τα κάνω ζουμί και να τα μαζέψω μέσα απο τον σκουπιδοφάγο και να μην τα μαζέψω ρευστά απο τον νεροχύτη κατευθείαν. Αν είναι να τα μαζέψω με το χέρι, τότε ποιά η λογική του σκουπιδοφάγου? Το θέμα μου είναι όμως ποια μάρκα είναι ποιο ποιοτική.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πριν από μήνες αγόρασα για την μητέρα μου το συγκεκριμένο μοντέλο της Franke

https://www.skroutz.gr/s/15039805/Franke-Σκουπιδοφάγος-TE-125-Deluxe-3102053932.html

Στην πορεία των ετών, είχε χρησιμοποιήσει μοντέλα της General Electric και Teka. Από δέκα χρόνια άντεξε ο καθένας.

Δηλώνει εντυπωσιασμένη από το τελευταίο απόκτημα. Ακούγοντας τον σε πρόσφατη επίσκεψη, μου έκανε εντύπωση η χαμηλή στάθμη θορύβου. Ίσα που ακουγόταν. Και τα 600w κάνουν απ ότι έλεγε πολύ καλή πολτοποίηση.

Ελπίζω να βοήθησα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω ακούσει ξανά για τους σκουπιδοφαγους.

Αλήθεια, πολτοποιούν ότι στέρεο πετάξεις και με χρήση νερού το μετατρέπουν σε υγρή ακαθαρσία για να το απορριψουν στην αποχέτευση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Αλήθεια, πολτοποιούν ότι στέρεο πετάξεις και με χρήση νερού το μετατρέπουν σε υγρή ακαθαρσία για να το απορριψουν στην αποχέτευση; 

Φαντάζομαι νορμάλ πράγματα. Κανένα μακαρόνι, ρύζι, καμιά ντομάτα. Τέτοια πράγματα που μένουν σαν υπολείμματα στο πιάτο. Δεν θα αλέσει κόκαλα πχ

Επεξ/σία από aggeliki :)
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, aggeliki :) είπε

Φαντάζομαι νορμάλ πράγματα. Κανένα μακαρόνι, ρύζι, καμιά ντομάτα. Τέτοια πράγματα που μένουν σαν υπολείμματα στο πιάτο. Δεν θα αλέσει κόκαλα πχ

Αα οκ. Εγώ νόμιζα ότι του πετας και συσκευασιες και τις κάνει θρύψαλα. 

Δημοσ.
24 minutes ago, Basilhs23___ said:

Αα οκ. Εγώ νόμιζα ότι του πετας και συσκευασιες και τις κάνει θρύψαλα. 

ουτε καν.εδω σου λενε να αποφυγεις μη οργανικα οπως και αμυλουχα τροφιμα ή λαδια.

29 minutes ago, aggeliki :) said:

καποιοι αναφερουν για αποφυγη λιπων ,ελαιων,αμυλουχων τροφιμων.

https://spirossoulis.com/plus-living-5-pragmata-pou-den-prepei-pote-na-petate-ston-neroxyti/

τωρα αν αληθευει ή οχι

• Like 1
Δημοσ.

Κανονικά είναι για τα υπολείμματα από το πλύσιμο των πιάτων. Δηλαδή αυτά που πιάνει το σουρωτηρι του νεροχύτη. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Πολυ περιεργο.

Δε βλεπεις οτιδηποτε αμερικανικο ( σειρες ταινιες ) ;
Εκει τους εχουν 3 δεκαετιες ηδη.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Πολυ περιεργο.

Δε βλεπεις οτιδηποτε αμερικανικο ( σειρες ταινιες ) ;
Εκει τους εχουν 3 δεκαετιες ηδη.

Γενικώς όχι, δεν βλέπω. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Γενικώς όχι, δεν βλέπω. 

Πλεον,μετα απο τοσες φορες που εχω δει σε σειρες και ταινιες πως δουλευει και πως χαλαει, ξερω πως να φτιαχνω σκουπιδοφαγο,ακομα και αν δεν εχω πλησιασει σε καποιον.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Πλεον,μετα απο τοσες φορες που εχω δει σε σειρες και ταινιες πως δουλευει και πως χαλαει, ξερω πως να φτιαχνω σκουπιδοφαγο,ακομα και αν δεν εχω πλησιασει σε καποιον.

Kαι όταν σου πέσει το κουταλάκι δεν θα βάλεις το χέρι μέσα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Τώρα είδα κάτι βίντεο με αυτές τις συσκευές. Προσαρμοσμενες στην αποχέτευση του νεροχύτη είναι. Δεν το έχω ξαναδεί. Βολεύει στο ότι έχεις λιγότερα σκουπίδια στο σπίτι και πετάς λιγότερα στους κάδους και τις χωματερές, αλλά επιβαρύνει το αποχετευτικο δίκτυο, τον βιολογικό καθαρισμό και αυξάνει την κατανάλωση νερού. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...