Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια , θελω να κανω μια ερωτηση . Βρίσκομαι σε μια "καλη" σχολη με πολλες προοπτικες και μπλα μπλα , το θεμα μου προφανώς ειναι οτι δεν εχω ασχοληθει καθολου , με αποτελεσμα να χρωσταω πολλα  μαθηματα . Το εξαμηνο που περασε αποφάσισα να παρω την σχολη απο την αρχη πραγμα που στην αρχη οντως ειχα κανει , απλα μετα απο ενα σημειο με έπνιξαν οι υποχρεωσεις και τα ξαναπαρατησα . Οι περισσοτεροι θα λεγανε "θελει διαβασμα η σχολη" ή "τι περιμενες να πασ και να καθεσαι ?" μερικοι θα γινοντουσαν και λιγο προσβλητικοί αλλά ας μην δωσουμε παραπανω λεπτομεριες χωρις λογο . Η ερωτηση μου δεν ειναι το τι να κανω (γιατι ειναι ξεκαθαρο οτι θελει ασχολία καιι να εισαι πιο επιμελεις κτλπ ).Η ερωτηση μου ειναι απο που να ξεκινησω. Τα βλεπω ολα βουνο γιατι οντως ειναι και εχω και απο πισω και το ν+2 το οποιο απο οσο ξερω μετραει και στους εισαχθεντες του 2019 . Επομενως οποιος ξερει ή νομιζει οτι μπορει να με βοηθήσει θα ηθελα πολυ να ακουσω την αποψη του.Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων.

Η σχολή που αναφέρω ειναι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ στο Α.Π.Θ.

Δημοσ.

Βαζε ρεαλιστικους στοχους σε καθε εξεταστικη. Μη πας να περασεις 10 μαθηματα σε κοντινες ημερομηνιες το ενα με το αλλο, γιατι θα καψεις και τα σιγουρα. Βρες 5 μαθηματα για καθε εξεταστικη (οχι μονο τα ευκολα, γιατι θα μεινουν στο τελος τα δυσκολα και θα ειναι μεγαλυτερο το βουνο) και πηγαινε για το απολυτο. Με σοβαρο διαβασμα, δε γινεται να πεσεις κατω απ το 4/5.  Σε 1 ετος, θα εχεις καθαρισει γυρω στα 15 μαθηματα. Ποσα χρωστας;

Πηγαινε στις παραδοσεις, οχι για να πιεις φρεντεσπρεσο χαζευοντας παραλληλα στο instagram κρατώντας και καμια σημειωση, αλλά αποκλειστικά για παρακολουθηση με προσηλωση. Κρατα καλες σημειωσεις και συνδυασε τες με παλια θεματα/σος που θα βρεις απο συμφοιτητες που εχουν περασει το μαθημα.

Μην αρχισεις την προκαταβολικη κλαψα σε καθηγηταδες (συνηθης τακτικη) χωρις να εχεις δωσει το μαθημα ή χωρις να εχεις κατεβει να το δωσεις με σοβαρο διαβασμα, δε θα σε παρει στα σοβαρα και στην τελικη δε νοιαζεται κιολας. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tελικά το ν+2 όντως ισχύει; Θέλω να πω πράγματι σε πετάνε έξω έτσι στεγνά ή θα προσπαθήσουν να μην το εφαρμόσουν;

Όσο για το πρόβλημα των μαθημάτων, η πληροφορική σ' αρέσει, την βρίσκεις ενδιαφέρον ή απλά εκεί πέρασες και ως εκεί; Αν ισχύει το πρώτο τότε με προσπάθεια, όπως είπε ο Γιάννης από πάνω, θα τα καταφέρεις. Αλλιώς δύσκολο πολύ.

Επεξ/σία από Con_RoXP
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Con_RoXP είπε

Tελικά το ν+2 όντως ισχύει; Θέλω να πω πράγματι σε πετάνε έξω έτσι στεγνά ή θα προσπαθήσουν να μην το εφαρμόσουν;

Αυτο το εχω απορια και εγω. Δηλαδη εχεις 1 μαθημα, παιρνεις 3/10 τον Σεπτεμβρη και σε πετανε εξω απ τη σχολη, αφηνοντας σε στο πουθενα στα 24-25 σου; Εχει γινει νυχτα ταλιράκι θεωρω ο βαθμος.

Επεξ/σία από yanis13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την πληροφορική δεν ξέρω αλλά η πείρα δείχνει ότι σε άλλες δύσκολες σχολές (π.χ. μηχανολόγων ΑΠΘ, φυσικό κ.α.)
πέντε μαθήματα/εξεταστική είναι γενικά πολύ δύσκολος στόχος.
Οι περισσότεροι που ήξερα και τους είχαν μείνει 12-15 μαθήματα χρειάστηκαν περίπου δυο χρόνια για να τα περάσουν.
Αν ισχύει το ίδιο και στην πληροφορική, ο ρεαλιστικός στόχος πρέπει να είναι τρία/εξεταστική.

Στερνή μου γνώση να είχα πρώτα λένε.
Τώρα απλώς υπομονή και καλό κουράγιο...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Con_RoXP είπε

15 ώρες πριν, yanis13 είπε

Αυτο το εχω απορια και εγω.

Νόμος 4777/2021 - ΦΕΚ 25/Α/17-2-2021

Δείτε εδώ τα άρθρα 34 και 58  https://www.e-nomothesia.gr/kat-ekpaideuse/nomos-4777-2021-phek-25a-17-2-2021.html

Αυτά λοιπόν που αναφέρονται στο άρθρο 34 ισχύουν για τους φοιτητές που εισάγονται στα Α.Ε.Ι. από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και μετά.

Σύμφωνα μ΄αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 58, παράγραφος 4: α) Για τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα σπουδών πρώτου κύκλου των Α.Ε.Ι. κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος και δεν έχουν υπερβεί την ελάχιστη χρονική διάρκεια φοίτησης, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, ο υπολογισμός της ανώτατης διάρκειας φοίτησης εκκινεί από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 και καθορίζεται σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 34 και

β) Οι φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα σπουδών πρώτου κύκλου των Α.Ε.Ι., κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, και έχουν υπερβεί την ελάχιστη χρονική διάρκεια φοίτησης του προγράμματος σπουδών, διαθέτουν για την ολοκλήρωση των σπουδών τους χρόνο ίσο προς την ελάχιστη χρονική διάρκεια φοίτησης, ο οποίος εκκινεί από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 χωρίς την προβλεπόμενη στην παρ. 1 του άρθρου 34 προσαύξηση ακαδημαϊκού χρόνου. 

Παράδειγμα:

1)΄Ενας φοιτητής που έχει εισαχθεί σε μια σχολή 8 εξαμήνων φοίτησης, το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 (και από κει και μετά αυτό θα ισχύει), πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027 (8 εξάμηνα + 4 εξάμηνα προσαύξηση ακαδημαϊκού χρόνου). Σε σχολές των οποίων ο ελάχιστος χρόνος υπερβαίνει τα οκτώ εξάμηνα, η ανώτατη διάρκεια φοίτησης είναι ο ελάχιστος χρόνος σπουδών, προσαυξημένος κατά έξι (6) ακαδημαϊκά εξάμηνα (πχ. 10 εξάμηνα + 6 εξάμηνα προσαύξηση ακαδημαϊκού χρόνου, στο παράδειγμά μας δηλαδή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2028-2029). Μετά εκδίδεται πράξη διαγραφής.

2)΄Ενας φοιτητής που έχει εισαχθεί σε μια σχολή πριν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και δεν έχει υπερβεί την ελάχιστη  διάρκεια φοίτησής της, ο υπολογισμός της ανώτατης διάρκειας φοίτησης ξεκινάει να μετράει από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 προσθέτοντας και την προσαύξηση του ακαδημαϊκού χρόνου όπως στην παραπάνω περίπτωση (1). Αν πχ κάποιος είχε εισαχθεί σε μια σχολή 8 εξαμήνων φοίτησης το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την φοίτησή του μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027 (8 εξάμηνα + 4 εξάμηνα προσαύξηση ακαδημαϊκού χρόνου), ενώ αν είχε εισαχθεί σε μια σχολή 10 εξαμήνων φοίτησης, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2028-2029 (10 εξάμηνα + 6 εξάμηνα προσαύξηση ακαδημαϊκού χρόνου). Μετά εκδίδεται πράξη διαγραφής.

3)΄Ενας φοιτητής που έχει εισαχθεί σε μια σχολή πριν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και έχει υπερβεί την ελάχιστη διάρκεια φοίτησής της, ο υπολογισμός της ανώτατης διάρκειας φοίτησης ξεκινάει να μετράει από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και είναι ίσος με την ελάχιστη διάρκεια φοίτησης της σχολής, χωρίς προσαύξηση ακαδημαϊκού χρόνου. Δηλαδή σε μια σχολή 8 εξαμήνων φοίτησης θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την φοίτησή του μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, σε μια σχολή 10 εξαμήνων φοίτησης θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την φοίτησή του μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026. Μετά εκδίδεται πράξη διαγραφής.

Αν κατάλαβα καλά εσύ @sassalek ανήκεις στην περίπτωση 2 του παραδείγματος οπότε έχεις χρόνο ν΄ανασκουμπωθείς και να τα καταφέρεις. Από σένα και μόνο εξαρτάται!

Επεξ/σία από Sibyl
  • Like 1
Δημοσ.

Καλά καταλαβές απλά νομίζω δεν ξέρω πως να κάνω την αρχή , ειδικά οταν εισαι απών τοσο καιρο νομιζω ολα θα σου φανουν βουνο 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, sassalek είπε

Καλά καταλαβές απλά νομίζω δεν ξέρω πως να κάνω την αρχή , ειδικά οταν εισαι απών τοσο καιρο νομιζω ολα θα σου φανουν βουνο 

Γι΄αυτό λοιπόν το φθινόπωρο που θα ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα πάρεις την σχολή σου από την αρχή σαν να ήσουν πρωτοετής. Αν δεν μάθεις πρώτα το Α, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις το Μ που βρίσκεται στην μέση, πολύ δε περισσότερο, υπάρχουν μηδενικές ελπίδες για να φτάσεις στο Ω. Κοίτα μην μπεις να παρακολουθήσεις τα μαθήματα του τέταρτου έτους γιατί θα σου φανούν αλαμπουρνέζικα, θ΄απογοητευτείς, θα τα παρατήσεις και είναι κρίμα! Είναι πολλοί αυτοί που βρέθηκαν στην θέση σου, πήραν την σχολή τους από την αρχή και τα κατάφεραν.

Θα κάνεις πρόγραμμα και θα πιέσεις τον εαυτό σου να το ακολουθείς, θα είσαι συνεπής, θα κρατάς σημειώσεις, δεν θα περιμένεις να ξεσκονίσεις τα βιβλία σου στην εξεταστική και όλα τα υπόλοιπα που τα ξέρεις πολύ καλά και μόνος σου αλλά μέχρι τώρα δεν τα έκανες.

Αν καταφέρεις να περνάς τα περισσότερα μαθήματα του έτους σου στις 3 εξεταστικές της χρονιάς και "τσιμπάς" και κάποια από μεγαλύτερα έτη που διαβάζονται εύκολα, μια χαρά θα πάρεις την σειρά σου και θα τα καταφέρεις.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

Δημοσ.

Ευχαριστούμε για την αναλυτική απάντηση @Sibyl. Αξίζει εδώ να τεθεί η εξής ερώτηση (δεν ξέρω αν υπάρχει απάντηση στο λινκ σου αλλά νομικά κείμενα είναι λίγο δυσνόητα ειδικά σε τέτοια έκταση, τουλάχιστον για μένα, οπότε αν μπορείς να απαντήσεις το εκτιμώ): Αν είσαι στο όριο της υπέρβασης ή έχεις ήδη υπερβεί για σχετικά λίγο την προθεσμία αλλά ασχολείσαι με την σχολή και περνάς μαθήματα, πάλι κινδυνεύεις;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Con_RoXP είπε

Ευχαριστούμε για την αναλυτική απάντηση @Sibyl. Αξίζει εδώ να τεθεί η εξής ερώτηση (δεν ξέρω αν υπάρχει απάντηση στο λινκ σου αλλά νομικά κείμενα είναι λίγο δυσνόητα ειδικά σε τέτοια έκταση, τουλάχιστον για μένα, οπότε αν μπορείς να απαντήσεις το εκτιμώ): Αν είσαι στο όριο της υπέρβασης ή έχεις ήδη υπερβεί για σχετικά λίγο την προθεσμία αλλά ασχολείσαι με την σχολή και περνάς μαθήματα, πάλι κινδυνεύεις;

Μηπως να παρεις ενα τηλεφωνο τη Γραμματεια της Σχολης σου; Εικαζω πως θα υπαρχει ενα περιθωριο. Ειδαλλως κανε παυση και πηγαινε σε μια εξεταστικη να δωσεις ολα χρωστας ή δοκιμασε μια μεταγραφη σε Πανεπιστημιο του εξωτερικου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xgol είπε

Μηπως να παρεις ενα τηλεφωνο τη Γραμματεια της Σχολης σου; Εικαζω πως θα υπαρχει ενα περιθωριο. Ειδαλλως κανε παυση και πηγαινε σε μια εξεταστικη να δωσεις ολα χρωστας ή δοκιμασε μια μεταγραφη σε Πανεπιστημιο του εξωτερικου. 

Όχι, δεν το ρωτάω για αυτό. Εγώ τώρα θα μπώ 5ο έτος και αν πάνε όλα καλά δεν θα χρειαστεί άλλο, με τύχη ίσως να φύγω και στο χειμερινό εξάμηνο. Πληροφοριακά ρωτάω.

Επεξ/σία από Con_RoXP
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Con_RoXP είπε

Επειδή ξέρω ότι πολλοί βρίσκουν δυσνόητα τα νομικά κείμενα γι΄αυτό έβαλα παράδειγμα για κάθε περίπτωση προκειμένου να γίνει κατανοητό αυτό που ισχύει.

Στο link που έχω βάλει, στο άρθρο 34 που αναφέρεται στους φοιτητές που έχουν εισαχθεί το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και όσους εισαχθούν από δω και μπρος,  υπάρχει η περίπτωση που δικαιολογούν υπέρβαση του χρόνου στην ασθένεια του φοιτητή ή στενού συγγενικού του προσώπου όπως και πρόβλεψη για τους φοιτητές μερικής φοίτησης.

Στο άρθρο όμως 58 που αναφέρεται στις άλλες δύο περιπτώσεις φοιτητών, δεν αναφέρεται αν αυτό ισχύει και γι΄αυτούς.

Οπότε ο μόνος τρόπος για να το μάθεις αυτό είναι ο εσωτερικός κανονισμός του κάθε Α.Ε.Ι. στο οποίο δίδεται η διακριτική ευχέρεια να ορίζει περαιτέρω προϋποθέσεις και λεπτομέρειες για την εφαρμογή των προηγούμενων.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Op δεν μας είπες πόσα μαθήματα χρωστάς ,πόσα χρειάζεσαι για το πτυχίο ,αν υπάρχουν αλυσίδες κτλ.

Το ν+2 πιστεύω θα εφαρμοστεί ,η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κάνει πίσω σε τίποτα από αυτά που έχει πει μέχρι στιγμής ,δεν βλέπω γιατί η στάση της θα ήταν διαφορετική απέναντι στο ν+2.

Αν δεν κάνω λάθος έχεις μέχρι το 2026-2027 για να πάρεις πτυχίο ,αν η σχολή σου γίνει η full time ενασχόληση σου πιστεύω ότι βγαίνει εύκολα.

Edit : Θα ξέρουμε σίγουρα αν θα κάνουν διαγραφές το 2024-2025 όπου θα ξεκινήσουν οι πρώτες.

Επεξ/σία από pcmasterrace123
Δημοσ.

Ως απόφοιτος της ίδιας σχολής, να σου πω και εγώ την άποψή μου.
Η σχολή μπορεί να γίνει απο πολύ εύκολη εώς πολύ δύσκολη. Απο την άποψη πως αν είσαι σε όλες τις παραδόσεις και συμμετέχεις στη διάλεξη, καταλαβαίνεις εύκολα το ύφος και τα focus points του κάθε καθηγητή και είναι εύκολο να καταλάβεις τι πρέπει να διαβάσεις και που να δώσεις προσοχή. Αν απο την άλλη πας αν κάνεις την κλασσική "μαγκιά" και αφού δεν παρακολουθήσεις τίποτα ή λίγα για 6 μήνες, αρχίσεις το διάβασμα 2 εβδομάδες πριν την εξεταστική θα πασχίζεις για τα 5άρια.

Προσωπικά ήμουν απο αυτούς που θεωρούσε (ίσως και λανθασμένα) οτι είτε τα ξέρω είτε όχι και δεν χρειάζεται πολύ επαφή με τον καθηγητή (mails, επισκέψεις στο γραφείο κτλπ) γιατι πηγαίνει στο "γλύψιμο". Τις 2 φορές όμως που όντως το έκανα (η μία ήταν γιατι είχε γίνει λάθος στην βαθμολόγηση και η άλλη η θρυλική εξέταση Κοτρόπουλου) βρήκα απέναντί μου καθηγητές που αναγνώριζαν το οτι ήμουν εκεί και έκανα προσπάθεια και ήταν διατεθιμένοι να βοηθήσουν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο.

Πέρα όμως απο όλα αυτά τα οποία αφορούν περισσότερο τα πρακτικά της σχολής, να ξες οτι οι σκέψεις σου είναι απολύτως φυσιολογικές. Το να περνάς την κρίση του "ποιος είμαι, τι κάνω, γιατι το κάνω" εν μέσω σπουδών είναι το πιο σύνηθες. Πάρε μια ανάσα, κάνε ένα short-term πρακτικό πλάνο (το οποίο μπορεί να αφορά απο το ποιά μαθήματα θα πάρεις στο ερχόμενο εξάμηνο μέχρι τις δραστηριότητες σου για να καταφέρεις τις παρακολουθήσεις της επόμενης εβδομάδας) και απλά ξεκίνα. Ότι και να κάνεις (σωστό ή λάθος) σίγουρα είναι καλύτερο απο την αδράνεια που απλά κάνει prolong την κακή σου κατάσταση. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγαλο λαθος οτι αμελησες τοσο τη συγκεκριμενη σχολη καταρχας. Μπροστα σε αυτα που επεται να κανεις αφοτου τελειωσεις -γιατι θα τελειωσεις- ειναι παιχνιδακι. Αν για αρχη θελεις να συνεχισεις σε κλαδο οπως πχ προγραμματισμος, τα πραγματα ειναι πολυ σκουρα, γιατι θα επρεπε να ειχες ψαχτει μονη σου, οπως κανει το 90% των αποφοιτων της συγκεκριμενης σχολης. Ειδικα σε εναν τοσο "ευαισθητο" κλαδο οπως της πληροφορικης που το χαρτι πλεον ειναι απλα πολυτελεια και ενας πολυ καλος προγραμματιστης χωρις πτυχιο ευκολα θα "διωξει" εναν που εχει πτυχιο αλλα δεν ξερει τη τυφλα του γιατι εκανε το κλασικο "διαβαζω 2 εβδομαδες πριν την εξεταστικη και παω για 5" απο μια θεση εργασιας. Ουτως η αλλως το χαρτι ειναι περιττο, και ειναι σαν μια πιστοποιηση που δειχνει οτι δεν εισαι ασχετος και εχεις καποιες βασικες γνωσεις γλωσσων προγραμματισμου. Τα μαθηματα της σχολης μετα το πρωτο χρονο -κατ'εμε- ειναι ευκολα αρκει να μην χασεις τον μπουσουλα και μεινεις πισω. Αν μεινεις πισω τοτε αστα.. Βουνο οπως το λες. Δυσκολα συμμαζευεται. Με σωστο προγραμμα παντως πιστευω θα γινουν ολα, αρκει να βρεις ξανα την ορεξη για διαβασμα(γιατι για να μπηκες στη συγκεκριμενη σχολη εξ'αρχης, καποτε την ειχες). Αυτα απο μενα..

Καλη τυχη.

Επεξ/σία από ekos2424
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...