Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aromeo είπε

Ας κάνω και εγώ μια ψιλοάσχετη ερώτηση μιας και έπεσα πάνω στο θέμα μήπως ξέρει κάποιος να με βοηθήσει. 

Έχω ένα Kenwood TH-F7 και ενώ μπορώ να ακούσω αεροπορικές συχνότητες (108MHz-137MHz), δεν μπορώ να μιλήσω. Παταώ το PTT και απλά κάνει ένα beep. Υποθέτω πως υπάρχει κάποιο κλείδωμα για λόγους ασφαλείας. Αν ισχύει κάτι τέτοιο υπάρχει τρόπος να ξεκλειδωθεί;

Ξεκαθαρίζω πως η χρήση είναι νόμιμη και το χρειάζομαι σαν backup σε περίπτωση radio failure στο αεροσκάφος. 

Δεν μπορείς να μιλήσεις σε αυτές τις συχνότητες. Μόνο να ακούσεις. 

https://www.kenwood.com/sg/com/amateur/th-f7e/spec.html

Ξεκλείδωμα μόνο με παράνομους τρόπους, δύσκολα θα βρεις ηλεκτρονικό που τα κάνει και τα ξέρει αυτά. 

Επίσης δεν γνωρίζω αν και η κεραία του είναι κατάλληλη για αποστολή στις αεροπορικές μπάντες. Ο πομποδέκτης του σκάφους είναι πολύ καλύτερος. 

• Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 10/11/2022 στις 3:08 ΠΜ, Basilhs23___ είπε

Εγώ έχω φτιάξει την κεραία εδώ και πολύ καιρό αλλα δεν την έβγαλα ακόμα στην ταράτσα για δοκιμή. Το καλάμι είναι 8 μέτρα περίπου και θα είναι πιασμένη σε βραχίονα από σωλήνες παλαιών ηλεκτρικών σκουπων που φτάνει τα 3μ. Το καλάμι το τύλιξα με χοντρό σύρμα 2.5αρι και το ένωσα με ένα κουτάκι unun το οποίο αφαίρεσα από παλιά κεραία end fed, όλο το θέμα είναι τι θα βλέπω στα στάσιμα κι αν θα με ακούει κανένας, γιατί με την παλιά end fed που δεν μπορούσα να την τοποθετήσω καλα δεν με άκουγε κανένας. Το κόστος ήταν και σε εμένα κανενα 10αρι δεδομένου ότι τα είχα όλα από πριν εκτός το σύρμα που το ξόδεψα όλο και ήταν 15 μέτρα περίπου. 

Οι ώρες που έχει διάδοση ποιες είναι; Κανεις δοκιμές να δεις αν ακούγεσαι η το βλέπεις από αλλού; Δεν είμαι ακόμα έμπειρος σε αυτά. 

η διαδοση εξαρτατε απο πολλους παραγοντες.. αμα ακους ξενους να μιλανε  ,τοτε υπαρχει διαδοση..συνηθως απο μεσημερι προς απογευμα εχει καλη διαδοση..σχετικα με τις κεραιες , μην παιδευεσαι αδικα...φτιαξε αυτη που σου ειπα και θα βρεις την υγεια σου,,και εγω πολλα πειραματα ειχα κανει με καλαμια κλπ κλπ ..με 5/8 κλπ..για την παντα των cb παντα φτιαξε αυτη την απλη  λ/4...θα υσηχαεις..δεν αξιζει να δινει χρηματα σε κεραιες...υποψη αν μπορεις να αποφυγεις το μεγαλο μηκος καλωδιου.. απο 30 μετρα και πανωθα εχεις τις γνωσυες απωλειες..6972772253 το τηλ μου παρε με αν θελεις να στα πω..

Δημοσ.
23 ώρες πριν, aromeo είπε

Ας κάνω και εγώ μια ψιλοάσχετη ερώτηση μιας και έπεσα πάνω στο θέμα μήπως ξέρει κάποιος να με βοηθήσει. 

Έχω ένα Kenwood TH-F7 και ενώ μπορώ να ακούσω αεροπορικές συχνότητες (108MHz-137MHz), δεν μπορώ να μιλήσω. Παταώ το PTT και απλά κάνει ένα beep. Υποθέτω πως υπάρχει κάποιο κλείδωμα για λόγους ασφαλείας. Αν ισχύει κάτι τέτοιο υπάρχει τρόπος να ξεκλειδωθεί;

Ξεκαθαρίζω πως η χρήση είναι νόμιμη και το χρειάζομαι σαν backup σε περίπτωση radio failure στο αεροσκάφος. 

Έναν ασύρματο έχεις στο αεροπλάνο; από τι θυμάμαι στην airband η διαμόρφωση που χρησιμοποιούν είναι ΑΜ γιαυτό θες άλλο μηχάνημα. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Έναν ασύρματο έχεις στο αεροπλάνο; από τι θυμάμαι στην airband η διαμόρφωση που χρησιμοποιούν είναι ΑΜ γιαυτό θες άλλο μηχάνημα. 

Δυο COM έχει το αεροπλάνο.

Σωστά θυμάσαι, στην αεροπορία χρησιμοποιείται AM για διάφορους λόγους (λιγότερο bandwith, κόστος, δεν υπάρχει capture effect).

Το Kenwood έπεσε στα χέρια μου τυχαία και είπα μήπως μπορώ να το αξιοποιήσω αλλά αφού δεν γίνεται ή θα πάρω κάποιο αεροπορικό (αν και τελειώνει η εκπαίδευση και μετά θα μου είναι πρκατικά άχρηστο στις αερογραμμές) ή θα αρκεστώ στο ICOM handheld της σχολής.

Anyway ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...