airtrelomike13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Ολοι μου οι συγγενεις εκπαιδευτικοι το ιδιο και τα παιδια τους ( τα ξαδερφια μου). Τι να σου πω και απο που να πρωτοαρχισω Οι θειοι μου πηγαν στο Ευρωπαικο σχολειο και εκτος οτι γυρισαν πισω με τσουβαλια απο χρηματα, και πηραν σπιτια, δεν κουραστηκαν ποτε. Καλα στο Ελληνικο σχολειο συνεχεια διακοπες Τα ιδια εγιναν και τα παιδια τους και ειναι σε Δημοτικα, πηγαινοντας 5 ωρες τη μερα και το απογευμα ιδιαιτερα. Αλλα ξεχασα οτι για σενα κουραζονται παρα πολυ και σε λιγα χρονια δεν θα προλαβαινουν ουτε στο 12ωρο. Μοιραζε σανο, αλλα εμεις ειμαστε λυκοι και οχι προβατα. 1 2
V.I.Smirnov Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Έτσι ακριβώς, το επιβεβαιώνω κατηγορηματικά. Τώρα βέβαια έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αλλά, αν εξαιρεθούν τα περιορισμένα χρήματα, οι συνθήκες από άποψη απαιτούμενου χρόνου και δυσκολίας εξακολουθούν να είναι πολύ πλεονεκτικές συγκριτικά με άλλα επαγγέλματα. Στο εξωτερικό δεν είναι εύκολο να πάει κάποιος ως εκπαιδευτικός, δυστυχώς. Ούτε παλαιότερα ήταν τόσο εύκολο. Παρεμπιπτόντως, είχα συγγενή λυκειάρχη που έμεινε δυο χρόνια και παραιτήθηκε, έγινε ξανά απλός καθηγητής. Τον ρώτησα γιατί τα παράτησε ενώ θα μπορούσε να φτάσει και στη διοίκηση της β' εκπαίδευσης. "Διότι ο διευθυντής αν και δεν κάνει μάθημα πρέπει να είναι εκεί πολλές ώρες, κι εγώ ήθελα να γυρίζω γρήγορα σπίτι μου να ασχολούμαι με την οικογένειά μου" μου απάντησε. - Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από V.I.Smirnov
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Έτσι ακριβώς, το επιβεβαιώνω. Τώρα βέβαια έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αλλά, αν εξαιρεθούν τα περιορισμένα χρήματα, οι συνθήκες από άποψη απαιτούμενου χρόνου εξακολουθούν να είναι πολύ πλεονεκτικές συγκριτικά με αλλα επαγγέλματα. Στο εξωτερικό δεν είναι εύκολο να πάει κάποιος ως εκπαιδευτικός, δυστυχώς. Ούτε παλαιότερα ήταν τόσο εύκολο. - καλα δεν το συζητω αν παει δασκαλος στη Κυπρο που ειναι ευκολο. Μισθος 2000 και ανω και φοβερα ωραρια υπερ του
Dark_panel Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Στις 30/7/2022 στις 12:25 ΜΜ, BayernMunich είπε Άρα ενας πτυχιούχος κάνει πιο μεγάλα και δύσκολα έργα, αλλά και πάλι πολλά που κάνουν ο πτυχιούχος με τον μη πτυχιούχο συνδέονται αρκετές φορές. Επισης, ο πτυχιουχος με κατοχυρωμενα δικαιωματα, μπορει να βαλει υπογραφη σε εργα, κοινως να παρει την ευθυνη. Αυτος που δεν εχει πτυχιο, δε μπορει να το κανει αυτο.
Dark_panel Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Στις 2/8/2022 στις 3:06 ΜΜ, airtrelomike13 είπε Ειδατε σήμερα στους μόνιμους διορισμούς που πήραν 3371 δασκάλους, και πέρυσι άλλους τόσους. Είναι που το παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης δεν έχει απορρόφηση, οι απόφοιτοι δουλεύουν σε άλλες δουλειές και έχουν δουλειά οι μηχανικοί. Επίσης μπορείτε να δείτε πλεον οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες ποιες σχολές επιλέγουν γιατί εγώ είδα φέτος ότι περισσότεροι προτιμούν το παιδαγωγικό και όχι τις σχολές μηχανικών 3371 εκπαιδευτικοι συνολικα σε ολη την Ελλαδα..μονο στην Αχαϊα οι εκπαιδευτικοι που βρισκονται στους ενιαιους πινακες και δεν εχουν κληθει καν ουτε μια φορα, ειναι πολυ πανω απο 5000..και το λεω γιατι εχω δει αυτους τους πινακες παλια (πριν χρονια, φαντασου τωρα πόσο θα εχουν αυξηθει οι ανεργοι εκπαιδευτικοι). Αν συγκρινεις τους συνολικους πτυχιουχους εκπαιδευτες, με αυτους που διοριστηκαν, το ποσοστο δεν ειναι ουτε ενα 10%..Αν αυτο το θεωρεις "αποκατασταση", τοτε μαλλον εχουμε πολυ διαφορετικες αποψεις για τον ορισμο της λεξης 'αποκατασταση'. Ισως το θυμασαι, ισως οχι, αλλά θα αναφερω και παλι το παραδειγμα των συμφοιτητριων μου απ το Νηπιαγωγων, που τελειωσαμε το 2011..οσες επελεξαν να κανουν αυτο το επαγγελμα, βολοδερνουν σε ιδιωτικους παιδικους σταθμους ή παιδοτοπους. Ολες οι υπολοιπες (οπως κι εγω) πηγαν για 2ο πτυχιο ή καποιο μαστερ που να τους προσφερει περισσοτερες διεξοδους στην αγορα εργασιας. Οταν λεμε "εκπαιδευτικος", λανθασμενα ο κοσμος εννοει μόνο τους δασκαλους..στους εκπαιδευτικους ομως εντασσονται και οι νηπιαγωγοι και εκει εχει πεσει ταφοπλακα απ το 2010 και μετα.. Οπότε υπολογισε πόσοι συνολικα πτυχιουχοι δασκαλοι και νηπιαγωγοι υπαρχουν και θα δεις οτι αυτο το '3371' ειναι εξευτελιστικος αριθμος και σιγουρα δε σημαινει "επαγγελματικη αποκατασταση". 1 2
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, Dark_panel είπε 3371 εκπαιδευτικοι συνολικα σε ολη την Ελλαδα..μονο στην Αχαϊα οι εκπαιδευτικοι που βρισκονται στους ενιαιους πινακες και δεν εχουν κληθει καν ουτε μια φορα, ειναι πολυ πανω απο 5000..και το λεω γιατι εχω δει αυτους τους πινακες παλια (πριν χρονια, φαντασου τωρα πόσο θα εχουν αυξηθει οι ανεργοι εκπαιδευτικοι). Αν συγκρινεις τους συνολικους πτυχιουχους εκπαιδευτες, με αυτους που διοριστηκαν, το ποσοστο δεν ειναι ουτε ενα 10%..Αν αυτο το θεωρεις "αποκατασταση", τοτε μαλλον εχουμε πολυ διαφορετικες αποψεις για τον ορισμο της λεξης 'αποκατασταση'. Ισως το θυμασαι, ισως οχι, αλλά θα αναφερω και παλι το παραδειγμα των συμφοιτητριων μου απ το Νηπιαγωγων, που τελειωσαμε το 2011..οσες επελεξαν να κανουν αυτο το επαγγελμα, βολοδερνουν σε ιδιωτικους παιδικους σταθμους ή παιδοτοπους. Ολες οι υπολοιπες (οπως κι εγω) πηγαν για 2ο πτυχιο ή καποιο μαστερ που να τους προσφερει περισσοτερες διεξοδους στην αγορα εργασιας. Οταν λεμε "εκπαιδευτικος", λανθασμενα ο κοσμος εννοει μόνο τους δασκαλους..στους εκπαιδευτικους ομως εντασσονται και οι νηπιαγωγοι και εκει εχει πεσει ταφοπλακα απ το 2010 και μετα.. Οπότε υπολογισε πόσοι συνολικα πτυχιουχοι δασκαλοι και νηπιαγωγοι υπαρχουν και θα δεις οτι αυτο το '3371' ειναι εξευτελιστικος αριθμος και σιγουρα δε σημαινει "επαγγελματικη αποκατασταση". Εγω αναφερομαι στους δασκαλους δημοτικου ( παιδαγωγικό δημοτικής). Σε αλλες κατηγοριες εκπαιδευτικων ξερω οτι τα πραγματα δεν εινια καλα, και ειδικα στους νηπιαγωγους. Αλλα στους δασκαλους του Δημοτικου, τα πραγματα ειναι τελειως διαφοροποιημενα 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Η Dark_panel έχει δίκιο. Απ' όσο ξέρω όμως, εκεί που υπάρχει φως είναι στην Ειδική Αγωγή... - Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από V.I.Smirnov
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, V.I.Smirnov είπε Απ' όσο ξέρω, εκεί που υπάρχει φως είναι στην Ειδική Αγωγή... - Ναι αλλα δεν ειναι ευκολα τα πραγματα. Αρχίζει και "μπουκώνει". Η Διαπολιτισμική θα ελεγα εχει καλο μελλον
DrKo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 38 minutes ago, airtrelomike13 said: Εγω αναφερομαι στους δασκαλους δημοτικου ( παιδαγωγικό δημοτικής). Σε αλλες κατηγοριες εκπαιδευτικων ξερω οτι τα πραγματα δεν εινια καλα, και ειδικα στους νηπιαγωγους. Αλλα στους δασκαλους του Δημοτικου, τα πραγματα ειναι τελειως διαφοροποιημενα Είναι ή δεν είναι έξτρα ώρες εργασίας οι διορθώσεις; Είναι ή δεν είναι έξτρα ώρες εργασίας το πέρασμα της ύλης για τα διαφορετικά μαθήματα, στις μεγάλες τάξεις του δημοτικού; Είναι ή δεν είναι έξτρα ώρες εργασίας η δημιουργία εκπαιδευτικών δράσεων, ιδιαίτερα για τις μικρές τάξεις του δημοτικού; Είναι ή δεν είναι έξτρα ώρες εργασίας τα διάφορα διαχειριστικά του σχολείου; 1
Dark_panel Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε Εγω αναφερομαι στους δασκαλους δημοτικου ( παιδαγωγικό δημοτικής). Σε αλλες κατηγοριες εκπαιδευτικων ξερω οτι τα πραγματα δεν εινια καλα, και ειδικα στους νηπιαγωγους. Αλλα στους δασκαλους του Δημοτικου, τα πραγματα ειναι τελειως διαφοροποιημενα Δεν ειναι τοσο διαφοροποιημενα οσο νομιζεις..το μονο που εσωσε καπως την κατασταση για τους δασκαλους ειναι η ειδικη αγωγη..εε σε μερικα χρονια θα κορεστει και αυτο οπότε παλι θα τρεχουν και δε θα φτανουν. Εχουμε γεμισει ανεργους πτυχιουχους δασκαλους/νηπιαγωγους..μονο που μια χωρα για να παει μπροστα, χρειαζεται κι άλλα επαγγελματα. Δε γινεται να πανε ολοι να γινουν εκπαιδευτες, χρειαζονται και μηχανικοι, προγρ/στες, αναλυτες, οικονομολογοι/λογιστες κ.α. Κοινως, ισορροπια, σε ολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις