airtrelomike13 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 37 λεπτά πριν, xgol είπε Γνωστοι και γνωστες μου προτιμησαν να μη μονιμοποιηθουν, για 750€ στου διαόλου τη μανα. 35 χρονων ανθρωποι. Για να ξερουμε τι λεμε. το πρωτο χρονο λογω πολλων κρατησεων ειναι τοσα, μετα ανεβαινει. Αυτο ειναι αλλο θεμα. Εγω οσους ξερω, δεχτηκαν τη μονιμοποιηση και θα κανουν και τα ιδιαιτερα τους και μια χαρα. Τωρα αν οι γνωστοι σου, εργαζοναι στον ιδιωτικο τομεα με καλο μισθο, μπραβο τους, αλλα πηραν μεγαλο ρισκο 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Ειδατε σήμερα στους μόνιμους διορισμούς που πήραν 3371 δασκάλους, και πέρυσι άλλους τόσους. Είναι που το παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης δεν έχει απορρόφηση, οι απόφοιτοι δουλεύουν σε άλλες δουλειές και έχουν δουλειά οι μηχανικοί. Επίσης μπορείτε να δείτε πλεον οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες ποιες σχολές επιλέγουν γιατί εγώ είδα φέτος ότι περισσότεροι προτιμούν το παιδαγωγικό και όχι τις σχολές μηχανικών Τα ίδια έλεγαν και πριν την κρίση που το κράτος διόριζε εκπαιδευτικούς για τα ολοήμερα και χαντακώθηκαν χιλιάδες άτομα (κυρίως κοπέλες) που τις επεισαν να γίνουν δασκάλες για το διορισμό. Και μετά έβαζαν γνωστούς να βρουν καμια δουλειά μη-πωλήτριας. Επίσης οι διορισμοί απο μόνοι τους δε λένε τίποτα, ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στον κλάδο έχει σημασία. Αυξάνεται; Οι μισθοί τους; Εκτοξεύτηκαν; 1
filip123go Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Ειδατε σήμερα στους μόνιμους διορισμούς που πήραν 3371 δασκάλους, και πέρυσι άλλους τόσους. Είναι που το παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης δεν έχει απορρόφηση, οι απόφοιτοι δουλεύουν σε άλλες δουλειές και έχουν δουλειά οι μηχανικοί. Επίσης μπορείτε να δείτε πλεον οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες ποιες σχολές επιλέγουν γιατί εγώ είδα φέτος ότι περισσότεροι προτιμούν το παιδαγωγικό και όχι τις σχολές μηχανικών Δεν ξέρω για εσάς, εμένα πάντως με έπεισε. Πετάω τα πτυχία και τα master μου και αύριο ξεκινάω online μαθήματα σε "πανεπιστήμιο" στη Βουλγαρία. Και που είστε, μην τυχόν γίνει κανένας μηχανικός η ξέρω γω κανένα χρήσιμο επάγγελμα που απαιτεί @@ για να βγάλεις δουλειά και να τελειώσεις την σχολή. Όλοι στην εκπαίδευση. Εκεί που παίρνεις στάνταρ λεφτά όσο άχρηστος, κομπλεξικος και ανίκανος και να σαι! Πάνω από 3000 άτομα έχουν διοριστεί φέτος. Τρέχα, ο επόμενος μπορεί να είσαι εσύ.!!! Δεν θα χρειαστεί να μάθεις ποτέ τίποτα καινούργιο. Κάθε χρόνο θα βάζεις την ίδια κασέτα και θα λες τα ίδια πράγματα, στην προνομιακή τιμή των 720€ + ιδιαίτερα (εννοείται μαύρα, μην χαλάσουμε και την πιάτσα). Α..!!! Μην ξεχάσω το tour που θα κάνεις σε όλα τα εξωτικά χωριά της Ελλάδας μέχρι τα 35 σου, που, αν είσαι τυχερός, θα έρθει και η σειρά σου, και θα σε βολεψουν και εσένα καπου...
AKATADIOKTOS Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 2/7/2022 στις 1:39 ΠΜ, ManosMax είπε Καλησπερα,ποια απο τις 2 εργασιες πιστευεται οτι στο μελλον θα ειναι πιο ευκολο να βρεις δουλεια με καλυτερο μισθο ή ακομα και σαν ελευθερος επαγγελματιας να βγαζεις περισσοτερα και γιατι το πιστευεται αυτο? Μελλον εννοω απο 2027 και μετα.Ποια σχολη θα διαλεγατε εσεις και γιατι? Πιστευεται οτι οι ηλεκτρολογοι επειδη εχουν να κανουν με ενεργεια και υπολογιστες θα ανθισουν στο μελλον ενω οι πολιτικοι μηχανικοι επειδη ειναι πολλοι θα ειναι χωρις δουλεια? Για Ελλαδα μονο με ενδιαφερει Ευχαριστω! Ποιος είναι αυτό ο μάγκας και σε ποιο think tank δραστηριοποιείται που ξέρει τι σόι συνθήκες (οικονομικές-κοινωνικές-επαγγελματικές) θα επικρατούν στο Ελλάντα απο το 2027 και μετά και είναι σε θέση να σου δώσει συμβουλή για το ποιο επάγγελμα πρέπει να ακολουθήσεις,να πάω να του ζητήσω να μου πει την εξάδα του λόττο για να τα κονομήσω χοντρα Πήγαινε να κάνεις κανα μπανάκι και έλα τα Χριστούγεννα να ξανασυζητήσουμε το θέμα,διότι αν η Γερμανία τα Χριστούγεννα φταρνιστεί οικονομικά λόγω έλλειψης φυσικού αερίου,η οικονομία της Ελλάδος θα καταλήξει στην εντατική με πνευμονία Υπάρχουν τόσοι πολλοί και κρίσιμοι παράμετροι αυτή την στιγμή που δεν σου επιτρέπουν να δεις όχι 5 χρόνια μακριά,αλλά ούτε 5 μήνες. Στις 29/7/2022 στις 10:53 ΜΜ, BayernMunich είπε Παιδιά να κάνω μια ερώτηση, πολλοί ηλεκτρολόγοι που δουλεύουν κανονικά χωρίς να έχουν σπουδάσει πως το κάνουν? Η είναι εντελώς διαφορετικό απ'τον ηλεκτρολόγο που σπουδάζεις στο Πολυτεχνείο? Εννοώ πχ ένας που θα έρθει να σου φτιάξει κάτι που χάλασε στο σπίτι και δεν έχει πτυχίο, η ένας μηχανικός αυτοκινήτων που δεν έχει πτυχίο, ποια η διαφορά με αυτούς που έχουν? Η διαφορά είναι μόνο μια.Ο ηλεκτρολόγος που δεν έχει σπουδάσει δεν θα καταφέρει ποτέ να αποκτήσει εξοχικό στην Μύκονο απο τις μίζες που θα λάβει όταν θα δουλέψει σε μεγάλες εργολαβίες.Που χου για να το καταλάβεις καλύτερα.Ένας ηλεκτρολόγος το 2004 που είχε όλες τις τζίφρες (πτυχία,μεταπτυχιακά,διδακτορικά κ.τ.λ.) και είχε πιάσει δουλειά στο στήσιμο του Ολυμπιακού χωριού στους Ολυμπιακούς της Αθήνας,μέχρι και αυτή την στιγμή που μιλάμε συντηρείται απο τα δεδουλευμένα εκείνης της εποχής χωρίς να χρειάζεται να δουλέψει.Αντίθετα ο ηλεκτρολόγος του 2004 που δεν είχε πτυχία,σήμερα τον ψάχνει ο ΕΦΚΑ για να πληρώσει της ληξιπρόθεσμες οφειλές του Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από AKATADIOKTOS
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, filip123go είπε Δεν ξέρω για εσάς, εμένα πάντως με έπεισε. Πετάω τα πτυχία και τα master μου και αύριο ξεκινάω online μαθήματα σε "πανεπιστήμιο" στη Βουλγαρία. Και που είστε, μην τυχόν γίνει κανένας μηχανικός η ξέρω γω κανένα χρήσιμο επάγγελμα που απαιτεί @@ για να βγάλεις δουλειά και να τελειώσεις την σχολή. Όλοι στην εκπαίδευση. Εκεί που παίρνεις στάνταρ λεφτά όσο άχρηστος, κομπλεξικος και ανίκανος και να σαι! Πάνω από 3000 άτομα έχουν διοριστεί φέτος. Τρέχα, ο επόμενος μπορεί να είσαι εσύ.!!! Δεν θα χρειαστεί να μάθεις ποτέ τίποτα καινούργιο. Κάθε χρόνο θα βάζεις την ίδια κασέτα και θα λες τα ίδια πράγματα, στην προνομιακή τιμή των 720€ + ιδιαίτερα (εννοείται μαύρα, μην χαλάσουμε και την πιάτσα). Α..!!! Μην ξεχάσω το tour που θα κάνεις σε όλα τα εξωτικά χωριά της Ελλάδας μέχρι τα 35 σου, που, αν είσαι τυχερός, θα έρθει και η σειρά σου, και θα σε βολεψουν και εσένα καπου... Kαταρχας οταν εισαι αναπληρωτης ξεκινας απο 1000 και με τα χρονια αυξάνεται. Οταν μονιμοποιηθεις, ξεκινας με το μισθολογιο του νεοδιοριζόμενου αλλά το πρώτο χρόνο έχεις μόνο τις κρατήσεις και παίρνεις τα 720 που ειπες. Απο εκει και περα οταν σχολες παιδαγωγικού έχουν μεγαλυτερη βαση απο καποιες μηχανικων, στη θεση σου θα ξανασκεφτόμουν αυτό που έγραψα. Δεν έχω ακούσει ένα φίλο μου μηχανικό να μου πει οτι ειναι ευχαριστημενος απο εκει που εργαζεται. Αντιθετως οι δάσκαλοι ειναι ολοι ευχαριστημένοι 1
filip123go Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Kαταρχας οταν εισαι αναπληρωτης ξεκινας απο 1000 και με τα χρονια αυξάνεται. Οταν μονιμοποιηθεις, ξεκινας με το μισθολογιο του νεοδιοριζόμενου αλλά το πρώτο χρόνο έχεις μόνο τις κρατήσεις και παίρνεις τα 720 που ειπες. Απο εκει και περα οταν σχολες παιδαγωγικού έχουν μεγαλυτερη βαση απο καποιες μηχανικων, στη θεση σου θα ξανασκεφτόμουν αυτό που έγραψα. Δεν έχω ακούσει ένα φίλο μου μηχανικό να μου πει οτι ειναι ευχαριστημενος απο εκει που εργαζεται. Αντιθετως οι δάσκαλοι ειναι ολοι ευχαριστημένοι Γιατί με κάνεις quote? Σου είπα, εμένα με έπεισες, έστειλα ήδη αίτηση. Θέλω να είμαι και εγώ ένας χαρούμενος δάσκαλος που θα έχει όλους τους χαρούμενους γονείς γύρω του και τα καθόλου κακομαθημένα παιδιά τους, που είναι ψοφια για μάθηση.! Και εννοείται ανυπομονώ να αφήσω το σπίτι μου και τον σεβασμό των συναδέλφων και πελατών μου , και τον μισθό που ο δάσκαλος δεν θα δει ποτέ ούτε με το james webb, για να πάω σε κανένα νησάκι που δεν έχει ούτε ίντερνετ, όλο το χειμώνα. Dream job μιλαμε!!
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, filip123go είπε Γιατί με κάνεις quote? Σου είπα, εμένα με έπεισες, έστειλα ήδη αίτηση. Θέλω να είμαι και εγώ ένας χαρούμενος δάσκαλος που θα έχει όλους τους χαρούμενους γονείς γύρω του και τα καθόλου κακομαθημένα παιδιά τους, που είναι ψοφια για μάθηση.! Και εννοείται ανυπομονώ να αφήσω το σπίτι μου και τον σεβασμό των συναδέλφων και πελατών μου , και τον μισθό που ο δάσκαλος δεν θα δει ποτέ ούτε με το james webb, για να πάω σε κανένα νησάκι που δεν έχει ούτε ίντερνετ, όλο το χειμώνα. Dream job μιλαμε!! ενω η πλειοψηφια των μηχανικων πλεον βλεπει τρομερους μισθους. Τοσο τρομερους, που μπαινουν στο best salaries στο google 2
filip123go Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε ενω η πλειοψηφια των μηχανικων πλεον βλεπει τρομερους μισθους. Τοσο τρομερους, που μπαινουν στο best salaries στο google Βασικά, ναι. Οι καλοί μηχανικοί είναι στα best salaries της Google για Ελλάδα. Εμάς μηχανικός στα 35, ο οποίος έχει αρχίσει να δουλεύει από τα 25 (10 χρόνια εμπειρίας δηλαδή), καθαρίζει 1600 με 2000 καθαρά (14 μισθούς έτσι,ην το ξεχνάμε), συν benefits από την εταιρεία (ιδιωτική ασφάλιση, κουπόνια, αυτοκίνητο, κινητό, bonus) . Για πες μας ένας δάσκαλος με 10 χρόνια εμπειρίας πόσα θα παίρνει... 2
V.I.Smirnov Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν έχουν όλοι πρωταρχικό σκοπό να βγάλουν πολλά χρήματα. Υπάρχουν αρκετοί που ανταλλάσσουν την μισθολογική εξέλιξη με την ησυχία τους και τον προσωπικό χρόνο. Ο προσωπικός χρόνος είναι ένα αγαθό εξαιρετικά πολύτιμο, παρόλο που συχνά παραβλέπεται. Όταν είσαι δάσκαλος (σε οποιαδήποτε βαθμίδα) το έχεις άφθονο. Όταν είσαι μηχανικός γενικά ΔΕΝ το έχεις. Ο μηχανικός για να φτάσει να πάρει αυτά τα χρήματα έχει δουλέψει πολλαπλάσια από τον δάσκαλο σε καθημερινή βάση, και σε δυσκολότερες συνθήκες - με ότι αυτό συνεπάγεται σε ψυχολογική και σωματική φθορά. - Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από V.I.Smirnov 1
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, filip123go είπε Βασικά, ναι. Οι καλοί μηχανικοί είναι στα best salaries της Google για Ελλάδα. Εμάς μηχανικός στα 35, ο οποίος έχει αρχίσει να δουλεύει από τα 25 (10 χρόνια εμπειρίας δηλαδή), καθαρίζει 1600 με 2000 καθαρά (14 μισθούς έτσι,ην το ξεχνάμε), συν benefits από την εταιρεία (ιδιωτική ασφάλιση, κουπόνια, αυτοκίνητο, κινητό, bonus) . Για πες μας ένας δάσκαλος με 10 χρόνια εμπειρίας πόσα θα παίρνει... Αυτο που λεει ο Smirnov θελω να πω σε ολα μου τα σχολια. Ο καθενας αξιοποιει το χρονο του οπως εκεινος επιθυμει. Προσωπικα, δεν θελω να εργαζομαι πανω απο 8 ωρες τη μερα ( μεχρι 8 ναι), καθως θελω να εχω χρονο για μενα, να μπορω να παω ενα γυμναστηριο, ενα περπατημα, να δω 2-3 φιλους σε καφε, να παω σουπερμαρκετ. Βεβαια για να ειμαι ειλικρινης υπαρχουν και βασανιστικα 8ωρα αλλα κυριως στα ελευθερα επαγγελματα, και σου τα λεει καποιιος που εκατσε καποια χρονια σε εταιρειες και λογιστικα γραφεια και την εκανε, οταν καταλαβε οτι στη ζωη υπαρχουν πιο σημαντικα πραγματα απο αποψη χρονου. Προσωπικα στα 29 μου, αν δεν γινομουν εκπαιδευτικος μεσω της ασπαιτε, θα εδινα κατατακτήριες ή για δασκαλος ή θα γινομουν διατροφολογος, μιας και τα επαγγελματα υγειας σημερα ετσι οπως βαδιζει ο κοσμος είναι πολυ ομορφα για να ασχολεισαι με αυτα ( φυσιοθεραπευτης, διατροφολογος, γυμναστης). Βέβαια δεν ειναι στο ιδιο μηκος κυματος με του λογιστη, του δικηγορου, μηχανικου απο αποψη επαγγελματικης απορροφησης, αλλα τουλαχιστον προσωπικα δεν θα αντεχα να περασω το υπολοιπο της ζωης μου σε ενα γραφειο πανω απο 8 ωρες. Καλως ή κακως, υπαρχουν τα καλοχαιδεμενα επαγγελματα στην Ελλαδα και αυτα που αδικουνται. Στο Εξωτερικο σαφως τα πραγματα ειναι διαφορετικα, αλλα επειδη προς το παρον ζουμε εδω, μιλαμε για το ΕΔΩ. Ο Δασκαλος λοιπον των 900 ευρω, που μετα απο 35 χρονια θα φτασει να παιρνει το πολυ 1300 ως μισθο και δεν θα φτασει ποτε τα λεφτα του μηχανικου ή του λογιστη ή του δικηγορου, θα πηγαινει 8 η ωρα το πρωι στο σχολειο , θα κανει μαθημα το πολυ μεχρι της 1 και πολυ λεω, θα εχει ελευθερα τα ΣΚ του και τις γιορτες, 2,5 μηνες το καλοκαιρι επισης ελευθερα, βαλε κατι αργιες-απεργιες κλπ, και θα παιρνει κατα μεσο ορο ενα 1000αρικο καθαρο στη τσεπη του. Βαλε και τα ιδιαιτερα στο σπιτι , αλλα 500 ευρω, με 2-3 ωρες τα απογευματα, και εχει φτασει τα 1500. Ας κατσει λοιπον ο μηχανικος, ο λογιστης, ο δικηγορος, απο τις 8 η ωρα το πρωι μεχρι της 9 το βραδυ, συν Σαββατα, συν διακοπες, συν ευθυνες, συν αγχος να βγαλει το 2000αρο του οπως λες, και τον βλεπω σε λιγοτερο απο τα 50 του να μη προλαβαινει να πηγαινει σε γιατρους. Θα βγαινει απο το ψυχολογο, θα πηγαινει στον ενδοκρινολογο, μετα στο διατροφολογο και 50 χαπια τη μερα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Οι 2-3 ωρες τα απογεύματα δεν είναι δικός του χρόνος που θα χαλάει για να κάνει (κακοπληρωμένα και παράνομα) ιδιαίτερα; Επίσης όσο και αν κάνουν στο Ψυχικό και τη Γλυφάδα, η νόρμα δεν ειναι να κάνουν ιδιαίτερα σε παιδάκια δημοτικού. Τώρα αμα θες να πείσεις κυρίως τον εαυτό σου οτι ο γάιδαρος πετάει, be my guest. Μη στο στερούμε.
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 12 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Οι 2-3 ωρες τα απογεύματα δεν είναι δικός του χρόνος που θα χαλάει για να κάνει (κακοπληρωμένα και παράνομα) ιδιαίτερα; Επίσης όσο και αν κάνουν στο Ψυχικό και τη Γλυφάδα, η νόρμα δεν ειναι να κάνουν ιδιαίτερα σε παιδάκια δημοτικού. Τώρα αμα θες να πείσεις κυρίως τον εαυτό σου οτι ο γάιδαρος πετάει, be my guest. Μη στο στερούμε. βρε πεταει και ο γαιδαρος και ολα τα καθαρα επαγγελματα που παιρνουν αλλο ποσο στη τσεπη και κοβουν αλλο τιμολογιο, αλλα βλεπεις βρισκουν τον ευκολο δρομο να λενε για τα παρανομα ιδιαιτερα του δασκαλου, οταν σχεδον ολη η Ελλαδα κανει παρανομιες σε ολα τα επαγγελματα. Μη ξεχασεις να μας πεις ποσα παιρνεις στη τσεπη ως μηχανικος και τη τιμη κοβεις στο τιμολογιο ή στην αποδειξη, μιας και εσυ ξερεις απο καθαρες δουλειες
V.I.Smirnov Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Οι περισσότεροι είσαστε κοντόφθαλμοι διότι εστιάζετε μόνον στη μισθολογική εξέλιξη. Φαίνεται από τα επιχειρήματά σας. Όταν κάποιος είναι νέος συνήθως πρωταρχικά ενδιαφέρεται για τα χρήματα. Μετά από δέκα-δεκαπέντε χρόνια αυτό αλλάζει. Οι αντοχές μειώνονται και έρχεται η δυσκαμψία, σωματική και ψυχολογική. Το να έχεις το περιθώριο να ασχολείσαι με την οικογένειά σου, τα χόμπυ σου, να έχεις την εποπτεία του σπιτιού σου και των παιδιών σου είναι σημαντικότερο από έναν υψηλό μισθό ή θέση. Είναι μια "ποιοτική" αξία που ΔΕΝ αντισταθμίζεται με λεφτά. Το επάγγελμα του μηχανικού σε αυτό μειονεκτεί, του εκπαιδευτικού έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Όσο και να προσπαθείτε να χρυσώσετε το χάπι με τις υψηλές αμοιβές, δεν γίνεται. Κάποιοι θέτουν άλλες προτεραιότητες και δεν ενδιαφέρονται για το πού θα πάρουν τα περισσότερα χρήματα, καταλάβετέ το. - Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από V.I.Smirnov 1 1
DrKo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Οι μόνοι εκπαιδευτικοί με 8ώρη εργασία, είναι αυτοί του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, είτε είναι εντελώς άσχετοι με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, είτε προσπαθούν να πουλήσουν ψέματα επειδή έτσι τους βολεύει. Βέβαια, υπάρχουν μερικοί που κάνουν και τα δύο, ονόματα δεν λέμε κτλ. Μετά από 10-15 χρόνια εργασίας, οι εκπαιδευτικοί θα σπαταλάνε περισσότερες ώρες εκτός 8ώρου σε σύγκριση με έναν μηχανικό που έχει βρει τους υφισταμένους του. Φυσικά, τις ώρες εκτός 8ώρου μερικοί κοντόφθαλμοι θα τις ονομάσουν με ό,τι όνομα μπορούν, αρκεί να μην φανεί ότι λένε μπαρούφες. Αυτό όμως δεν αλλάζει πως οι ώρες ενασχόλησης με την εργασία εκτός 8ώρου, είναι παραπάνω ώρες εργασίας. Εν τέλη, ένας μηχανικός θα έχει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό του από έναν εκπαιδευτικό, εκτός εάν ο εκπαιδευτικός είναι σε παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο. Είναι κοντόφθαλμος όποιος δεν μπορεί να το δει αυτό, φαίνεται και από τα επιχειρήματά του. Υ.Γ. Χωρίς να γίνει αναφορά στην ψυχολογική κούραση των εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας, η οποία καταπονεί ψυχολογικά σε μέγιστο βαθμό και συνήθως οδηγεί σε ψυχολογικά προβλήματα. Υ.Γ.2 Βέβαια, είναι και αυτοί που τα όνειρά τους για την οικογένεια είναι να τους παρέχουν 3.60 αλλά να τα παρέχουν σταθερά. Τι και εάν χάνουν από εκπαίδευση, υγεία, ψυχαγωγία, διασκέδαση; Η σταθερότητα των 3.60 είναι μία αξία ποιοτική! 😂
V.I.Smirnov Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Ο οικογενειακός μου κύκλος ήταν γεμάτος εκπαιδευτικούς και ξέρω από πρώτο χέρι τι γίνεται. Οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν λιγότερο απ' όλους, όπως τα γράφει ο airtrelomike είναι. Κι όσο περνούν τα χρόνια τόσο δουλεύουν λιγότερο γιατί παίρνουν λγότερες ώρες και γιατί κάνουν το ίδιο πράγμα τετριμμένα και χρειάζεται να ασχοληθούν ελάχιστα στο σπίτι. Κι επιπλέον είμαι μηχανικός ο ίδιος, με κύκλο κι εκεί. Έχω συναδέλφους μηχανικούς με phD που επανεκτίμησαν την θέση τους και πήγαν στην εκπαίδευση, και σε υπουργεία αποσπασμένοι. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, κανείς δεν σου λέει να γίνεις εκπαιδευτικός. - Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από V.I.Smirnov 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις