filip123go Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Η/Μ πάντως στην Αθήνα, καθαρίζουν 200-300 την ημέρα. Η αλλαγή ασφάλειας ξεκινάει απο 25-40 ευρώ, αλλαγή πρίζας το ίδιο κλπ κλπ. Απλά θέλουν όλοι να κάθονται σε ένα γραφείο με AC και να κάνουν σχέδια. Ε ναι, είναι πιο ξεκούραστα, αλλά εκεί θα πάρεις λίγοτερα. Γενικώς οι άνθρωποι το φοβούνται το ρεύμα (και καλά κάνουν) και φωνάζουν πολύ πιο εύκολα Η/Μ απ ότι υδραυλικό η τεχνικό υπολογιστών. Πχ, εαν στάζει καμια βρυση, μπορεί να δοκιμάσουν να την φτιάξουν μόνοι τους. Εαν έχει διαρροή ρεύματος, δύσκολα θα βάλουν χέρι. Και αυτό που λένε οι περισσότεροι (το οποίο το σέβομαι απόλυτα) ότι, εγώ τελείωσα ΕΜΠ σιγά μην πάω να αλλάζω πρίζες, όταν καταλάβουν ότι οι πρίζες έχουν 4 φορές παραπάνω χρήματα απ ότι τα σχέδια, ίσως να αλλάξουν γνώμη... 3
MauroPaltoudias Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, filip123go είπε Και αυτό που λένε οι περισσότεροι (το οποίο το σέβομαι απόλυτα) ότι, εγώ τελείωσα ΕΜΠ σιγά μην πάω να αλλάζω πρίζες, όταν καταλάβουν ότι οι πρίζες έχουν 4 φορές παραπάνω χρήματα απ ότι τα σχέδια, ίσως να αλλάξουν γνώμη... Κάτσε περίμενε : το ότι λέγονται ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και γνωρίζουν - θεωρητικά σίγουρα, ίσως και πρακτικά - να αλλάζουν πρίζες, δεν σημαίνει ότι είναι δουλειά τους αυτή. Σπουδάζεις πέντε χρόνια στη σχολή με σειρά προτεραιότητας, α) για να σχεδιάζεις ό, τι πρέπει να σχεδιάσεις (σχεδιασμός = υπολογισμός και όχι μόνο "έλα να το ζωγραφίσουμε"), β) να επιβλέπεις εργασίες υλοποίησης. Εφόσον κρίνεις ότι πρέπει να επέμβεις (βλ. πρίζες), θεωρείς ότι το κατέχεις και θεωρείς αναγκαίο να το κάνεις. Φαντάζεσαι οι πολιτικοί να ρίχναμε μπετά, οι μηχανολόγοι για εγκαθιστούσαν αντλίες, Η/Ζ και ανελκυστήρες και οι ναυπηγοί να κατασκεύαζαν καράβια στα ναυπηγεία ; Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από MauroPaltoudias
airtrelomike13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, filip123go είπε Η/Μ πάντως στην Αθήνα, καθαρίζουν 200-300 την ημέρα. Η αλλαγή ασφάλειας ξεκινάει απο 25-40 ευρώ, αλλαγή πρίζας το ίδιο κλπ κλπ. Απλά θέλουν όλοι να κάθονται σε ένα γραφείο με AC και να κάνουν σχέδια. Ε ναι, είναι πιο ξεκούραστα, αλλά εκεί θα πάρεις λίγοτερα. Γενικώς οι άνθρωποι το φοβούνται το ρεύμα (και καλά κάνουν) και φωνάζουν πολύ πιο εύκολα Η/Μ απ ότι υδραυλικό η τεχνικό υπολογιστών. Πχ, εαν στάζει καμια βρυση, μπορεί να δοκιμάσουν να την φτιάξουν μόνοι τους. Εαν έχει διαρροή ρεύματος, δύσκολα θα βάλουν χέρι. Και αυτό που λένε οι περισσότεροι (το οποίο το σέβομαι απόλυτα) ότι, εγώ τελείωσα ΕΜΠ σιγά μην πάω να αλλάζω πρίζες, όταν καταλάβουν ότι οι πρίζες έχουν 4 φορές παραπάνω χρήματα απ ότι τα σχέδια, ίσως να αλλάξουν γνώμη... έπιασες ένα άλλο λεπτό ζήτημα το οποίο έχεις δίκιο. Εμένα ο ηλεκτρόλογος μου αυτά που λες τα βγάζει όντως την ημέρα, αλλά δεν αφήνει δουλειά για δουλειά και το κινητό του χτυπάει συνέχεια. Διότι είναι σωστός στη δουλειά του, επαγγελματιίας και δεν θα πει " πω βαριέμαι δεν πάω ας περιμένει". Αλλά όλα έχουν να κάνουν και με τα βιώματα του καθενός και πως έχει μεγαλώσει ο καθένας. Είναι σαν να απαιτείς μερικές φορές από ένα χειρούργο να κάνει αλλαγή γάζας μετά από χειρουργική επέμβαση 1
Black Demis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Και η δύο με μια προυποθεση ΘΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΌ καθος πολλοί υπάρχουν και από τα δύο αλλά δουλειά έχουν μόνο η καλύτερη και μερικοί βολεμένοι, όλοι η άλλοι όπως και μόνος σου ξέρεις κατσλιγουν στα καφέ και φαΐ σαν σερβιτόροι
aks Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εν τω μεταξυ οι ηλεκτρολογοι μηχανολογοι μπορει πλεον να ειναι και διπλασιοι απο τους πολιτικους αυτη την στιγμη.Καμια 10αρια σχολες με 310 φοιτητες.......Μην το ψαχνετε ολα τα επαγγελματα ειναι υπερκορεσμενα στην ελλαδα αυτη την στιγμη.Επισης κατι ειπωθηκε για πριζες και ημμυ με αυτη τη λογικη ας παει και ενας πολ μηχ να αλλαζει υδραυλικα ή οτι αλλο.Απορω που τα ξεσηκωνεται ορισμενοι εδω μεσα.Ας παει να κανει κανα ιδιαιτερο σε κανα παιδι του λυκειου με αυτη την λογικη περισσοτερο απο 200 μπορει να βγαζει και την ημερα.... Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από aks
filip123go Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Κάτσε περίμενε : το ότι λέγονται ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και γνωρίζουν - θεωρητικά σίγουρα, ίσως και πρακτικά - να αλλάζουν πρίζες, δεν σημαίνει ότι είναι δουλειά τους αυτή. Σπουδάζεις πέντε χρόνια στη σχολή με σειρά προτεραιότητας, α) για να σχεδιάζεις ό, τι πρέπει να σχεδιάσεις (σχεδιασμός = υπολογισμός και όχι μόνο "έλα να το ζωγραφίσουμε"), β) να επιβλέπεις εργασίες υλοποίησης. Εφόσον κρίνεις ότι πρέπει να επέμβεις (βλ. πρίζες), θεωρείς ότι το κατέχεις και θεωρείς αναγκαίο να το κάνεις. Φαντάζεσαι οι πολιτικοί να ρίχναμε μπετά, οι μηχανολόγοι για εγκαθιστούσαν αντλίες, Η/Ζ και ανελκυστήρες και οι ναυπηγοί να κατασκεύαζαν καράβια στα ναυπηγεία ; Ναι ναι εννοείται. Το καταλαβαίνω και το σέβομαι απόλυτα αυτό. Η ένσταση μου είναι στα χρήματα. Ένας ηλεκτρολόγος σε μια εταιρεία υπάλληλος, δεν θα πιάσει ποτέ τα λεφτά ενός ελεύθερου επαγγελματία. 2 ώρες πριν, aks είπε Εν τω μεταξυ οι ηλεκτρολογοι μηχανολογοι μπορει πλεον να ειναι και διπλασιοι απο τους πολιτικους αυτη την στιγμη.Καμια 10αρια σχολες με 310 φοιτητες.......Μην το ψαχνετε ολα τα επαγγελματα ειναι υπερκορεσμενα στην ελλαδα αυτη την στιγμη.Επισης κατι ειπωθηκε για πριζες και ημμυ με αυτη τη λογικη ας παει και ενας πολ μηχ να αλλαζει υδραυλικα ή οτι αλλο.Απορω που τα ξεσηκωνεται ορισμενοι εδω μεσα.Ας παει να κανει κανα ιδιαιτερο σε κανα παιδι του λυκειου με αυτη την λογικη περισσοτερο απο 200 μπορει να βγαζει και την ημερα.... Έτσι για σου λύσω την απορία να σου πω απλά ότι ο πατέρας μου είναι Η/Μ , είχε μια εταιρεία (τώρα είναι στη σύνταξη), έπαιρνε τα έργα και ήταν και ο head εγκατάστασης. Σε πληροφορώ, στις τιμές δεν μπορούσε να τον χτυπήσει κανένας. Επίσης είναι απίστευτη ξεφτίλα να έχεις τελειώσει ΕΜΠ και να μην ξέρεις να αλλάζεις μια πρίζα η μία ασφάλεια. Επίσης, δεν είναι όλα τα επαγγέλματα κορεσμένα. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την τεχνολογία έχει άπειρη ζήτηση και πληρώνει και πολύ καλά. Αλλά θέλει @@ για να το μάθεις, και στη συνέντευξη, 2-3 ερωτήσεις να σου κάνει ο senior, καταλαβαίνει κατευθείαν το επίπεδο σου . 2 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 16 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε ναι και σου λεω τα 1000 που δινει για τις τόσες σπουδές-δεξιότητες και θυσίες που έχει κάνει ο κάθε μηχανικός από αυτούς είναι ψίχουλα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μου παραθέσεις τους μισθούς, τα ωράρια και τις εργασιακές συνθήκες που βρήκατε Κατα μέσο όρο γυρω στο 9ωρο τη μέρα και με εξαίρεση ένα παιδί, όλοι οι υπόλοιποι παιρνουμε τουλάχιστον 1,000 ευρώ το μήνα χωρίς εμπειρία (χ14 κιολας, όχι χ12 όσοι ειμαστε μισθωτοί). Όσοι δουλεύουν σε βιομηχανίες πέριξ των Αθηνών παιρνουν λίγο κάτω απο 1,500 καθαρά. Κι όλα ήταν πρώτη μας δουλειά 16 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Ναι καταλαβα τωρα που το εξήγησες τι εννοείς. Κοίτα εκεί υπάρχουν τα ρίσκα των προορισμών. Είναι ανάλογα τι επιθυμεί ο καθένας για τη ζωή του. Το επάγγελμα των ιατρών, και του IT αποτελεί μια εξαίρεση μιας και στην εποχή μας, είναι ίσως οι καλύτερες επιλογές για επαγγελματική απορρόφηση. Μπορεί ο πρώτος μισθός του Μηχανικού να είναι 1000 ευρώ, αλλά γενικά δεν είναι το safe job οπως του Δασκάλου. Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν δάσκαλο να πουλάει κουζίνες και πλυντήρια στο Κωτσόβολο, ή να κάνει κάποια άλλη δουλειά. Αναπληρωτές είναι όλοι, και κάνουν ιδιαίτερα παράλληλα και όλοι ζουν αξιοπρεπώς. Κανένας δεν παραπονιέται εκτός από εκείνους που ενώ ήξεραν οτι θα κάνουν οικογένεια, νόμιζαν ότι θα είναι δίπλα στο σπίτι τους. Όταν μια δουλειά όπως του μηχανικού, του λογιστή, του δικηγόρου δεν σου αφήνει προσωπικό χρόνο, να βλέπεις ΕΣΕΝΑ, τότε δεν αξίζει να το κάνεις. Πρόσφατα μίλησα με το πρώτο μου εργοδότη, που δούλευα στο λογιστικό του γραφείο και μου είπε ότι είναι έτοιμος να κλείσει, διότι θέλει να ζήσει ως άνθρωπος. Και μου το είπε ένας λογιστής με 20 χρόνια στο επάγγελμα, που έχει 80 επιχειρήσεις Β κατηγορίας, και αρκετό κόσμο από φυσικά πρόσωπα ως πελάτες. Ίσως ο καθένας βλέπει την ευτυχία του με τη δικη του αντίληψη. Εγώ τη βλέπω ίσως το ίδιο με το πρώτο μου εργοδότη και προφανώς να μην υπάρχει σωστή ή λαθος επιλογή αντίληψης Εγώ οδοντιάτροι μερικόι τελειώνουν και φεύγουν Έξω, διότι δεν έχουν το μπάτζτ να ανοίξουν οδοντοιατρείο στην Ελλάδα Όποιος θέλει μονιμότητα και να τηρείται το ωράριο μπορεί να πάει και ΕΠΟΠ. Αν δουλεύεις σε σχολείο και το απόγευμα κάνεις ιδιαίτερα έχεις work-life balance; Επίσης ο δάσκαλος τι ιδιαίτερα να κάνει; Εμεις κι ο Κοσμος για να περάσει την τάξη; Καταλαβαίνω αυτό που λες οτι κάποιοι άνθρωποι θέλουν το σίγουρο μισθό και ας παίρνουν λιγότερα λεφτά. Οκ δεκτό. Αλλά είναι τεράστιο άλμα να λες "εγώ θα έλεγα σε ενα νέο παιδί να γίνει δάσκαλος κι οχι μηχανικός/δικηγόρος/οικονομολόγος/whatever", αυτό ακόμα και το 1990 παρωχημένη αντίληψη ήταν. Το να μην περιμένει θαύματα μπαίνοντας σε μια απο τις παραπάνω σχολές, όντως είναι reasonable που λέμε και στο χωριό μου, ακόμα και οι γιατροί πλέον δε περιμένουν θαύματα και mercedes απο τα 30 τους. Άλλο αυτό άλλο πάτε να γίνετε ολοι δάσκαλοι να παιρνετε το μισθο του δημοσίου (όταν δεήσει να σας διορίσει και να μη σας στέλνουν σαν τσουβάλια απο δω κι απο εκει) Επίσης αυτό που αναφέρεις για το λογιστή σου είναι το κακό του ελεύθερου επαγγελματία ή του επιχειρηματία. Ναι όλη τη μέρα δουλεύεις, τι να γίνει όμως, δε θέλουν ολοι να γινουν δημόσιοι υπάλληλοι για 900 ευρώ λες και είμαστε στη DDR. 5
tzitzikas2 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 12 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Κάτσε περίμενε : το ότι λέγονται ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και γνωρίζουν - θεωρητικά σίγουρα, ίσως και πρακτικά - να αλλάζουν πρίζες, δεν σημαίνει ότι είναι δουλειά τους αυτή. Σπουδάζεις πέντε χρόνια στη σχολή με σειρά προτεραιότητας, α) για να σχεδιάζεις ό, τι πρέπει να σχεδιάσεις (σχεδιασμός = υπολογισμός και όχι μόνο "έλα να το ζωγραφίσουμε"), β) να επιβλέπεις εργασίες υλοποίησης. Εφόσον κρίνεις ότι πρέπει να επέμβεις (βλ. πρίζες), θεωρείς ότι το κατέχεις και θεωρείς αναγκαίο να το κάνεις. Φαντάζεσαι οι πολιτικοί να ρίχναμε μπετά, οι μηχανολόγοι για εγκαθιστούσαν αντλίες, Η/Ζ και ανελκυστήρες και οι ναυπηγοί να κατασκεύαζαν καράβια στα ναυπηγεία ; Καλό είναι ο μηχανικός να έχει και καλές τεχνικές γνώσεις. Εγώ γνωρίζω από παιδί καλά ηλεκτρονικα- ηλεκτρολογικά. Από τότε που ξεκίνησα και την επαγγελματική δραστηριότητα με μελέτες και έργα φυσικού αερίου έχω μάθει και πολλά υδραυλικά. Δηλαδή αν θέλω π.χ να τραβήξω μια γραμμή αερίου με κοχλιωτη σωλήνωση και εξαρτήματα ή με πρεσσαριστα εξαρτήματα π.χ για να πρεσσαρω μια μεγάλη σε διατομή γραμμή αερίου σε βιομηχανία, το κανω μόνος μου, δεν χρειάζομαι υδραυλικό να ασχοληθεί. Έτσι αν γνωρίζεις τεχνικά πράγματα έχεις και καλύτερη αντίληψη του έργου, και δεν μπορεί και ο κάθε ξερολας τεχνίτης που πάντα ψάχνει να κάνει πιο εύκολη την δουλειά του να σου πουλήσει πνεύμα. 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 16 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε Καλό είναι ο μηχανικός να έχει και καλές τεχνικές γνώσεις Συμφωνώ. Άλλωστε δεν έγραψα κάτι διαφορετικό πιο πάνω. Και η σύζυγος που είναι ίδιας ειδικότητας με σένα (Ηλ. Μηχ. και Τεχνολογίας Υπολ.), είχε πάρει fluke και μετρούσε πίνακες, για πιστοποιητικά ηλεκτρολόγου κ.λπ. (ακόμα το έχουμε δηλαδή, απλώς είναι σε αδράνεια). Το ίδιο και εγώ στα δικά μου, με μέτρο πάντα.
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 41 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Κατα μέσο όρο γυρω στο 9ωρο τη μέρα και με εξαίρεση ένα παιδί, όλοι οι υπόλοιποι παιρνουμε τουλάχιστον 1,000 ευρώ το μήνα χωρίς εμπειρία (χ14 κιολας, όχι χ12 όσοι ειμαστε μισθωτοί). Όσοι δουλεύουν σε βιομηχανίες πέριξ των Αθηνών παιρνουν λίγο κάτω απο 1,500 καθαρά. Κι όλα ήταν πρώτη μας δουλειά Όποιος θέλει μονιμότητα και να τηρείται το ωράριο μπορεί να πάει και ΕΠΟΠ. Αν δουλεύεις σε σχολείο και το απόγευμα κάνεις ιδιαίτερα έχεις work-life balance; Επίσης ο δάσκαλος τι ιδιαίτερα να κάνει; Εμεις κι ο Κοσμος για να περάσει την τάξη; Καταλαβαίνω αυτό που λες οτι κάποιοι άνθρωποι θέλουν το σίγουρο μισθό και ας παίρνουν λιγότερα λεφτά. Οκ δεκτό. Αλλά είναι τεράστιο άλμα να λες "εγώ θα έλεγα σε ενα νέο παιδί να γίνει δάσκαλος κι οχι μηχανικός/δικηγόρος/οικονομολόγος/whatever", αυτό ακόμα και το 1990 παρωχημένη αντίληψη ήταν. Το να μην περιμένει θαύματα μπαίνοντας σε μια απο τις παραπάνω σχολές, όντως είναι reasonable που λέμε και στο χωριό μου, ακόμα και οι γιατροί πλέον δε περιμένουν θαύματα και mercedes απο τα 30 τους. Άλλο αυτό άλλο πάτε να γίνετε ολοι δάσκαλοι να παιρνετε το μισθο του δημοσίου (όταν δεήσει να σας διορίσει και να μη σας στέλνουν σαν τσουβάλια απο δω κι απο εκει) Επίσης αυτό που αναφέρεις για το λογιστή σου είναι το κακό του ελεύθερου επαγγελματία ή του επιχειρηματία. Ναι όλη τη μέρα δουλεύεις, τι να γίνει όμως, δε θέλουν ολοι να γινουν δημόσιοι υπάλληλοι για 900 ευρώ λες και είμαστε στη DDR. Αρχικά πλεον στη μοδα είναι να κάνουν ιδιαίτερα και οι δάσκαλοι. Τα τελευταία χρόνια, επειδή αρκετοί γονείς δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν τα παιδιά τους συμβαίνει και αυτό. Βέβαια υπάρχουν ειδικότητες εκπαιδευτικών όπως οικονομολογοι, μαθηματικοι, φιλολογοι που σαφως εχουν περισσοτερο κοσμο στα ιδιαίτερα αλλά δεν πηγαίνουν τόσο εύκολα αναπληρωτές όσο οι δάσκαλοι. Όμως ποτέ από τα σχολεία δεν θα βγάλουν τους οικονομολόγους, τους μαθηματικούς ή τους φιλόλογους οπότε θα έχουν πάντα δουλειά. Εδώ όταν έκανα τη πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ, είχα και συναδέλφους σου που την έκαναν , διότι θέλουν να πανε αναπληρωτές στα σχολεία, καθώς, δούλευαν στη Θεσσαλονίκη σε κατι εταιρείες από τις 11 το πρωι έως της 9 το βραδυ για 850 ευρώ καθαρά ( πολιτικοί μηχανικοί). Είχα συμφοιτητές αρχιτέκτονες, μηχανολόγοι ( κυρίως), ηλεκτρολόγοι μηχανικοί , τοπογράφους και πολιτικούς μηχανικούς. Είναι ο καθένας τι ζητάει, και τι θέλει να έχει στη ζωή του. Άλλος είναι ευχαριστημένος με το 1000αρικο του Δημοσίου που δεν έχιε ευθύνες και θεωρεί ότι με αυτά τα χρήματα μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς. Άλλος δεν είναι. Γι αυτο κυνηγάει ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα σαφώς περισσότερες. Εγώ δεν είπα να πάνε όλοι δάσκαλοι, είπα όμως ότι θα απέτρεπα ένα νέο παιδί σήμερα να ασχοληθεί με το επαγγελμα του λογιστή, του μηχανικού και του δικηγόρου, γιατί εκτός ότι είναι υπερκορεσμένα, έχουν πολλές ωρες δουλειάς, που δεν σε αφήνουν να ζήσεις. Και για τους μισθούς που δίνουν, δεν θεωρώ ότι αξίζει το κόπο να κουράζεσαι τόσο πολύ. Εγώ δούλεψα στα λογιστικά γραφεία, έκανα 12ωρα και την έκανα όταν κατάλαβα ότι δεν αξίζει το κόπο. Προτιμώ τα 8μηνα του δημοσίου ή το επαγγελμα του εκπαιδευτικού, από το να κάθομαι να κουράζομαι στον ιδιωτικό τομέα με ευθύνες, άγχος, πίεση, ωράρια στο θεό και μισθούς ψίχουλα. Ασφάλως ότι λέω η γνώμη μου αφορά την Ελλάδα. Αν ήμασταν Εξωτερικό, θα έλεγα με τα 1000 στον ιδιωτικό τομέα, γιατί εκεί οι συνθήκες, οι μισθοί και η εξέλιξη δεν έχουν καμία σχέση με τη χώρα μας 2
filip123go Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Αρχικά πλεον στη μοδα είναι να κάνουν ιδιαίτερα και οι δάσκαλοι. Τα τελευταία χρόνια, επειδή αρκετοί γονείς δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν τα παιδιά τους συμβαίνει και αυτό. Βέβαια υπάρχουν ειδικότητες εκπαιδευτικών όπως οικονομολογοι, μαθηματικοι, φιλολογοι που σαφως εχουν περισσοτερο κοσμο στα ιδιαίτερα αλλά δεν πηγαίνουν τόσο εύκολα αναπληρωτές όσο οι δάσκαλοι. Όμως ποτέ από τα σχολεία δεν θα βγάλουν τους οικονομολόγους, τους μαθηματικούς ή τους φιλόλογους οπότε θα έχουν πάντα δουλειά. Εδώ όταν έκανα τη πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ, είχα και συναδέλφους σου που την έκαναν , διότι θέλουν να πανε αναπληρωτές στα σχολεία, καθώς, δούλευαν στη Θεσσαλονίκη σε κατι εταιρείες από τις 11 το πρωι έως της 9 το βραδυ για 850 ευρώ καθαρά ( πολιτικοί μηχανικοί). Είχα συμφοιτητές αρχιτέκτονες, μηχανολόγοι ( κυρίως), ηλεκτρολόγοι μηχανικοί , τοπογράφους και πολιτικούς μηχανικούς. Είναι ο καθένας τι ζητάει, και τι θέλει να έχει στη ζωή του. Άλλος είναι ευχαριστημένος με το 1000αρικο του Δημοσίου που δεν έχιε ευθύνες και θεωρεί ότι με αυτά τα χρήματα μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς. Άλλος δεν είναι. Γι αυτο κυνηγάει ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα σαφώς περισσότερες. Εγώ δεν είπα να πάνε όλοι δάσκαλοι, είπα όμως ότι θα απέτρεπα ένα νέο παιδί σήμερα να ασχοληθεί με το επαγγελμα του λογιστή, του μηχανικού και του δικηγόρου, γιατί εκτός ότι είναι υπερκορεσμένα, έχουν πολλές ωρες δουλειάς, που δεν σε αφήνουν να ζήσεις. Και για τους μισθούς που δίνουν, δεν θεωρώ ότι αξίζει το κόπο να κουράζεσαι τόσο πολύ. Εγώ δούλεψα στα λογιστικά γραφεία, έκανα 12ωρα και την έκανα όταν κατάλαβα ότι δεν αξίζει το κόπο. Προτιμώ τα 8μηνα του δημοσίου ή το επαγγελμα του εκπαιδευτικού, από το να κάθομαι να κουράζομαι στον ιδιωτικό τομέα με ευθύνες, άγχος, πίεση, ωράρια στο θεό και μισθούς ψίχουλα. Ασφάλως ότι λέω η γνώμη μου αφορά την Ελλάδα. Αν ήμασταν Εξωτερικό, θα έλεγα με τα 1000 στον ιδιωτικό τομέα, γιατί εκεί οι συνθήκες, οι μισθοί και η εξέλιξη δεν έχουν καμία σχέση με τη χώρα μας Σταμάτα να προσπαθείς να μας πείσεις ότι ο δάσκαλος είναι καλύτερος απ'τον μηχανικό. It's not going to happen. Ηλ. Μηχανικοί και Μηχ. Μηχανικοί με 5-6 χρόνια εμπειρίας χτυπάνε πάνω από 1700 καθαρά. Ειδικά εάν πας σε μεγάλη εταιρεία που παίρνει έργα στο εξωτερικό, με τα εκτός έδρας και υπερωρίες, μπορεί να φτάσεις και τα 6000 - 8000. Δάσκαλος, μετά από 5-6 χρόνια, δεν θα έχει καλα-καλα μπει σε τάξη 1 φορά (καλή για διορισμό δεν μιλάω καν). Και έχω συναδέλφους ηλ. Μηχανικούς που κοιτάζουν να μπουν να διδάξουν. Ήταν αυτοί που δεν αγαπούσαν το αντικείμενο και έγιναν μηχανικοί επειδή το ήθελε ο μπαμπάς τους. Καλά δεν θα μιλήσω καν για μισθούς σε Μηχ. Πληροφορικής. Είναι μια κατηγορία από μόνοι τους . 3
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, filip123go είπε Σταμάτα να προσπαθείς να μας πείσεις ότι ο δάσκαλος είναι καλύτερος απ'τον μηχανικό. It's not going to happen. Ηλ. Μηχανικοί και Μηχ. Μηχανικοί με 5-6 χρόνια εμπειρίας χτυπάνε πάνω από 1700 καθαρά. Ειδικά εάν πας σε μεγάλη εταιρεία που παίρνει έργα στο εξωτερικό, με τα εκτός έδρας και υπερωρίες, μπορεί να φτάσεις και τα 6000 - 8000. Δάσκαλος, μετά από 5-6 χρόνια, δεν θα έχει καλα-καλα μπει σε τάξη 1 φορά (καλή για διορισμό δεν μιλάω καν). Και έχω συναδέλφους ηλ. Μηχανικούς που κοιτάζουν να μπουν να διδάξουν. Ήταν αυτοί που δεν αγαπούσαν το αντικείμενο και έγιναν μηχανικοί επειδή το ήθελε ο μπαμπάς τους. Καλά δεν θα μιλήσω καν για μισθούς σε Μηχ. Πληροφορικής. Είναι μια κατηγορία από μόνοι τους . Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν απολύτως. Προς το παρόν πάντως όσους μηχανικούς ξέρω με τα χρόνια εμπειρίας που ανέφερες, δεν παίρνουν τα 1700 καθαρά Μπορεί να έτυχε. Εδώ ξέρω παιδιά που έκαναν σπουδές στο Εξωτερικό, τελείωσαν στα κορυφαία πανεπιστήμια μηχανικοί και γύρισαν στην Ελλάδα και δουλεύουν για 1000 ευρώ. Μόνο ένα φίλο έχω που είναι στα ΕΛΠΕ, που είναι μηχανικός, αλλά εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά, όπως και το βύσμα που τον έβαλε. Προφανώς, είναι διαφορετικά τα πράγματα και οι μισθοί, σε κάποια εταιρεία που πχ έχει αναλάβει τη γραμμη του μετρό, και σε εταιρεία που αναλαμβενι εργα στο Εξωτερικό. Το πρόβλημα είναι όταν υπαρχουν ανεργοι σε ενα επαγγελμα, δεν εργαζονται ολοι και οσοι εργαζονται, ο μισθος που λαμβάνουν δεν αντιπροσωπεύει είτε αυτό που σπουδασαν, ειτε τη δουλεια που κανουν, ειτε το κυρος που εχει το επαγγελμα 1
aks Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 16 hours ago, filip123go said: Ναι ναι εννοείται. Το καταλαβαίνω και το σέβομαι απόλυτα αυτό. Η ένσταση μου είναι στα χρήματα. Ένας ηλεκτρολόγος σε μια εταιρεία υπάλληλος, δεν θα πιάσει ποτέ τα λεφτά ενός ελεύθερου επαγγελματία. Έτσι για σου λύσω την απορία να σου πω απλά ότι ο πατέρας μου είναι Η/Μ , είχε μια εταιρεία (τώρα είναι στη σύνταξη), έπαιρνε τα έργα και ήταν και ο head εγκατάστασης. Σε πληροφορώ, στις τιμές δεν μπορούσε να τον χτυπήσει κανένας. Επίσης είναι απίστευτη ξεφτίλα να έχεις τελειώσει ΕΜΠ και να μην ξέρεις να αλλάζεις μια πρίζα η μία ασφάλεια. Επίσης, δεν είναι όλα τα επαγγέλματα κορεσμένα. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την τεχνολογία έχει άπειρη ζήτηση και πληρώνει και πολύ καλά. Αλλά θέλει @@ για να το μάθεις, και στη συνέντευξη, 2-3 ερωτήσεις να σου κάνει ο senior, καταλαβαίνει κατευθείαν το επίπεδο σου . αδιάφορο μου ειναι τι ειναι οπατερας σου ειμαι πολ μηχ σε κατασκευαστικη εταιρεια και βλεπω οτι οι μηχανικοι ειναι ολοι στην ιδια μοιρα και ετσι οπως θα απελευθερωθει και το επαγγελμα προσεχως θα εχουμε και μηδενικες διαφορες.Επισης το topic ειναι παντελως αστοχο οι ημμυ δεν βγαινουν πολυμιξερ διαλεγουν με τι θα ασχοληθουν.Καπου ειπωθηκε κατι για προγραμματισμο (ο εργοδοτης θα προτιμησει εναν της πληροφορικης εκπα ) παρα εναν ημμυ και αυτο το βλεπω σχεδον καθημερινα.Και καπου το ληγω εδω δεν εχει νοημα περαιτερω συζητηση. 1
velociraptoras Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Στις 23/7/2022 στις 5:57 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε Δεν είναι μια συνομωσία του ιδιωτικού τομέα. Μια κατασκευαστική για να πάρει έργο συμπιέζει το κέρδος της. Απο αυτό το κέρδος θα πρέπει να πληρωσει τους μηχανικούς της. Δεν ειναι οτι εχει μπάτζετ 3,000 το μήνα για τη θέση αλλά δινει 1,000 βασικα οι κατασκευαστικές στους μηχανικους που ειναι εργοτάξιο κι οχι γραφείο δινουν πολυ περισσότερα από 1000. Αλλά δεν υπάρχει ωράριο. το 12ωρο είναι το οκ, σε περιοδους που πρέπει να παραδωσουν χτυπάνε 15ωρα και παραπάνω
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν απολύτως. Προς το παρόν πάντως όσους μηχανικούς ξέρω με τα χρόνια εμπειρίας που ανέφερες, δεν παίρνουν τα 1700 καθαρά Μπορεί να έτυχε. Εδώ ξέρω παιδιά που έκαναν σπουδές στο Εξωτερικό, τελείωσαν στα κορυφαία πανεπιστήμια μηχανικοί και γύρισαν στην Ελλάδα και δουλεύουν για 1000 ευρώ. Μόνο ένα φίλο έχω που είναι στα ΕΛΠΕ, που είναι μηχανικός, αλλά εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά, όπως και το βύσμα που τον έβαλε. Προφανώς, είναι διαφορετικά τα πράγματα και οι μισθοί, σε κάποια εταιρεία που πχ έχει αναλάβει τη γραμμη του μετρό, και σε εταιρεία που αναλαμβενι εργα στο Εξωτερικό. Το πρόβλημα είναι όταν υπαρχουν ανεργοι σε ενα επαγγελμα, δεν εργαζονται ολοι και οσοι εργαζονται, ο μισθος που λαμβάνουν δεν αντιπροσωπεύει είτε αυτό που σπουδασαν, ειτε τη δουλεια που κανουν, ειτε το κυρος που εχει το επαγγελμα Εντάξει φίλε μου, οι εκπαιδευτικοί δεν εχουν ανεργία, οι μηχανικοί έχουν, να πάνε τα παιδιά να γινουν δάσκαλοι. Όλοι είμαστε τρελοι που σου λέμε οτι οι μηχανικοί παιρνουν τόσα λεφτά πρώτο μισθό και οτι εχουν απορρόφηση ακομα και στην Ελλάδα. Μια μας λες οτι εχουν ανεργία, μια οτι δουλεύουν πολλές ώρες, μια οτι έχουν ευθύνες. Σου ξαναείπα, δε γινεται όλοι να γινουμε γραφιάδες σε ενα υπουργείο, κάποιος πρέπει να κάνει και πραγματική δουλειά. Μονο με ΔΥ δε προχωράει καμία χώρα... 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις