MauroPaltoudias Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 @ProponitisTouKanape you're on fire my man!
tutuyo Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Πτυχιούχοι θεωρητικών επιστημών βγαινουν με το τσουβάλι και δεν απορροφούνται, οι μισές αεροσυνοδοι της Aegean εχουν σπουδάσει δασκάλες, φιλόλογοι και ψυχολόγοι. Για να μη πούμε για τους λοιπούς εκπαιδευτικούς που φυτοζωούν περιμένοντας τον διορισμο και τα 900 ευρώ του δημοσίου πηγαίνοντας πόρτα πόρτα για κανα ιδιαίτερο. No thank you. Προτιμώ να εχω ευθυνες και να μπορώ να συντηρησω τον εαυτο μου. Εχουν βεβαια το πολυ δυνατο χαρτι του καλου καθισιου (καλοκαιρι-χριστουγεννα-πασχα), συνελευσεις-εκλογες σε εργασιμες κτλ😉 Γενικα επιβεβαιωνεται το ρητο, οποιος δεν θελει να δουλεψει, γινεται δασκαλος Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από tutuyo 2 1
airtrelomike13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, tutuyo είπε Εχουν βεβαια το πολυ δυνατο χαρτι του καλου καθισιου (καλοκαιρι-χριστουγεννα-πασχα), συνελευσεις-εκλογες σε εργασιμες κτλ😉 Γενικα επιβεβαιωνεται το ρητο, οποιος δεν θελει να δουλεψει, γινεται δασκαλος και καλα κανουν. Και εγω μαζι τους είμαι σε αυτό. Να βάλουν μυαλό οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα, να πληρώνουν καλά και τότε, θα έχουν όρεξη όλοι να δουλέψουν. Όπου πάω, βλεπω τα παιδιά που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, μέσα στα μούτρα, στη ξινίλα, να ταλαιπωρούνται 12ωρα για ψίχουλα. Γιατί λοιπόν να μη πάει κάποιος να γίνει δάσκαλος ή να κυνηγήσει το Δημοσιο γενικά.; Η αποψή μου φυσικά δεν ισχύει για το Εξωτερικό, όπου εκεί προσωπικά είμαι με τα 1000 υπερ του Ιδιωτικού Τομέα. 1 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, tutuyo είπε Γενικα επιβεβαιωνεται το ρητο, οποιος δεν θελει να δουλεψει, γινεται δασκαλος Οι πολιτικοί μηχανικοί φωτοτυπάδες, οι δάσκαλοι ραχατιστές. Και μη χειρότερα δηλαδή..... 3
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 48 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Τι δεκάδες επαγγελματικές ευκαιρίες του ανοίγουν ακριβώς? εδώ κάτι φίλους δικηγόρους που ξέρω είναι άνεργοι ενώ άλλοι φυτοζωουν. Καλά δεν το συζητώ για μηχανικούς που τη δεκαετία της κρίσης βαρουσαν μύγες. Και συνεχίζεις να μου λες επιχειρήματα που δεν ισχύουν για όλους. Το 1000αρικο που θα πάρεις ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός δεν συγκρίνεται με τα τρελά ωράρια των ευθυνών που έχει ένας λογιστής, μηχανικός ή δικηγόρος. Το 1000αρικο για να το βγάλει ένας δικηγόρος, ένας λογιστής ή ένας μηχανικός, θα τραβήξει ευθύνες, ωράρια και 1002, ενώ ο εκπαιδευτικός θα το βγάλει σε 4-5 ώρες ημερησίως με ελεύθερες γιορτές , καλοκαίρια ( έστω και με το επίδομα ανεργίας), και ελεύθερα ΣΚ. Αν οι φίλοι σου αράζουν σε ενα γραφείο και περιμένουν να γίνουν εργολάβοι, προφανώς θα βαρούσαν μύγες. Το μεγαλύτερο επιχείρημα υπέρ των θετικών-τεχνολογικών κλάδων είναι πως δεν υπάρχει μεγάλη ανεργία, αμα τελειώσεις μηχανικός σε ενα εξαμηνο το πολύ εχεις βρει δουλειά. Αμα τελειώσεις δάσκαλος βρίσκεις δουλεια στον Κωτσόβολο να πουλάς πλυντήρια. 2
airtrelomike13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, ProponitisTouKanape είπε Το μεγαλύτερο επιχείρημα υπέρ των θετικών-τεχνολογικών κλάδων είναι πως δεν υπάρχει μεγάλη ανεργία, αμα τελειώσεις μηχανικός σε ενα εξαμηνο το πολύ εχεις βρει δουλειά. ναι αμε, γι αυτό οι μισοί μηχανικοί μετά την αποφοίτηση είναι άνεργοι. Εκτός αν πρόλαβες τις εποχές ΠΑΣΟΚ Ειδικά οι αρχιτέκτονες, από τη πολύ δουλειά δεν προλαβαίνουν να κάτσουν. Τα ελεύθερα επαγγέλματα απαιτούν θυσίες, που στην Ελλάδα δεν αξίζει λόγω ευθυνών, πολλών ωρών και χρημάτων που οδηγούν σε ψίχουλα. Να ήμασταν σε ένα σοβαρό Ευρωπαικό κράτος να σου έλεγα οκ. Αλλά εδώ οχι
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 17 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε και καλα κανουν. Και εγω μαζι τους είμαι σε αυτό. Να βάλουν μυαλό οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα, να πληρώνουν καλά και τότε, θα έχουν όρεξη όλοι να δουλέψουν. Όπου πάω, βλεπω τα παιδιά που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, μέσα στα μούτρα, στη ξινίλα, να ταλαιπωρούνται 12ωρα για ψίχουλα. Γιατί λοιπόν να μη πάει κάποιος να γίνει δάσκαλος ή να κυνηγήσει το Δημοσιο γενικά.; Η αποψή μου φυσικά δεν ισχύει για το Εξωτερικό, όπου εκεί προσωπικά είμαι με τα 1000 υπερ του Ιδιωτικού Τομέα. Δεν είναι μια συνομωσία του ιδιωτικού τομέα. Μια κατασκευαστική για να πάρει έργο συμπιέζει το κέρδος της. Απο αυτό το κέρδος θα πρέπει να πληρωσει τους μηχανικούς της. Δεν ειναι οτι εχει μπάτζετ 3,000 το μήνα για τη θέση αλλά δινει 1,000
tutuyo Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 15 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Οι πολιτικοί μηχανικοί φωτοτυπάδες, οι δάσκαλοι ραχατιστές. Και μη χειρότερα δηλαδή..... Έχει κι άλλα. Ξέρεις τι λένε για τους αρχιτέκτονες?
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε ναι αμε, γι αυτό οι μισοί μηχανικοί μετά την αποφοίτηση είναι άνεργοι. Εκτός αν πρόλαβες τις εποχές ΠΑΣΟΚ Ειδικά οι αρχιτέκτονες, από τη πολύ δουλειά δεν προλαβαίνουν να κάτσουν. Τα ελεύθερα επαγγέλματα απαιτούν θυσίες, που στην Ελλάδα δεν αξίζει λόγω ευθυνών, πολλών ωρών και χρημάτων που οδηγούν σε ψίχουλα. Να ήμασταν σε ένα σοβαρό Ευρωπαικό κράτος να σου έλεγα οκ. Αλλά εδώ οχι Μηχανικος εχω τελειώσει, σε πληροφορώ πως όλοι όσοι αποφοιτήσαμε (πρόσφατα, όχι πριν 20 χρόνια) βρήκαμε δουλειά μέσα σε λίγους μήνες. Κι οι περισσότεροι διαλέξαμε κιολας. Τα στατιστικά που φαντάζεσαι για να ενισχύσεις το επιχείρημά σου δε στέκουν. Φιλικά 2
airtrelomike13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, ProponitisTouKanape είπε Δεν είναι μια συνομωσία του ιδιωτικού τομέα. Μια κατασκευαστική για να πάρει έργο συμπιέζει το κέρδος της. Απο αυτό το κέρδος θα πρέπει να πληρωσει τους μηχανικούς της. Δεν ειναι οτι εχει μπάτζετ 3,000 το μήνα για τη θέση αλλά δινει 1,000 ναι και σου λεω τα 1000 που δινει για τις τόσες σπουδές-δεξιότητες και θυσίες που έχει κάνει ο κάθε μηχανικός από αυτούς είναι ψίχουλα 6 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Μηχανικος εχω τελειώσει, σε πληροφορώ πως όλοι όσοι αποφοιτήσαμε (πρόσφατα, όχι πριν 20 χρόνια) βρήκαμε δουλειά μέσα σε λίγους μήνες. Κι οι περισσότεροι διαλέξαμε κιολας. Τα στατιστικά που φαντάζεσαι για να ενισχύσεις το επιχείρημά σου δε στέκουν. Φιλικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μου παραθέσεις τους μισθούς, τα ωράρια και τις εργασιακές συνθήκες που βρήκατε
tutuyo Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ρε συ αυτό που σου λέει ο προπονητής και δεν εννοείς να καταλάβεις είναι ότι για την πλειοψηφία των μηχανικών,1000€ είναι ο πρώτος μισθός. Βασικά 1000€ ήταν ο πρώτος μου μισθός το 2006 σε IT consulting Αλλα το κυριοτερο, οι περισσότεροι μηχανικοι δουλευουν πανω σε αυτο που σπουδασαν. Ξερεις ποσο σημαντικο ειναι αυτο? Λίγοι μηχανικοι πουλάνε πλυντήρια στον κωτσοβολο Ένας δάσκαλος εκεί σε αυτά τα χρήματα θα είναι (η πέριξ αυτών) ακόμη και μετά από 20 έτη Όπως στους γιατρούς πχ. Ένας απλά καλός γιατρός να είσαι,όχι σούπερ ντουπερ, το 80% έχει μια καλή μισθοδοσία ακόμη και σε σε δημόσιο νοσοκομείο. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από tutuyo
airtrelomike13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, tutuyo είπε Ρε συ αυτό που σου λέει ο προπονητής και δεν εννοείς να καταλάβεις είναι ότι για την πλειοψηφία των μηχανικών,1000€ είναι ο πρώτος μισθός. Βασικά 1000€ ήταν ο πρώτος μου μισθός το 2006 σε IT consulting Αλλα το κυριοτερο, οι περισσότεροι μηχανικοι δουλευουν πανω σε αυτο που σπουδασαν. Ξερεις ποσο σημαντικο ειναι αυτο? Λίγοι μηχανικοι πουλάνε πλυντήρια στον κωτσοβολο Ένας δάσκαλος εκεί σε αυτά τα χρήματα θα είναι (η πέριξ αυτών) ακόμη και μετά από 20 έτη Όπως στους γιατρούς πχ. Ένας απλά καλός γιατρός να είσαι,όχι σούπερ ντουπερ, το 80% έχει μια καλή μισθοδοσία ακόμη και σε σε δημόσιο νοσοκομείο. Ναι καταλαβα τωρα που το εξήγησες τι εννοείς. Κοίτα εκεί υπάρχουν τα ρίσκα των προορισμών. Είναι ανάλογα τι επιθυμεί ο καθένας για τη ζωή του. Το επάγγελμα των ιατρών, και του IT αποτελεί μια εξαίρεση μιας και στην εποχή μας, είναι ίσως οι καλύτερες επιλογές για επαγγελματική απορρόφηση. Μπορεί ο πρώτος μισθός του Μηχανικού να είναι 1000 ευρώ, αλλά γενικά δεν είναι το safe job οπως του Δασκάλου. Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν δάσκαλο να πουλάει κουζίνες και πλυντήρια στο Κωτσόβολο, ή να κάνει κάποια άλλη δουλειά. Αναπληρωτές είναι όλοι, και κάνουν ιδιαίτερα παράλληλα και όλοι ζουν αξιοπρεπώς. Κανένας δεν παραπονιέται εκτός από εκείνους που ενώ ήξεραν οτι θα κάνουν οικογένεια, νόμιζαν ότι θα είναι δίπλα στο σπίτι τους. Όταν μια δουλειά όπως του μηχανικού, του λογιστή, του δικηγόρου δεν σου αφήνει προσωπικό χρόνο, να βλέπεις ΕΣΕΝΑ, τότε δεν αξίζει να το κάνεις. Πρόσφατα μίλησα με το πρώτο μου εργοδότη, που δούλευα στο λογιστικό του γραφείο και μου είπε ότι είναι έτοιμος να κλείσει, διότι θέλει να ζήσει ως άνθρωπος. Και μου το είπε ένας λογιστής με 20 χρόνια στο επάγγελμα, που έχει 80 επιχειρήσεις Β κατηγορίας, και αρκετό κόσμο από φυσικά πρόσωπα ως πελάτες. Ίσως ο καθένας βλέπει την ευτυχία του με τη δικη του αντίληψη. Εγώ τη βλέπω ίσως το ίδιο με το πρώτο μου εργοδότη και προφανώς να μην υπάρχει σωστή ή λαθος επιλογή αντίληψης Εγώ οδοντιάτροι μερικόι τελειώνουν και φεύγουν Έξω, διότι δεν έχουν το μπάτζτ να ανοίξουν οδοντοιατρείο στην Ελλάδα Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από airtrelomike13 προσθήκη πρότασης
tutuyo Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) τωρα θιγεις κατι αλλο, το work-life balance που λενε και στο Κιλκις😀 το να βαρας 12ωρα με πτυχιο πολυτεχνείου (περα απο την πλακα που κανουμε αναμεσα στις σχολές των μηχανικων BTW για να μην αφησω ερωτηματικο, αρχιτέκτονες γίνονται όσοι δεν έχουν τα @@δια να γίνουν Πολιτικοί Μηχανικοί, αλλά είναι πολύ άντρες για να γίνουν Διακοσμήτες 😄) ειναι επιλογή, οχι υποχρεωση. Σιγουρα θα υπαρξουν στιγμες που θα χρειαστει να κατσεις παραπανω αλλα αυτες ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας. Απο εκει και περα ειναι και η προσωπικη επιδιωξη του καθενος. Ενας νεος μηχανικος πληροφορικαριος πχ χωρις υποχρεωσεις και οικογενεια μπορει να επιδιωξει να κανει παραπανω υπερωριες η και δουλεια ΣΚ ωστε να αποκομησει περισσοτερα. Μετα αλλαζουν τα πραγματα και ανταλλασσεις το χρημα με χρόνο. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από tutuyo 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Εχει αλλαξει αρκετα η κατασταση στους μηχανικους τα τελευταια χρονια, ευτυχως προς το καλυτερο. Μηχανικος ειμαι κι εγω και ουτε καν των "δυνατων" ειδικοτητων. Μου εχει κανει εντυπωση οτι πολλοι συμφοιτητες μου βρηκαν δουλεια στο αντικειμενο τους. Μερικοι ειχαν και μαστερ η/και διδακτορικο, μερικοι απλα με το πτυχιο. Υπαρχουν και αυτοι που πουλανε πλυντηρια οπως ειπωθηκε αλλα αυτοι ειτε δεν ειχαν διαθεση να το ψαξουν ειτε βολευτηκαν στην πολη τους που ηταν στη μεση του πουθενα. Απ`οσα ακουω παντως, το χιλιαρικο στους πιο πολλους ειναι ο πρωτος μισθος. Και επειδη ειναι Χ14 μιλαμε για μηνιατικο 1160. Πολλες ωρες, πολλες ευθυνες και αργη εξελιξη στους πιο πολλους ομως. Εχουν ομως δουλεια στο αντικειμενο τους και εναν αξιοπρεπη μισθο. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tutuyo είπε Έχει κι άλλα. Ξέρεις τι λένε για τους αρχιτέκτονες? Όχι βέβαια. Πού να ξέρω; Εγώ πολιτικός μηχανικός είμαι (φωτοτυπάς). (μάνα και πατέρας αρχιτέκτονες, αλλά δημόσιοι υπάλληλοι) Πέρα από την πλάκα όμως, δεν κατανοώ γιατί όλη η κουβέντα περί μηχανικών έχει μετακυλίσει σε εξαρτημένη σχέση (υπάλληλος κάπου, κάπως και σε κάποιον/ους). Οι ειδικότητες αυτές έχουν το προνόμιο να μπορούν να ιδιωτεύσουν με το καλημέρα. Εγώ επί παραδείγματι, ιδιωτεύω και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τις δουλειές που αναλαμβάνω και τις απολαβές μου. Μπορεί να έφαγα σκ@τ@ ένα διάστημα μεταξύ 2017-2019, έκτοτε όμως με πάει τρένο. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από MauroPaltoudias 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις