Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dimitris2431 είπε

Νομιζω οι ηλεκτρολογοι πια εχουν παρει τη σκυτάλη.

Σε τι ακριβώς έχουν πάρει τη σκυτάλη οι ηλεκτρολόγοι; Γιατί εγώ όσους ημμίτες ξέρω ως μηχανικοί η/υ και πληροφορικοί εργάζονται. Το "ηλεκτρολόγων μηχανικών" μόνο στον τίτλο το έχουν. 

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 3/7/2022 στις 12:25 ΠΜ, ManosMax είπε

Eγω γουσταρω πολυ επαρχια θα τσακωνομαι και λιγοτερο με τους γονεις μου,απλα μου εχουν εκφρασει μια οικονομικη αβεβαιοτητα για το αν θα μπορουν να με στηριξουν πληρως για 5 χρονια γιατι ειναι και οι 2 ελευθεροι επαγγελματιες και δεν ξερουν πως θα ειναι η δουλεια τους στο μελλον.

να κοιτάξετε τότε να μπεις στην φοιτητική εστία που έχει μέσα στο πανεπιστήμιο στο Ριο για το κάνεις και πιο εύκολο οικονομικά και για τους γονείς σου,

διαφορετικά δουλεύεις ταυτόχρονα και τελειώνεις μια σχολή πολυτεχνική που αν ασχοληθείς σοβαρά έχει πολλά να σου δώσει

καλές σπουδές :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Dimitrid089 είπε

Σε τι ακριβώς έχουν πάρει τη σκυτάλη οι ηλεκτρολόγοι; Γιατί εγώ όσους ημμίτες ξέρω ως μηχανικοί η/υ και πληροφορικοί εργάζονται. Το "ηλεκτρολόγων μηχανικών" μόνο στον τίτλο το έχουν. 

Εγω πάλι ξερω πολλους που εργαζονται ως ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ειτε ως ελευθεροι επαγγελματίες ειτε σε εταιρίες

Στις 2/7/2022 στις 1:39 ΠΜ, ManosMax είπε

Καλησπερα,ποια απο τις 2 εργασιες πιστευεται οτι στο μελλον θα ειναι πιο ευκολο να βρεις δουλεια με καλυτερο μισθο ή ακομα και σαν ελευθερος επαγγελματιας να βγαζεις περισσοτερα και γιατι το πιστευεται αυτο? Μελλον εννοω απο 2027 και μετα.Ποια σχολη θα διαλεγατε εσεις και γιατι? Πιστευεται οτι οι ηλεκτρολογοι επειδη εχουν να κανουν με ενεργεια και υπολογιστες θα ανθισουν στο μελλον ενω οι πολιτικοι μηχανικοι επειδη ειναι πολλοι θα ειναι χωρις δουλεια? Για Ελλαδα μονο με ενδιαφερει

Ευχαριστω!

Και οι δυο σχολές εχουν προοπτικές. Αν όμως θες να μεινεις Ελλάδα σαν πολιτικός μηχανικος θα δυσκολευτείς πάρα πολύ . Οι ηλεκτρολόγοι  μηχανικοί, ασχετα με τους υπολογιστες, εχουν και ως περισσότερη ζητηση και πληρωνονται καλύτερα. Μιλάω φυσικά για το τώρα. Σε 5 χρόνια κανείς μα κανείς δεν μπορεί να απαντησει με βεβαιότητα.

Επεξ/σία από velociraptoras
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dimitrid089 είπε

Αυτος είναι όμως και ο πιο σημαντικός λόγος που θα πρότεινα Ημμυ σε κάποιον. Επειδή ακριβώς του αφήνει αρκετες πόρτες σε διάφορα πεδία ανοιχτές, ώστε να μπορεί να επιλέξει στο 2+ έτος, όταν (ελπίζοντας) θα έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, αυτό που του αρέσει περισσότερο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/7/2022 στις 8:08 ΜΜ, tutuyo είπε

Καμία σύγκριση μεταξύ των δύο. Πολιτικοί απλά ένα φωτοτυπικό μαθαίνεις να δουλεύεις, λίγο αλλάζεις τα σχέδια 

Να μου προτείνετε και καμιά μάρκα, όποτε ευκαιρήσετε γιατί 20+ χρόνια στο επάγγελμα (ως Ε. Ε.), ποτέ δεν μου χρειάστηκε! 

Βέβαια, να μην λησμονήσωμε ότι είμεθα και στο insomnia, κάτι σαν διαδικτυακό καφενείο πλησίον σταθμού Λαρίσης. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 9
Δημοσ.

Στην Ελλάδα όλα τα επαγγέλματα έχουν χάσει την αξία τους. Από δικηγόρους, μηχανικούς, λογιστές μέχρι το οτιδήποτε. Προσωπικά δεν θα έλεγα σε ένα νέο παιδί σήμερα να πάει να σπουδάσει αυτά τα επαγγέλματα. Πολλές ώρες γραφείου για ψίχουλα. 

• Like 2
Δημοσ.

Όλα είναι σχετικά και έχουν σχέση πιο πολύ με την τύχη.

Πολιτικός μηχανικός..."ξέρω" άτομο που του "έκατσε"....πάει με ελικόπτερο στην δουλειά του

Η/Γ μηχανικός ....πολλές υποκατευθύνσεις ...ποτέ δεν ξέρεις....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, masteripper είπε

Η/Γ μηχανικός ....πολλές υποκατευθύνσεις ...ποτέ δεν ξέρεις....

η/γ; Δηλαδή;

"Να εκτελέσετε Κ-23Χ απο πιλοτική διάβαση σε τριγωνικό ραντάρ" φάση με Νίκο Κούκο; 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός σε Η/Μ μελέτες, επιβλέψεις-έργα κτλ, κυρίως βιομηχανικά αλλά και οικιακά, στον τομέα του φυσικού αερίου κυρίως αλλά και σε άλλα αντικείμενα.  Η αλήθεια είναι οτι στην κατασκευή είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους τους κλάδους μηχανικών, ειδικά για αυτούς που δεν έχουν υπογραφή. Ξέρω και Η/Μ Μ/Μ και Π/Μ που πάνε καλά, αλλά οι πιο πολλοί δυσκολεύονται. Ειδικά στις τεχνικές εταιρείες οι ώρες εργασίας είναι πολλές και οι αμοιβές μικρές. Το εργοτάξιο που απασχολεί κυρίως Π/Μ είναι δύσκολο πεδίο εργασίας με αμέτρητες υπερωρίες, ακόμα και Κυριακές. Έχεις να διοικήσεις και πολλά άτομα που πολλές φορές είναι και δύσκολοι χαρακτήρες. Για αυτό και πολλοί Η/Μ έχουν και βρίσκουν διέξοδο και εναλλακτική στην πληροφορική. Βέβαια αν έχεις ακολουθήσει απο την αρχή της επαγγελματικής σου πορείας μια συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι δύσκολο να αλλάξεις. αν και θεωρώ πιο εύκολο ένας Η/Μ που έχει ασχοληθεί με πληροφορική να μεταπηδήσει στα ενεργειακά παρά το αντίστροφο. δηλαδή δεν φαντάζομαι τώρα και σε αυτήν την ηλικία να κάτσω να ασχοληθώ να μάθω γλώσσες προγραμματισμού. το βασικό είναι να κοιτάξεις ποιος κλάδος σου αρέσει σαν αντικείμενο και αυτό να ακολουθήσεις. Τα χρήματα είναι βασικός παράγοντας, αλλά δεν είναι και το μόνο σημαντικό. Ετσι θα μπορέσεις να γίνεις και καλός σε αυτό που κάνεις. αλλιώς θα μιζεριάζεις πάντα. Αν σου αρέσει ο προγραμματισμός απο την άλλη θα σου έλεγα να πας Η/Μ γιατί εκεί οι συνθήκες εργασίας είναι σίγουρα καλύτερες και σε καλύτερο περιβάλλον. Θα έχεις και την εναλλακτική Για Η/Μ μελέτες-έργα.

• Like 4
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός σε Η/Μ μελέτες, επιβλέψεις-έργα κτλ, κυρίως βιομηχανικά αλλά και οικιακά, στον τομέα του φυσικού αερίου κυρίως αλλά και σε άλλα αντικείμενα.  Η αλήθεια είναι οτι στην κατασκευή είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους τους κλάδους μηχανικών, ειδικά για αυτούς που δεν έχουν υπογραφή. Ξέρω και Η/Μ Μ/Μ και Π/Μ που πάνε καλά, αλλά οι πιο πολλοί δυσκολεύονται. Ειδικά στις τεχνικές εταιρείες οι ώρες εργασίας είναι πολλές και οι αμοιβές μικρές. Το εργοτάξιο που απασχολεί κυρίως Π/Μ είναι δύσκολο πεδίο εργασίας με αμέτρητες υπερωρίες, ακόμα και Κυριακές. Έχεις να διοικήσεις και πολλά άτομα που πολλές φορές είναι και δύσκολοι χαρακτήρες. Για αυτό και πολλοί Η/Μ έχουν και βρίσκουν διέξοδο και εναλλακτική στην πληροφορική. Βέβαια αν έχεις ακολουθήσει απο την αρχή της επαγγελματικής σου πορείας μια συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι δύσκολο να αλλάξεις. αν και θεωρώ πιο εύκολο ένας Η/Μ που έχει ασχοληθεί με πληροφορική να μεταπηδήσει στα ενεργειακά παρά το αντίστροφο. δηλαδή δεν φαντάζομαι τώρα και σε αυτήν την ηλικία να κάτσω να ασχοληθώ να μάθω γλώσσες προγραμματισμού. το βασικό είναι να κοιτάξεις ποιος κλάδος σου αρέσει σαν αντικείμενο και αυτό να ακολουθήσεις. Τα χρήματα είναι βασικός παράγοντας, αλλά δεν είναι και το μόνο σημαντικό. Ετσι θα μπορέσεις να γίνεις και καλός σε αυτό που κάνεις. αλλιώς θα μιζεριάζεις πάντα. Αν σου αρέσει ο προγραμματισμός απο την άλλη θα σου έλεγα να πας Η/Μ γιατί εκεί οι συνθήκες εργασίας είναι σίγουρα καλύτερες και σε καλύτερο περιβάλλον. Θα έχεις και την εναλλακτική Για Η/Μ μελέτες-έργα.

πάντως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, κάπως σαν να εχει αρχίσει να κινείται λίγο η οικοδομή

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

πάντως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, κάπως σαν να εχει αρχίσει να κινείται λίγο η οικοδομή

ναι ισχύει αυτό, το ξέρω και απο φίλους Η/Μ, Μ/Μ που ασχολούνται με η/μ μελέτες οικοδομών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/7/2022 στις 8:08 ΜΜ, tutuyo είπε

Καμία σύγκριση μεταξύ των δύο. Πολιτικοί απλά ένα φωτοτυπικό μαθαίνεις να δουλεύεις, λίγο αλλάζεις τα σχέδια 

Ηλεκτρολόγοι FTW

Made this after 4 hours in discord with the boys : r/engineeringmemes

Στις 22/7/2022 στις 12:16 ΠΜ, airtrelomike13 είπε

Στην Ελλάδα όλα τα επαγγέλματα έχουν χάσει την αξία τους. Από δικηγόρους, μηχανικούς, λογιστές μέχρι το οτιδήποτε. Προσωπικά δεν θα έλεγα σε ένα νέο παιδί σήμερα να πάει να σπουδάσει αυτά τα επαγγέλματα. Πολλές ώρες γραφείου για ψίχουλα. 

Και τι θα έλεγες σε ενα νεο παιδι να σπουδάσει; Ποιο επάγγελμα αυτη τη στιγμή πληρώνει καλύτερα με λιγότερες ώρες δουλειάς; Εκτος απο ινφλουένσερ στο ίνσταγκραμ

23 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Η οικοδομή "ειμαι π. μηχανικός και θα σηκώσω πολυκατοικία" έχει πεθάνει, η οικοδομή των μεγάλων προτζεκτ δεν κινείται απλά, τρένο πάει. Το θέμα τους ειναι οτι δε βρισκουν άτομα να βαράνε 12ωρα και ΣΚ στα εργοτάξια για 1,000€. 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Και τι θα έλεγες σε ενα νεο παιδι να σπουδάσει; Ποιο επάγγελμα αυτη τη στιγμή πληρώνει καλύτερα με λιγότερες ώρες δουλειάς; Εκτος απο ινφλουένσερ στο ίνσταγκραμ

Εκπαιδευτικός ( κυρίως Δάσκαλος Δημοτικού), κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, διατροφολόγος ή να ακολουθήσει κάτι που μετά μέσω ενός μάστερ ή πιστοποίησης θα το αναπτύξει υπέρ του.

Το να σπουδάσεις λογιστής, δικηγόρος, μηχανικός , να τρως 12ωρα στο γραφείο, με ευθύνες και 1002, ΟΧΙ δεν αξίζει, ειδικά όταν πρόκειται για ψίχουλα. Εκτός όπως είπα αν τα σπουδάσεις, και το "εκμεταλλευτείς" υπέρ σου στο μέλλον με κάποιο μαστερ, ή πιστοποίηση. Πχ να σπουδάσεις οικονομικα και κανοντας πιστοποίηση παιδαγωγικής επάρκειας μπορείς να εργαστείς ως εκπαιδευτικός. Ή αν καταφέριες και μπεις με μεσον σε καποια ναυτιλιακή ή φαρμακευτκή που οκ μπορεί να έχεις ευθύνες και εκεί, αλλά ο μισθός δεν συγκρίνεται.  Αλλά  γενικά στο ελεύθερο επάγγελμα οχι.  Θα χάνεις τα καλοκαιρια σου και θα τρέχεις σαν το τρελό. ΟΧΙ . Υπάρχουν επαγγέλματα πιο χαλαρά. Εκτός αν είναι να τα σπουδάσεις και να τα αξιοποιήσεις στο Εξωτερικό. Εκεί αλλάζει το πράγμα

17 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Η οικοδομή "ειμαι π. μηχανικός και θα σηκώσω πολυκατοικία" έχει πεθάνει, η οικοδομή των μεγάλων προτζεκτ δεν κινείται απλά, τρένο πάει. Το θέμα τους ειναι οτι δε βρισκουν άτομα να βαράνε 12ωρα και ΣΚ στα εργοτάξια για 1,000€. 

και καλα κανουν και ΔΕΝ πάνε. Διότι τα 12ωρα μαζί με τα ΣΚ και τις ευθύνες, είναι ψίχουλα τα 1000 ευρώ

• Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Εκπαιδευτικός ( κυρίως Δάσκαλος Δημοτικού), κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, διατροφολόγος ή να ακολουθήσει κάτι που μετά μέσω ενός μάστερ ή πιστοποίησης θα το αναπτύξει υπέρ του.

Το να σπουδάσεις λογιστής, δικηγόρος, μηχανικός , να τρως 12ωρα στο γραφείο, με ευθύνες και 1002, ΟΧΙ δεν αξίζει, ειδικά όταν πρόκειται για ψίχουλα. Εκτός όπως είπα αν τα σπουδάσεις, και το "εκμεταλλευτείς" υπέρ σου στο μέλλον με κάποιο μαστερ, ή πιστοποίηση. Πχ να σπουδάσεις οικονομικα και κανοντας πιστοποίηση παιδαγωγικής επάρκειας μπορείς να εργαστείς ως εκπαιδευτικός. Ή αν καταφέριες και μπεις με μεσον σε καποια ναυτιλιακή ή φαρμακευτκή που οκ μπορεί να έχεις ευθύνες και εκεί, αλλά ο μισθός δεν συγκρίνεται.  Αλλά  γενικά στο ελεύθερο επάγγελμα οχι.  Θα χάνεις τα καλοκαιρια σου και θα τρέχεις σαν το τρελό. ΟΧΙ . Υπάρχουν επαγγέλματα πιο χαλαρά. Εκτός αν είναι να τα σπουδάσεις και να τα αξιοποιήσεις στο Εξωτερικό. Εκεί αλλάζει το πράγμα

και καλα κανουν και ΔΕΝ πάνε. Διότι τα 12ωρα μαζί με τα ΣΚ και τις ευθύνες, είναι ψίχουλα τα 1000 ευρώ

Δηλαδή να μη σπουδάσει κανένα απο τα επαγγέλματα που του ανοίγουν δεκάδες επαγγελματικές επιλογές και να σπουδάσει αυτά που έχουν πεθάνει απο το 2000.

Πτυχιούχοι θεωρητικών επιστημών βγαινουν με το τσουβάλι και δεν απορροφούνται, οι μισές αεροσυνοδοι της Aegean εχουν σπουδάσει δασκάλες, φιλόλογοι και ψυχολόγοι. Για να μη πούμε για τους λοιπούς εκπαιδευτικούς που φυτοζωούν περιμένοντας τον διορισμο και τα 900 ευρώ του δημοσίου πηγαίνοντας πόρτα πόρτα για κανα ιδιαίτερο. 

No thank you. Προτιμώ να εχω ευθυνες και να μπορώ να συντηρησω τον εαυτο μου. 

• Like 8
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Δηλαδή να μη σπουδάσει κανένα απο τα επαγγέλματα που του ανοίγουν δεκάδες επαγγελματικές επιλογές και να σπουδάσει αυτά που έχουν πεθάνει απο το 2000.

Πτυχιούχοι θεωρητικών επιστημών βγαινουν με το τσουβάλι και δεν απορροφούνται, οι μισές αεροσυνοδοι της Aegean εχουν σπουδάσει δασκάλες, φιλόλογοι και ψυχολόγοι. Για να μη πούμε για τους λοιπούς εκπαιδευτικούς που φυτοζωούν περιμένοντας τον διορισμο και τα 900 ευρώ του δημοσίου πηγαίνοντας πόρτα πόρτα για κανα ιδιαίτερο. 

No thank you. Προτιμώ να εχω ευθυνες και να μπορώ να συντηρησω τον εαυτο μου. 

Τι δεκάδες επαγγελματικές ευκαιρίες του ανοίγουν ακριβώς? εδώ κάτι φίλους δικηγόρους που ξέρω είναι άνεργοι ενώ άλλοι φυτοζωουν. Καλά δεν το συζητώ για μηχανικούς που τη δεκαετία της κρίσης βαρουσαν μύγες.

Και συνεχίζεις να μου λες επιχειρήματα που δεν ισχύουν για όλους. Το 1000αρικο που θα πάρεις ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός δεν συγκρίνεται με τα τρελά ωράρια των ευθυνών που έχει ένας λογιστής, μηχανικός ή δικηγόρος. 

Το 1000αρικο για να το βγάλει ένας δικηγόρος, ένας λογιστής ή ένας μηχανικός, θα τραβήξει ευθύνες, ωράρια και 1002, ενώ ο εκπαιδευτικός θα το βγάλει σε 4-5 ώρες ημερησίως με ελεύθερες γιορτές , καλοκαίρια ( έστω και με το επίδομα ανεργίας), και ελεύθερα ΣΚ.

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...