Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,ποια απο τις 2 εργασιες πιστευεται οτι στο μελλον θα ειναι πιο ευκολο να βρεις δουλεια με καλυτερο μισθο ή ακομα και σαν ελευθερος επαγγελματιας να βγαζεις περισσοτερα και γιατι το πιστευεται αυτο? Μελλον εννοω απο 2027 και μετα.Ποια σχολη θα διαλεγατε εσεις και γιατι? Πιστευεται οτι οι ηλεκτρολογοι επειδη εχουν να κανουν με ενεργεια και υπολογιστες θα ανθισουν στο μελλον ενω οι πολιτικοι μηχανικοι επειδη ειναι πολλοι θα ειναι χωρις δουλεια? Για Ελλαδα μονο με ενδιαφερει

Ευχαριστω!

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν διαλέξεις σχολή μηχανικού με γνώμονα το χρήμα θα τα παρατήσεις πριν πιάσεις καν δουλειά.

• Like 13
  • Thanks 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, ManosMax είπε

Καλησπερα,ποια απο τις 2 εργασιες πιστευεται οτι στο μελλον θα ειναι πιο ευκολο να βρεις δουλεια με καλυτερο μισθο ή ακομα και σαν ελευθερος επαγγελματιας να βγαζεις περισσοτερα και γιατι το πιστευεται αυτο? Μελλον εννοω απο 2027 και μετα.Ποια σχολη θα διαλεγατε εσεις και γιατι? Πιστευεται οτι οι ηλεκτρολογοι επειδη εχουν να κανουν με ενεργεια και υπολογιστες θα ανθισουν στο μελλον ενω οι πολιτικοι μηχανικοι επειδη ειναι πολλοι θα ειναι χωρις δουλεια? Για Ελλαδα μονο με ενδιαφερει

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι 1) οι μεν θα ανθίσουν στο μέλλον λες και τώρα ο τομέας των υπολογιστών δεν έχει αναπτυχθεί παγκοσμίως

2) οι δε είναι πολλοί και για αυτόν τον λόγο δεν θα έχουν δουλειά

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ManosMax είπε

Ευχαριστω!

Και οι δύο είναι πολύ καλές και πολύ δύσκολες σχολές. Εάν όντως είσαι καλός, θα βγάζεις λεφτά και από τα δύο επαγγέλματα... Αν μπεις βέβαια με γνώμονα τα λεφτά, στην καλύτερη περίπτωση να γίνεις μέτριος μηχανικός.

• Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, oneiricocelot είπε

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι 1) οι μεν θα ανθίσουν στο μέλλον λες και τώρα ο τομέας των υπολογιστών δεν έχει αναπτυχθεί παγκοσμίως

2) οι δε είναι πολλοί και για αυτόν τον λόγο δεν θα έχουν δουλειά

Για τους πολιτικους μηχανικους απλα ρωτησα καποιους πολιτικους μηχανικους που ξερω και μου το ειπαν....
Επισης για το 1ο εννοουσα αν στο μελλον καποιο απο τα 2 επαγγελματα θα ειναι περισσοτερο περιζητητο

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ManosMax είπε

Για τους πολιτικους μηχανικους απλα ρωτησα καποιους πολιτικους μηχανικους που ξερω και μου το ειπαν....
Επισης για το 1ο εννοουσα αν στο μελλον καποιο απο τα 2 επαγγελματα θα ειναι περισσοτερο περιζητητο

φιλε παντως, το 15 μπηκα με την προοπτικη οτι τα πραγματα θα γινουν καλυτερα οταν βγω( πολ μηχ) , τωρα που βγηκα και ψαχνω δουλεια η κατασταση ειναι τραγικη. κανε αυτο που σο υαρεσει καταρχας γιατι δεν ξερεις τι θα γινει τα επομενα χρονια

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, filip123go είπε

στην καλύτερη περίπτωση να γίνεις μέτριος μηχανικός.

Ωραια λοιπον το αποφασησα να μπω στην σχολη που παντα ηθελα και ας ειναι πατρα,των ηλεκτρολογων!

2 ώρες πριν, vaggos231 είπε

κανε αυτο που σο υαρεσει καταρχας γιατι δεν ξερεις τι θα γινει τα επομενα χρονια

Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες,θα μπω ηλεκτρολογος λοιπον,επαρχεια αλλα εκει που μου αρεσει,ελπιζω οταν βγω και εγω να καλυτερευσουν τα πραγματα για ολους τους μηχανικους

15 ώρες πριν, bilya είπε

Αν διαλέξεις σχολή μηχανικού με γνώμονα το χρήμα θα τα παρατήσεις πριν πιάσεις καν δουλειά.

Συμφωνω,θα παω ηλεκτρολογος λοιπον και ας ειναι επαρχεια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια λοιπον το αποφασησα να μπω στην σχολη που παντα ηθελα και ας ειναι πατρα,των ηλεκτρολογων!

Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες,θα μπω ηλεκτρολογος λοιπον,επαρχεια αλλα εκει που μου αρεσει,ελπιζω οταν βγω και εγω να καλυτερευσουν τα πραγματα για ολους τους μηχανικους

Συμφωνω,θα παω ηλεκτρολογος λοιπον και ας ειναι επαρχεια

Γιατι λες και ξαναλες το "επαρχ(ε)ια", τι κακο εχει; Πως το εχεις στο μυαλο σου;

Επεξ/σία από yanis13
Δημοσ.

Καμία σύγκριση μεταξύ των δύο. Πολιτικοί απλά ένα φωτοτυπικό μαθαίνεις να δουλεύεις, λίγο αλλάζεις τα σχέδια 

Ηλεκτρολόγοι FTW

• Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Καμία σύγκριση μεταξύ των δύο. Πολιτικοί απλά ένα φωτοτυπικό μαθαίνεις να δουλεύεις, λίγο αλλάζεις τα σχέδια 

Ηλεκτρολόγοι FTW

χα χα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, yanis13 είπε

Γιατι λες και ξαναλες το "επαρχ(ε)ια", τι κακο εχει; Πως το εχεις στο μυαλο σου;

Eγω γουσταρω πολυ επαρχια θα τσακωνομαι και λιγοτερο με τους γονεις μου,απλα μου εχουν εκφρασει μια οικονομικη αβεβαιοτητα για το αν θα μπορουν να με στηριξουν πληρως για 5 χρονια γιατι ειναι και οι 2 ελευθεροι επαγγελματιες και δεν ξερουν πως θα ειναι η δουλεια τους στο μελλον.

4 ώρες πριν, tutuyo είπε

Ηλεκτρολόγοι FTW

Ωραια ηλεκτρολογοι λοιπον!!!

Επεξ/σία από ManosMax
Δημοσ.

Eγω γουσταρω πολυ επαρχια θα τσακωνομαι και λιγοτερο με τους γονεις μου,απλα μου εχουν εκφρασει μια οικονομικη αβεβαιοτητα για το αν θα μπορουν να με στηριξουν πληρως για 5 χρονια γιατι ειναι και οι 2 ελευθεροι επαγγελματιες και δεν ξερουν πως θα ειναι η δουλεια τους στο μελλον.

Πασο, αυτό είναι οικογενειακό σας. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Αν χρειαστεί να δουλέψεις για να συνεχίσεις, να το κάνεις, μη μασήσεις.

• Like 3
Δημοσ.

(Το γραφω και εδω ως επισης σχετικό) Προσωπικα θα επελεγα μια σχολη που να δινει στο παιδι μου τη δυνατοτητα να φυγει εξω. Το οικονομικο μελλον της Ελλαδας ειναι προδιαγεγραμμενο λογω του χρεους που εχει συσσωρευσει, το αξιακο συστημα που διακατεχει το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου και τις διεθνεις συνθηκες (πληθωρισμος, τιμες ενεργειας, πλασματικα μεγεθη στις οικονομιες ολου του Ευρωπαικου Νοτου). Φαινονται ολα αυτα απο το ποσο υπερτιμημενο ηταν τελικα το νόμισμα του €. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ. Παρατησα τη σχολη στα 2 χρονια, εδωσα πανελληνιες ξανα και περασα Πληροφορικη. Το επαγγελμα αυτο στην Ελλαδα δεν θα ανθισει ΠΟΤΕ. Περιμενω πως και πως να τελειωσω το πτυχιο μου στη Πληροφορικη να βρω δουλεια η εδω η εξωτερικο. Χιλιες φορες ηλεκτρολογων μηχανικων και ας εισαι και σε κανα χωριο με 10 κατοικους..

Τωρα αν δεν εχεις οικονομικη καλυψη απο τους δικους σου και ειναι δυσκολο να βρεις και κατι παραλληλα, για εμενα απορριπτεις και τις δυο σχολες και πας για κατι αλλο που εχεις περασει στο μερος σου. Τωρα για να εχεις περασει Ηλεκτρολογων Μηχανικων Πατρα προφανως εχεις γραψει πανω απο 16κ μορια, επομενως για εμενα πηγαινεις σε οποια αλλη σχολη σου αρεσει και ειναι στον τοπο σου.. 

Επεξ/σία από ekos2424
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 2/7/2022 στις 1:39 ΠΜ, ManosMax είπε

Ευχαριστω!

Νομιζω οι ηλεκτρολογοι πια εχουν παρει τη σκυτάλη. Αλλά το επαγγελμα του πολιτκου μηχανικου ειναι για να μεινει. Ποτε δεν ελειψε πολιτκκος μηχανικος εκτος απο την ελλαδα, αλλου πληρωνονται και σε πολλες περιπτώσεις περισσότερο και από εναν ηλεκτρολογο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...