Carpe-Diem Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 30 λεπτά πριν, Billator είπε Νόμιμα μόνο αν ανοίξεις επιχείρηση γίνεται, υπάρχουν λύσεις για μικρούς τζίρου στην Ελλάδα αλλά αν δεν μιλήσεις με λογιστή να σου εξηγήσει δεν γίνεται δουλειά. Ο λογιστής αν θες να κάνεις οποιοδήποτε είδος επιχείρησης είναι από τους σημαντικότερους συνεργάτες σου και μπορεί να σου γλιτώσει πολλά λεφτά. Αν "τσιγκουνεύεσαι" τα λεφτά που ίσως σου πάρει για τον χρόνο του (που αν γίνεις πελάτης τους ακόμα και για την φορολογική σου δεν θα σου πάρει τίποτα) τότε νομίζω δεν είναι το κατάλληλο σημείο για σένα αυτό που σκέφτεσαι για να ασχοληθείς. Ξεκίνα να πουλάς έτσι και βλέπεις αν γενικά το εμπόριο είναι για σένα. Επειδή ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι 11-12 χρόνια και άτομα με το δικό σου Mindset στις περισσότερες περιπτώσεις τα παρατάνε πριν καν ξεκινήσουν ή με την πρώτη δυσκολία αφού ξεκινήσουν. Και στο λέω τελείως φιλικά γιατί βοήθησα στο παρελθόν πάνω από 140-150 άτομα (με έτοιμη μασημένη γνώση από μένα) να ξεκινήσουν τα πουλάνε σε ebay / etsy / skroutz etc. Τίποτα δεν υπάρχει χωρίς δόση ρίσκου. Μα αυτό είπα και εγώ, ότι αναγκαστικά θα πρέπει να μιλήσω με κάποιον λογιστή. Όσον αφορά το επιχειρηματικό κομμάτι το etsy λόγω του ότι έχει να κάνει μόνο με χειροποίητα αντικείμενα αν υπάρχει κάτι πρωτότυπο ή μοναδικό που τραβήξει τα βλέμματα το ρίσκο δεν είναι τόσο μεγάλο. Εννοώντας ότι δεν χρειάζεται κάποιο τρελό άνοιγμα. Εμένα οι απορίες μου είναι σε θέματα επιχείρησης και έδρα της επιχείρησης, όπως και σε φορολογία. Από 01.07.2021 όποιος θέλει να έχει eshop στο etsy πρέπει να έχει νόμιμη επιχείρηση, το οποίο συνεπάγεται με κάποιες απαιτήσεις. Αυτό θέλω να μάθω, αν κάποιος ξέρει ή κάποιος έχει eshop στο etsy. Ελπίζω να μην συναντήσω κάποια σημαντική δυσκολία και να τα παρατήσω όπως λες. Αν και δεν είμαι άνθρωπος που τα παρατάει εύκολα.
MrGalaxy Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Καλησπερα. Αν θέλω να πουλάω στο etsy.com 1-2 χειροποιητα αντικείμενα (8€ το ένα)[ ανά μέρα] που φτιάχνω μόνος μου , χρειάζομαι έναρξη επαγγελματος και κοψιμο αποδείξεων?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα