Carpe-Diem Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Γνωρίζει κάποιος τι χρειάζεται, για να ανοίξω eshop στο etsy ? Και επίσης, αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα, το οποίο θα βοηθήσει στο άνοιγμα ενός eshop ?
K2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 "Πρόγραμμα" τι εννοείς; Software; Ή σε φάση Πρόγραμμα Επιδότησης;
Carpe-Diem Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, K2012 είπε "Πρόγραμμα" τι εννοείς; Software; Ή σε φάση Πρόγραμμα Επιδότησης; Πρόγραμμα επιδοτούμενο εννοώ, έτσι ώστε να με διευκολύνει με το άνοιγμα. 1
K2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Αυτό νομίζω τρέχει τώρα: https://www.eea.gr/arthra-eea/psifiaka-ergaleia-mikromesaion-epicheiriseon-xekinane-simera-oi-aitiseis-ypagogis-sto-epidotoymeno-programma/ 1
NikosKallithea Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Για να ενταχθεί σε πρόγραμμα πρέπει να είσαι επαγγελματίας έμπορος
K2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Για να ενταχθεί σε πρόγραμμα πρέπει να είσαι επαγγελματίας έμπορος Ναι. Στο συγκεκριμένο πρέπει να είσαι πριν από 01.01.2022. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2022 από K2012
Carpe-Diem Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Εγώ απλά σκέφτομαι να ξεκινήσω τώρα και θέλω να δω αν με συμφέρει, λόγω της φορολογίας και των προμηθειών.
Rizas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Αν ξεκινάς από δω δεν το ψάχνεις σωστά! Ξεκινά πρώτα και μιλα σε ένα λογιστή.
Carpe-Diem Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, Rizas είπε Αν ξεκινάς από δω δεν το ψάχνεις σωστά! Ξεκινά πρώτα και μιλα σε ένα λογιστή. Δεν έχω ξεκινήσει από εδώ. Έχω ψάξει σε πολλές σελίδες, οι οποίες δίνουν μισές πληροφορίες και σου λένε να απευθυνθείς σε λογιστή, ή απλά σου παρέχουν τις πληροφορίες που θες με οικονομικό αντάλλαγμα. Σκέφτηκα μπας και μάθω κάτι παραπάνω εδώ από κάποιον που ξέρει.
Billator Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 2/7/2022 στις 1:52 ΜΜ, Carpe-Diem είπε Δεν έχω ξεκινήσει από εδώ. Έχω ψάξει σε πολλές σελίδες, οι οποίες δίνουν μισές πληροφορίες και σου λένε να απευθυνθείς σε λογιστή, ή απλά σου παρέχουν τις πληροφορίες που θες με οικονομικό αντάλλαγμα. Σκέφτηκα μπας και μάθω κάτι παραπάνω εδώ από κάποιον που ξέρει. Κανονικά, χρειάζεσαι απόδειξη παντού, ειδικά όταν μιλάμε για πωλήσεις εξωτερικό. Τα πράγματα είναι απλά, μπορείς για πωλήσεις εντός ΕΕ μέχρι 10.000€ να κόβεις απόδειξη 24%, και μετά αναγκαστικά να μπεις στο IOSS και να κόβεις με βάση την χώρα πώλησης. Εκτός EE πάντα απόδειξη ή εμπορική διασαφήνιση ώστε να γλιτώσεις την απόδειξη. Απλά προϋπόθεση είναι επαγγελματικό ΑΦΜ με ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Τώρα μαύρα μπορείς να το παίξεις κορώνα γράμματα μέχρι να σε πιάσουν και να χάσεις ότι έχεις (και δεν έχεις βγάλει). Υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν χρόνια, υπάρχουν άτομα που το κάνουν μερικές μέρες και χτυπά επίσκεψη η εφορία. Ξέρω αρκετούς και στις 2 πλευρές. Αν το στήσεις σωστά (ή πιο συγκεκριμένα βρεις κάποιον να στο στήσει σωστά γιατί φαίνεται ότι δεν έχεις ακόμα την εμπειρία) θα μπορούσε από τον πρώτο μήνα κ όλας να καλύπτεις τα έξοδα σου με επιχείριση χωρίς πρόβλημα. Το ρίσκο στο κομμάτι αυτό είναι να βρεις συνεργάτη σωστό. Απλά αν δεν ξεκίνησες σοβαρά κάτι , δεν θα το ξεκινήσεις ποτέ και απλά μια ζωή θα ψάχνεις πληροφορίες για αυτό. Ότι και να κάνουμε υπάρχει ρίσκο και πάντα το 90+% το μαθαίνεις στην πράξη γιατί καταλαβαίνεις πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα από αυτά που διάβασες σε site / forum / private group/ gurus. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από Billator 2
Carpe-Diem Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 13 ώρες πριν, Billator είπε Κανονικά, χρειάζεσαι απόδειξη παντού, ειδικά όταν μιλάμε για πωλήσεις εξωτερικό. Τα πράγματα είναι απλά, μπορείς για πωλήσεις εντός ΕΕ μέχρι 10.000€ να κόβεις απόδειξη 24%, και μετά αναγκαστικά να μπεις στο IOSS και να κόβεις με βάση την χώρα πώλησης. Εκτός EE πάντα απόδειξη ή εμπορική διασαφήνιση ώστε να γλιτώσεις την απόδειξη. Απλά προϋπόθεση είναι επαγγελματικό ΑΦΜ με ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Τώρα μαύρα μπορείς να το παίξεις κορώνα γράμματα μέχρι να σε πιάσουν και να χάσεις ότι έχεις (και δεν έχεις βγάλει). Υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν χρόνια, υπάρχουν άτομα που το κάνουν μερικές μέρες και χτυπά επίσκεψη η εφορία. Ξέρω αρκετούς και στις 2 πλευρές. Αν το στήσεις σωστά (ή πιο συγκεκριμένα βρεις κάποιον να στο στήσει σωστά γιατί φαίνεται ότι δεν έχεις ακόμα την εμπειρία) θα μπορούσε από τον πρώτο μήνα κ όλας να καλύπτεις τα έξοδα σου με επιχείριση χωρίς πρόβλημα. Το ρίσκο στο κομμάτι αυτό είναι να βρεις συνεργάτη σωστό. Απλά αν δεν ξεκίνησες σοβαρά κάτι , δεν θα το ξεκινήσεις ποτέ και απλά μια ζωή θα ψάχνεις πληροφορίες για αυτό. Ότι και να κάνουμε υπάρχει ρίσκο και πάντα το 90+% το μαθαίνεις στην πράξη γιατί καταλαβαίνεις πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα από αυτά που διάβασες σε site / forum / private group/ gurus. Θέλω να τα κάνω 100% νόμιμα για να μην έχω κάποιο πρόβλημα. Με το στήσιμο της επιχείρησης αναγκαστικά θα χρειαστεί να μιλήσω με κάποιον λογιστή, για να δω κιόλας αν συμφέρει. Αυτό που με απασχολεί είναι η φορολογία σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και δεν ξέρω ακριβώς τι ισχύει με τα e-shop. Δηλαδή αν μπορώ να δηλώσω έδρα σε κάποια χώρα του εξωτερικού, λόγω χαμηλότερης φορολογίας, χωρίς να χρειαστεί να βρίσκομαι και να δουλεύω από αυτή τη χώρα.
K2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 16 ώρες πριν, Billator είπε Κανονικά, χρειάζεσαι απόδειξη παντού, ειδικά όταν μιλάμε για πωλήσεις εξωτερικό. Τα πράγματα είναι απλά, μπορείς για πωλήσεις εντός ΕΕ μέχρι 10.000€ να κόβεις απόδειξη 24%, και μετά αναγκαστικά να μπεις στο IOSS και να κόβεις με βάση την χώρα πώλησης. Εκτός EE πάντα απόδειξη ή εμπορική διασαφήνιση ώστε να γλιτώσεις την απόδειξη. Απλά προϋπόθεση είναι επαγγελματικό ΑΦΜ με ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Τώρα μαύρα μπορείς να το παίξεις κορώνα γράμματα μέχρι να σε πιάσουν και να χάσεις ότι έχεις (και δεν έχεις βγάλει). Υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν χρόνια, υπάρχουν άτομα που το κάνουν μερικές μέρες και χτυπά επίσκεψη η εφορία. Ξέρω αρκετούς και στις 2 πλευρές. Αν το στήσεις σωστά (ή πιο συγκεκριμένα βρεις κάποιον να στο στήσει σωστά γιατί φαίνεται ότι δεν έχεις ακόμα την εμπειρία) θα μπορούσε από τον πρώτο μήνα κ όλας να καλύπτεις τα έξοδα σου με επιχείριση χωρίς πρόβλημα. Το ρίσκο στο κομμάτι αυτό είναι να βρεις συνεργάτη σωστό. Απλά αν δεν ξεκίνησες σοβαρά κάτι , δεν θα το ξεκινήσεις ποτέ και απλά μια ζωή θα ψάχνεις πληροφορίες για αυτό. Ότι και να κάνουμε υπάρχει ρίσκο και πάντα το 90+% το μαθαίνεις στην πράξη γιατί καταλαβαίνεις πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα από αυτά που διάβασες σε site / forum / private group/ gurus. Καλησπέρα Billator, πολύ χρήσιμη η απάντησή σου! Μπορώ να κάνω ...carpe την ευκαιρία και να σε ρωτήσω κάτι; Είμαι κι εγώ σε μια παρόμοια φάση με τον Carpe-Diem, θέλω κι εγώ να στήσω ένα eshop αλλά ή/οι απορία/ες μου δεν έχουν να κάνουν με εφορίες και λογιστές αλλά αφορούν περισσότερο το τεχνικό κομμάτι. Γράφεις εδώ: “Αν το στήσεις σωστά (ή πιο συγκεκριμένα βρεις κάποιον να στο στήσει σωστά. και " να βρεις συνεργάτη σωστό.“ Όταν λες “κάποιον να το στήσει” και “βρεις συνεργάτη”, δεν εννοείς λογιστή αλλά αυτόν που θα στήσει το eshop, σωστά; Και εάν ναι, τότε η ερώτησή μου είναι: Τι ψάχνω ακριβώς; Τι είναι αυτός ο “συνεργάτης”; Website/eshop Builder; Website/eshop Developer? Είναι το ίδιο και το αυτό; Και μπορεί να γίνει αυτό από έναν άνθρωπο; Ή το καλύτερο (και ασφαλέστερο) είναι να πάω κατευθείαν σε μια εταιρεία, όπου φαντάζομαι θα αναλαμβάνει τα πάντα, από τον σχεδιασμό και τη δημιουργία, μέχρι το ‘τρέξιμο’ και το maintainance του eshop; Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Damianus Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Ξεκινα πρωτα , κανε την πρωτη σου πωληση/πωλησεις και μετα ψαχνεις για λογιστες και δημιουργια εταιρειας.
Billator Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Carpe-Diem είπε Θέλω να τα κάνω 100% νόμιμα για να μην έχω κάποιο πρόβλημα. Με το στήσιμο της επιχείρησης αναγκαστικά θα χρειαστεί να μιλήσω με κάποιον λογιστή, για να δω κιόλας αν συμφέρει. Αυτό που με απασχολεί είναι η φορολογία σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και δεν ξέρω ακριβώς τι ισχύει με τα e-shop. Δηλαδή αν μπορώ να δηλώσω έδρα σε κάποια χώρα του εξωτερικού, λόγω χαμηλότερης φορολογίας, χωρίς να χρειαστεί να βρίσκομαι και να δουλεύω από αυτή τη χώρα. Νόμιμα μόνο αν ανοίξεις επιχείρηση γίνεται, υπάρχουν λύσεις για μικρούς τζίρου στην Ελλάδα αλλά αν δεν μιλήσεις με λογιστή να σου εξηγήσει δεν γίνεται δουλειά. Ο λογιστής αν θες να κάνεις οποιοδήποτε είδος επιχείρησης είναι από τους σημαντικότερους συνεργάτες σου και μπορεί να σου γλιτώσει πολλά λεφτά. Αν "τσιγκουνεύεσαι" τα λεφτά που ίσως σου πάρει για τον χρόνο του (που αν γίνεις πελάτης τους ακόμα και για την φορολογική σου δεν θα σου πάρει τίποτα) τότε νομίζω δεν είναι το κατάλληλο σημείο για σένα αυτό που σκέφτεσαι για να ασχοληθείς. Ξεκίνα να πουλάς έτσι και βλέπεις αν γενικά το εμπόριο είναι για σένα. Επειδή ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι 11-12 χρόνια και άτομα με το δικό σου Mindset στις περισσότερες περιπτώσεις τα παρατάνε πριν καν ξεκινήσουν ή με την πρώτη δυσκολία αφού ξεκινήσουν. Και στο λέω τελείως φιλικά γιατί βοήθησα στο παρελθόν πάνω από 140-150 άτομα (με έτοιμη μασημένη γνώση από μένα) να ξεκινήσουν τα πουλάνε σε ebay / etsy / skroutz etc. Τίποτα δεν υπάρχει χωρίς δόση ρίσκου. 5 ώρες πριν, K2012 είπε Γράφεις εδώ: “Αν το στήσεις σωστά (ή πιο συγκεκριμένα βρεις κάποιον να στο στήσει σωστά. και " να βρεις συνεργάτη σωστό.“ Όταν λες “κάποιον να το στήσει” και “βρεις συνεργάτη”, δεν εννοείς λογιστή αλλά αυτόν που θα στήσει το eshop, σωστά; Και εάν ναι, τότε η ερώτησή μου είναι: Τι ψάχνω ακριβώς; Τι είναι αυτός ο “συνεργάτης”; Website/eshop Builder; Website/eshop Developer? Είναι το ίδιο και το αυτό; Και μπορεί να γίνει αυτό από έναν άνθρωπο; Ή το καλύτερο (και ασφαλέστερο) είναι να πάω κατευθείαν σε μια εταιρεία, όπου φαντάζομαι θα αναλαμβάνει τα πάντα, από τον σχεδιασμό και τη δημιουργία, μέχρι το ‘τρέξιμο’ και το maintainance του eshop; Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Υπάρχουν άπειρες εταιρίες / ιδιώτες / freelancers που σε κάποιους μπορεί να είναι ο ιδανικός συνεργάτης και σε άλλους ο χειρότερος. Το πιο "φθηνό" στο 90% των περιπτώσεων καταλήγει πεταμένα λεφτά, όπου δεν σημαίνει όμως ότι το "ακριβό" είναι απαραίτητα η λύση με κλειστά μάτια. Για μένα ιδανικός συνεργάτης είναι αυτός που μπορεί να σου λύσει τα προβλήματα που έχεις (μιλώντας για το τεχνικό κομμάτι πάντα όχι τι χρώμα πχ μαγιό να πουλήσεις), να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που του αναφέρεις (φυσικά προϋποθέτει πρώτα να αντιλαμβάνεσαι ο ίδιος το πρόβλημα), και να αντιλαμβάνεσαι εσύ τις δυνατότητες του. Πρέπει να "τραβήξεις" στο έπακρο τις δυνατότητες του και τις γνώσεις του. Το τι θα αναζητήσεις εξαρτάται από τα "κενά" που θες να γεμίσεις. Πρέπει να κάνεις ένα business plan και να δεις τι θες να κάνεις τι πιθανά προβλήματα υπάρχουν (πρωταρχικά γιατί το 90%+ φαίνεται στην πράξη) τι λύσεις μπορείς να βρεις, και γενικά αν αυτό που σκέφτεσαι είναι εμπορικά κερδοφόρο. Πχ. Αυτή την στιγμή μπορείς να πουλήσεις Ελλάδα online με eshop όπου προσπαθούν να μπουν όλοι πλέον σε αυτό το παιχνίδι ειδικά με το ΕΣΠΑ που έπεσε, μπορείς όμως και χωρίς eshop μέσω των marketplaces όπως skroutz, shopflix, public (κάτι που λίγοι το έχουν αντιληφθεί ακόμα στην Ελλάδα για να το κάνουν early abuse), μπορείς ίσως να πουλήσεις και μέσω ebay / etsy, μέσω fb marketplace (όχι Ελλάδα), υπάρχουν άπειρα πιθανά σενάρια. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από Billator 1
K2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Billator, έτσι στα γρήγορα, σε ευχαριστώ π ά ρ α πολύ! Και για την απάντηση, μα και για το χρόνο σου! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα