Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα. Πρόσφατα αγόρασα με voucher το Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 με ryzen 3 5300u. Μέσω του bios ρύθμισα την δεσμευμένη ram για τα γραφικά απο 2gb σε 1gb για να ελευθερώσω ένα ακόμα GB για χρήση. Επίσης μέσω του lenovo Vantage ρύθμισα να μην ανοίγει ο υπολογιστής όταν ανοίγω την οθόνη σε κάθετη θέση δηλαδή και να μην δίνει ρεύμα στις usb όταν είναι κλειστός. Μετά τον άφησα για καμια 10ριά ημέρες εκτός πρίζας μόνο με μπαταρία κλειστό. 

Σήμερα τον ανοίγω με μπαταρία για να δουλέψει λίγο και βλέπω τις ρυθμίσεις αυτές να είναι όπως πριν. Τα ξαναρύθμισα. 

Γιατί άλλαξαν στις default? Και πιο πολύ εντύπωση μου κάνει οτι άλλαξε η ρύθμιση απο το bios για την δεσμευμένη ram των ενσωματωμένων γραφικών. Την βρήκα ξανά 2gb. Τι μπορεί να συμβαίνει? Η ώρα πάντως ήταν σωστή και η ημερομηνία. 

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Δες αν εχει βγαλει καμια αναβαθμιση bios και γενικα για αναβαθμισεις σε drivers

δεν θέλω να κάνω αλλαγή σε bios. το θέμα είναι γιατι έγινε default ξανά μια ρύθμιση στο bios που είχα αλλάξει. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

δεν θέλω να κάνω αλλαγή σε bios. το θέμα είναι γιατι έγινε default ξανά μια ρύθμιση στο bios που είχα αλλάξει. 

Αν υπαρχει αναβαθμιση bios για καποιον λογο την εχουν βγαλει δεν βγαζουν bios ετσι για την πλακα .

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου καλησπέρα, το ίδιο ακριβώς πρόβλημα παρατήρησα και εγώ στο συγκεκριμένο μηχάνημα. Το αγόρασα πριν ένα μήνα περίπου και του αναβάθμισα δίσκο, μνήμη και του πέρασα Windows 10. Πριν λίγες μέρες παρατήρησα οτι παρόλο που είχα αλλάξει τις ρυθμίσεις μεσα στο Lenovo Vantage, τις γύρισε μόνο του στα default. Όμως εμένα μου έκανε ενα Lenovo Firmware Update μέσω Windows Updates το οποιο απότι κατάλαβα ήταν BIOS Update καθως οταν εκανε επανεκκίνηση, για 2 λεπτά αναβόσβηναν 3 λαμπάκια (Power Button, Caps Lock, Num Lock) και ύστερα άναψε κανονικά, ωστόσο αφού εκκίνησε φυσιολογικά και μπήκε στο σύστημα, ζήτησε και το Lenovo Application update στο ΒΙΟS αλλα έχω μια εντύπωση οτι δείχνει παλαιότερο από αυτό που περάστηκε μέσω Windows Update. Θα το κοιτάξω πιο μετά και θα ενημερώσω

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, τελικά μου έβγαλε αναβάθμιση BIOS 2η φορά στο Lenovo System Update και η εγκατασταση ηταν διαφορετικη απο την 1η φορα (οπου αναβοσβηνε το Power Button, Caps Lock και Num Lock) καθως εβγαλε κανονικα ενα τερματικό το οποίο διάβασε το τωρινό bios και εγραψε το καινούριο. 

Αυτή τη φορά κράτησα και τις εκδόσεις να δώ αν άλλαξε και πήγε απο έκδοση GLCN46WW σε GLCN48WW

Επίσης είδα οτι αυτές τις ρυθμίσεις που λές τις έχει και μέσω του BIOS, εγώ τώρα το είδα και το ρύθμισα και απο εκεί.

Εμένα μου έκανε ενα άλλο περίεργο κάποιες φορές, ενώ εκανε sleep, μετα απο 1 μερα το ανοιγα και κολλαγε σε μαυρη οθόνη, το εκανα επανεκκίνηση με το κουμπί και φόρτωνε κανονικά. Δεν μπορω να καταλάβω τι μπορεί να φταίει, για να δουμε τώρα με την αναβάθμιση του BIOS μηπως στρώσει. 

Εσένα ποια έκδοση BIOS αναφέρει?

1657032093292.jpg

1657032093274.jpg

1657032093284.jpg

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

εχω ακριβως το ιδιο λαπτοπ φιλε μ κ μετα την αναβαθμιση bios μαυρη οθονη.....εβγαλα ακομη κ την μπαταρια μηπως και....αλα τπτ....θα το στειλω lenovo αυριο...

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...