Basilhs23___ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Σήμερα έπαθα έγκαυμα με ένα κολλητήρι. Έκανα βλακεια και το άγγιξα με το δάχτυλο για να δω αν έχει θερμανθεί το μεταλλικό μέρος, λίγο πριν προσπάθησα να μετρήσω την θερμοκρασία με ένα laser αλλά το laser δεν έδειχνε καθόλου αύξηση θερμοκρασίας και εγώ νόμιζα πως δεν ήταν ζεστό. Μετα ακολούθησαν τα γνωστά. Αρκετός πόνος και τσούξιμο στο σημείο. Χέρι μέσα σε κουβα με κρύο νερό από την βρύση, δεν την πάλευα να το έχω εκτός του νερου. Μετά από 1 ώρα διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε βελτίωση έτσι πήγε η μάνα μου στο φαρμακείο απέναντι και πήραμε μια κρέμα που μου είχε προταθεί παλιά, μετά από 3 ώρες ο πόνος έχει φύγει πλήρως. Αυτό που έμαθα σήμερα είναι πως το θερμόμετρο laser δεν μετράει καθόλου επιφάνειες από το υλικό που αποτελείται το κολλητήρι. Ενώ το έχω δοκιμάσει σχεδόν σε πάρα πολλές επιφάνειες από διαφορετικό υλικό είδος και τεχνοτροπία, παντοτε κατι δείχνει στις ενδείξεις με κάποιο σφάλμα, εδώ όμως δεν κατέγραψε τίποτε εκτός της θερμοκρασίας δωματίου. Προφανώς δεν στοχευσα στην άκρη της μύτης που έτσι κι αλλιώς λόγω επιφάνειας δεν μπορεί να μετρηθεί με laser, αλλά στην βάση της κεφαλης η οποία ήταν πυρακτωμενη και έχει μια σεβαστή διάμετρο που μπορεί να μετρηθεί με το laser, αυτό έδειχνε θερμοκρασία δωματίου ανεπηρεαστο. Προηγούμενο έγκαυμα που είχα πάθει ήταν πριν 7 χρόνια από ένα μπρίκι με καυτό νερό που έπεσε επάνω μου. Ας είναι καλά το insomnia που υπάρχει για να μας τα θυμίζει όλα. Για πείτε τις ιστορίες σας συμφορουμητες, εγκαύματα από ματιά εστίες σίδερα γκάζια αντιστάσεις κολλητήρια κτλ.
Menelaos83 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Θυμαμαι συναδελφο που ειχε πεσει λαδι καυτο στα χερια του, δεν την παλευε απο τον πονο....του ειχαν δωσει απο το νοσοκομειο κατι να βαζει αλλα αργουσε η επουλωση.Τελικα εβαλε και μια κρεμα φυτικη με κερι και καποιο φυτο και ισιωσε πολυ γρηγορα.Απο τοτε του ζητησα ενα βαζακι απο αυτη την κρεμα και οποτε χρειαζομαι βαζω.Πραγματικα θαυματουργη...
StamTheMan Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 23 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Έκανα βλακεια και το άγγιξα με το δάχτυλο για να δω αν έχει θερμανθεί το μεταλλικό μέρος Την επομενη φτυστο.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 πολλα ατομα οταν εχουν μεγαλης εκτασης εγκαυματα μπαινουν σε καταστολη.αυτο τα λεει ολα. κατι ωραιο να διαβασει κανεις. https://anesthesia.gr/download/TOMOS_11/tefhos_23/19.pdf 1
Menelaos83 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 50 λεπτά πριν, poulinos είπε πολλα ατομα οταν εχουν μεγαλης εκτασης εγκαυματα μπαινουν σε καταστολη.αυτο τα λεει ολα. κατι ωραιο να διαβασει κανεις. https://anesthesia.gr/download/TOMOS_11/tefhos_23/19.pdf Αρκετα ενδιαφερον
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Βρε συ ,αλήθεια τι σκεφτόσουν; Τι εννοεις; Βάζοντας το θερμόμετρο δεν έδειχνε τίποτα, νόμιζα ότι δεν είχε θερμανθεί καθόλου. Την δουλειά που ήθελα να κάνω με κάτι κονεκτορες την έκανα πριν λίγο, δοκίμασα πάλι να δω με το θερμόμετρο και στο ίδιο σημείο μέτρησε 100-120 βαθμούς, μάλλον στην φάση που έπαθα το έγκαυμα και μέτρησα, αυξήθηκε η θερμοκρασία της κεφαλης πολύ σύντομα, συνεπώς στο χρονικό εξάρτημα που άφησα το laser και άγγιξα με το χέρι είχε πάρει αρκετή θερμοκρασία.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 49 minutes ago, Menelaos83 said: Αρκετα ενδιαφερον το μεγαλο ζουμι ειναι στην αρχη οτι το εγκαυμα ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα shock για το ανθρωπινο σωμα. και πολυ μεγαλος πονος εκτος αν εχεις καταστρεψει τα παντα.
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Menelaos83 είπε Θυμαμαι συναδελφο που ειχε πεσει λαδι καυτο στα χερια του, δεν την παλευε απο τον πονο....του ειχαν δωσει απο το νοσοκομειο κατι να βαζει αλλα αργουσε η επουλωση.Τελικα εβαλε και μια κρεμα φυτικη με κερι και καποιο φυτο και ισιωσε πολυ γρηγορα.Απο τοτε του ζητησα ενα βαζακι απο αυτη την κρεμα και οποτε χρειαζομαι βαζω.Πραγματικα θαυματουργη... Το λάδι φτάνει μέχρι 250 βαθμούς.
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Τι εννοεις; Βάζοντας το θερμόμετρο δεν έδειχνε τίποτα, νόμιζα ότι δεν είχε θερμανθεί καθόλου. Την δουλειά που ήθελα να κάνω με κάτι κονεκτορες την έκανα πριν λίγο, δοκίμασα πάλι να δω με το θερμόμετρο και στο ίδιο σημείο μέτρησε 100-120 βαθμούς, μάλλον στην φάση που έπαθα το έγκαυμα και μέτρησα, αυξήθηκε η θερμοκρασία της κεφαλης πολύ σύντομα, συνεπώς στο χρονικό εξάρτημα που άφησα το laser και άγγιξα με το χέρι είχε πάρει αρκετή θερμοκρασία. Εννοώ ότι ήταν τελείως παράλογο αυτό που έκανες. Δεν δοκιμάζεις με το χέρι .
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, poulinos είπε το μεγαλο ζουμι ειναι στην αρχη οτι το εγκαυμα ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα shock για το ανθρωπινο σωμα. και πολυ μεγαλος πονος εκτος αν εχεις καταστρεψει τα παντα. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ένα έγκαυμα ποναει πάρα πολύ ακόμα και όταν είναι μικρό. Πριν 7 χρόνια με το μπρίκι, είχα το χέρι μου για ώρες σε κουβά με νερό, όταν πέρασε, δεν είχα κανένα σημάδι στο δέρμα σαν να μην έπαθα τίποτα. Τώρα πάλι, το δάχτυλο (αντίχειρας), ούτε σημάδι άθικτο. Την χειρότερη φάση με έγκαυμα βέβαια την έπαθα μικρός που πήγα να σιδερωσω ένα ρούχο και όταν πήγε να πέσει το σίδερο το κράτησα άτσαλα με το χέρι μου από την μύτη του. Πόνος και κλάμα για ώρες μέχρι που μου έφεραν μια κρέμα από το φαρμακείο και ηρέμησα, ούτε μέσα στο νερό σταματούσε ο πόνος. Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Εννοώ ότι ήταν τελείως παράλογο αυτό που έκανες. Δεν δοκιμάζεις με το χέρι . Ναι σε αυτό έχεις δίκιο. Μου έχει μείνει συνήθειο από το μπρίκι με το τσάι που όταν το αφήνω να κρυώσει, ακουμπάω ακαριαία με το χέρι την επιφάνεια του μπρικιου για να δω αν είναι περίπου όπως συνηθίζω να το πινω. Εδώ νόμιζα ότι η κεφαλή δεν θερμανθηκε γιατί δεν έγραφε τίποτα το θερμόμετρο.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Just now, Basilhs23___ said: Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ένα έγκαυμα ποναει πάρα πολύ ακόμα και όταν είναι μικρό. Πριν 7 χρόνια με το μπρίκι, είχα το χέρι μου για ώρες σε κουβά με νερό, όταν πέρασε, δεν είχα κανένα σημάδι στο δέρμα σαν να μην έπαθα τίποτα. Τώρα πάλι, το δάχτυλο (αντίχειρας), ούτε σημάδι άθικτο. Την χειρότερη φάση με έγκαυμα βέβαια την έπαθα μικρός που πήγα να σιδερωσω ένα ρούχο και όταν πήγε να πέσει το σίδερο το κράτησα άτσαλα με το χέρι μου από την μύτη του. Πόνος και κλάμα για ώρες μέχρι που μου έφεραν μια κρέμα από το φαρμακείο και ηρέμησα, ούτε μέσα στο νερό σταματούσε ο πόνος. Ισχυει.το κρυο νερο βοηθαει βεβαια οπως ειπες οπως και διαφορες αλοιφες κτλ. το αν θα μεινει σημαδι εχει να κανει με το ποσο θα καεις.μπορει απλα να γινει λιγο κοκκινο μπορει ομως να κανει φουσκαλα με υγρο που ειναι η προστασια του οργανισμου για το εγκαυμα και δεν πρεπει να τις πειραζουμε ουτε να τις σκαμε. πολλα ατομα εχουν σημαδια και απο εξατμισεις ειδικα με βερμουδες κτλ.ακουμπαει ουτε για 1 sec αλλα το σημαδακι μενει για πολυ καιρο ισως και χρονια. πχ καποια στιγμη εκαιγα την ζελατινη,περιτυλιγμα που εχουν τα τσιγαρα οταν τα αγοραζεις(δεν καπνιζω) /οπως ελιωσε κολλησε στο δαχτυλο.παιζει να εχω ακομα το σημαδι.υπαρχουν και αλοιφες για ουλες,καψιματα κτλ για να φυγει οσο γινεται το σημαδι αλλα θελει και καιρο και ειναι και ακριβες. προχτες καηκα λιγακι.πηγα να πιασω το ταψι με πετσετα αλλα μαλλον το ενα δαχτυλο δεν ειχε καλυφτει απο την πετσετα και πονεσε λιγακι.
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε έπαθα έγκαυμα με ένα κολλητήρι και το άγγιξα με το δάχτυλο για να δω αν έχει θερμανθεί το μεταλλικό μέρος, Λίγη ισοπροπυλική ρίχνω να δω τι γίνεται, γιατί και εγώ έχω την αίσθηση κάποιες φορές ότι δεν πήρε.
SabotazNic Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Αυτό που έμαθα σήμερα είναι πως το θερμόμετρο laser δεν μετράει καθόλου επιφάνειες από το υλικό που αποτελείται το κολλητήρι. Ενώ το έχω δοκιμάσει σχεδόν σε πάρα πολλές επιφάνειες από διαφορετικό υλικό είδος και τεχνοτροπία, παντοτε κατι δείχνει στις ενδείξεις με κάποιο σφάλμα, εδώ όμως δεν κατέγραψε τίποτε εκτός της θερμοκρασίας δωματίου. Φαντάζομαι η μύτη από το κολλητήρι είναι επιφάνεια που γυαλίζει? Αν ναι, σε τέτοιες επιφάνειες κολλάς χαρτοταινία. Εγώ πάντως μικρός που έκαιγα μια χαρτοπετσέτα (go figure) και κόλλησε στο χέρι μου και όποτε η φωτιά έφτασε δάχτυλα, η μητέρα μου μου τύλιξε το δάχτυλο με πάπρικα και αλουμινοχαρτο. Μην ρωτάτε, μετά από λίγες ώρες όλα οκ.
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 24 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Φαντάζομαι η μύτη από το κολλητήρι είναι επιφάνεια που γυαλίζει? Αν ναι, σε τέτοιες επιφάνειες κολλάς χαρτοταινία. Εγώ πάντως μικρός που έκαιγα μια χαρτοπετσέτα (go figure) και κόλλησε στο χέρι μου και όποτε η φωτιά έφτασε δάχτυλα, η μητέρα μου μου τύλιξε το δάχτυλο με πάπρικα και αλουμινοχαρτο. Μην ρωτάτε, μετά από λίγες ώρες όλα οκ. Δεν γυαλίζει. Γενικά, έχω βάλει το θερμόμετρο μέχρι και σε καθρέπτη και κάτι εμφάνισε προφανώς με σφάλμα, ενώ εδω την πρώτη φορά βλέπω να μην μετράει τίποτα. Μέτρησε όμως γην δεύτερη φορά, οπότε κάτι παίζει που δεν γνωρίζω. Λίγη σημασία έχει. Αυτό με την πάπρικα, ωραίο, σαν τα γιατροσόφια της γιαγιάς, από κάποια γιαγιά θα το έμαθε στάνταρ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις