Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Πήραμε ένα νέο σκυλάκι στο σπίτι 2-3 ετών που ήταν αδέσποτο. Κλείνουμε μια εβδομάδα και είναι πολύ ήρεμο και ήσυχο. Το θέμα είναι οτι όταν του λέω για βόλτα, μερικές φορές έρχεται άνετα, και άλλες ξαπλώνει κάτω και δεν κουνιέται. Επίσης μπορεί και κατα την βόλτα να ξαπλώσει κάτω και στα μην κουνιέται με τίποτα.  Έχει ξανατύχει σε κανέναν και αν συνήθισε τελικά?  Το σκυλάκι είναι περίπου 20 κιλά και εχθές το πήγα 4 φορές βόλτα. Μήπως είναι υπερβολικά πολλές? Σκέφτηκα να την βγάζω 8:30 το πρωί και 8:30 το βράδυ...

Επεξ/σία από sinikos
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Bomber-21 είπε

Δεν έπρεπε να το πας 4 φορές βόλτα. Κουράστηκε.

Λες έ? Μιλάμε για μια απόσταση περίπου 100 μέτρα και διάρκεια κανα 20λεπτο την κάθε φορά.

Δημοσ.
1 minute ago, sinikos said:

Λες έ? Μιλάμε για μια απόσταση περίπου 100 μέτρα και διάρκεια κανα 20λεπτο την κάθε φορά.

για 100μέτρα αποκλείεται να κουράστηκε. απλά ίσως να μην είναι τόσο σκυλί του έξω και της δραστηριότητας και να του αρέσει εσωτερικός χώρος. επειδή λες οτι είναι αδέσποτο 2-3 ετών θα χρειαστεί λίγο χρόνο να μάθεις το χαρακτήρα του. το σημαντικό είναι να μη το πιέσεις και να το αφήσεις να εκδηλωθεί μόνο του και να ρυθμίζεις όπου χρειάζεται.

• Like 1
Δημοσ.

Απλά θέλω να το βγάζω συχνά, γιατί αλλιώς κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι. Ούτε καν στο μπαλκόνι...

• Like 1
Δημοσ.
Just now, sinikos said:

Απλά θέλω να το βγάζω συχνά, γιατί αλλιώς κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι. Ούτε καν στο μπαλκόνι...

θα βάλεις κάπου ένα ευρύχωρο συνθετικό πλαστικό χαλί και 2-3 πάνες κολλημένες ανοιχτές και την επόμενη φορά που θα θέλει θα την οδηγήσεις εκεί. χαλαρό μάλωμα αν το κάνει στο πάτωμα. επιβράβευση με λιχουδιά όταν μάθει το σημείο με τις πάνες.

και σιγά σιγά μεταφέρεσαι σε μπαλκόνι...και μετά στο έξω.

• Thanks 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, sinikos είπε

20 λεπτά για 100 μέτρα δεν παίζει. Θα κάνετε πολύ περισσότερα μέτρα. "

• Like 1
Δημοσ.

Μπράβο σου πρώτα από όλα που πήρες ένα αδέσποτο.

Στο σκυλάκι σου φαίνονται όλα άγνωστα και καινούργια.Θέλει τον χρόνο του.Δεν έχει μάθει να πηγαίνει βόλτα αλλά θα μάθει και θα του αρέσει πολύ!Παίρνε και λιχουδιές και δίνε του όποτε τα κάνει έξω.

ΜΗ βάλεις πάνες μέσα στο σπίτι ούτε να του δειχνεις το μπαλκόνι.Ο σκύλος σου είναι σε ηλικία που μπορεί να κρατηθεί για πολλές ώρες όποτε επιβράβευση όταν τα κάνει στη βόλτα και αυστηρό ύφος και να τον μαλώνεις   όταν τα κάνει μέσα.Αν το κανείς και δεν τον μπερδέψεις με πάνες και μπαλκόνια θα μάθει γρήγορα.

• Like 6
Δημοσ.

μάλλον έχει δίκιο ο @moure σχετικά με πάνες. όντως 2-3 ετών ίσως να θέλει άλλο τρόπο προσέγγισης το θέμα τουαλέτας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αρχικα ειναι υγειες? 

έπειτα εξω εχω 97 βαθμους, δεν ειναι για βολτες. μεχρι το πρωτο δεντρο και πισω. 3 βολτες ειναι αρκετες για ενα ενηλικο. πρωι, βραδυ και μια ενδιαμεσα οπου σε βολευει. 

Επεξ/σία από basilis_k6
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sinikos είπε

Καλησπέρα. Πήραμε ένα νέο σκυλάκι στο σπίτι 2-3 ετών που ήταν αδέσποτο. Κλείνουμε μια εβδομάδα και είναι πολύ ήρεμο και ήσυχο. Το θέμα είναι οτι όταν του λέω για βόλτα, μερικές φορές έρχεται άνετα, και άλλες ξαπλώνει κάτω και δεν κουνιέται. Επίσης μπορεί και κατα την βόλτα να ξαπλώσει κάτω και στα μην κουνιέται με τίποτα.  Έχει ξανατύχει σε κανέναν και αν συνήθισε τελικά?  Το σκυλάκι είναι περίπου 20 κιλά και εχθές το πήγα 4 φορές βόλτα. Μήπως είναι υπερβολικά πολλές? Σκέφτηκα να την βγάζω 8:30 το πρωί και 8:30 το βράδυ...

Θελει το χρονο του,να προσαρμοστει.
Στην πορεια θα κανει σαν τρελο οταν θα βλεπει λουρι.

Ακομα καταριεμαι τη στιγμη που μου εφερε ο Ρικο μου μονος του το λουρι του,επειδη ηθελε να βγει,και εγω ο χαζος δεν το εκμεταλλευτηκα ωστε να τον εκπαιδευσω να το κανει οποτε νιωθει την αναγκη.

Βολτες οπως ειπες,πρωι και βραδυ,αναμεσα μια γρηγορη καπου δροσερα/σκιερα.
Αν δεν εχεις σκια εκει που πας,βαζεις το χερι σου στο οδοστρωμα ή οπου το  βγαζεις βολτα,αν ειναι πολυ καυτο το αποφευγεις γιατι θα ταλαιπωρηθει ή μπορει και να καουν τα ποδαρακια του.

Η τουαλετα θα ερθει μονη της,μαλωμα οταν τα κανει μεσα,χαδια μπραβο και καμια λιχουδια ( λιγες φορες η λιχουδια )οταν τα κανει στη βολτα.
Παντα μαζι σου σακουλιτσες,οταν ψωνιζεις θα ψωνιζεις παντα τρια μασουρια.

ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ που μυριζει το σκυλι,να μη φαει τιποτα απο το δρομο.Το πας οσο μπορεις απο καθαρο μονοπατι,να βλεπεις.
Τις προαλλες ειδα τυπο με σκυλο σε βολτα,ο τυπος  πετουσε αετο και μιλουσε στο τηλεφωνο ενω ο σκυλος του  ετρωγε κατι απο την ακρη του δρομου.

Συγχαρητηρια που πηρες αδεσποτακι.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 1/7/2022 στις 4:19 ΜΜ, sinikos είπε

Περιμενε και αν δεν αλλαξει συμπεριφορα.. (αν σου περισσευουν χρηματα) καντου εξετασεις αιματος για θυροειδη!

• Super Moderators
Δημοσ.
40 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Περιμενε και αν δεν αλλαξει συμπεριφορα.. (αν σου περισσευουν χρηματα) καντου εξετασεις αιματος για θυροειδη!

Εντάξει βρε, είπαμε! :)

Αφήστε τον άνθρωπο (και το σκύλο) να προσαρμοστεί πρώτα!

Δημοσ.

Το σκυλάκι του έχω κάνει εξετάσεις. Γιατί πριν το πάρω, το τάιζα κανα χρόνο και το είχα παει αρκετές φορές σε γιατρό για εξετάσεις. Είχε καλαζαρ και του έκανα/κάνω θεραπεια. Φαίνεται οτι έχει αρχίσει και προσαρμόζεται

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sinikos είπε

Το σκυλάκι του έχω κάνει εξετάσεις. Γιατί πριν το πάρω, το τάιζα κανα χρόνο και το είχα παει αρκετές φορές σε γιατρό για εξετάσεις. Είχε καλαζαρ και του έκανα/κάνω θεραπεια. Φαίνεται οτι έχει αρχίσει και προσαρμόζεται

Δωσε του χρόνο και όλα καλά θα πάνε.

Μπραβο σου και απο εμένα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...