Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,

θα ήθελα προτάσεις για να φτιάξω μια ράμπα στο σπίτι που νοικιάζω ώστε να μπαίνει η μηχανή στην άυλη που έχω.
Επειδή είμαι με ενοίκιο θέλω κάτι μη μόνιμο, να μπορεί να αφαιρεθεί η να καταστραφεί εύκολα.

Εδώ έχω κάνει πρόχειρα σχέδια της αυλής:
image.png.329b2ed73a746cdb797e2d1a2eb014b0.png

image.png.49ecc0f63f044590e496465251bc42ed.png

image.jpeg.6c87594afc427fdba23a0f93008ba364.jpeg

το ζόρικο είναι ο εξαερισμός όπως βλέπετε στην φώτο ο οποίος έχει και κλίση..
Το πρώτο που σκέφτομαι είναι να ισιώσω το πάνω μέρος του εξαερισμού σε μια διάσταση περίπου 50χ50 και πάχος 5-6 πόντους στο κάτω μέρος.
Σε ξυλουργό που ρώτησα μου είπε κάνα 40αρι μόνο για το ίσιωμα.
Σκέφτομαι τώρα την επιλογή να του ρίξω τσιμέντο με καμιά σακούλα από κάτω ώστε να μην κολλήσει πάνω στα τζάμια.

Μέτα πρέπει να κατασκευαστούν 2 ράμπες για να ανεβαίνω και κατεβαίνω ώστε να μπαίνω στην άυλη όπως έχω φτιάξει στο σχέδιο
image.png.b7ed269da5beab3c50cbad6be21a03e7.png

Καμιά άλλη ιδέα;

Επίσης επειδή είναι και μη μόνιμη δε θα θελα να ξεφύγει το κόστος...

Επεξ/σία από Nick_apple82
Δημοσ.

αν θες βοήθεια θα μας γράψεις ποιά μηχανή έχεις και θα βγάλεις και μερικές ακόμα φωτογραφίες.

μια της εισόδου που θα φαίνεται στο βάθος η αυλή.

μια από την αυλή να φαίνεται η είσοοδος και η διαφορά ύψους.

μια από κάθετα για να δούμε και τα προφίλ των χώρων που θα γίνει η "κατασκευή"

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

δεν με βοηθανε τα σχεδια και η φωτο να πω την αληθεια. θες να περασεις τη μηχανη πανω απο τον φωταγωγο?

Ναι, επειδή απ το πλάι δε χωράει να περάσει

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Αδεια για ολα αυτα απο το ιδιοκτήτη εχεις, η ραμπα που θα μπει στο πεζοδρόμιο;

Ναι μου είπε δεν έχει θέμα αρκεί να μην γίνει κάποια ζημιά και να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. Η ράμπα στην ουσία είναι για να ανεβαίνω και να μπαίνω στην άυλη πάνω από τον φωταγωγό

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

αν θες βοήθεια θα μας γράψεις ποιά μηχανή έχεις και θα βγάλεις και μερικές ακόμα φωτογραφίες.

μια της εισόδου που θα φαίνεται στο βάθος η αυλή.

μια από την αυλή να φαίνεται η είσοοδος και η διαφορά ύψους.

μια από κάθετα για να δούμε και τα προφίλ των χώρων που θα γίνει η "κατασκευή"

Ένα Yamaha Xmax 250 έχω.
Βοηθάνε αυτές;:

image.jpeg.a14c90e5a5bc68fb386a777bcaff6c6d.jpeg

image.jpeg.18c8e83ff950635924b9ccf96dc11261.jpeg

image.jpeg.ad5e7ad3eb1e371c56fd2e6c757c0cba.jpeg

Δημοσ.

πληρωσε μια καινουργια αυλοπορτα διπλη και κέρασε της στους ιδιοκτητες οταν φυγεις. ολα τα αλλα ειναι χρονοβορα, δυσκολα και κοπιαστικα στην καθημερινή χρηση. μια νεα πορτα θα παει κανα 300αρι και δεν θα σου σπαει τα νευρα καθε μερα. το κομματι που ανοιγει ηδη δεν θα το πειραξεις. αλλωστε η κατασκευη ειναι τερμα λαθος, αξιζει να φτιαχτει. 

• Like 2
Δημοσ.

ώπα τώρα το είδα.....όλη η ερώτηση δηλαδή είναι για την χαζοσιδεριά με την καλαμωτή; 😅

τι πιο απλό να ξηλώσεις τη σιδεριά με τη καλαμωτή και να φτιάξεις μια σύγχρονη αναδιπλούμενη.

Δημοσ.

Δλδ θεωρείς οτι τα τζαμια θα κρατήσει το βάρος σου κ της μηχανής 

Αυτό με το τσιμέντο που λες δεν βγάζει νόημα. Πρώτον βάζεις εξτρα βάρος πανω στα τζάμια, δεύτερον πως ακριβώς θα βγάλεις το τσιμέντο?

Δημοσ.

Ρε φιλε αντε και την ανεβασες εκει πάνω την μοτοσυκλέτα πως θα την κατεβάσεις οταν κανεις πίσω, πρεπει να προπονηθείς γιατι σας βλεπω και τους δυο μεσα στον φωταγωγό 

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω καλά, κάποιος έβαλε μια μόνιμη σιδερια δεξιά όπως μπαίνεις και μια πόρτα αριστερά ακριβώς μπροστά στον εξαερισμό. Φέρε έναν σίδερα να τα βάλει ανάποδα (δηλαδή σωστά). 

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Stergios74 είπε

Αν καταλαβαίνω καλά, κάποιος έβαλε μια μόνιμη σιδερια δεξιά όπως μπαίνεις και μια πόρτα αριστερά ακριβώς μπροστά στον εξαερισμό. Φέρε έναν σίδερα να τα βάλει ανάποδα (δηλαδή σωστά). 

Πολύ πιθανών η σίδερα (κάλυμμα φωταγωγου πρέπει να είναι η να προστατεύει το" μπαλκόνι" του υπογείου από νερά κτλ) να υπήρχε πριν μπει η πόρτα

Αν θες κάτι σωστό και να μην πάρεις την κατασκευή όλη μαζί με την μηχανή σου στα χέρια θέλει να γίνει σίδερο κατασκευή το ξύλο θα θέλει και συντήρηση γιατί θα βρέχετε

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Πολύ πιθανών η σίδερα (κάλυμμα φωταγωγου πρέπει να είναι η να προστατεύει το" μπαλκόνι" του υπογείου από νερά κτλ) να υπήρχε πριν μπει η πόρτα

Εγώ πάντως δεν εννοούσα το κάλυμμα του φωταγωγου αλλά το κάγκελο με την καλαμιά δίπλα στην πόρτα. 

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι κάποιος σκέφτεται να ανεβοκατεβαίνει στο φωταγωγό με βάρος μηχανή+αναβάτης 180+80(?) κιλά, αντί να ανοίξει το χώρο ακριβώς δίπλα (με εναλλαγή της σιδεριάς), με ξεπερνά ρε παιδιά.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...