triplex1 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, 9-11 είπε Την επόμενη φορά θα διαλέξω τον Elon Musk που είναι και πιο trendy. 😎 Δεν απαντήθηκε όμως το ερώτημα: Δηλώσατε τα πραγματικά σας στοιχεία/email ή βάλατε ονόματα κουκουρούκου αμπαλαέο 😁 και διεύθυνση που συνήθως χρησιμοποιείτε για junk; (ακόμα και αν δεν είναι temp, το gmail π.χ. επιτρέπει την δημιουργία δεκάδων λογαριασμών) Κανονικότατα
9-11 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 30 λεπτά πριν, triplex1 είπε Κανονικότατα Ρωτάω γιατί είμαι λίγο καχύποπτος όταν έχουμε να κάνουμε με δωρεάν άδειες proprietary λογισμικού που κανονικά κοστίζει ένα σεβαστό ποσό στον χρήστη. Δεν θα ήθελα να δω το inbox να πλημμυρίζει από mail ή να δοθούν τα στοιχεία σε τρίτους (και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει). Η AOMEI π.χ. σε ανάλογες προσφορές, δεν ζητάει διευθύνσεις & ονόματα για το activation - Δίνει ένα link για τον installer μαζί με τον κωδικό ενεργοποίησης του προϊόντος και αυτό ήταν. Έχει διαφορά...
triplex1 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, 9-11 είπε Ρωτάω γιατί είμαι λίγο καχύποπτος όταν έχουμε να κάνουμε με δωρεάν άδειες proprietary λογισμικού που κανονικά κοστίζει ένα σεβαστό ποσό στον χρήστη. Δεν θα ήθελα να δω το inbox να πλημμυρίζει από mail ή να δοθούν τα στοιχεία σε τρίτους (και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει). Η AOMEI π.χ. σε ανάλογες προσφορές, δεν ζητάει διευθύνσεις & ονόματα για το activation - Δίνει ένα link για τον installer μαζί με τον κωδικό ενεργοποίησης του προϊόντος και αυτό ήταν. Έχει διαφορά... Ποτέ τουλαχιστον εμενα δεν με ενοχλησε η Paragon
grayden Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Στις 1/7/2022 στις 6:20 ΜΜ, 9-11 είπε Παράλληλα ανανεώθηκε ριζικά και το interface. Αν έχει δουλέψει κάποιος την Todo Backup Home 2022, ας γράψει τις εντυπώσεις του. To interface είναι απλά τρισάθλιο. Ούτε με σπόνσορα τον Μαρινάκη δεν περίμενα τέτοιο χάλι. Από θέμα λειτουργίας, είναι η μόνη έκδοση που μου έκανε συχνά-πυκνά νερά με backups να μην ολοκληρώνονται. Ναι μεν έχω πειραγμένο σύστημα αλλά με τις προηγούμενες δεν είχα ποτέ θέμα. Τελικά το ξύλωσα και τρέχω AOMEI και Paragon. 1 1
9-11 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 18 λεπτά πριν, grayden είπε To interface είναι απλά τρισάθλιο. Ούτε με σπόνσορα τον Μαρινάκη δεν περίμενα τέτοιο χάλι. Από θέμα λειτουργίας, είναι η μόνη έκδοση που μου έκανε συχνά-πυκνά νερά με backups να μην ολοκληρώνονται. Ναι μεν έχω πειραγμένο σύστημα αλλά με τις προηγούμενες δεν είχα ποτέ θέμα. Τελικά το ξήλωσα και τρέχω AOMEI και Paragon. Κάθε 1η του μήνα έχω προγραμματισμένο full back-up με AOMEI & EaseUS. Χτες λοιπόν συνέβη κάτι περίεργο: Το EaseUS Todo Backup Home (έκδοση 13.5) είχε -άγνωστο γιατί- εξαιρέσει ένα partition από τον OS SSD με αποτέλεσμα να περιλαμβάνονται μόνο τα Recovery, System/EFI και Reserved partitions ενώ απουσίαζε το βασικότερο όλων, το Boot/Data. Όπως ήταν φυσικό, το pbd αρχείο που προέκυπτε ήταν εντελώς άχρηστο. Αρχικά νόμισα πως είχε κάτι συμβεί στα Windows, είχαν πειραχθεί αρχεία του συστήματος (πριν 2 βδομάδες έκανα upgrade -όχι clean install- από τα LTSC 2019 στα LTSC 2021) ή κάτι τέτοιο. Τελικά διαπίστωσα πως για κάποιον λόγο (εγώ μια φορά δεν το πείραξα) είχε ξεtickαριστεί το Data Partition. Και μιλάμε τώρα για Disk backup όπου η πατάς "Hard Disk 0" και αυτόματα επιλέγονται τα πάντα. Μυστήριο... 🤔 Ευτυχώς το αντιλήφθηκα εγκαίρως και το τροποποίησα αναλόγως. Φαινόταν άλλωστε πως κάτι πήγαινε στραβά αφού το *.pbd που δημιουργήθηκε είχε πολύ μικρό μέγεθος, γύρω στα 550 MB αν θυμάμαι καλά. Τώρα, όσον αφορά στο interface θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Έκανα την αναβάθμιση από v13.x σε v2022 (14.x) χτες οπότε έχω εικόνα και από τα δύο. Βρίσκω την έκδοση 2022 πιο καλαίσθητη/λιγότερο generic. Μετακίνησαν τα shortcuts δεξιά (πλέον βρίσκονται όλα στο "Tools") κι αυτό φαίνεται έχει ξενίσει κάποιους χρήστες. Εμένα ας πούμε στην 13.x με ενοχλούσε το γεγονός πως έπρεπε να clickάρεις πάνω αριστερά για να εμφανιστούν οι διάφορες επιλογές (Clone, System Transfer κ.λπ.), διαφορετικά έβλεπες μόνο σύμβολα. Για το κυρίως θέμα που είναι φυσικά η αξιοπιστία των backups δεν μπορώ να πάρω θέση ακόμα γιατί δεν έχει χρειαστεί να κάνω restore. Μόνο ένα differential πρόλαβα κι αυτό για περισσότερο για δοκιμή. Όταν λες πως «τα backups δεν ολοκληρώνονταν» τι ακριβώς εννοείς; Γινόταν abort και εμφανιζόταν μήνυμα σφάλματος; Και αν ναι, τι έλεγε;
grayden Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 12 ώρες πριν, 9-11 είπε Βρίσκω την έκδοση 2022 πιο καλαίσθητη/λιγότερο generic. Σε αυτό σίγουρα διαφωνούμε 100%. Η νέα έκδοση δεν έχει καμία λογική στο UX, είναι όλα σαλάτα. 12 ώρες πριν, 9-11 είπε Όταν λες πως «τα backups δεν ολοκληρώνονταν» τι ακριβώς εννοείς; Γινόταν abort και εμφανιζόταν μήνυμα σφάλματος; Και αν ναι, τι έλεγε; Σταματούσε και έβγαζε τα κόκκινα μηνύματα στο log. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε αλλά ήταν κάτι generic. 1
9-11 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, grayden είπε Σταματούσε και έβγαζε τα κόκκινα μηνύματα στο log. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε αλλά ήταν κάτι generic. Έχω παρατηρήσει πως κατά την ανάγνωση κάποιων ειδικών partitions, το EaseUS ενεργοποιεί αυτόματα το sector by sector mode (πιθανόν για μεγαλύτερη ασφάλεια/επειδή δεν ξέρει πως να τα διαχειριστεί) Αυτό το event λοιπόν καταγραφόταν μέχρι πρόσφατα στα logs (στην έκδοση 2022 διορθώθηκε) ως Failed. Και όντως όταν ανέτρεξα στον Event Viewer των Windows, υπήρχαν καταχωρίσεις με περιγραφή "Volume Shadow Copy Service error" που ταυτίζονταν με αυτές της EaseUS. Αλλά όπως ανέφερα παραπάνω, το θέμα διορθώθηκε και οι αναφορές μετά την ολοκλήρωση των back-ups είναι καθαρές. Αναφέρεται και στα change logs: Παρότι μοιάζει ανησυχητικό, τις 2 φορές που το χρειάστηκα, το restore κύλισε ομαλότατα. Το πρόβλημα που συνάντησες εσύ θα πρέπει να ήταν σοβαρότερο. Κρίμα που δεν αποθήκευσες τα logs, ίσως βγάζαμε μια άκρη...
grayden Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 51 λεπτά πριν, 9-11 είπε Το πρόβλημα που συνάντησες εσύ θα πρέπει να ήταν σοβαρότερο. Κρίμα που δεν αποθήκευσες τα logs, ίσως βγάζαμε μια άκρη... Το περίεργο ήταν ότι δεν το έκανε πάντα. Επειδή έτσι και αλλιώς έτρεχα και άλλα προγράμματα παράλληλα δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα και το ξυλώσα. Ίσως όταν φτιάξουν το interface το ξαναπεράσω να δω τι παίζει.
jmirko15 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Να κάνω και εγώ μία ερώτηση. Για backup, χρησιμοποιούσα, Macrium Reflect. Σε τι να το γυρίσω τώρα σε καινούργια μηχανήματα κτλ; Paragon / EaseUS / etc ή να κάτσω στα αυγά μου; Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από jmirko15
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, jmirko15 είπε Για backup, χρησιμοποιούσα, Macrium Reflect. Τι πρόβλημα υπάρχει μ' αυτό και θέλετε να το αλλάξετε; Στις 2/7/2022 στις 6:16 ΜΜ, 9-11 είπε Δηλώσατε τα πραγματικά σας στοιχεία/email ή βάλατε ονόματα κουκουρούκου αμπαλαέο 😁 Κουρτίνα Νο.2, ΠΑΝΤΑ! Spoiler * Πότε θα την πάθω, θα ψάχνω για ανάκτηση λογαριασμού και θα τρέχω;... Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από Τέρης Α.
jmirko15 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 53 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Τι πρόβλημα υπάρχει μ' αυτό και θέλετε να το αλλάξετε; Απόκρυψη περιεχομένων Κανένα πρόβλημα, απλώς αναρωτιέμαι μήπως χάνω τίποτα που δεν χρησιμοποιώ κάποιο άλλο..
Vasilius Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Στις 1/7/2022 στις 1:52 ΜΜ, triplex1 είπε Είσαι ο μερέντας? Όχι νομίζω είναι ο Πουτ**Τέντας
SPANK Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Φοβερο εργαλείο , οποτε έχω θέματα με δίσκους με partition, επαναφορά κτλπ ειναι το μόνο που έδωσε την λύση
9-11 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, SPANK είπε Φοβερό εργαλείο, όποτε έχω θέματα με δίσκους, με partition, επαναφορά κ.λπ. είναι το μόνο που έδωσε την λύση. Θέλεις να πεις πως δοκίμασες και άλλα (ποια; ανάφερέ τα αν δεν σου κάνει κόπο) και απέτυχαν; Ή ήταν θέμα ευκολίας, φιλικότητας προς το χρήστη κ.λπ.;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα