Προς το περιεχόμενο

Eurobasket - 2022 - Βερολίνο

kalyteros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια παράκληση παιδιά. Τα αθλητικά θέματα έχουν μια τάση να κλειδώνονται στο insomnia, οπότε κάντε μια προσπάθεια να μην έχουμε προσωπικές διαφωνίες που τραβάνε για σελίδες. Κρίμα είναι.

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου. Αυτά τα τουρνουά είναι πολύ δύσκολο να τα διαβάσεις πριν δεις πώς παίζουν οι ομάδες. Καμιά φορά αρκεί να βρεθεί η σωστή χημεία και η καλή φόρμα για μια εβδομάδα και γίνονται θαύματα. Σε θεωρητικό επίπεδο έχουμε καλό υλικό νομίζω. Ο Καλάθης είναι ο τοπ πασέρ της Ευρωλίγκας και βασικός στην πιο ακριβή ομάδα της πέρυσι. Ο Σλούκας μέλος της 2ης καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας. Ο Παπαγιάννης το ίδιο. Ο Γιάννης είναι στους 5 καλύτερους παίκτες του κόσμου και με μεγάλο κίνητρο. Ο Dorsey δεύτερος σκόρερ ομάδας F4. Παπαπέτρου και Παπανικολάου έμπειροι παίκτες Ευρωλίγκας. Μια χαρά είναι και με εμπειρία. Η Σλοβενία που πήρε το προηγούμενο είχε καλύτερο ρόστερ; Ούτε κατά διάνοια.

Το θέμα είναι να βρεθούν οι ρόλοι και να είναι οι παίκτες σε καλή κατάσταση. Αν π.χ. βρεθεί τρόπος να εκμεταλλευτούμε τον Γιάννη και οι Σλούκας/Dorsey έχουν ~40% στο τρίποντο όπως έχουν στην καριέρα τους, μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Αντιστοίχως, αν παίζουν π.χ. Καλάθης, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γιάννης, ποιά ομάδα θα έχει καλύτερη άμυνα; Από την άλλη, αν δε λειτουργήσουν τα σχέδια, ο Γιάννης κουτουλάει στις γεμάτες ρακέτες και οι λοιποί τα σπάνε από την περιφέρεια, δεν πάμε πουθενά.

Νομίζω ότι ο Γιάννης τα είπε καλά. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ομάδα για μετάλλιο, αλλά αν λειτουργήσουν τα πράγματα, μπορεί να γίνουμε. Ο Ιτούδης δεν μου είναι πολύ συμπαθής ως προσωπικότητα, αλλά είναι καλός προπονητής και φαίνεται να το κάνει επειδή το θέλει. Ελπίζω να μπορέσει να βρει αυτή την χημεία που ψάχνουμε. Προς το παρόν εγώ χαίρομαι τη γλυκειά προσμονή ότι μπορεί να γίνει κάτι καλό γιατί υπάρχει καλή διάθεση στην εθνική, το οποίο έχουμε σχεδόν ξεχάσει πώς είναι.

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή αναφέρθηκε η Σλοβενία του 2017 έχει η Ελλάδα παίχτες επιπέδου Goran Dragić και Luka Dončić; (παίχτες που μπορούν να προσαρμοστούν στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ εννοώ).

Επεξ/σία από liakinen

5 λεπτά πριν, liakinen είπε

Επειδή αναφέρθηκε η Σλοβενία του 2017 έχει η Ελλάδα παίχτες επιπέδου Goran Dragić και Luka Dončić; (παίχτες που μπορούν να προσαρμοστούν στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ εννοώ).

μα θεωρητικα ειμαστε πιο κατω απ τους σλοβενους

1 ώρα πριν, winawer είπε

Εγω ούτε καν. Ταβάνι θεωρώ την 8αδα. Μακάρι να το πάρουνε αλλά δεν έχω δει τις άλλες ομάδες και σίγουρα δεν ξέρω τη φόρμα της καθεμιάς στο τουρνουά. 

Σίγουρα πάντως μερικοί το πιστεύουν. Θεωρούν ότι ο παπαγιαννης είναι επιπέδου Σακίλ ενώ ο Σλουκι Λουκ έγινε Τζόρνταν. Το έγραψα και πιο πάνω ότι έχουν βολευτεί με τις μετριότητες και τις έχουν θεοποιήσει γτ απλά αυτές έχουμε. 

το πιστευουν τα γραφεια στοιχηματων στα οποια διακινουνται δισεκατομμυρια

Μόλις τώρα, rus είπε

Ναι Ok εγώ το έγραψα γιατί ο φίλος παραπάνω αναρωτήθηκε "η Σλοβενία όταν το πήρε είχε καλύτερο ρόστερ; και απάντησε μόνος του ούτε κατά διάνοια".

26 λεπτά πριν, rus είπε

το πιστευουν τα γραφεια στοιχηματων στα οποια διακινουνται δισεκατομμυρια

Οι αποδόσεις αλλάζουν αναλόγως το που ποντάρουν οι παίχτες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, winawer είπε

Οι αποδόσεις αλλάζουν αναλόγως το που ποντάρουν οι παίχτες 

Οι αποδοσεις αλλαζουν στη διαρκεια του τουρνουα αναλογα με την πορεια της ομαδας. Αυτο που λες μπορει να γινει αν πχ. πεσει η φημη οτι ενα παιχνιδι ειναι σικε στο 1 και τρεξουν ολοι να στοιχηματησουν στο 1, τοτε η αποδοση του 1 θα πεσει δραματικα για να το εκμεταλλευτουν. Σε μονό αγωνα βεβαια, εδω μιλαμε για προβλεψη νικητη τουρνουα.

Δηλαδη εσυ νομιζες οτι η Ελλας ειναι τριτοτεταρτη επειδη το 1/3 με 1/4 των τζογαδορων του πλανητη τη στοιχηματισαν? Και πότε προλαβαν, ακομα ειναι πολυ νωρις.

Επεξ/σία από rus

2 ώρες πριν, liakinen είπε

Ειλικρινά πιστεύετε ότι ήμαστε φαβορί για ένα Μετάλλιο (έστω και χάλκινο); ακόμα και αν ήμαστε χωρίς απώλειες. 

Έχω σταματήσει να διαβάζω αθλητικές εφημερίδες και στα site τους διάφορους ειδικούς. Μόνο νέα και ειδήσεις για τον χώρο του αθλητισμού διαβάζω. 

Προσωπικά όχι. Και αυτό όχι μόνο γιατί δεν γνωρίζω την κατάσταση των άλλων ομάδων αλλά γιατί το μπάσκετ σε επίπεδο εθνικών ομάδων την τελευταία 10ετια έχει γίνει πολύ ανταγωνιστικό στα δικά μου μάτια, εθνικές χωρών που τις θεωρούσα προσωπικά ασήμαντες η ότι τις έχουμε στο χέρι μπορούν να μας νικήσουν, να μας κάνουν να ιδρωσουμε και να αγχωθουμε πολύ μέχρι να εξασφαλίσουμε την νίκη με το σφύριγμα. 

Βεβαια για να τα λέμε όλα, και το ίδιο το μπάσκετ θεωρώ πως είναι ένα ομαδικό άθλημα που τίποτα δεν είναι δεδομένο εκτός άμα ο αντίπαλος προηγείται με τεράστιο σκορ. Στο μπάσκετ μπορεί την μία να πετάς στα ουράνια και έχεις τον αντίπαλο στο χέρι και σε ένα δίλεπτο να θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί από τα λάθη και την ολιγωρία που υπέπεσες και σε πέρασε ο αντίπαλος στο σκορ. 

Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους λοιπόν δεν νομίζω ότι μπορούμε να λάβουμε όχι μετάλλιο αλλά έστω κάποια θέση μέσα στην 8αδα.

Παρόλα αυτά, συμφωνώ με την άποψη που εκφράστηκε από διάφορους εδώ, είναι από τις τελευταίες φορές πιστεύω που θα έχουμε ένα ροστερ με παίκτες στο τωρινό επίπεδο, που ναι οι τωρινοι παίκτες σε σχέση με τους παλιούς εκτός Αντετοκούνμπο δεν συγκρίνονται. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή μετά από πολλά χρόνια, έχει κοουτσαρει μεγάλους συλλόγους με παικταραδες και έχουν κατακτήσει τίτλους. Έχουμε τον Αντετοκούνμπο για τον οποίον και δεν είναι στάνταρ αν θα τον αφήσουν από το NBA να ξαναπαίξει (το γνωστό πρόβλημα με τους NBAers που δεν τους αφήνουν οι ομάδες για τους γνωστούς λόγους). Αλλά δεν το έχουμε και στανταρακι ότι μετά από Χ χρόνια θα έχει την ίδια επίδοση και φόρμα. Ναι λοιπόν, αν φέτος δεν δώσουμε το 100% να φτάσουμε όσο ψηλά μπορούμε τότε μάλλον δεν θα το δούμε πότε ξανά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakinen είπε

Πρώτον, ο Doncic τότε δεν ήταν αυτός που είναι σήμερα. Παιχταράς μεν, αλλά ήταν πριν πάει στο ΝΒΑ. Ο G.Dragic σπουδαίος. Συμφωνώ. Μετά από αυτούς είχαν τον Randolph που τότε ήταν στα πάνω του, αλλά δεν ήταν ποτέ και κανένας διαστημικός παίκτης.

Μετά από αυτούς τους τρεις, κοίτα ρόστερ: Vidmar, Prepelic, Cancar, Blazic, Dimec, Muric, Nikolic, Zagorac, Rebec. Ο Prepelic είχε κάνει φοβερό τουρνουά, αλλά ήταν ένας άγνωστος (και μετά δεν έσκισε κιόλας στην καριέρα του). Από αυτούς τους 9 έμπαινε κάποιος στην φετινή 12άδα της εθνικής Ελλάδος; Δύσκολα. Αν κάποιος έλεγε πριν το τουρνουά ότι με 2,5 παίκτες δεν κερδίζεις Ευρωμπάσκετ, δε νομίζω ότι θα διαφωνούσαν πολλοί. Αλλά ήταν σε φοβερή φόρμα και κέρδισαν.

Πιστεύω ότι η φετινή εθνική Ελλάδος έχει συνολικά εμφανώς μεγαλύτερη ποιότητα από εκείνη τη Σλοβενία. Αλλά, 1) συνολικά οι ομάδες είναι πιο πλήρεις, οπότε λογικά και το επίπεδο ανεβασμένο, 2) δεν είναι βέβαιο αν ο Γιάννης θα μπορέσει να αποδώσει όπως στο ΝΒΑ λόγω στυλ παιχνιδιού. Οπότε κι εγώ επιφυλακτικός είμαι, αλλά και το να λέμε ότι δεν έχουμε καλούς παίκτες θεωρώ ότι είναι ακραίο.

Επεξ/σία από FilipposMD

1 ώρα πριν, rus είπε

Οι αποδοσεις αλλαζουν στη διαρκεια του τουρνουα αναλογα με την πορεια της ομαδας. Αυτο που λες μπορει να γινει αν πχ. πεσει η φημη οτι ενα παιχνιδι ειναι σικε στο 1 και τρεξουν ολοι να στοιχηματησουν στο 1, τοτε η αποδοση του 1 θα πεσει δραματικα για να το εκμεταλλευτουν. Σε μονό αγωνα βεβαια, εδω μιλαμε για προβλεψη νικητη τουρνουα.

Δηλαδη εσυ νομιζες οτι η Ελλας ειναι τριτοτεταρτη επειδη το 1/3 με 1/4 των τζογαδορων του πλανητη τη στοιχηματισαν? Και πότε προλαβαν, ακομα ειναι πολυ νωρις.

Προφανώς βγαίνουν κάποιες αρχικές αποδόσεις. Αν όλοι πάνε να στοιχηματίσουν νικητή διοργάνωσης την Ελλάδα, η απόδοση της θα πέσει πριν καν ξεκινήσει το τουρνουά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, winawer είπε

Προφανώς βγαίνουν κάποιες αρχικές αποδόσεις. Αν όλοι πάνε να στοιχηματίσουν νικητή διοργάνωσης την Ελλάδα, η απόδοση της θα πέσει πριν καν ξεκινήσει το τουρνουά. 

Φυσικα, αλλα αυτο δε μπορει να γινει. Οι περισσοτεροι θα στοιχηματισουν τη Σερβια, δηλαδη το φαβορι. Η αποδοση της Ελλαδας θα πεσει μολις κερδισει παιχνιδια. Βασικα στα γραφεια στοιχηματων οσο πιο ισχυρος ειναι κανεις θεωρητικα, τοσο πιο μικρη αποδοση του δινουν (αν εκαναν το αντιθετο θα ειχαν καταστραφει).

Επεξ/σία από rus

Τους έχουμε συντρίψει. Σίγουρα η ομάδα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την παλιά γνωστή, παραμένει όμως η Ισπανία. Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την εξέλιξη του αγώνα στην συνέχεια, πιστεύω ότι θα μειώσουν την διαφορά και θα μας πλησιάσουν σε 2η, 3η περίοδο. Στην 4η θα νικήσουμε με πολύ μικρή διαφορά. 

7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τους έχουμε συντρίψει. Σίγουρα η ομάδα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την παλιά γνωστή, παραμένει όμως η Ισπανία. Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την εξέλιξη του αγώνα στην συνέχεια, πιστεύω ότι θα μειώσουν την διαφορά και θα μας πλησιάσουν σε 2η, 3η περίοδο. Στην 4η θα νικήσουμε με πολύ μικρή διαφορά. 

Φιλικο, η χειροτερη Ισπανια των τελευταιων απειρων ετων, ανοιχτες αμυνες, αιφνιδιασμοι-->Γιαννης, period.

Στις κλειστες αμυνες των μη φιλικων τα πραγματα θα ειναι αλλιως.

7 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Φιλικο, η χειροτερη Ισπανια των τελευταιων απειρων ετων, ανοιχτες αμυνες, αιφνιδιασμοι-->Γιαννης, period.

Στις κλειστες αμυνες των μη φιλικων τα πραγματα θα ειναι αλλιως.

Σωστά. 

Στον συγκεκριμένο αγώνα φαινεται θα διατηρήσουμε μια διαφορά 10-20 πόντων. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...