Προς το περιεχόμενο

Eurobasket - 2022 - Βερολίνο

kalyteros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, aks είπε

Παμε λιγο ρε γερμανια να πληρωθουμε !Ωραιο στοιχημα το +10 της γερμανιας.

Ηταν μεγαλη η χθεσινη χασουρα και πρεπει να ρεφαρεις ε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

49 λεπτά πριν, Spiroth είπε

Δουλευόμαστε ασταμάτητα. Βγάζουμε την Euroleague ότι έχει καλύτερες Άμυνες από το NBA. Ο Γιάννης θα είχε ακόμα καλύτερα νούμερα αν έπαιζε 31 λεπτά όπως το 2015 στο NBA.

Βγάλαμε και την Regular Season του NBA χαμηλότερου επιπέδου από την Regular Season της Euroleague εδώ μέσα.

Τι άλλο θα ακούσω!!!

Δεν έχει καλύτερες άμυνες, έχει κανόνες που ευνοούν λιγότερο την επίθεση. πχ Μικρότερο γήπεδο = λιγότεροι χώροι ή κανόνας των 3 δευτερολέπτων για την άμυνα. Επίσης, το ξύλο που βλέπω στην Ευρώπη, υπήρχε στο NBA μόνο στα 80's - όπου δεν είχαν καν αντιαθλητικό!

Κάποια στιγμή στο NBA, για την ασφάλεια των παιχτών (επενδύσεων) αλλά και γιατί έβλεπαν ότι το παγκόσμιο μπάσκετ απειλούσε το πρεστιζ τους, μαζί με άλλους λόγους, άλλαξαν τις οδηγίες προς τους διαιτητές, κυρίως ορίζοντας ως φάουλ το hand-checking και μέσα σε ελάχιστα χρόνια κατάφεραν το στόχο τους: να είναι ο μέσος όρος σκορ της κάθε ομάδας πάνω από τους 100 πόντους. Αυτή η λογική συνεχίζει να ανθεί εδώ και πολλά χρόνια.

related articles (από ένα τυχαίο google search):
https://www.sportskeeda.com/basketball/looking-nba-officiating-refereeing-changed-years
https://www.sportskeeda.com/basketball/how-hand-checking-foul-changed-the-nba-forever
https://bleacherreport.com/articles/2804046-adam-silver-nba-rule-changes-having-intended-effect-of-increasing-scoring

• Like 2

1 ώρα πριν, BackFromHell είπε

Κι ο Νοβιτζκι στα 20 του δεν εκανε για Ευρωπη. Ουτε κι ο Τζορνταν. Χαθηκε να μας το πει ο Μελαγιες με εναν τιτλο στο αρθρο του που να βαραει στο ματι;

Ειχε δεν ειχε δικιο, ο τιτλος ηταν risky και τιγκα clickbait. Θα τον ακολουθει δικαιως σαν τρισμεγιστη αμπασκετη παπαρια. Βλεπεις οτι ο αλλος ειναι τρελο ταλεντο με αδιανοητες προοπτικης εξελιξης, ειναι ακομα 18 ετων και τρεχεις σαν Ελληνας δημοσιοκαφρος να γραψεις σε τιτλο, τι;  Οτι δε σου κανει στην εθνικη; Ε αφου ηθελε να παιξει με τη φωτια για να κανει τη διαφορα του, τα ´παμε τωρα…

ΥΓ. Ακομα και με τα τοτε δεδομενα παπαριες εγραφε. Ειχε πολλους καλυτερους η εθνικη σε συγκριση με τον τοτε Γιαννη; Προφανως δεν συγκρινουμε τον τοτε με τον τωρινο, ομως αυτο απεχει πολυ απο την ισοπεδωση που επιχειρουσε ο Μελαγιες και καποιοι αλλοι απο το συναφι του.  Ο Γιαννης πριν καλα καλα ενηλικιωθει, αναμεσα σε ολα τα αλλα ειχε να αντιμετωπισει ΚΑΙ αυτους που νομιζουν οτι οι παπαριες που γραφουν συστηματικα, διαμορφωνοντας αποψεις, θα μενουν παντοτε στο απυροβλητο.

Φίλε μερικοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν μην την ψάχνεις...

1 hour ago, BackFromHell said:

Σαν το +15 της Τσεχιας που προεβλεψες χθες στη διαρκεια του αγωνα δεν εχει. Βλεπεις μπασκετ εσυ…

Θα κατσω να δω μπασκετ οταν αυτοι βγαζουν τα εκατομμυρια και ολοι καθεστε και φανατιζεστε υπερ τους?Απο το σερβια ιταλια εβγαλα 110 ευρω αλλη μια να μου κατσει και τωρα με γερμανια+ειδικα εγινα.Αδιαφορη μου ειναι η ομαδα

• Confused 1

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

H πιο βασική διαφορά μεταξύ NBA και FIBA είναι η παράβαση 3 δευτερολέπτων κάτω απ'τη ρακέτα. Στο NBA υποχρεούνται οι ψηλοί να βγαίνουν έξω κι αυτό δίνει χώρο στο Γιάννη να μπαίνει μέσα. Στην Ευρώπη έχει πάντα 2 άτομα στη ρακέτα να τον περιμένουν. Το'χε πει και ο Xόλιντει σε συνέντευξη πέρυσι μετά τους Ολυμπιακούς, ότι τα βρήκαν μπαστούνια με τον Γκομπέρ να βρίσκεται συνεχώς κάτω απ'τη ρακέτα.

3 άτομα παρακαλώ!

2 λεπτά πριν, aks είπε

Θα κατσω να δω μπασκετ οταν αυτοι βγαζουν τα εκατομμυρια και ολοι καθεστε και φανατιζεστε υπερ τους?Απο το σερβια ιταλια εβγαλα 110 ευρω αλλη μια να μου κατσει και τωρα με γερμανια+ειδικα εγινα.Αδιαφορη μου ειναι η ομαδα

:P 

Δεν τους πληρώνουμε εμείς, ξέρεις. Δωρεάν είναι, και είναι θέαμα, οπως οι ταινίες, κλπ.

Ότι να ναι δικαιολογία... αχταρμας γενικά.

• Like 1

3 λεπτά πριν, aks είπε

Με την Ελλάδα φανατιζομαστε ποια εκατομμύρια λες; δηλαδή εσύ θα χαρείς τα 100 ευρώ περισσότερο από την νίκη της εθνικης; και αν θες να παίξεις στοίχημα παιξε υπάρχει και η εθνική αλλά έτσι όπως σε βλέπω μάλλον κανείς ταματα να χάσει η ομαδα σε βλέπω το καλοκαίρι στην Τήνο με λαμπάδα!

3 λεπτά πριν, KaRouLi είπε

:P 

Δεν τους πληρώνουμε εμείς, ξέρεις. Δωρεάν είναι, και είναι θέαμα, οπως οι ταινίες, κλπ.

Ότι να ναι δικαιολογία... αχταρμας γενικά.

Εμπάθεια με την εθνική βλέπω εγώ πάντως

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

H πιο βασική διαφορά μεταξύ NBA και FIBA είναι η παράβαση 3 δευτερολέπτων κάτω απ'τη ρακέτα. Στο NBA υποχρεούνται οι ψηλοί να βγαίνουν έξω κι αυτό δίνει χώρο στο Γιάννη να μπαίνει μέσα. Στην Ευρώπη έχει πάντα 2 άτομα στη ρακέτα να τον περιμένουν. Το'χε πει και ο Xόλιντει σε συνέντευξη πέρυσι μετά τους Ολυμπιακούς, ότι τα βρήκαν μπαστούνια με τον Γκομπέρ να βρίσκεται συνεχώς κάτω απ'τη ρακέτα.

μα και στην Ευρώπη υπάρχουν 3 δευτερόλεπτα. 

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.odke.gr/index.php%3Fr%3Darticle/download%26id%3D99%26file%3Dfile1&ved=2ahUKEwjF-YSspY_6AhW2iv0HHRruAXYQFnoECAQQAQ&usg=AOvVaw0thasIlbXdZRMmkHP0Pf0U

Άρθρο 26o

3 δευτερόλεπτα

26.1 Κανόνας

26.1.1 Ένας παίκτης δεν θα παραμένει στον περιοριστικό χώρο των αντιπάλων για περισσότερο από 3 συνεχή δευτερόλεπτα, ενόσω η ομάδα του έχει τον έλεγχο ζωντανής μπάλας στο εμπρός γήπεδο και το χρονόμετρο του αγώνα λειτουργεί.

26.1.2 Ανοχές πρέπει να υπάρχουν για ένα παίκτη που:

• Κάνει μια προσπάθεια να εγκαταλείψει τον περιοριστικό χώρο.

• Βρίσκεται στον περιοριστικό χώρο όταν αυτός ή συμπαίκτης του είναι σε προσπάθεια για σουτ και η μπάλα εγκαταλείπει ή μόλις έχει εγκαταλείψει το/α χέρι/α του σε προσπάθεια για καλάθι.

• Ντριμπλάρει στον περιοριστικό χώρο, κάνοντας προσπάθεια για σουτ, ενώ ήταν ήδη εκεί για λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

26.1.3 Για να θεωρηθεί ότι ένας παίκτης είναι εκτός του περιοριστικού χώρου, θα πρέπει να πατάει και με τα δύο πόδια του στο έδαφος, έξω από αυτόν.

5 λεπτά πριν, petran79 είπε

μα και στην Ευρώπη υπάρχουν 3 δευτερόλεπτα.

Στο ΝΒΑ υπάρχουν 3 δευτερόλεπτα και για τον αμυντικό. Ο Γκομπέρ δηλαδή, όταν η ομάδα του αμύνετα, μπορεί να κάθεται κάτω από το καλάθι του με τις χερούκλες του και να περιμένει. Στο ΝΒΑ πρέπει κάθε 3 δευτερόλεπτα να βγαίνει εκτός ρακέτας, το οποίο και δημιουργεί περισσότερους χώρους για παίκτες όπως ο Γιάννης.

• Like 3

53 λεπτά πριν, aks είπε

Κι εγω αν με ειχε κανει ενα με τον κουβά η εθνικη, τα ιδια θα ελεγα, οτι μου ειναι αδιαφορη κι οτι εχω βγαλει φραγκα απο αλλα ματς. Still εισαι η χαρα του book .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...