Προς το περιεχόμενο

Eurobasket - 2022 - Βερολίνο

kalyteros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Παπαλουκας τουβλα πεταγε απο το τριποντο, κακος σουτερ. Δεν ηταν βεβαια Καλαθης, επρεπε δηλαδη να τον μαρκαρουν τα αντιπαλα γκαρντ κι οχι να του δινουν 3ποντο οπως συμβαινει με τον αστειο Αμερικανο, αλλα το βασικο του χαρακτηριστικο ηταν η δημιουργια σε σετ παιχνιδι καθως και οι μπουκες 1on1 μεχρι μεσα. Φυσικα, ηταν και τα cojones.

Παντως το θεμα του τριποντου στην παρουσα εθνικη θα ειχε λυθει εν τη γενεση του αν ο Βεζενκοφ δεν ειχε παρει εκεινη την αψυχολογητη αποφαση να παιζει με τη Βουλγαρια. Οπως θα ειχαν λυθει κι αλλα ζητηματα στη front line. Αλλα τι να κανουμε, ετσι ειναι η ζωη.

Επεξ/σία από BackFromHell
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παλιά δεν είχαμε τον σούπερ παίκτη στο τρίποντο αλλά όπως έγραψα παραπάνω υπήρχαν αρκετοί άνω του μετρίου. Θυμάμαι τον Φώτση σε αγώνες όταν ήταν on fire και με άμυνα να κρέμεται ο άλλος από πάνω του να γαζώνει. 

Τεσσάρια και πεντάρια δεν μπορούσαν να τους αφήσουν ελεύθερους χωρίς άμυνα πχ Τσαρτσαρή, Μπουρούση.

Παλιότερα υπήρχε και ένας Φάνης μην ξεχνιόμαστε. 

Η ομαδα με τον καλαθη μεσα ειναι αρκετα κακη!Εδικα οταν παιζει μαζι με τον γιαννη, πανε 3 παικτες πανω του και ειναι ανοικτος ο τουβλαθης.Δεν καταλαβαινω αυτη την εμμονη με την πενταδα καλαθης dorsey παπανικολαου(και αυτος εχιε να βαλει τριποντο απο του αγιου) γιαννης

• Like 1

56 λεπτά πριν, aks είπε

Δεν καταλαβαινω αυτη την εμμονη με την πενταδα καλαθης dorsey παπανικολαου(και αυτος εχιε να βαλει τριποντο απο του αγιου) γιαννης

Κατι λείπει εδώ (λέτε για πεντάδα αρχικά και αναφέρεστε σε τέσσερις παίκτες).. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aks είπε

Η ομαδα με τον καλαθη μεσα ειναι αρκετα κακη!Εδικα οταν παιζει μαζι με τον γιαννη, πανε 3 παικτες πανω του και ειναι ανοικτος ο τουβλαθης.Δεν καταλαβαινω αυτη την εμμονη με την πενταδα καλαθης dorsey παπανικολαου(και αυτος εχιε να βαλει τριποντο απο του αγιου) γιαννης

Μη ξεχνας οτι ο προπονητης της εθνικης ειναι προπονητης και της ομαδας που θα δωσει ενα καραβι λεφτα για να αποκτησει τον Αμερικανο.

Εμμονη δε ξερω αν εχει, αλλα σιγουρα τον εχει σε εκτιμηση. Απο την αλλη, πρεπει και τον Σλουκα να τον ξεκουραζει καποιος. Δεν υπαρχει αλλος, ο Αμερικανος ειναι η εναλλακτικη, γιατι αλλιως παμε σε Μποχω που δε μπορει καν να κατεβασει τη μπαλα.

Επεξ/σία από BackFromHell

15 ώρες πριν, rus είπε

Εγω τρολαρω? Αφου εχουμε καλυτερη ομαδα λογικο ειναι και να κερδιζουμε. Μηπως εχουμε κι εμεις κομπλεξ με τους ισπανους τοσα χρονια και γιαυτο χανουμε? Δεν ειναι δικαιολογια ο υποτιθεμενος κομπλεξισμος.

Ειδικα οι τουρκοι καθε αλλο παρα κομπλεξ εχουν μαζι μας. Τα δινουν ολα γιατι το παιρνουν... πατριωτικα. Δε μπορω να θυμηθω πότε οι τουρκοι ηταν καλυτεροι απο μας, παντα απο κατω τους εχουμε. Θα ελεγα οτι εχουν καποιους καλους παιχτες, αλλα οχι ομαδα.

Μη πας μακριά πέρσι η ομάδα που κατεβάσαμε στο προολυμπιακό του Καναδά. Ήταν καλύτερη από τη Τουρκία? Μόνο στα guard είχαμε πλεονέκτημα. Χάσαμε 30 πόντους από κάτι Τσέχους ξυλοκόπους ffs.

Ο τρίτος καλύτερος παίχτης μας ήταν η κόμπρα ο Λαρετζάκης...

Με τον Καββαδά και τον Γιανόπουλο ήμασταν.

2 hours ago, MauroPaltoudias said:

Κατι λείπει εδώ (λέτε για πεντάδα αρχικά και αναφέρεστε σε τέσσερις παίκτες).. 

οταν ερθει το κανονικο πενταρι θα το βαλουμε στην εξισωση

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, liakinen είπε

Καλά δεν θέλουμε έναν Στέφεν Κάρι αλλά από τους Διαμαντίδη, Σπανούλη, Παπαλουκάς, Ζήση, Χατζηβρέττα, Φώτση, ακόμα και βαριά κορμιά πχ Τσαρτσαρή, Κακιούζη που είχαν σε κάποιο σημαντικό βαθμό ευστοχία στο μέσο και μακρινό σουτ φτάσαμε στους σημερινούς που πετάνε τούβλα, βγάζουν σέντρες και όταν μπει κανένα φωνάζουμε γκολ. 

Προσωπικά αυτό που βλέπω από την Εθνική με Γιάννη ή χωρίς δεν με ικανοποιεί και θεωρώ σε "σοβαρό" αγώνα με σχετικά "σοβαρό" αντίπαλο κινδυνεύουμε. 

Είμαι επίσης από τους αιρετικούς που πιστεύω ότι αν η εθνική του 2004 - 2005 είχε στις τάξεις της τον Γιάννη δεν θα είχε πετύχει αυτά που πέτυχε. 

Ολόκληρη η Εθνική του 2004-2006 δεν πλησιάζε ούτε στο μισό σε μεγαλείο τον Γιάννη.

Εν τω μεταξύ, να υποθέσω πως ο μόνος σοβαρός αντίπαλος που θα αναγανωρίσεις είναι αυτός που θα μας νικήσει.

ΥΣ: Μερικά Career Stats έτσι για να φαίνονται όλα, και να δούμε όλοι πως δεν είναι ακριβώς όπως τα νομίζουμε τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, μάλλον παρόμοια με τους τότε είναι σε επίπεδα Σουτ. Συγκρίσιμα τουλάχιστον. Για την ακρίβεια, φαίνεται πως οι τωρινοί Σταρ είναι αρκετά πιο εύστοχοι σε συνολικό FG%.

FG%

Γιάννης = 53,50%

Παπαλουκάς = 52,60%

Σλούκας = 44,50%

Διαμαντίδης / Καλάθης = 44,20% (*Δεν έχω συμπεριλάβει την θητεία του Καλάθη στο NBA)

Ζήσης = 41,80%

Σπανούλης  = 41,20% (*Δεν έχω συμπεριλάβει την θητεία του στο NBA)

3p%

Σλούκας = 40,60%

Διαμαντίδης = 37,50%

Σπανούλης  = 32,10% (*Δεν έχω συμπεριλάβει την θητεία του στο NBA)

Ζήσης = 31,20%

Καλάθης = 30,90% (*Δεν έχω συμπεριλάβει την θητεία του στο NBA)

Παπαλουκάς = 30,00%

Γιάννης = 28,80% (*Μισό μέτρο πιο μακριά από FIBA. Στο ΝΒΑ ο Γιάννης σουτάρει με 37,80% μεταξύ 6,00μ - 7,00μ Career Stat, 42,70% την περυσινή σεζόν).

FT%

Σλούκας = 88,30%

Διαμαντίδης = 79,50%

Ζήσης = 79,00%

Σπανούλης  = 77,90% (*Δεν έχω συμπεριλάβει την θητεία του στο NBA)

Γιάννης = 72.20%

Παπαλουκάς = 69,40%

Καλάθης = 55,90% (*Δεν έχω συμπεριλάβει την θητεία του στο NBA)

Επεξ/σία από Spiroth

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Spiroth είπε

Ολόκληρη η Εθνική του 2004-2006 δεν πλησιάζε ούτε στο μισό σε μεγαλείο τον Γιάννη.

Εν τω μεταξύ, να υποθέσω πως ο μόνος σοβαρός αντίπαλος που θα αναγανωρίσεις είναι αυτός που θα μας νικήσει.

ΥΣ: Μερικά Career Stats έτσι για να φαίνονται όλα, και να δούμε όλοι πως δεν είναι ακριβώς όπως τα νομίζουμε τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, μάλλον παρόμοια με τους τότε είναι σε επίπεδα Σουτ. Συγκρίσιμα τουλάχιστον. Για την ακρίβεια, φαίνεται πως οι τωρινοί Σταρ είναι αρκετά πιο εύστοχοι σε συνολικό FG%.

FG%

Γιάννης = 53,50%

Παπαλουκάς = 52,60%

Σλούκας = 44,50%

Διαμαντίδης / Καλάθης = 44,20% (*Δεν έχω συμπεριλάβει την θητεία του Καλάθη στο NBA)

Ζήσης = 41,80%

Σπανούλης  = 41,20% (*Δεν έχω συμπεριλάβει την θητεία του στο NBA)

3p%

Σλούκας = 40,60%

Διαμαντίδης = 37,50%

Σπανούλης  = 32,10% (*Δεν έχω συμπεριλάβει την θητεία του στο NBA)

Ζήσης = 31,20%

Καλάθης = 30,90% (*Δεν έχω συμπεριλάβει την θητεία του στο NBA)

Παπαλουκάς = 30,00%

Γιάννης = 28,80% (*Μισό μέτρο πιο μακριά από FIBA. Στο ΝΒΑ ο Γιάννης σουτάρει με 37,80% μεταξύ 6,00μ - 7,00μ Career Stat, 42,70% την περυσινή σεζόν).

FT%

Σλούκας = 88,30%

Διαμαντίδης = 79,50%

Ζήσης = 79,00%

Σπανούλης  = 77,90% (*Δεν έχω συμπεριλάβει την θητεία του στο NBA)

Γιάννης = 72.20%

Παπαλουκάς = 69,40%

Καλάθης = 55,90% (*Δεν έχω συμπεριλάβει την θητεία του στο NBA)

Αυτό με τις βολές εύχομαι να βελτιωθεί στα επίσημα ή έστω να μην μας κοστίσει ακριβά στην πορεία μας στο Ευρωμπάσκετ... Μεγάλη πληγή ως τώρα το θέμα των βολών.

Επεξ/σία από dimoskoutr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Αυτό με τις βολές εύχομαι να βελτιωθεί στα επίσημα ή έστω να μην μας κοστίσει ακριβά στην πορεία μας στο Ευρωμπάσκετ... Μεγάλη πληγή ως τώρα το θέμα των βολών.

Δυστυχώς δεν θα βελτιωθεί. Δεν σημαίνει κάτι αυτό όμως. Κανείς δεν τα έχει όλα. Νομίζω ότι υπερτερούμε σε μεγάλο βαθμό μέσα στην ρακέτα, και στην άμυνα. Εκεί θα χτυπήσουμε.

Επεξ/σία από Spiroth

16 ώρες πριν, liakinen είπε

Είμαι επίσης από τους αιρετικούς που πιστεύω ότι αν η εθνική του 2004 - 2005 είχε στις τάξεις της τον Γιάννη δεν θα είχε πετύχει αυτά που πέτυχε. 

Η Εθνική του 2006 είχε τον Γιάννη των Φτωχών (Σκορτσιανίτη) και πήρε αργυρό στο Μουντομπάσκετ. Τώρα αν εννοείς ότι δε θα κερδίζαμε τους Ισπανούς τότε και τον Γιάννη να είχαμε και εγώ συμφωνώ, γιατί δε μας ταίριαζε το στυλάκι τους και μας είχαν διαλύσει στην άμυνα με τα picnrolls τους.

Αν η ομάδα του 2005 κατέβαινε σε αυτό το Ευρωμπάσκετ και χωρίς τον Γιάννη με τις απουσίες που έχουν οι Γάλλοι και οι Σέρβοι, τραίνο θα έπαιρνε το χρυσό. Από ένα παίχτη δε θα έχανε. Δεν έχασε τότε από τον Νοβίτσκι, δε θα έχανε και τώρα από τον Ντοντσιτς. Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια ευρωπαϊκή ομάδα σαν την Ισπανία της τελευταίας 10ετίας. Άντε μόνο λίγο η Γαλλία του Πάρκερ.

• Like 2

1 ώρα πριν, ilos είπε

Η Εθνική του 2006 είχε τον Γιάννη των Φτωχών (Σκορτσιανίτη) και πήρε αργυρό στο Μουντομπάσκετ. 

Σοφοκλή Σχορτσιανιτη. 

Ο Αλβέρτης ήταν σουτέρ τύπου Μίντλετον

Αυτό που είδα με την Τουρκία ήταν το δολοφονικό χαρτί του Ιτούδη, κάτι που έκρυβε μέχρι τώρα για να μην το δουν οι αντίπαλοι : Έβαλε προς το τέλος στην ίδια πεντάδα τους Ντόρσεϋ Σλούκα Καλάθη.

Κάνανε πλάκα στην αντίπαλη άμυνα.

Είμαι πολύ αισιόδοξος όχι απλά για μετάλλιο αλλά για το χρυσό.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...