Προς το περιεχόμενο

Κατάθεση πινακίδων θανόντος

Dina28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, Dina28 είπε

Θέλουμε να καταθέσουμε τις πινακίδες αλλά πρώτα μου είπαν στο μηχανολογικο να γίνει αποδοχη κληρονομιας του αυτοκινήτου από τους εγγυότερους συγγενής. Ο δικηγόρος που ρώτησα μου είπε απλά να πάει ο πατέρας να της καταθέσει

δες αυτό

4. Σε περίπτωση αποβιώσαντος ιδιοκτήτη/συνιδιοκτήτη ή κατόχου, η ακινησία του οχήματος δηλώνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας Εισοδήματος του αποβιώσαντος.

https://www.taxheaven.gr/news/52326/hlektronikh-kataoesh-pinakidwn-oles-oi-leptomereies-se-poies-periptwseis-h-akinhsia-dhlwnetai-sth-doy-pws-ginetai-h-arsh-ths-akinhsias

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, hp8 είπε

δες αυτό

4. Σε περίπτωση αποβιώσαντος ιδιοκτήτη/συνιδιοκτήτη ή κατόχου, η ακινησία του οχήματος δηλώνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας Εισοδήματος του αποβιώσαντος.

https://www.taxheaven.gr/news/52326/hlektronikh-kataoesh-pinakidwn-oles-oi-leptomereies-se-poies-periptwseis-h-akinhsia-dhlwnetai-sth-doy-pws-ginetai-h-arsh-ths-akinhsias

Αυτό που δείχνεις αφορά επιβατικά ΙΧ και μοτοσυκλέτες.

11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

το αγροτικό αυτοκίνητο δεν θέλει άδεια χειριστή αγροτικού μηχανήματος.

Ας δεχτώ ότι τώρα ότι είναι έτσι.

Είμαι βέβαιος ότι παλιά για να βγει άδεια κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου ως αγροτικό, πέρα από τα χαρακτηριστικά του, έπρεπε ο ιδιοκτήτης να έχει ανάλογη άδεια ικανότητας ( ξεχωριστό δίπλωμα) ώστε να έχει και τα ανάλογα φορολογικά προνόμια.

Στο εδώ θέμα που δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί ο χαρακτήρας του οχήματος,η συγκεκριμένη κατάσταση, ασφαλιστικά είναι στον αέρα.

42 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Είμαι βέβαιος ότι παλιά για να βγει άδεια κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου ως αγροτικό, πέρα από τα χαρακτηριστικά του, έπρεπε ο ιδιοκτήτης να έχει ανάλογη άδεια ικανότητας ( ξεχωριστό δίπλωμα) ώστε να έχει και τα ανάλογα φορολογικά προνόμια.

Δεν το έχω ξανακούσει αυτό.Ουτε έχω ακούσει να  έχει σχέση η άδεια οδήγησης με  φορολογικά προνόμια.

2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Κάνεις λάθος, ποτέ δεν ήθελε "ξεχωριστό δίπλωμα", η άδεια οδήγησης Β ή Γ κατηγορίας (ανάλογα το μικτό βάρος) ήταν αρκετή. Η προϋπόθεση για την άδεια κυκλοφορίας από πάντα είχε να κάνει με το επάγγελμα του, πάντα χρειαζόταν μια βεβαίωση από τη διεύθυνση γεωργίας ότι είναι αγρότης ή κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης.

Το μόνο που έχει αλλάξει τελευταία είναι ότι δικαίωμα για αγροτικό αυτοκίνητο (με κάποιους περιορισμούς) έχουν και οι μη κατ επάγγελμα αγρότες.

Υπόψιν μιλάμε για ΦΙΧ αγροτικό αυτοκίνητο, και όχι κάποιο αγροτικό μηχάνημα (συνήθως έχουν πινακίδα Α. Μ. αυτά).

2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Στο εδώ θέμα που δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί ο χαρακτήρας του οχήματος,η συγκεκριμένη κατάσταση, ασφαλιστικά είναι στον αέρα.

Και εδώ κάνεις λάθος, ασφαλιστικά ΔΕΝ είναι στον αέρα, δεν μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο ανασφάλιστου μια και είναι ασφαλισμένο, σε περίπτωση που προκαλέσει ζημιά σε κάποιον τρίτο η ασφαλιστική του θα αποζημιώσει κανονικά, κτλ κτλ.

Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι αυτό που περιέγραψα σε προηγούμενο post, μόνο στην περίπτωση που πρέπει να εισπραχτεί αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη δεν μπορεί να γίνει επειδή οι μακαρίτες δεν μπορούν ούτε να εισπράξουν ούτε να κάνουν εκχώρηση απαίτησης στο συνεργείο για να πληρωθεί απευθείας από την ασφαλιστική.

• Like 1

Μην είσαι απόλυτος για το πρώτο είχα παρακολουθήσει τη διαδικασία βήμα βήμα σαν παρατηρητής. Μπορεί να ήταν κάποιος εξαίρεση αλλά υπήρχε.

Για το δεύτερο, ναι πρόστιμο δεν σου επιβάλλεται αλλά δεν μίλησα για αυτό. Μίλησα για την κάλυψη και ανέφερα την περίπτωσή και τί έκανα εγώ. 

10 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Μην είσαι απόλυτος για το πρώτο είχα παρακολουθήσει τη διαδικασία βήμα βήμα σαν παρατηρητής. Μπορεί να ήταν κάποιος εξαίρεση αλλά υπήρχε.

Είμαι απόλυτος γιατί είχα ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό, έχω βγάλει ο ίδιος δεκάδες άδειες και ξέρω τι χρειαζόταν/χρειάζεται σε κάθε περίπτωση, σε αντίθεση με σένα που η εμπειρία σου περιορίζεται μόνο σε μια περίπτωση και μάλιστα ως παρατηρητής.

21 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Για το δεύτερο, ναι πρόστιμο δεν σου επιβάλλεται αλλά δεν μίλησα για αυτό. Μίλησα για την κάλυψη και ανέφερα την περίπτωσή και τί έκανα εγώ. 

Αν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά αυτό που έγραψα θα διαπιστώσεις πως εκτός από το πρόστιμο μίλησα και για καλύψεις, ξαναδιάβασε.

• Like 1

8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Είμαι απόλυτος γιατί είχα ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό, έχω βγάλει ο ίδιος δεκάδες άδειες και ξέρω τι χρειαζόταν/χρειάζεται σε κάθε περίπτωση, σε αντίθεση με σένα που η εμπειρία σου περιορίζεται μόνο σε μια περίπτωση και μάλιστα ως παρατηρητής.

Αν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά αυτό που έγραψα θα διαπιστώσεις πως εκτός από το πρόστιμο μίλησα και για καλύψεις, ξαναδιάβασε.

Μην μου κάνεις υποδείξεις για προσεκτικό διάβασμα. Ξαναδιάβασε τα δικά μου σχόλια. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Μην μου κάνεις υποδείξεις για προσεκτικό διάβασμα. Ξαναδιάβασε τα δικά μου σχόλια. 

Ζητάς να μην σου κάνω υποδείξεις για προσεκτικό διάβασμα, και αμέσως μετά μου κάνεις την ίδια ακριβώς υπόδειξη!

Έχεις πλάκα τελικά.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ζητάς να μην σου κάνω υποδείξεις για προσεκτικό διάβασμα, και αμέσως μετά μου κάνεις την ίδια ακριβώς υπόδειξη!

Έχεις πλάκα τελικά.

Είναι φανερό ότι δεν προσέχεις. 

Ζήτησες να διαβάζω ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ και πάνω σε αυτό απάντησα.

Αντίθετα εγώ σου ζήτησα απλά να ξαναδαβασεις τα δικά μου σχόλια. Δεν σου έκανα την ίδια υπόδειξη

Γενικά έχω διαπιστώσει μια επιπολαιότητα στο διάβασμα σου

Ωστόσο χαίρομαι που μου αναγνωρίζεις ότι είμαι ευχάριστος τύπος 😆

3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Είναι φανερό ότι δεν προσέχεις. 

Ζήτησες να διαβάζω ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ και πάνω σε αυτό απάντησα.

Αντίθετα εγώ σου ζήτησα απλά να ξαναδαβασεις τα δικά μου σχόλια. Δεν σου έκανα την ίδια υπόδειξη

Γενικά έχω διαπιστώσει μια επιπολαιότητα στο διάβασμα σου

Ωστόσο χαίρομαι που μου αναγνωρίζεις ότι είμαι ευχάριστος τύπος 😆

Καποιοι εδω μεσα ξερουν 5 πραγματα οντως και νομιζουν οτι τα ξερουν ολα και δεν δεχοντε αλλη αποψη ...Οι πιο παλοι θα θυμουντε την ΔΟΜΗ που τα ηξερε ολα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Dina28 είπε

φόρο κληρονομιας για ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι άχρηστο

Άμα είναι άχρηστο τότε καλύτερα σκεφτείτε να το δώσετε για απόσυρση και να ξεμπερδέψετε με όλα τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από Stam123

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...