Προς το περιεχόμενο

Κατάθεση πινακίδων θανόντος

Dina28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Ο παππούς μου είχε στο όνομα του ένα αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο στην ουσία μέχρι και σήμερα το χρησιμοποιούσε ο πατέρας μου. Ο παππούς πέθανε το 2012 και δεν μεταβιβαστηκε σε κανένα συγγενή. Ο παππούς μου έχει πέντε παιδιά εν ζωή και ένα του παιδί είχε πεθάνει το 2001. Επίσης, ζει και η γιαγιά μου.

Θέλουμε να καταθέσουμε τις πινακίδες αλλά πρώτα μου είπαν στο μηχανολογικο να γίνει αποδοχη κληρονομιας του αυτοκινήτου από τους εγγυότερους συγγενής. Ο δικηγόρος που ρώτησα μου είπε απλά να πάει ο πατέρας να της καταθέσει

Το θέμα μου είναι ότι εάν πρέπει να γίνει μεταβιβαση λόγω κληρονομιας θα πληρώσουν τα παιδιά και η γιαγιά μου φόρο κληρονομιας για ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι άχρηστο; Ποια είναι η διαδικασία κατάθεσης ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Το αυτοκινητο σε περιπτωση θανατου του αντρα ασχετα με κληρονομους παει στη γυναικα με παραβολο καπου 60 ευρω αν θυμαμαι καλα .

Το οτι δεν το εκανε οταν επρεπε δεν ξερω....

4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Το αυτοκινητο σε περιπτωση θανατου του αντρα ασχετα με κληρονομους παει στη γυναικα με παραβολο καπου 60 ευρω αν θυμαμαι καλα .

Το οτι δεν το εκανε οταν επρεπε δεν ξερω....

Το ότι ειναι αγροτικό μάλλον περιπλέκει την κατάσταση.

Γενικά το αυτοκίνητο πάει χωρίς πολλά πολλά ως εξαίρετο στη σύζυγο με τη λογική ότι καλύπτει τις ανάγκες του νοικοκυριού του θανόντα, οπότε καμία σχέση το αγροτικό που εξ ορισμού εξυπηρετεί τις ανάγκες του επαγγέλματος του θανόντα.

• Like 1

1 ώρα πριν, Dina28 είπε

Καλησπέρα,

Ο παππούς μου είχε στο όνομα του ένα αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο στην ουσία μέχρι και σήμερα το χρησιμοποιούσε ο πατέρας μου. Ο παππούς πέθανε το 2012 και δεν μεταβιβαστηκε σε κανένα συγγενή. Ο παππούς μου έχει πέντε παιδιά εν ζωή και ένα του παιδί είχε πεθάνει το 2001. Επίσης, ζει και η γιαγιά μου.

Θέλουμε να καταθέσουμε τις πινακίδες αλλά πρώτα μου είπαν στο μηχανολογικο να γίνει αποδοχη κληρονομιας του αυτοκινήτου από τους εγγυότερους συγγενής. Ο δικηγόρος που ρώτησα μου είπε απλά να πάει ο πατέρας να της καταθέσει

Το θέμα μου είναι ότι εάν πρέπει να γίνει μεταβιβαση λόγω κληρονομιας θα πληρώσουν τα παιδιά και η γιαγιά μου φόρο κληρονομιας για ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι άχρηστο; Ποια είναι η διαδικασία κατάθεσης ;

Αρκεί να πάει ενας εγγύτερος συγγενής και να καταθέσει τις πινακίδες του θανόντος στην εφορία και να δηλώσει που θα είναι παρκαρισμένο ιδιωτικά.

Οσο δεν πάει κάποιος,  ο κληρονόμος που θα αποδεχτεί το αυτοκίνητο (με ότι σημαίνει αυτο απο χαρτούρα), θα φάει καπέλο τα τέλη κυκλοφορίας που δεν πληρώθηκαν τόσα χρόνια.

Αν πάει κάποιος και καταθέσει τις πινακίδες δηλαδή, δεν θα φάει καπέλο τα ωφειλόμενα τέλη για τα επόμενα έτη μέχρι να ολοκληρωθει η αποδοχή κληρονομιάς.

9 λεπτά πριν, Dina28 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι όλα πληρωμένα και έχει και ασφάλεια. 

Αυτό το τελευταίο είναι σαν να μην υπάρχει αν γίνει το κακό 

32 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Αυτό το τελευταίο είναι σαν να μην υπάρχει αν γίνει το κακό 

απ οσα γνωρίζω από τον ασφαλιστή μου (εχω ένα μικρο αγροτικο ελκυστήρα περίπου ιδια περίπτωση) ασφαλίζεται η πινακιδα  κυκλοφοριας και οχι ο/η οδηγος Δεν το εχω ψάξει  Αν μου λέει μπιπ δεν ξερω

18 λεπτά πριν, hp8 είπε

απ οσα γνωρίζω από τον ασφαλιστή μου (εχω ένα μικρο αγροτικο ελκυστήρα περίπου ιδια περίπτωση) ασφαλίζεται η πινακιδα  κυκλοφοριας και οχι ο/η οδηγος Δεν το εχω ψάξει  Αν μου λέει μπιπ δεν ξερω

Σωστό είναι αυτό που σου είπε, το όχημα είναι αυτό που ασφαλίζεται και όχι ο οδηγός, με τη διαφορά όμως ότι σε περίπτωση ζημιάς όμως αυτός που μπορεί να εισπράξει είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μίλησα με εκπρόσωπο μέσω τηλεφωνικού κέντρου ασφαλιστικής για αντίστοιχη περίπτωση και μετά από αρκετό προβληματισμό με απέτρεψε να γίνει ανανέωση όσο το " θέμα" εκκρεμεί. Κλασσικά υπήρχε εισαγωγικό μήνυμα ότι " η συνομιλία καταγράφεται" .

Edit

Αν ασφαλίζει οχήματα η ασφάλεια γιατί έχει διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με την ηλικία του οδηγού;

Επεξ/σία από Maurikycli

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

με τη διαφορά όμως ότι σε περίπτωση ζημιάς όμως αυτός που μπορεί να εισπράξει είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

ίσως Δεν το γνωρίζω και εύχομαι να μην μου τύχει :)

22 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Αν ασφαλίζει οχήματα η ασφάλεια γιατί έχει διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με την ηλικία του οδηγού;

σωστό Άλλωστε πάντα ζητάνε φωτο της άδειας οδήγησης & στη on line ασφάλιση τσεκάρεις οτι τα στοιχεία είναι αληθή για να προχωρήσεις  Στην δική μου περίπτωση  δεν είναι  του ΙΧ αλλά ειδική !!!! για το μηχάνημα

28 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Να υποθέσω ότι ο μακαρίτης είχε άδεια χειρισμού αγροτικού μηχανήματος;

σωστό Αλλά έχω και εγώ και έτσι προχώρησαν στην ασφάλιση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...