Dina28 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα, Ο παππούς μου είχε στο όνομα του ένα αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο στην ουσία μέχρι και σήμερα το χρησιμοποιούσε ο πατέρας μου. Ο παππούς πέθανε το 2012 και δεν μεταβιβαστηκε σε κανένα συγγενή. Ο παππούς μου έχει πέντε παιδιά εν ζωή και ένα του παιδί είχε πεθάνει το 2001. Επίσης, ζει και η γιαγιά μου. Θέλουμε να καταθέσουμε τις πινακίδες αλλά πρώτα μου είπαν στο μηχανολογικο να γίνει αποδοχη κληρονομιας του αυτοκινήτου από τους εγγυότερους συγγενής. Ο δικηγόρος που ρώτησα μου είπε απλά να πάει ο πατέρας να της καταθέσει Το θέμα μου είναι ότι εάν πρέπει να γίνει μεταβιβαση λόγω κληρονομιας θα πληρώσουν τα παιδιά και η γιαγιά μου φόρο κληρονομιας για ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι άχρηστο; Ποια είναι η διαδικασία κατάθεσης ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Το αυτοκινητο σε περιπτωση θανατου του αντρα ασχετα με κληρονομους παει στη γυναικα με παραβολο καπου 60 ευρω αν θυμαμαι καλα . Το οτι δεν το εκανε οταν επρεπε δεν ξερω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Το αυτοκινητο σε περιπτωση θανατου του αντρα ασχετα με κληρονομους παει στη γυναικα με παραβολο καπου 60 ευρω αν θυμαμαι καλα . Το οτι δεν το εκανε οταν επρεπε δεν ξερω.... Το ότι ειναι αγροτικό μάλλον περιπλέκει την κατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το ότι ειναι αγροτικό μάλλον περιπλέκει την κατάσταση. Πιθανον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Γενικά το αυτοκίνητο πάει χωρίς πολλά πολλά ως εξαίρετο στη σύζυγο με τη λογική ότι καλύπτει τις ανάγκες του νοικοκυριού του θανόντα, οπότε καμία σχέση το αγροτικό που εξ ορισμού εξυπηρετεί τις ανάγκες του επαγγέλματος του θανόντα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilentVoice Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Dina28 είπε Καλησπέρα, Ο παππούς μου είχε στο όνομα του ένα αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο στην ουσία μέχρι και σήμερα το χρησιμοποιούσε ο πατέρας μου. Ο παππούς πέθανε το 2012 και δεν μεταβιβαστηκε σε κανένα συγγενή. Ο παππούς μου έχει πέντε παιδιά εν ζωή και ένα του παιδί είχε πεθάνει το 2001. Επίσης, ζει και η γιαγιά μου. Θέλουμε να καταθέσουμε τις πινακίδες αλλά πρώτα μου είπαν στο μηχανολογικο να γίνει αποδοχη κληρονομιας του αυτοκινήτου από τους εγγυότερους συγγενής. Ο δικηγόρος που ρώτησα μου είπε απλά να πάει ο πατέρας να της καταθέσει Το θέμα μου είναι ότι εάν πρέπει να γίνει μεταβιβαση λόγω κληρονομιας θα πληρώσουν τα παιδιά και η γιαγιά μου φόρο κληρονομιας για ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι άχρηστο; Ποια είναι η διαδικασία κατάθεσης ; Αρκεί να πάει ενας εγγύτερος συγγενής και να καταθέσει τις πινακίδες του θανόντος στην εφορία και να δηλώσει που θα είναι παρκαρισμένο ιδιωτικά. Οσο δεν πάει κάποιος, ο κληρονόμος που θα αποδεχτεί το αυτοκίνητο (με ότι σημαίνει αυτο απο χαρτούρα), θα φάει καπέλο τα τέλη κυκλοφορίας που δεν πληρώθηκαν τόσα χρόνια. Αν πάει κάποιος και καταθέσει τις πινακίδες δηλαδή, δεν θα φάει καπέλο τα ωφειλόμενα τέλη για τα επόμενα έτη μέχρι να ολοκληρωθει η αποδοχή κληρονομιάς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dina28 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι όλα πληρωμένα και έχει και ασφάλεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, Dina28 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι όλα πληρωμένα και έχει και ασφάλεια. Αυτό το τελευταίο είναι σαν να μην υπάρχει αν γίνει το κακό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 32 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Αυτό το τελευταίο είναι σαν να μην υπάρχει αν γίνει το κακό απ οσα γνωρίζω από τον ασφαλιστή μου (εχω ένα μικρο αγροτικο ελκυστήρα περίπου ιδια περίπτωση) ασφαλίζεται η πινακιδα κυκλοφοριας και οχι ο/η οδηγος Δεν το εχω ψάξει Αν μου λέει μπιπ δεν ξερω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 18 λεπτά πριν, hp8 είπε απ οσα γνωρίζω από τον ασφαλιστή μου (εχω ένα μικρο αγροτικο ελκυστήρα περίπου ιδια περίπτωση) ασφαλίζεται η πινακιδα κυκλοφοριας και οχι ο/η οδηγος Δεν το εχω ψάξει Αν μου λέει μπιπ δεν ξερω Σωστό είναι αυτό που σου είπε, το όχημα είναι αυτό που ασφαλίζεται και όχι ο οδηγός, με τη διαφορά όμως ότι σε περίπτωση ζημιάς όμως αυτός που μπορεί να εισπράξει είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μίλησα με εκπρόσωπο μέσω τηλεφωνικού κέντρου ασφαλιστικής για αντίστοιχη περίπτωση και μετά από αρκετό προβληματισμό με απέτρεψε να γίνει ανανέωση όσο το " θέμα" εκκρεμεί. Κλασσικά υπήρχε εισαγωγικό μήνυμα ότι " η συνομιλία καταγράφεται" . Edit Αν ασφαλίζει οχήματα η ασφάλεια γιατί έχει διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με την ηλικία του οδηγού; Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από Maurikycli Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε με τη διαφορά όμως ότι σε περίπτωση ζημιάς όμως αυτός που μπορεί να εισπράξει είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος. ίσως Δεν το γνωρίζω και εύχομαι να μην μου τύχει 22 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Αν ασφαλίζει οχήματα η ασφάλεια γιατί έχει διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με την ηλικία του οδηγού; σωστό Άλλωστε πάντα ζητάνε φωτο της άδειας οδήγησης & στη on line ασφάλιση τσεκάρεις οτι τα στοιχεία είναι αληθή για να προχωρήσεις Στην δική μου περίπτωση δεν είναι του ΙΧ αλλά ειδική !!!! για το μηχάνημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Βρε κάνε ο,τι σε φωτίσει,την εμπειρία μου καταθέτω. Να υποθέσω ότι ο μακαρίτης είχε άδεια χειρισμού αγροτικού μηχανήματος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 28 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Να υποθέσω ότι ο μακαρίτης είχε άδεια χειρισμού αγροτικού μηχανήματος; σωστό Αλλά έχω και εγώ και έτσι προχώρησαν στην ασφάλιση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Ίσως όμως ο συντάκτης να μην έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα