Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Saphire 9800Pro και MSI K7N2

clairvoyant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

φίλος μου αγόρασε πριν λίγες μέρες μια Saphire Ati 9800 Pro 256MB και δοκίμασε να την τοποθετήσει στο σύστημα του που αποτελείται από μια μητρική MSI K7N2 με Athlon XP 2400+, 512ΜΒ Kingston και 450Watt τροφοδοτικό. Γενικώς το σύστημά του είναι αρκετά προσεγμένο και φυσικά δοκιμασμένο αφού η προηγούμενη κάρτα του ήταν μια MSI nVidia 4800 που λειτουργούσε κανονικά.

Το πρόβλημα είναι ότι η ATI δεν γίνεται δεκτή από το σύστημα το οποίο κάποιες φορές κολλάει στο CPU Initialization και άλλες στο Video Init. 1 στις 10 φορές που προσπαθούμε να κάνουμε εκκίνηση (αποσυνδέοντας πρώτα τελείως το καλώδιο τροφοδοσίας και ξανατοποθετώντας το) το σύστημα ξεκινά και λειτουργεί κανονικά. Η ίδια κάρτα στο δικό μου υπολογιστή λειτουργεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να φταίει και όπως καταλαβαίνετε θα θέλαμε βοήθεια.. στο παρελθόν ο φίλος μου αντιμετώπιζε παρόμοια προβλήματα με την εκκίνηση του συστήματος που μετά από λίγες εβδομάδες είχαν οδηγήσει σε καμένη μητρική. Η νέα μητρική που είχαμε αγοράσει τότε (δηλαδή η MSI K7N2 που έχει ακόμη), πάλι αρνούταν να εκκινήσει με τη μνήμη που δοκιμάζαμε (και έτσι είχαμε αγοράσει Kingston). Γενικώς δηλαδή, υπάρχει ένα μεγάλο ιστορικό στο συγκεκριμένο σύστημα με ασυμβατότητες και δυσκολίες στην εκκίνηση. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη... :shock:

Δημοσ.

to bios tis mothrboard einai updated? i k8v mou den dexotan me tpt tin 9600...istera apo mail vgalan meta apo 2 meres neo bios (pou pouthena den elege oti ftiaxnei afto to prob...enw i 4 ekdosi elege kala oti to ftiaxnei) apo tote ola doulevoun asteri....

Δημοσ.

Δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Bios έχουμε το αρχικό νομίζω, δηλαδή τουλάχιστον 1 έτους παλιό.. Πολύ καλή συμβουλή, θα το δοκιμάσουμε! :D

Δημοσ.

Δυστυχώς, παρ'ότι τα τελευταία bios updates αναφέρουν ότι λύνουν προβλήματα συμβατότητας με κάρτες nvidia geforce 5800/5900, δεν ισχύει το ίδιο με τις κάρτες της ATI. Παρ'όλα αυτά εμείς κάναμε την αναβάθμιση όμως η κάρτα δεν λειτούργησε.

Καμιά άλλη ιδέα;;;

Δημοσ.

απ'ότι διάβασα σε ξένα forums, ενδέχεται να φταίει το τροφοδοτικό. Κάποιος είχε 350W τροφοδοτικό και το pc του άνοιγε 7 στις 10 φορές, όμως με νέο τροφοδοτικό των 400W πλέον δεν άνοιγε καθόλου! Θα προτείνω στον φίλο μου να αγοράσει επώνυμο τροφοδοτικό, όμως είναι δύσκολο να πείσεις κάποιον να δώσει λεφτά απλώς και μόνο για να κάνει μια δοκιμή που στην τελική μπορεί να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πάντως είναι περίεργο, γιατί δοκιμάσαμε και με όλες τις συσκευές χωρίς ρεύμα (δηλαδή δώσαμε ρεύμα μόνο στην κάρτα γραφικών) και πάλι τίποτα.

Επομένως μπορεί να είναι και θέμα μνήμης.. θα δοκιμάσουμε και θα σας πω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...