Προς το περιεχόμενο

Αναζητηση αυτοκινητου εως 8 χιλιαδες ευρω

vaggos231

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα diesel τα μεταχειρισμένα που προτείνονται πιθανότατα είναι εισαγωγής και τα περισσότερα θα έχουν πάθει, θα έχουν μάθει και θα εχουν 'γυρισει' και πολύ. Θα σου κάνει οικονομία το diesel αλλά το πιθανότερο είναι να σου βγάλει καμία ζημιά... Το focus το 1600 ξέχνα το. Είχα Fiesta ανάλογο στα 1400 και έπινε πολύ. Άνετα 7.5 λίτρα μικτό. Καταπληκτικό αυτοκίνητο βέβαια, ούτε ζημιές, ούτε τίποτα, φοβερό τιμόνι κτλ αλλά από κατανάλωση όμως... Ειναι βαριά τα άτιμα τα Ford. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, vaggos231 είπε

εχεις δικιο για το σκεπτικο. το θεμα μου ειναι οτι περιμενω φθορες λογω κακης χρησης μιας και ρεαλιστικα για καποιους μηνες μεχρι να μαθω το αυτοκινητο, αλλα και να παρω οδηγικη εμπειρια, ειμαι σιγουρος οτι χαζομαρες με γδαρσιματα η λαθος αλλαγες ταχυτητας θα γινουν. 

Μικρογρατσουνιές και 40 χρόνια να οδηγάς θα γίνουν. Η αν έχεις γατιά στο σπιτι. ΦΘορές είναι φυσικό μέρος της οδήγησης, αλλά μην γίνουμε και γάλλοι

2 ώρες πριν, liakinen είπε

Φιλικά πάντα,

Όταν δεν έχουμε εμπειρία, όπως φαίνεται να ισχύει για σένα από αυτά που γράφεις, καλό είναι να μαθαίνουμε σε ένα πρόχειρο - παλιό αυτοκίνητο της ευρύτερης οικογένειας μας αν γίνεται και όχι στο πρώτο μας αμάξι είτε μεταχειρισμένο είτε ακόμα χειρότερα καινούργιο.

Δεν έχω εμπειρία τι ακριβώς εννοείς; Οδηγείς πόσο καιρό; Γιατί αν ακόμα δεν είσαι σίγουρος με τον συμπλέκτη και το παρκάρισμα μήπως βιάζεσαι για αγορά; Σου είναι απαραίτητο άμεσα για δουλειά - σχολή κτλ ;

Όταν ψάχνεις μεταχειρισμένο μην πας με έναν θείο έτσι απλά. Πάρε αν γίνεται κάποιον γνώστη του θέματος. Ακόμα και άτομα που έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία ένας μαντράς μπορεί να μας κάνει κουδούνια οπότε θέλει πολύ ψάξιμο. Μην περιμένεις σε μία δύο εβδομάδες και σε δύο τρείς μάντρες που θα πας να βρεις κελεπούρι αυτό είναι σπάνια περίπτωση ειδικά στις κακές εποχές που ζούμε.

εχεις δικιο, εμπειρια εννοω οτι εχω το διπλωμα 3 χρονια, και εχω οδηγησει 2 διμηνα στο αυτοκινητο του πατερα μου στο πατρικο οπου το ειχα καθημερινως απο και προς δουλεια (5-7 χιλιομετρα αποσταση) καθως και σε βολτες, συν σπασμωδικα σε διακοπες κλπ, εχω κανει ταξιδι σερρες θεσσαλονικη, και γενικα δεν θεωρω οτι ειμαι αρχαριος τυπου μολις πηρα το διπλωμα αλλα σιγουρα δεν ειμαι εμπειρος οδηγος. Ετοιμος για αμαξι ειμαι 100 τις 100, λαθος αλλαγες ταχυτητας εννοω οτι σε καποια φαση πηγα να ριξω απο 5η σε 3η ( θα ηταν σωστη επιλογη με την ταχυτητα και τις σωστες στροφες) αλλα ειχα λιγο υπερβαλλον ζηλο στο χερι και μπηκε 1η και ευτυχως δεν επαθε καμια ζημια το αμαξι, αυτο ειναι εντελως λαθος αρχαριου και καταλαβα αμεσως τι εγινε και εβαλα κατευθειαν την 3η που επρεπε. Ξερω τις αδυναμιες μου σαν οδηγος.
ο θειος ειναι ενας θειος που εχει ανταλλακτικα φορτηγων σε αλλη πολη, διαχειριζεται νταλικες και αυτοκινητα 20 χρονια τωρα αλλα που να το ξερετε και σεις.. και τελευταιο ειναι οντως απαραιτητο αμεσα, γιατι στον κλαδο μου (πολ μηχ) ψαχνουν κυριως ατομο με αυτοκινητο (σε 2-3 συνεντευξεις ηταν απαραιτητο).
Φιλικα παντοτε, εχω ολη τη διαθεση να μαθω και δεν προσπαθω με τιποτα να το παιξω ξερολας. Δυστυχως δεν υπαρχει διαθεσιμο αμαξι παλαιοτερο για να μαθω και ο χορηγος μου ειναι της αποψης να παρω ενα αυτοκινητο των 8χιλιαδων ωστε να προσφερει καποια ασφαλεια σε τυχον στραβη μιας και μενουν μακρια μακρια οι δικοι μου.

• Like 1

4 hours ago, james01gr said:

Τα diesel τα μεταχειρισμένα που προτείνονται πιθανότατα είναι εισαγωγής και τα περισσότερα θα έχουν πάθει, θα έχουν μάθει και θα εχουν 'γυρισει' και πολύ. Θα σου κάνει οικονομία το diesel αλλά το πιθανότερο είναι να σου βγάλει καμία ζημιά... Το focus το 1600 ξέχνα το. Είχα Fiesta ανάλογο στα 1400 και έπινε πολύ. Άνετα 7.5 λίτρα μικτό. Καταπληκτικό αυτοκίνητο βέβαια, ούτε ζημιές, ούτε τίποτα, φοβερό τιμόνι κτλ αλλά από κατανάλωση όμως... Ειναι βαριά τα άτιμα τα Ford. 

Το 7.5 με τι συνθήκες? Είχες στις ίδιες συνθήκες με άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας και αντίστοιχης τεχνολογίας κινητήρα στις ίδιες συνθήκες χαμηλότερη κατανάλωση?

Επίσης δεν βλέπω να έχει κάποιο ιδιαίτερο βάρος το Fiesta. Αντίστοιχο με Polo, 208, Clio και λοιπά το βλέπω. Τα ιαπωνικά πιθανώς να είναι λίγο πιο ελαφριά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Stogianz είπε

Αν σκεφτείς ότι το 1000αρι ecoboost 125hp έχει μικτό κάτω από 6, είναι διαφορά 😁

Εμένα πάντως ο συγκεκριμένος Ecoboost στο Focus 3 δεν έπεσε πότε κάτω από 7, κι αυτό προφανώς εκτός. Αθήνα έπαιζε ανάμεσα 8 και 9 πραγματική, το trip έγραφε πάντα μισό λίτρο ποιο κάτω.

Με το 2008 πετρέλαιο βλέπω 5-5,5 εκτός και 6,5-7 μέσα πόλη, στις ίδιες διαδρομές. Με το ίδιο πόδι προφανώς :)

Επεξ/σία από bkran
  • Like 1
  • Sad 1

27 λεπτά πριν, bkran είπε

Εμένα πάντως ο συγκεκριμένος Ecoboost στο Focus 3 δεν έπεσε πότε κάτω από 7, κι αυτό προφανώς εκτός. Αθήνα έπαιζε ανάμεσα 8 και 9 πραγματική, το trip έγραφε πάντα μισό λίτρο ποιο κάτω.

Με το 2008 πετρέλαιο βλέπω 5-5,5 εκτός και 6,5-7 μέσα πόλη, στις ίδιες διαδρομές. Με το ίδιο πόδι προφανώς :)

Καλά είναι και πιο βαρύ το Focus, στο fiesta πάντως με τα μισά χιλιομετρα μεσα σε αστικό περιβάλλον με πρώτη-δευτέρα και τα υπόλοιπα σε πιο ανοιχτό δρόμο με 3η-4η αυτή είναι η κατανάλωσή του (+- 0,2/0,3 λίτρα)

D8B6692B-5567-4EC4-BE0B-B6622CFB0E55.jpeg.c2faa05b2a0e5beb3818955b64c36efe.jpeg

Δε ξέρω γιατι την ανεβάζει στραβά :P 

4 ώρες πριν, NickTG είπε

Το 7.5 με τι συνθήκες? Είχες στις ίδιες συνθήκες με άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας και αντίστοιχης τεχνολογίας κινητήρα στις ίδιες συνθήκες χαμηλότερη κατανάλωση?

Επίσης δεν βλέπω να έχει κάποιο ιδιαίτερο βάρος το Fiesta. Αντίστοιχο με Polo, 208, Clio και λοιπά το βλέπω. Τα ιαπωνικά πιθανώς να είναι λίγο πιο ελαφριά. 

7,5 μικτός κύκλος. Πήγα 3 φορές Πολωνία με αυτό, το είχα πάει Τσεχία, Ουγγαρία, σε εθνική κάτω από 7 δεν έγραψε ποτέ. Το Fiesta (και το Clio εκείνων των χρόνων) σε σχέση με τα ιαπωνικά-κορεάτικα ήταν 100 κιλά παραπάνω. 10% πιο βαριά δηλαδή και ειναι επιβαρυντικο για την κατανάλωση. Αλλά όμως εκτός από έναν θερμοστάτη, σε 12 χρόνια που το είχα, δεν έβγαλε καμία άλλη βλάβη. 

• Like 1

58 λεπτά πριν, zio10 είπε

@vaggos231 κανένα τέτοιο;

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/322248819-renault-clio

1€ έχει το υγραέριο, εγώ κάτι τέτοιο θα κοιτούσα 

ειναι επιλογη το clio. Ψαχνω σιγουρα να ναι απο θεσσαλονικη η τριγυρω ομως γιατι δεν μου ειναι ευκολο το πηγαινε ελα.

• Like 1

Στις 2/7/2022 στις 1:24 ΜΜ, vaggos231 είπε

εχεις δικιο για το σκεπτικο. το θεμα μου ειναι οτι περιμενω φθορες λογω κακης χρησης μιας και ρεαλιστικα για καποιους μηνες μεχρι να μαθω το αυτοκινητο,

Με αυτην την λογικη, μαλλον οσοι νοικιαζουν αμαξι το τρακαρουν ή λιωνουν τον δισκο.

5 γρατσουνιες ή ενας δισκος-πλατο δεν ειναι κατι. Δεν χαλανε και τοσο ευκολα. Μεσα στον μηνα το ποδι σου θα εχει βρει τον συμπλεκτη. Απο εκει και περα, νεκρα στα φαναρια (γιατι καποιοι πατανε συμπλεκτη με ταχυτητα και φρενο) και θα εισαι οκ. Για το παρκαρισμα, οπως ειπα ή εχεις χωρο, ή δεν εχεις. Πηγαινε με το αμαξι καπου (πχ προς Ευοσμο) για να δεις το παρκαρισμα, να μαθεις και τα ορια του αμαξιου. Αν κοβεις εκει που πρεπει, θα μπεις και στην θεση (αν σε παιρνει προφανως)

Θεωρω οτι απλα ισως να μην εχεις την αυτοπεποιθηση και την εμπειρια για να αγορασεις ενα αμαξι. 

Φιλικα και εγω

• Like 1

8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Με αυτην την λογικη, μαλλον οσοι νοικιαζουν αμαξι το τρακαρουν ή λιωνουν τον δισκο.

5 γρατσουνιες ή ενας δισκος-πλατο δεν ειναι κατι. Δεν χαλανε και τοσο ευκολα. Μεσα στον μηνα το ποδι σου θα εχει βρει τον συμπλεκτη. Απο εκει και περα, νεκρα στα φαναρια (γιατι καποιοι πατανε συμπλεκτη με ταχυτητα και φρενο) και θα εισαι οκ. Για το παρκαρισμα, οπως ειπα ή εχεις χωρο, ή δεν εχεις. Πηγαινε με το αμαξι καπου (πχ προς Ευοσμο) για να δεις το παρκαρισμα, να μαθεις και τα ορια του αμαξιου. Αν κοβεις εκει που πρεπει, θα μπεις και στην θεση (αν σε παιρνει προφανως)

Θεωρω οτι απλα ισως να μην εχεις την αυτοπεποιθηση και την εμπειρια για να αγορασεις ενα αμαξι. 

Φιλικα και εγω

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!
και μαλλον ετσι θα γινει με το παρκαρισμα, αν και ποτέ δεν ειχα θεμα οσες φορες και να εχω παρκαρει με αλλο αυτοκινητο. Μπορει να βγαινει στο ποστ οτι δεν εχω αυτοπεποιθηση η γνωσεις, αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειναι τοσο μαυρα οσο μπορει να βγαινει απο οσα γραφω.
Αυτοπεποιθηση δεν μου λειπει, η εμπειρια λειπει.
Στο θεμα μας τωρα, τριτη θα παω να δω ενα αυτοκινητο (το χω ξαναποσταρει αλλα https://makcar.car.gr/cars/view/315870330/?fbclid=IwAR1NcIjtXGkaIuL2Q_fSMRSkJpRm4N7o85LlFLf1Mz21DJKuHMoX2glYkAw )
το οποιο θεωρητικα τικαρει τα παντα απο οσα ψαχνω. και αν μου κανει οπως θα το δω, θα το παω και στην φορντ που απο οτι ειδα ειναι 1-2 χιλιομετρα παρα κατω να το δουν. αποψεις; κατι που μπορω να δω απο μονος μου και red flags?

24 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

και μαλλον ετσι θα γινει με το παρκαρισμα, αν και ποτέ δεν ειχα θεμα οσες φορες και να εχω παρκαρει με αλλο αυτοκινητο. Μπορει να βγαινει στο ποστ οτι δεν εχω αυτοπεποιθηση η γνωσεις, αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειναι τοσο μαυρα οσο μπορει να βγαινει απο οσα γραφω.
Στο θεμα μας τωρα, τριτη θα παω να δω ενα αυτοκινητο (το χω ξαναποσταρει αλλα https://makcar.car.gr/cars/view/315870330/?fbclid=IwAR1NcIjtXGkaIuL2Q_fSMRSkJpRm4N7o85LlFLf1Mz21DJKuHMoX2glYkAw )
το οποιο θεωρητικα τικαρει τα παντα απο οσα ψαχνω. και αν μου κανει οπως θα το δω, θα το παω και στην φορντ που απο οτι ειδα ειναι 1-2 χιλιομετρα παρα κατω να το δουν. αποψεις; κατι που μπορω να δω απο μονος μου και red flags?

https://goo.gl/maps/588w48noFNUB3R4i7

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, vaggos231 είπε

μια συμβουλη και απο εμενα μιας και ειχα μπει πριν χρονια στην ιδια διαδικασια. Αν και ειχα aygo (προτελευταιας γενιας με led φωτα ημερας)το αμαξι τικαρε ολα τα καλα που ηθελα (χωροι, καταναλωση, αξιοπιστια, παρκαρισμα/ευκολια πολη) αλλα ξενερωσα γιατι οταν πηγαινα ταξιδια εθνικη εκανα 5-6 σταυρους που πηγα με ασφαλεια στο προορισμο. Αν ειχε αερα κοιταζα καιρο για μποφορ (εγω και οι ψαραδες).

Μετα απο ενα μακρυ ταξιδι σε χιουνται και ρενο κατεληξα σε...σουιφτ! Το αμαξι το εχουμε σχεδον 3 χρονια (μτχ αλλα απο σουζουκι εμπορο). Ειναι πολυ ανετο μεσα, καιει σα...ντιζελ στη πολη, δε τριζει τιποτα ενω εθνικη δε μασαει (γυρος Κρητης ανετα). Σε ολο αυτο το διαστημα μηδεν βλαβες (!) ενω το εσωτερικο ειναι απιστευτο (αν και η σχεδον βασικη εκδοση εχει a/c και blυetooth με χειρισμο απο τιμονι....Δες το μια γιατι και εγω το σνομπαρα (ειχα ακουσει για ελλατωματικο συμπλεκτη και στενο μεσα) αλλα στη πραξη μια χαρα

Επεξ/σία από vamvakoolas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...