Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

μια συμβουλη και απο εμενα μιας και ειχα μπει πριν χρονια στην ιδια διαδικασια. Αν και ειχα aygo (προτελευταιας γενιας με led φωτα ημερας)το αμαξι τικαρε ολα τα καλα που ηθελα (χωροι, καταναλωση, αξιοπιστια, παρκαρισμα/ευκολια πολη) αλλα ξενερωσα γιατι οταν πηγαινα ταξιδια εθνικη εκανα 5-6 σταυρους που πηγα με ασφαλεια στο προορισμο. Αν ειχε αερα κοιταζα καιρο για μποφορ (εγω και οι ψαραδες).

Μετα απο ενα μακρυ ταξιδι σε χιουνται και ρενο κατεληξα σε...σουιφτ! Το αμαξι το εχουμε σχεδον 3 χρονια (μτχ αλλα απο σουζουκι εμπορο). Ειναι πολυ ανετο μεσα, καιει σα...ντιζελ στη πολη, δε τριζει τιποτα ενω εθνικη δε μασαει (γυρος Κρητης ανετα). Σε ολο αυτο το διαστημα μηδεν βλαβες (!) ενω το εσωτερικο ειναι απιστευτο (αν και η σχεδον βασικη εκδοση εχει a/c και blυetooth με χειρισμο απο τιμονι....Δες το μια γιατι και εγω το σνομπαρα (ειχα ακουσει για ελλατωματικο συμπλεκτη και στενο μεσα) αλλα στη πραξη μια χαρα

το aygo δυστυχως το ξερω, εχει η κοπελα μου και εχουμε κανει καποιες εκδρομες με αυτο. Και αυτος ειναι ο λογος που δεν θελω 1000αρι. Το σουιφτ το κοιταω, αν το τυχω σε καποια αγγελια σιγουρα θα το τσεκαρω. Ευχαριστω!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, vaggos231 είπε

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!
και μαλλον ετσι θα γινει με το παρκαρισμα, αν και ποτέ δεν ειχα θεμα οσες φορες και να εχω παρκαρει με αλλο αυτοκινητο. Μπορει να βγαινει στο ποστ οτι δεν εχω αυτοπεποιθηση η γνωσεις, αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειναι τοσο μαυρα οσο μπορει να βγαινει απο οσα γραφω.
Αυτοπεποιθηση δεν μου λειπει, η εμπειρια λειπει.
Στο θεμα μας τωρα, τριτη θα παω να δω ενα αυτοκινητο (το χω ξαναποσταρει αλλα https://makcar.car.gr/cars/view/315870330/?fbclid=IwAR1NcIjtXGkaIuL2Q_fSMRSkJpRm4N7o85LlFLf1Mz21DJKuHMoX2glYkAw )
το οποιο θεωρητικα τικαρει τα παντα απο οσα ψαχνω. και αν μου κανει οπως θα το δω, θα το παω και στην φορντ που απο οτι ειδα ειναι 1-2 χιλιομετρα παρα κατω να το δουν. αποψεις; κατι που μπορω να δω απο μονος μου και red flags?

Όπως είχαμε ξαναπεί τσεκάρεις:

1)το service history ηλεκτρονικά απο την σελιδα της Ford, φτιάξε ενα λογαριασμό στο ford.co.uk (καλύτερα στο αγγλικό σίτε γιατι στο ελληνικό δεν τα εμφανίζει ολα τα σέρβις) και βάζεις το VIN (τον αριθμό πλαισίου δηλαδή, τον γράφει στο παρμπρίζ μπροστά στην πλευρά του οδηγού, όπου χρειαστείς βοήθεια μπορεις να με βρεις σε pm :D )

2)Αν όντως ειναι Euro 6, το γράφει στην πόρτα του συνοδηγού.

3)ζητάς να δεις το ΚΤΕΟ εξωτερικού που είχε μαζί το αυτοκίνητο να δεις και εκει τα χιλιόμετρα που είχε.

4)Τσεκάρεις για ασυνήθιστες φθορές σε λεβιέ και τιμόνι μιας και δεν θα δικαιολογούνται αν όντως εχει τόσα χιλιομετρα.

Γενικά τα χιλιομετρα φαίνονται περίεργα, ειδικά για diesel εισαγωγής…

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Stogianz είπε

Όπως είχαμε ξαναπεί τσεκάρεις:

1)το service history ηλεκτρονικά απο την σελιδα της Ford, φτιάξε ενα λογαριασμό στο ford.co.uk (καλύτερα στο αγγλικό σίτε γιατι στο ελληνικό δεν τα εμφανίζει ολα τα σέρβις) και βάζεις το VIN (τον αριθμό πλαισίου δηλαδή, τον γράφει στο παρμπρίζ μπροστά στην πλευρά του οδηγού, όπου χρειαστείς βοήθεια μπορεις να με βρεις σε pm :D )

2)Αν όντως ειναι Euro 6, το γράφει στην πόρτα του συνοδηγού.

3)ζητάς να δεις το ΚΤΕΟ εξωτερικού που είχε μαζί το αυτοκίνητο να δεις και εκει τα χιλιόμετρα που είχε.

4)Τσεκάρεις για ασυνήθιστες φθορές σε λεβιέ και τιμόνι μιας και δεν θα δικαιολογούνται αν όντως εχει τόσα χιλιομετρα.

Γενικά τα χιλιομετρα φαίνονται περίεργα, ειδικά για diesel εισαγωγής…

επειδη θα το παω στη ford αν περασει το πρωτο τεστ (το δικο μου), εκει θα μου πουν ολα αυτα που αναφερεις στα πρωτα 3;
φανταζομαι πως ναι. Αν δεν καλυφθουν παντως απο τον μηχανικο εκει, θα εχω κρατησει τον αριθμο πλαισιου ουτως ωστε να το ψαξω ηλεκτρονικα.Ρωταω κυριως για επιτοπιους ελεγχους (αν εχει φθορες εξωτερικα, καποιο χτυπημα στο σκαφος, αν χτυπαει η μηχανη κλπ)

image.png.feb4d8d14b775e331c71b79df52f45d2.png

Δημοσ.
Στις 1/7/2022 στις 9:10 ΠΜ, NickTG είπε

Μεταφορά μεγάλου αντικειμένου ή επίπλου σε sedan σίγουρα ΔΕΝ θα γίνει πιο εύκολα. 

Για μέσα στην πόλη ναι. 

Και ταξίδι θα κάνεις απλά σε επαρχιακό δίκτυο θα αφήσεις τις προσπεράσεις για σημεία με μεγάλες ευθείες. 

Σόρι τώρα για την νεκρανάσταση,  αλλά δεν εννοούσα αυτό. Προσωπικά οτιδήποτε κάτω από 90 για ταξίδια μου φαίνεται ζόρι. Απλώς απάντησα στην νοοτροπία τα 1600 κ 80 άλογα είναι καλύτερα από τα 1200 κ 80 άλογα με διαφορά τεχνολογίας 20 χρόνια στον κινητήρα, δηλαδή ένα SEAT των 90's με ένα SEAT των 2020s.

Δεν είναι "καλύτερος" ο 1600, δηλαδή δυνατότερος, την ίδια ισχύ έχουν και με το σύστημα ψεκασμού που θα φοράει ο κινητήρας τελευταίας γενιάς οι χρονισμοί με πρόγραμμα έχουν ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια. Είναι μια νοοτροπία που έχουμε οι "παλιοί" αυτοκινητάκηδες, αλλά δεν ισχύει. Έχει αλλάξει το παιχνίδι, πλέον.

Δημοσ.
Στις 4/7/2022 στις 11:32 ΠΜ, vaggos231 είπε

επειδη θα το παω στη ford αν περασει το πρωτο τεστ (το δικο μου), εκει θα μου πουν ολα αυτα που αναφερεις στα πρωτα 3;
φανταζομαι πως ναι. Αν δεν καλυφθουν παντως απο τον μηχανικο εκει, θα εχω κρατησει τον αριθμο πλαισιου ουτως ωστε να το ψαξω ηλεκτρονικα.Ρωταω κυριως για επιτοπιους ελεγχους (αν εχει φθορες εξωτερικα, καποιο χτυπημα στο σκαφος, αν χτυπαει η μηχανη κλπ)

image.png.feb4d8d14b775e331c71b79df52f45d2.png

Τελικά όλα οκ? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stogianz είπε

Τελικά όλα οκ? 

πηγα χθες και δεν το προλαβα, το ειχαν αγορασει. Ειδα και ενα πολο το οποιο επισης ειχαν αγορασει. Δεν ξερω αν ειμαι γκαντεμης η αν απλα χαζος που το αφησα τοσο.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/323664923-hyundai-i-20?fbclid=IwAR36u0A5P09u-8FIRHUFjA2eUS3LyntBkl4qVvUviFUUKINumz9xJN44DSo
https://auto-vasiliadis.car.gr/cars/view/321952825/?fbclid=IwAR2V1tXoz0PQzmWtwpwFzeeWt6rsR0XL5qtoGIyOrhH9RrFPv3Vd2BX6XWk
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/324149552-volkswagen-polo?fbclid=IwAR1LnO92i-X1hQC629Qi3rucOxyGQUEIbUXfl39m3VjTd8VF8bykJUY68bM

αυτα ειναι τα επομενα που με ενδιαφερουν και ειναι ενεργα... πιο πολυ μαρεσει το i20

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

αυτα ειναι τα επομενα που με ενδιαφερουν και ειναι ενεργα... πιο πολυ μαρεσει το i20

πετρέλαιο eyro5 θα το ξεχνούσα για Θεσ/κη και κέντρο

και γενικά λόγω

Στις 30/6/2022 στις 2:22 ΜΜ, vaggos231 είπε

ζω στο κεντρο της θεσσαλονικης με οτι αυτο συνεπαγεται. οι αποστασεις που θα κανω δεν θα ειναι πολυ μεγαλες

δε θα πήγαινα σε πετρέλαιο εκτός ανα εβδομάδα τουλάχιστον ταξίδευα κάπου να ανοίγει και να κάνει αναγέννηση το dpf

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, korakios είπε

πετρέλαιο eyro5 θα το ξεχνούσα για Θεσ/κη και κέντρο

και γενικά λόγω

δε θα πήγαινα σε πετρέλαιο εκτός ανα εβδομάδα τουλάχιστον ταξίδευα κάπου να ανοίγει και να κάνει αναγέννηση το dpf

αρα να παω μονο euro 6 ετσι;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/323582046-ford-fiesta?fbclid=IwAR2F8TaFwBsChF2sbIehTj-U8FBPZyECFimzmSKV9taeDe2WO2PSbFiFK2Q

εχω κολλησει με τα φιεστα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vaggos231 είπε

αρα να παω μονο euro 6 ετσι;

για πετρέλαιο (κακώς για μένα) , ναι , είναι πιο ασφαλές μακροχρόνια το euro6

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

εχω κολλησει

Ναι, διάβασες τι σου έγραψε ο @korakios? Ισχύουν οι προϋποθέσεις που ανέφερε?

18 λεπτά πριν, korakios είπε

δε θα πήγαινα σε πετρέλαιο εκτός ανα εβδομάδα τουλάχιστον ταξίδευα κάπου

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ναι, διάβασες τι σου έγραψε ο @korakios? Ισχύουν οι προϋποθέσεις που ανέφερε?

διαβασα εννοειται, ανα βδομαδα δεν ξερω αλλα σιγουρα 1 τον μηνα, εκτος αυτου η δουλεια μου πιθανοτατα θα ειναι εκτος θεσσαλονικης (σινδο περιπου στα 20-22 χιλιομετρα καθημερινα, η περαια) οποτε μπορει να μην ειναι ταξιδι, αλλα το αυτοκινητο θα κανει 40 χιλιομετρα την ημερα στο νερο, με αυτη τη λογικη εμπιπτει μεσα στο να κινειται το αυτοκινητο. Τωρα παιδια συγχωρεστε με, σιγουρα μπορει να κανω λαθος και να λεω μπαρουφες, αλλα και γω παω λιγο πολυ στα τυφλα αν και ολοι εχετε βοηθησει να ψιλο στανταρω τι ψαχνω ακριβως και ευχαριστω παρα πολυ.

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

διαβασα εννοειται, ανα βδομαδα δεν ξερω αλλα σιγουρα 1 τον μηνα, εκτος αυτου η δουλεια μου πιθανοτατα θα ειναι εκτος θεσσαλονικης (σινδο περιπου στα 20-22 χιλιομετρα καθημερινα, η περαια) οποτε μπορει να μην ειναι ταξιδι, αλλα το αυτοκινητο θα κανει 40 χιλιομετρα την ημερα στο νερο, με αυτη τη λογικη εμπιπτει μεσα στο να κινειται το αυτοκινητο. Τωρα παιδια συγχωρεστε με, σιγουρα μπορει να κανω λαθος και να λεω μπαρουφες, αλλα και γω παω λιγο πολυ στα τυφλα αν και ολοι εχετε βοηθησει να ψιλο στανταρω τι ψαχνω ακριβως και ευχαριστω παρα πολυ.

ok, βέβαια και 20χλμ δεν είναι απόσταση , δλδ θες κανα τέταρτο με >60χλμ/ώρα συνεχόμενα για παλιότερα αμάξια

πλέον πολλά κάνουνε μικρές σύντομες αναγεννήσεις ,κατέβασε τα manual απο τα αμάξια που κοιτάς να δεις πόσο ακριβώς θέλει , είναι αρκετά σημαντικό μην το παραβλέψεις , εκεί πονάνε τα πετρέλαια και φυσικά και στην ποιότητα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, korakios είπε

ok, βέβαια και 20χλμ δεν είναι απόσταση , δλδ θες κανα τέταρτο με >60χλμ/ώρα συνεχόμενα για παλιότερα αμάξια

πλέον πολλά κάνουνε μικρές σύντομες αναγεννήσεις ,κατέβασε τα manual απο τα αμάξια που κοιτάς να δεις πόσο ακριβώς θέλει , είναι αρκετά σημαντικό μην το παραβλέψεις , εκεί πονάνε τα πετρέλαια και φυσικά και στην ποιότητα

ευχαριστω πολυ! απο καποιο μοντελο εχεις καποια προτιμηση;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vaggos231 είπε

ευχαριστω πολυ! απο καποιο μοντελο εχεις καποια προτιμηση;

εγώ κλασσικά θα πήγαινα σε κάποιο της Hyundai που το μοτέρ να παίρνει εύκολα υγραέριο (νομίζω το i20 παίρνει), δηλαδή αποκλειστικά σε υγραέριο θα ψαχνόμουν  , μπορεί και φυσικό αέριο εφόσον παίζουν πρατήρια ,αν και ρευστή περίοδος για τυχών ανατιμήσεις (και το punto είναι σχετικά αργό οπως ανέφερα πριν)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η αναζητηση συνεχιζεται. μετα απο πολλα αμαξια (εννοω πολλα) δεν κατεληξα καπου, και το κεφαλι καζανι. εχω απορριψει τα peugeot 208, καθως κριθηκαν μη αξιοπιστα. Την πεμπτη θα δω ενα i20 το οποιο χαρακτηριστηκε απο τον πατερα μου ως "φτωχο απο εξτρα" αλλα δεν περιμενα με τετοιο μπατζετ να ειναι τοσο δυσκολο πια. Σημερα δε ενας μαντρας μου προτεινε απο 8200 που ειναι το αμαξι να μου το αφησει 8400 με το κλειδι στο χερι εννοωντας οτι απο 350 ευρω πυο ειναι τα εξοδα μεταβιβασης και ολα τα υπολοιπα, θα μου εκοβε 150 ευρω απο αυτα, οταν του ειπα οτι τα εξοδα αυτα δεν τον αφορουν και θελω καλυτερη τιμη στο αμαξι και προτεινα 7900 απο 8200 μου ειπε οτι δεν παιζει αυτο. και ολα αυτα καθως ηθελε να μιλησουμε για τιμη ΠΡΙΝ τον μηχανικο. Εγω ανταποκριθηκα οτι δεν συμφωνω σε τιποτα, πριν το δει εκεινος, και θα του εδινα τα 7900 μονο αν ο μηχανικος το εβρισκε αψεγαδιαστο (που δεν επαιζε σε καμια περιπτωση). Αυτα απο εμενα. συνεχιζει αυτο το ταξιδι αναζητησης. Εχετε κατι να προτεινετε ως αντιμετωπιση σε μαντραδες μαγκιορους και καραμπουζουκληδες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...