Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, vaggos231 είπε

Θα μαρεσε να εχει οθονουλα για gps και καμερα για παρκαρισμα αλλα δεν ειναι και ντιλ μπρεικερ.

αυτό μπαίνει και aftermarket , δεν είναι τίποτα....αλλάζεις τον καθρέφτη και γίνεται κάμερα όταν κουμπώνεις όπισθεν

Επειδή

Ωστοσο τωρα χρειαζεται για δουλεια. τι μου προτεινετε απο αποψη καυσιμου;

αν πάλι δουλεύεις κέντρο στην κίνηση ξεχνάς μτχ πετρέλαιο (edit ειδικά για κέντρο Θεσ/κης λόγω euro) και κοιτάς για φυσικό αέριο εργοστασιακό (μιας και παίζουν πρατήρια Βόλο και Θεσ/κη) ή βενζίνη που να παίρνει εύκολα υγραέριο

βέβαια αν κάνεις 3000χλμ/έτος δεν έχει πολύ νόημα

σε φυσικό αέριο βγαίνει το punto που καλύπτει τα

Ιδανικα θα ηθελα να ειναι 1200 κυβικα λογω τελων κυκλοφοριας και οχι λιγοτερο. απο χωρους να μπορουν να μπουν 4 φιλοι και το πορτ μπαγκαζ ψιλο αδιαφορο.

αλλά μάλλον τώρα που το ξαναδιαβάζω λες <1200cc (είναι 1400άρι)

και επίσης με ~80άλογα 4 άτομα δε θα είσαι άνετος στα

ωστοσο μια χαλκιδικη η καποιο βολο θα ηθελα να το πηγαινω χωρις να φοβαμαι το φορτηγο διπλα μου.

για προσπεράσεις.

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vaggos231 είπε

Σε πόλο βρήκα του 13 αρκετά που μαρεσαν

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/319541838-volkswagen-polo#modal

Πχ

Αφού σου αρέσουν τα Polo, ψάξε σε αυτά.Πολυ πιο ομορφα από τα αντίστοιχα i20, swift, Clio κλπ.,με καλύτερο πάτημα, ποιότητα κύλισης, και ποιοτικό εσωτερικό. 

Εφοσων πας για μεταχειρισμένο αρκετών ετών, κοιτάς αυτό που σου αρέσει σαν εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση, και μετά όποιο βρεις σε καλύτερη κατάσταση. 

Δες και στο vwclub.gr θα βρεις πολλά θέματα για τα Polo εκεί. 

Δημοσ.

Κοίτα και κανα fiesta του 2013 και μέτα. Πολύ ωραία οδήγηση, καλό μέγεθος για πόλη και άνετα κάθονται 2 άτομα στο πίσω κάθισμα.Βέβαια δεν έχουν οθόνη, είτε θα βάλεις aftermarket (200-300e) είτε θα μείνεις με το Bluetooth και θα παρεις μια βάση για το κινητό :P 

-Βενζίνη οι ecoboost (1000 κυβικά και 100,125 ή 140 άλογα) είναι ιδανικοί με πολύ καλό γκάζι, αν και παίζουν ακριβά γενικά.

-Μετά μπορείς να δεις και τους diesel του 1500 κυβικά και 95 άλογα με πολύ καλή ροπή. 

Τα έχω οδηγήσει και τα 2 και είναι ίσως το πιο fun to drive σε αυτή την κατηγορία.

Μετά αξιόλογες επιλογές τα: Renault Clio (σε diesel κυρίως), Hyundai i20, Kia Rio, Peugeot 208 (o 1600αρης diesel του ειναι πολύ ευχάριστος).

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις, εχω βρει 2-3 περιπτωσεις που με ενδιαφερουν
ενα πολο ενα σουιφτ και ενα κλιο που ειναι στην πολη, αυριο θα παω και με εναν θειο σε ενα γνωστο του που εχει μεταχειρισμενα να δω και εκει τι παιζει. κραταω παντως πολο σουιφτ και φιεστα που μαρεσουν εξωτερικα. θα κοιταξω 1200 κυβικα και 90 αλογα απο οτι καταλαβαινω απο τις απαντησεις (ισως αν ειναι πετρελαιο να παω στα 1400 κυβικα με στοχο την αποσβεση των τελων απο τη διαφορα βενζινης/ πετρελαιου). Ξερω οτι ζηταω ισως πολλα για τα χρηματα, αλλα μπορω να θυσιασω την ταχυτητα και ας μεινω πισω απο το φορτηγο. ευχαριστο εσωτερικο να εχει, ασφαλες εξωτερικο, και να μην μου φαει τα λεφτακια μου θελω.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις, εχω βρει 2-3 περιπτωσεις που με ενδιαφερουν
ενα πολο ενα σουιφτ και ενα κλιο που ειναι στην πολη, αυριο θα παω και με εναν θειο σε ενα γνωστο του που εχει μεταχειρισμενα να δω και εκει τι παιζει. κραταω παντως πολο σουιφτ και φιεστα που μαρεσουν εξωτερικα. θα κοιταξω 1200 κυβικα και 90 αλογα απο οτι καταλαβαινω απο τις απαντησεις (ισως αν ειναι πετρελαιο να παω στα 1400 κυβικα με στοχο την αποσβεση των τελων απο τη διαφορα βενζινης/ πετρελαιου). Ξερω οτι ζηταω ισως πολλα για τα χρηματα, αλλα μπορω να θυσιασω την ταχυτητα και ας μεινω πισω απο το φορτηγο. ευχαριστο εσωτερικο να εχει, ασφαλες εξωτερικο, και να μην μου φαει τα λεφτακια μου θελω.

Η ταχύτητα είναι και ασφάλεια, θές το αμάξι σου π.χ να μπορεί να κάνει μια άνετη προσπέραση αν χρειαστεί, τα τέλη στα πετρέλαια ακόμα και στα 1500-1600 δεν είναι πολλά πάντως :D Κράτα μας ενήμερους. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, vaggos231 είπε

Ο κοφτος πωπος θα με βολεψει νομιζω στο παρκαρισμα του κεντρου.

Οι 40 ποντοι δεν θα σε σωσουν αν δεν εχεις ηδη θεση ειτε μονιμου κατοικου, ειτε πυλωτη (κεντρο Θεσσαλονικη ψιλο σπανιο εως καθολου)

Εγω θα εβλεπα κατι σε πιο σενταν. Ενα μεγαλο πορτ μπαγκαζ ειναι παντα+. Δεν θα σου τυχει συντομα, αλλα μια μετακομιση, μια αγορα επιπλου ή μεταφορα μεγαλου αντικειμενου θα γινει πιο ευκολα.

Ενημερωτικα παντως με τις ταχυτητες, εμεις εχουμε 1600/75 seat cordoba 96' και με 3-4 ατομα και γεματο πορτ μπαγκαζ παει καλα στα ~130. Για 1200 δεν νομιζω να ηταν τα ιδια. Θα εβλεπα κατι σε 1400 (το τελευταιο ως ασχετος το λεω, δεν ξερω την συμπεριφορα σε αυτα τα κυβικα πιο καινουργιων αμαξιων)

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Οι 40 ποντοι δεν θα σε σωσουν αν δεν εχεις ηδη θεση ειτε μονιμου κατοικου, ειτε πυλωτη (κεντρο Θεσσαλονικη ψιλο σπανιο εως καθολου)

Εγω θα εβλεπα κατι σε πιο σενταν. Ενα μεγαλο πορτ μπαγκαζ ειναι παντα+. Δεν θα σου τυχει συντομα, αλλα μια μετακομιση, μια αγορα επιπλου ή μεταφορα μεγαλου αντικειμενου θα γινει πιο ευκολα.

Ενημερωτικα παντως με τις ταχυτητες, εμεις εχουμε 1600/75 seat cordoba 96' και με 3-4 ατομα και γεματο πορτ μπαγκαζ παει καλα στα ~130. Για 1200 δεν νομιζω να ηταν τα ιδια. Θα εβλεπα κατι σε 1400 (το τελευταιο ως ασχετος το λεω, δεν ξερω την συμπεριφορα σε αυτα τα κυβικα πιο καινουργιων αμαξιων)

Η ισχύς του κινητήρα παίζει ρόλο όχι τα κυβικά πλέον, μια χαρά είναι τα 1200 με 80 άλογα σήμερα. Τότε ήταν άλλη φάση.

Εγώ διαφωνώ επίσης ως αρκετά χρόνια οδηγός σε αστικό τοπίο (Θεσσαλονίκη, Αθήνα) ως ιδιαιτεράς και πλέον ως άνθρωπος που μπορεί να κάνει μια φορά το μήνα 1300 χλμ σε δυο μέρες, πιστεύω ότι οι 40 πόντοι κάνουν τεράστια διαφορά στο παρκάρισμα. Και συμφωνώ πολύ στο ότι ο μεγάλος χώρος πάντα χρειάζεται, έχεις πολύ δίκιο.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ypnovatis είπε

Εγώ διαφωνώ επίσης ως αρκετά χρόνια οδηγός σε αστικό τοπίο (Θεσσαλονίκη, Αθήνα) ως ιδιαιτεράς και πλέον ως άνθρωπος που μπορεί να κάνει μια φορά το μήνα 1300 χλμ σε δυο μέρες, πιστεύω ότι οι 40 πόντοι κάνουν τεράστια διαφορά στο παρκάρισμα.

Δεν αντιλεγω, αλλα συγκεκριμενα η Θεσσαλονικη, κεντρο, δεν εχουν διαφορα οι 40 ποντοι οταν δεν εχεις γενικα θεση. Εκτος αν ο φιλος μιλαει για ψηλα, που κατι γινεται σε κατι κεντρικους 

Δημοσ.

Εφόσον σε ενδιαφέρει αμάξι μετά το 2010 (10ος του 2010 συγκεκριμένα) τότε μην κολλάς στα κυβικά για τα τέλη κυκλοφορίας.

Τα τέλη πηγαίνουν με βάση τους ρύπους, π.χ ένα opel astra 1.4 του 2010 με ένα του 2011 (ίδιο μοντέλο) έχουν διαφορετικά τέλη κυκλοφορίας.

2010 = 250€ (περίπου)

2011 = 160€ (περίπου)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Δεν αντιλεγω, αλλα συγκεκριμενα η Θεσσαλονικη, κεντρο, δεν εχουν διαφορα οι 40 ποντοι οταν δεν εχεις γενικα θεση. Εκτος αν ο φιλος μιλαει για ψηλα, που κατι γινεται σε κατι κεντρικους 

Όχι, είμαι καρακεντρο Θεσσαλονίκης, κατω από Αγίου Δημητρίου για τους γνώστες.. Όσο για κάρτα μόνιμου κατοίκου θα βγάλω φαντάζομαι, δεν το έχω ψάξει

Δημοσ.
9 hours ago, SabotazNic said:

Μεταφορά μεγάλου αντικειμένου ή επίπλου σε sedan σίγουρα ΔΕΝ θα γίνει πιο εύκολα. 

9 hours ago, Ypnovatis said:

μια χαρά είναι τα 1200 με 80 άλογα σήμερα

Για μέσα στην πόλη ναι. 

Και ταξίδι θα κάνεις απλά σε επαρχιακό δίκτυο θα αφήσεις τις προσπεράσεις για σημεία με μεγάλες ευθείες. 

• Like 2
Δημοσ.

https://www.car.gr/s/j50x4wv9/

Κοίτα και αυτά τα clio. Είναι euro 6 όλα, χωρίς τέλη, μπαίνουν παντού, κάνουν ταξίδι άνετα και προσπέραση και όλα. Καιει ελάχιστα κάπου στα 5 με 5.5 στα 100. Βάζεις άνετα τους φίλους σου και κλιματιστικό και πάτε και Αθήνα. Έχω το ίδιο σε station wagon. 1300 κιλά άδεια. Έχω 2 παιδιά. Πάω ταξίδι Αθήνα Καλαμάτα και Αθήνα Θεσσαλονίκη με τέρμα φορτωμένο αμάξι, έως πάνω πάνω με γεμάτο πετρέλαιο με 4 άτομα μέσα και πάει τάπα. Ροπή στο Θεό να κάνεις προσπέραση ακόμα και σε ανηφόρα με air condition αναμμένο. Είναι ένα πολύ καλό αμάξι με έναν από τους καλύτερους, αν όχι τον καλύτερο κινητήρα πετρελαίου της αγοράς. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DjTony είπε

https://www.car.gr/s/j50x4wv9/

Κοίτα και αυτά τα clio. Είναι euro 6 όλα, χωρίς τέλη, μπαίνουν παντού, κάνουν ταξίδι άνετα και προσπέραση και όλα. Καιει ελάχιστα κάπου στα 5 με 5.5 στα 100. Βάζεις άνετα τους φίλους σου και κλιματιστικό και πάτε και Αθήνα. Έχω το ίδιο σε station wagon. 1300 κιλά άδεια. Έχω 2 παιδιά. Πάω ταξίδι Αθήνα Καλαμάτα και Αθήνα Θεσσαλονίκη με τέρμα φορτωμένο αμάξι, έως πάνω πάνω με γεμάτο πετρέλαιο με 4 άτομα μέσα και πάει τάπα. Ροπή στο Θεό να κάνεις προσπέραση ακόμα και σε ανηφόρα με air condition αναμμένο. Είναι ένα πολύ καλό αμάξι με έναν από τους καλύτερους, αν όχι τον καλύτερο κινητήρα πετρελαίου της αγοράς. 

ναι ναι τα εχω υποψιν, ωστοσο ξεφευγει λιγο στην τιμη μου, αν βρω καποιο αυτοκινητο να το παζαρεψω να πεσει στα 8χιλ +- 200-300 ευρω μπορει!
σας ευχαριστω παιδια ολους για τις απαντησεις, παω να κανω την ψαχτικη μου και επανερχομαι με update

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...