Προς το περιεχόμενο

Αναζητηση αυτοκινητου εως 8 χιλιαδες ευρω

vaggos231

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξεκινησα να παρακολουθω το αλλο thread αλλα οι αναγκες μου δεν ηταν οι ιδιες, αλλα και παρεκτραπηκε το θεμα εκει οποτε...
Είμαι νεος οδηγος και ηρθε η ωρα να παρω το πρωτο μου αμαξι, ζω στο κεντρο της θεσσαλονικης με οτι αυτο συνεπαγεται. οι αποστασεις που θα κανω δεν θα ειναι πολυ μεγαλες ωστοσο μια χαλκιδικη η καποιο βολο θα ηθελα να το πηγαινω χωρις να φοβαμαι το φορτηγο διπλα μου. Ιδανικα θα ηθελα να ειναι 1200 κυβικα λογω τελων κυκλοφοριας και οχι λιγοτερο. απο χωρους να μπορουν να μπουν 4 φιλοι και το πορτ μπαγκαζ ψιλο αδιαφορο. Θα μαρεσε να εχει οθονουλα για gps και καμερα για παρκαρισμα αλλα δεν ειναι και ντιλ μπρεικερ. Σκεφτομουν σιγουρα 2ο χερι καποιο vw polo του '13. Μαρεσει αισθητικα, εχει ικανοποιητικους χωρους μεσα και μπορω να βαλω οθονουλα αμα λαχει (τουλ για gps). Ο κοφτος πωπος θα με βολεψει νομιζω στο παρκαρισμα του κεντρου. Γενικα απο αυτοκινητα δεν ξερω ΤΙΠΟΤΑ. απλα να τα οδηγω και κυριως θα ειναι ενα αυτοκινητο που δεν εχω προσδοκιες να ζησει για παντα, αλλα να ειναι ασφαλες να μαθω πανω του. Δεν πηρα μολις το διπλωμα, το εχω 3 χρονια και οδηγω με καθε ευκαιρια οταν παω στο πατρικο. Ωστοσο τωρα χρειαζεται για δουλεια. τι μου προτεινετε απο αποψη καυσιμου; κυβικα θεωρω οτι δεν θελω σιγουρα κατω απο 1200, η κοπελα μου με 1000 (aygo) δεν φαινεται να παταει καλα το αμαξι σε εκδρομες. Τι να προσεξω επισης; Οτι συμβουλη η προταση εχετε δεκτή, ακομα και για πραγματα που δεν σκεφτομαι εγω.
Ευχαριστω!

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μια χαρα ειναι το πολο, αλλα το μεταχειρισμένο ως γνωστον ειναι λαχειο, αρα θελει μεγαλη προσοχή στο ψάξιμο και την τελική επιλογή.

Το γυρισμα των χιλ ειναι πλέον κανόνας 

Πριν αποφασίσω για καινούργιο είχα ακριβώς τις ίδιες απαιτήσεις στα ίδια περίπου λεφτά (9κ).

Να σου πω επειδη οδήγησα το polo bluemotion 1.2, το βρήκα πιο πολύ πολύ αργό, ιδιαίτερα για τους δρόμους που έχω εδώ με, όπως λες και εσύ, φορτηγά, και με βάση τους κινητήρες που έχουν τα περισσότερα ΚΑΙ αποφυγή clio/polo από μάντρα, είχα καταλήξει σε megane από ιδιώτη, πχ σαν αυτό 

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/324699415-renault-megane

21 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

Πριν αποφασίσω για καινούργιο είχα ακριβώς τις ίδιες απαιτήσεις στα ίδια περίπου λεφτά (9κ).

Να σου πω επειδη οδήγησα το polo bluemotion 1.2, το βρήκα πιο πολύ πολύ αργό, ιδιαίτερα για τους δρόμους που έχω εδώ με, όπως λες και εσύ, φορτηγά, και με βάση τους κινητήρες που έχουν τα περισσότερα ΚΑΙ αποφυγή clio/polo από μάντρα, είχα καταλήξει σε megane από ιδιώτη, πχ σαν αυτό 

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/324699415-renault-megane

ευχαριστω για την προταση, απλα αυτο μου φαινεται λιγο μακρυ, και θα με δυσκολεψει πολυ στις θεσεις παρκινγκ.
Τωρα το "αργο" δεν με πολυνοιαζει, δεν ειμαι γκαζιαρης που λεμε :P
να ειναι σταθερο ασφαλες και ευκολο με νοιαζει, τωρα αν πηγαινω με 130 αντι 150 ειναι λεπτομερεια, ετσι και αλλιως οταν παω εκδρομες παω χαλαρα και οχι γρηγορα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

Τωρα το "αργο" δεν με πολυνοιαζει, δεν ειμαι γκαζιαρης που λεμε :P
να ειναι σταθερο ασφαλες και ευκολο με νοιαζει, τωρα αν πηγαινω με 130 αντι 150 ειναι λεπτομερεια, ετσι και αλλιως οταν παω εκδρομες παω χαλαρα και οχι γρηγορα

H διαφορά με 4 άτομα μέσα στον δρόμο δεν είναι 130 με 150, είναι να πας με 100 και να θες να προσπεράσεις φορτηγό που πάει 120 και να θες κανα χιλιόμετρο ευθεία. 

Ενδεικτικά θέλει 12~ δεύτερα για 0-100 που είναι μια χαρά για την μηχανή του. Και θέλει περίπου άλλα 15 δευτερόλεπτα με τέρμα το γκάζι για 100-140 με 1 άτομο μέσα :D

Επεξ/σία από Sakiz105

Προσωπικά θα κοίταγα για Hyundai i20 δεύτερης γενιάς το οποίο το θεωρώ περισσότερο όμορφο από το καινούργιο. Θα μπορούσες να δεις και την έκδοση με πετρέλαιο 1.1 κυβικά και 75 ίππους. Μην σε φοβίζει τραβάει καλούτσικα για τις διαδρομές που το θέλεις και είναι οικονομικό. Τώρα αν είστε μέσα 4 άτομα συχνά με air condition Θα ζορίζεται σχετικά. 

Θα προτιμούσα τέλος να βρω ένα περιποιημένο και όχι τόσο να έχει οθόνες κτλ. 

Στα θετικά του το κόστος των ανταλλακτικών σε σχέση πχ με ένα VW. 

• Like 1

ναι εχω ακουσει και γω καλα λογια για τα hyundai i20.
τωρα πετρελαιο και 1.1 κυβικα δεν ειναι λιγα; δηλαδη κοιτουσα αν ειναι πετρελαιο να ειναι 1400 κυβικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

ναι εχω ακουσει και γω καλα λογια για τα hyundai i20.
τωρα πετρελαιο και 1.1 κυβικα δεν ειναι λιγα; δηλαδη κοιτουσα αν ειναι πετρελαιο να ειναι 1400 κυβικα

Για την χρήση που το θέλεις όχι. Είναι πετρέλαιο και έχει ροπή. Το έχω οδηγήσει και είναι ευχάριστο και εύκολο αμάξι. Όπως έγραψε ο Σάκης παραπάνω πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί. Δηλαδή με 4 άτομα γεμάτο πχ δεν βγαίνεις για δύσκολη προσπέραση. Τώρα αν είσαι όπως εγώ που στόχος μου είναι η οικονομία και η ήρεμη οδήγηση το αμάξι είναι άψογο. 

Ίσως όμως πρέπει να ανέβεις λίγο στα λεφτά για να βρεις κάτι αξιόλογο δεδομένου και των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά. 

Επεξ/σία από liakinen

4 λεπτά πριν, liakinen είπε

Για την χρήση που το θέλεις όχι. Είναι πετρέλαιο και έχει ροπή. Το έχω οδηγήσει και είναι ευχάριστο και εύκολο αμάξι. Όπως έγραψε ο Σάκης παραπάνω πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί. Δηλαδή με 4 άτομα γεμάτο πχ δεν βγαίνεις για δύσκολη προσπέραση. Τώρα αν είσαι όπως εγώ που στόχος μου είναι η οικονομία και η ήρεμη οδήγηση το αμάξι είναι άψογο. 

Ίσως όμως πρέπει να ανέβεις λίγο στα λεφτά για να βρεις κάτι αξιόλογο δεδομένου και των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά. 

η αληθεια ειναι οτι με λιγη συνδρομη απο γονεις, θα πηγαινε στα 9, αλλα οπως ειπα ειναι ενα αυτοκινητο στο οποιο θα μαθω εγω, και ενδεχομενως και η αδερφη μου που παιρνει τωρα διπλωμα. οποτε θελω να βαλω ενα οριο τα 8, με μονη υπερβαση να βρεθει καποιο αξιολογο και να ειναι ευκαιρια λιγο παραπανω. παντως οντως αυτος ειναι ο στοχος, οικονομια, ασφαλεια και ηρεμια. δεν θεωρω οτι θα βρεθω πολλες φορες σε φαση να προσπερασω φορτηγο με 140 ειναι η αληθεια

Θα κοιτούσα στην θέση σου και την έκδοση βενζίνης 1200 85 άλογα του i20. Βλέπω όμως φίλε τις τιμές να έχουν ανέβει πάρα πολύ. 

Για παράδειγμα στο Hyundai που σου λέω επειδή το ψάχνουμε στην οικογένεια για αγορά κάποια που είχα στο στόχαστρο στην περιοχή μου από 8500€ - 9500€ έχουν πάει τα ίδια 10.500€ - 11.500€. Στα όρια της κοροϊδίας δηλαδή. 

9 λεπτά πριν, liakinen είπε

Θα κοιτούσα στην θέση σου και την έκδοση βενζίνης 1200 85 άλογα του i20. Βλέπω όμως φίλε τις τιμές να έχουν ανέβει πάρα πολύ. 

Για παράδειγμα στο Hyundai που σου λέω επειδή το ψάχνουμε στην οικογένεια για αγορά κάποια που είχα στο στόχαστρο στην περιοχή μου από 8500€ - 9500€ έχουν πάει τα ίδια 10.500€ - 11.500€. Στα όρια της κοροϊδίας δηλαδή. 

Δεν έχω άποψη για τις τιμές, ξέρω ότι πριν 10 χρόνια έπαιρνες καινούριο με 10 χιλιάρικα. Κατά τα άλλα, αν δεν ήταν ανάγκη δεν θα έπαιρνα..

3 λεπτά πριν, NickTG είπε

Μάλλον θα έψαχνα κάτι τέτοιο:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/319533670-suzuki-swift

Ναι γενικά, αυτά τα τρία που έχω κρατήσει είναι

Πόλο, Φορντ φιέστα, και Σουίφτ. Αντε και τα κλειο. Γενικά αυτό είναι το ζήτημα ότι όλα μαρεσουν γιατί δεν ξέρω τα θετικά και τα αρνητικά μεταξύ αυτών.

Από τη στιγμή που κοιτάς μεταχειρισμένο, βάλε στην άκρη λίγο το γούστο σου και δώσε βάση σε:

- Αν είναι καλά συντηρημένο + έχει βιβλίο service + περνάει άνετα έλεγχο σε συνεργείο της επιλογής σου

- Αν είναι diesel θα έχει ροπή, αν είναι βενζίνη τότε θες είτε turbo μικρό κινητήρα είτε ατμοσφαιρικό με περισσότερα κυβικά. Ρεπρίζ είναι η μαγική λέξη.

- Αν καλύπτει τις ανάγκες σου σε χώρους, κόστος συντήρησης, κατανάλωση (ειδικά τώρα)

• Like 2

41 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

δεν θεωρω οτι θα βρεθω πολλες φορες σε φαση να προσπερασω φορτηγο με 140 ειναι η αληθεια

Rock Chips: Types and Repair Solutions - Paintcraft Car Paint Chip Repair

μια εικόνα που παρατηρώ στα μικρά αυτοκίνητα εδώ στα Τρίκαλα καθημερινά :D

Οι μικροί κινητήρες δεν είναι για πάρα πολλά χιλιόμετρα πάντως. 

Ένα ωραίο site για την οικονομία του κάθε μοντέλου

https://www.honestjohn.co.uk/realmpg/ford/fiesta-2013

https://www.honestjohn.co.uk/realmpg/volkswagen/polo-2009

https://www.honestjohn.co.uk/realmpg/suzuki/swift-2010

Γενικότερα τα ford καίνε αρκετά παραπάνω απτόν ανταγωνισμό αλλά είναι πιο sporty 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...