Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή έχω πέσει θύμα αγοράς iPhone8, το οποίο όταν πήγα να κάνω αναβάθμιση κλείδωσε και απευθυνόμενος σε ειδικά καταστήματα με διαβεβαίωσε ότι το τηλέφωνο είναι κλεμμένο, πράγμα το οποίο βέβαια δεν γνώριζα από τον πωλητή, θα ήθελα να ενημερώσω, πληροφορήσω το φόρουμ για να μην πέσουν και εκείνοι θύματα τέτοιων περιπτώσεων. Όταν ξεκίνησα επικοινωνία με τον συγκεκριμένο πωλητή μου είπε ότι στην αγγελία του, έγραφε ότι το τηλέφωνο είναι bypass. Και έτσι δικαιολόγησε την πώληση του, ακόμα και τώρα δεν γνωρίζω τι τελικά σημαίνει αυτό, ξέρω όμως ότι έδωσα κάποια χρήματα σεβαστό ποσό για μεταχειρισμένο τηλέφωνο μην γνωρίζοντας τελικά η τηπν προέλευση του. Ξέρω ότι το εν λόγω άτομο έχει και εδώ λογαριασμό και συνεχίζει να πουλά μετ Συσκευές. Θα μπορούσα να αναφέρω το όνομα του, έχω πλήρη στοιχεία. Προς το παρόν θα πω ότι λέγεται Γιάννης και μένει στο Σιδηρόκαστρο Σερρών 

Να είστε προσεκτικοί και ενήμεροι με τον συγκεκριμένο 

Επισκέπτης
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, christofanis67 είπε

Επειδή έχω πέσει θύμα αγοράς iPhone8, το οποίο όταν πήγα να κάνω αναβάθμιση κλείδωσε και απευθυνόμενος σε ειδικά καταστήματα με διαβεβαίωσε ότι το τηλέφωνο είναι κλεμμένο, πράγμα το οποίο βέβαια δεν γνώριζα από τον πωλητή, θα ήθελα να ενημερώσω, πληροφορήσω το φόρουμ για να μην πέσουν και εκείνοι θύματα τέτοιων περιπτώσεων. Όταν ξεκίνησα επικοινωνία με τον συγκεκριμένο πωλητή μου είπε ότι στην αγγελία του, έγραφε ότι το τηλέφωνο είναι bypass. Και έτσι δικαιολόγησε την πώληση του, ακόμα και τώρα δεν γνωρίζω τι τελικά σημαίνει αυτό, ξέρω όμως ότι έδωσα κάποια χρήματα σεβαστό ποσό για μεταχειρισμένο τηλέφωνο μην γνωρίζοντας τελικά η τηπν προέλευση του. Ξέρω ότι το εν λόγω άτομο έχει και εδώ λογαριασμό και συνεχίζει να πουλά μετ Συσκευές. Θα μπορούσα να αναφέρω το όνομα του, έχω πλήρη στοιχεία. Προς το παρόν θα πω ότι λέγεται Γιάννης και μένει στο Σιδηρόκαστρο Σερρών 

Να είστε προσεκτικοί και ενήμεροι με τον συγκεκριμένο 

Συγγνώμη αλλα εαν ανεφερε bypass σιγουρα ηταν προβλημα το θεμα προελευσης του. Δεν καταλαβαινω γιατι προτρεχετε βλεπωντας μια τιμή κατω απο την συνηθισμένη τιμή τις αγορας, και ενώ σας αναφερουν ξεκαθαρα ότι το τηλέφωνο (για οποιοδηποτε λογο) ειναι bypass εσεις συνεχίζετε χωρις απλα να κανετε μια ερευνα στο google. Ημαρτον πια με αυτη την αφελεια σας! 

• Λύση
Δημοσ.

Κινητό το οποίο πωλειται χωρίς κουτί και απόδειξη, κατα 70%, κάτι πάει λάθος. Ειδικά εαν είναι i-phone, που οι περισσότεροι κάτοχοι του, σχεδιάζουν να το πουλήσουν μετα από 2-3 χρόνια , για να πάρουν το καινούριο μοντέλο. 

Επίσης, μόνος σου το λες πως η αγγελία έλεγε ότι είναι bypassed , o πωλητής μια χαρά το εξηγούσε, δεν φταίει αυτός εαν εσύ δεν ήξερες τι είναι...

• Like 1
Δημοσ.

Αν όντως το έγραφε στην αγγελία που φαντάζομαι αυτό διαπιστώνεται, δεν φταίει εκείνος, αλλά εσύ που το αγόρασες. 

Δημοσ.

εγραψα οτι η τιμη αγοραςηταν σεβαστη,δηλαδη δεν το επαιρνεςφτηνο,απλα δεν ειχεγρατσουνιες,επισης δεν ειμαι υποχρεομενος να ξερω τι σημαινει bypassed, καιδενμου το εξηγησε ποτε,πριν δημιουργηθει το προβλημα,αλλα κατοπιν ,ςπισης δεν φανταζομουν οτι μεσα απο σελιδα δημοσια καποιος μπορει να πιυλησει κλεμμενο κινητο σαν κανονικο και εν τελει αν εγω ημουν αφελης ,που γενικα δεν ειμαι ,η προθεση μου τωρα ειναι να γλυτωσω καποιους αλλουςαφελεις σαν εμενα ,απο τον συγκεκριμενο Γιαννη στο Σιδηροκαστρο,δεν εχω καμμια αλλη επιθυμια

Δημοσ.
3 ώρες πριν, christofanis67 είπε

εγραψα οτι η τιμη αγοραςηταν σεβαστη,δηλαδη δεν το επαιρνεςφτηνο,απλα δεν ειχεγρατσουνιες,επισης δεν ειμαι υποχρεομενος να ξερω τι σημαινει bypassed, καιδενμου το εξηγησε ποτε,πριν δημιουργηθει το προβλημα,αλλα κατοπιν ,ςπισης δεν φανταζομουν οτι μεσα απο σελιδα δημοσια καποιος μπορει να πιυλησει κλεμμενο κινητο σαν κανονικο και εν τελει αν εγω ημουν αφελης ,που γενικα δεν ειμαι ,η προθεση μου τωρα ειναι να γλυτωσω καποιους αλλουςαφελεις σαν εμενα ,απο τον συγκεκριμενο Γιαννη στο Σιδηροκαστρο,δεν εχω καμμια αλλη επιθυμια

Υποχρεωμένος να το ξέρεις δεν είσαι , αλλα εφοσον αναφέρεται ξεκάθαρα δεν σου ρθε να δεις τι είναι αυτό ; Εφοσον το ανέφερε ο άνθρωπος δεν έχει ευθύνη , μην το κουράζουμε το θέμα μπορεί να κλείσει 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, koukis hlias είπε

Υποχρεωμένος να το ξέρεις δεν είσαι , αλλα εφοσον αναφέρεται ξεκάθαρα δεν σου ρθε να δεις τι είναι αυτό ; Εφοσον το ανέφερε ο άνθρωπος δεν έχει ευθύνη , μην το κουράζουμε το θέμα μπορεί να κλείσει 

Αν ο καθένας βαφτίζει το κλεμμένο αλλιώς, για να μην το ανακαλύπτεις, πάω πάσο φίλε και επειδή βλέπω ότι εδώ μάλλον δεν ενδιαφέρει να προστατευθουν κάποιοι, αλλά να φανει στο μεγαλείο της η ελληνική εξυπνάδα, που τα ξέρετε όλα, το θέμα κλείνει, δεν βλέπω ότι όλοι εσείς που τα ξέρετε δώσατε καμμια πληροφορία πως ακριβώς λειτουργεί, για να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι να μην την πατήσουν σαν και μένα, καλή σας συνέχεια, έκλεισε το θεμα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, koukis hlias είπε

Εφοσον το ανέφερε ο άνθρωπος δεν έχει ευθύνη

Δεν έχει ευθύνη που πουλάει κλεμμένο? Σοβαρά μιλάς? 

7 ώρες πριν, jodact είπε

Αν όντως το έγραφε στην αγγελία που φαντάζομαι αυτό διαπιστώνεται, δεν φταίει εκείνος, αλλά εσύ που το αγόρασες. 

Δεν φταίει αυτός που πουλάει εν γνώση του κλεμμένο και φταίει αυτός που το αγοράζει εν αγνοία του? Ωραίες απόψεις έχετε μερικοί

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

59 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δεν φταίει αυτός που πουλάει εν γνώση του κλεμμένο και φταίει αυτός που το αγοράζει εν αγνοία του? Ωραίες απόψεις έχετε μερικοί

Αν ελεγε στην περιγραφή οτι ειναι  το icloud bypassed σιγουρα έχει και ο αγοραστής μερίδιο ευθύνης που δεν έψαξε παραπάνω ή δεν προβληματίστηκε απο την χαμηλή τιμή κλπ. 

Το ίδιο αν το πήρε χωρίς κουτί ή απόδειξη κλπ. 

Σε πρώτη φάση θα μπορούσε ίσως να μιλήσει με τη διαχείριση ωστε να φάει ban ο πωλητής πχ. 

Επεξ/σία από jodact
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jodact είπε

Πως ακριβώς ξέρεις οτι είναι όντως κλεμμένο ? 

Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα, όπως δεν είσαι κι εσύ, αλλά ξεκινάω το σκεπτικό μου με βάση αυτό που αναφέρθηκε

13 ώρες πριν, christofanis67 είπε

και απευθυνόμενος σε ειδικά καταστήματα με διαβεβαίωσε ότι το τηλέφωνο είναι κλεμμένο

12 λεπτά πριν, jodact είπε

έχει και ο αγοραστής μερίδιο ευθύνης που δεν έψαξε παραπάνω ή δεν προβληματίστηκε απο την χαμηλή τιμή κλπ

Δεν αναφέρει κάπου για χαμηλή τιμή πάντως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα, όπως δεν είσαι κι εσύ, αλλά ξεκινάω το σκεπτικό μου με βάση αυτό που αναφέρθηκε

Ναι ναι το είδα μετά αυτό ότι του το είπαν. 👍

10 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αυτό είναι δική μου υπόθεση όπως και η πιθανή έλλειψη απόδειξης/κουτιού κλπ διότι στο Marketplace του facebook έχει μπόλικες τέτοιες περιπτώσεις (σκέτη συσκευή, χαμηλή τιμή, λενε οι ειναι icloud locked κλπ)

Εγώ πχ δεν θα αγόραζα κινητό χωρίς κουτί. 

22 λεπτά πριν, jodact είπε

Σε πρώτη φάση θα μπορούσε ίσως να μιλήσει με τη διαχείριση ωστε να φάει ban ο πωλητής πχ. 

Και μετά είπα αυτό, γιατί δε ξέρω αν "συμφέρει'' να τον κυνηγήσει με νομικό τρόπο. Ισως αν μπορει να επεμβει η διαχείριση εφοσον υπαρχει στοιχειώδης ταυτοποίηση στις αγγελίες. 

Επεξ/σία από jodact
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Nabuko είπε

Η τιμή αγοράς του το Νοέμβριο του 2020 ήταν 200 ευρώ, για iphone8

Έχω και τα παραστατικά από την κουριερ όταν σε κατάστημα που πουλάει μεταχειρισμένα ήταν 240, γιαυτό ανέφερα ότι το ποσό ήταν σεβαστό, η αγορά έγινε από το μάρκετ πλεις και συνεχίζει να εχειαγγελίες εκεί ο τύπος, και ξέρω ότι έχει και εδώ λογαριασμό 

Αλλά δεν μπορώ να ψάχνω να τον βρω, γιαυτό και έκανα την ανάρτηση 

Και όσο για το bypassed, όταν ρώτησα τι είναι μου αράδιασε κάτι περίεργα ότι είναι από Αμερική και είναι κάτι για να δουλεύει εδω

Και όλα δούλευαν κανονικά μέχρι που ανυποψιαστος συνέδεσα την συσκευή με το iTunes για να κάνω ενημέρωση λογισμικού, είπαμε είπαμε αφελής, αν ήξερα την προέλευση του δεν είμαι τόσο χαζός να το συνδέσω με επίσημη εφαρμογή τηςapple, για να μου το κλειδώσει, αφού τότε ανακάλυψε η apple  ότι η συσκευή πρέπει να κλειδωθεί 

Αυτό είναι το ιστορικό του θέματος, η συσκευή είναι άχρηστη, γω πλήρωσα κανονικά ένα ποσό 200 ευρώ είπαμε και ο τύπος συνεχίζει να πουλάει συσκευές στο μάρκετ πλεις

Αν κάποιος από εσάς ξέρει πως μπορεί να αναφερθεί εκεί, παρακαλώ ας βοηθήσει, για να μη το κάνει και σε αλλους

Δημοσ.
1 ώρα πριν, christofanis67 είπε

Η τιμή αγοράς του το Νοέμβριο του 2020 ήταν 200 ευρώ, για iphone8

Έχω και τα παραστατικά από την κουριερ όταν σε κατάστημα που πουλάει μεταχειρισμένα ήταν 240, γιαυτό ανέφερα ότι το ποσό ήταν σεβαστό, η αγορά έγινε από το μάρκετ πλεις και συνεχίζει να εχειαγγελίες εκεί ο τύπος, και ξέρω ότι έχει και εδώ λογαριασμό 

Αλλά δεν μπορώ να ψάχνω να τον βρω, γιαυτό και έκανα την ανάρτηση 

Και όσο για το bypassed, όταν ρώτησα τι είναι μου αράδιασε κάτι περίεργα ότι είναι από Αμερική και είναι κάτι για να δουλεύει εδω

Και όλα δούλευαν κανονικά μέχρι που ανυποψιαστος συνέδεσα την συσκευή με το iTunes για να κάνω ενημέρωση λογισμικού, είπαμε είπαμε αφελής, αν ήξερα την προέλευση του δεν είμαι τόσο χαζός να το συνδέσω με επίσημη εφαρμογή τηςapple, για να μου το κλειδώσει, αφού τότε ανακάλυψε η apple  ότι η συσκευή πρέπει να κλειδωθεί 

Αυτό είναι το ιστορικό του θέματος, η συσκευή είναι άχρηστη, γω πλήρωσα κανονικά ένα ποσό 200 ευρώ είπαμε και ο τύπος συνεχίζει να πουλάει συσκευές στο μάρκετ πλεις

Αν κάποιος από εσάς ξέρει πως μπορεί να αναφερθεί εκεί, παρακαλώ ας βοηθήσει, για να μη το κάνει και σε αλλους

δεν ανέφερες ότι σου έλεγε περί αμερικής κλπ . Στην περίπτωση αυτή και ο ίδιος φυσικά έχει ευθύνη μιας και δεν ήταν ειλικρινής όσων αφορά το τι είναι το bypass. 

10 ώρες πριν, Nabuko είπε

Ένα τηλέφωνο δεν χρειάζεται να είναι κλεμμένο για να είναι κλειδωμένο icloud .Χαμένα και ξεχασμένα τηλέφωνα πολύ πιθανόν να έχουν επίσης κλειδωμένο icloud. Σε καμία περίπτωση δεν ενθαρρύνω να βγαίνουμε έξω να κλέβουμε και να ξεκλειδώνουμε iphone για να τα πουλάμε , όμως δεν είναι σίγουρο ότι ήταν κλεμμένο και εφοσον αναφέρεται ξεκάθαρα δεν βρίσκω λόγο να είναι όλο το φταίξιμο στον πωλητή. Μεγάλο λάθος του πωλητή και κάτι που τώρα μαθαίνουμε είναι πως άρχισε να λέει παραμύθια περί του τι είναι bypass όταν ρωτήθηκε .

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...