Moderators Inuyasha Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 19 λεπτά πριν, Snoob είπε Εγώ, σε όλη αυτή τη φοροδιαφυγή, αρνούμαι να συμμετάσχω πλέον. Ας κάνουν ό,τι συμφωνίες θέλουν, μία φορά το δεκαπενθήμερο και αν παίρνω πλέον, κι άνοιξε μαγαζάκι ένα δρόμο παραπάνω, πετάγομαι με τα πόδια και λήξις. Τώρα, αν φάμε πάλι (που δεν το νομίζω) κανένα lockdown ξανά, εκεί δεν μπορώ να ξέρω τι θα αναγκαστώ να κάνω. Αυτό που ξέρω είναι πως δεν υποφέρεται άλλο αυτό το όνειδος. Ο τελευταίος μας έκανε και μούτρα που πήρε σε 10 ευρώ παραγγελία "μόνο" 10% φιλοδώρημα. Αντί να μουτρώσει με αυτούς που του φταίνε πραγματικά, μουτρώνει με τους πελάτες. Λες κι έχω υποχρέωση να του πληρώνω εγώ τα σπασμένα από τις αποικιοκρατικές συμφωνίες που κλείνει για να δουλέψει (πρακτικά ανειδίκευτος, για να ξέρουμε και τι λέμε). Λες κι εμένα με χαρτζιλικώνει κανένας για να κάνω τη δουλειά μου ή χολοσκάει κανείς αν έχω να πάρω αύξηση από τη στρογγυλοποίηση των δραχμών σε ευρώ. (Σε μαγαζί που είναι στο efood σίγουρα μας έκαναν καλύτερη τιμή όταν πήραμε απευθείας, γιατί έχουν και ένα δικό τους μηχανάκι). Όπως σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν σωστοί διανομείς και κακοί διανομείς Εγώ προσωπικά ότι και να δώσει κάποιος ευχαριστώ θα πω , και για να πω την αλήθεια προτιμώ να μου πεις ένα κάλο δρόμο από το να μου δώσεις τιπ , το να δίνουν τιπ κάποιοι και είτε να μην μιλάμε καν όταν ανοίγουν άπλα να τραβάνε μια σακούλα , η να με στραβό κοιτάνε λες και τους σκότωσα τη μάνα ευχαριστώ καλύτερα μην δίνεις τίποτα καλύτερα αδερφέ , η έχω πελάτες που επειδή μια φορά έδωσαν τιπ 1-2 ευρώ σε μια παραγγελιά θεωρούν πως έχω υποχρέωση να τρέχω να σκοτωθώ για αυτούς , ο άλλος με επερνε κοντά 10 μέρες τηλέφωνο αφού έκλεινε κατάστημα που δούλευα , ρε αδερφέ είμαι απο την τάδε οδό , επειδή δεν πρόλαβα πες την κουζίνα να μου ετοιμάσει αυτά και φερτά δεν μπορώ να παραγγείλω στο efood θυμάσαι που σου έδωσα τιπ την άλλη φορά φέρτε μου και αν έχω θα δώσω , η να απαιτούν να πάμε τσιγάρα , προφυλακτικά η ότι άλλο μπορείς να φανταστείς , έχει τύχει παραγγελιά να ζητάνε να πάω σε μια κάβα ~9κμ μακριά να του πάρω συγκεκριμένο κρασί και μετά να του πάω την παραγγελιά και με τεράστια γράμματα αν δεν τα φέρετε ζεστά και κρύο το κρασί μην έρθετε καν ,εμείς αφήσαμε τιπ τα χριστουγεννα 1
basilis_k6 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Inuyasha είπε Ο τιμοκατάλογο είναι ίδιος (τουλάχιστον στην efood) με ότι θα βρεις στο κατάστημα, υπάρχει σαν όρος από την efood, πιο φτηνά περνεις επειδή έχει την δυνατότητα να μην κόψει αποδείξη αυτο ειναι που εχει καταστρεψει τις τιμες. επειση ολοι θελουν να ειναι στο efood αλλα με την προμηθεια πρεπει να ανεβασουν τιμη, την πληρωνουμε εμεις που δεν εχουμε καν efood. απο τις λίγες πλατφόρμες που θελω πολύ να κλείσει και μάλιστα με πάταγο.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε αυτο ειναι που εχει καταστρεψει τις τιμες. επειση ολοι θελουν να ειναι στο efood αλλα με την προμηθεια πρεπει να ανεβασουν τιμη, την πληρωνουμε εμεις που δεν εχουμε καν efood. απο τις λίγες πλατφόρμες που θελω πολύ να κλείσει και μάλιστα με πάταγο. Eιναι και διαφιμιση αλλα και μεγαλωνει το πελατολογιο ειδικα μια εποχη που σε καθε γωνια εχει και 5 μαγαζια παλια τα μαγαζια δουλευαν με ακτινες διανομης 2 αντε βαρια βαρια 3km Τωρα τα περισσοτερα με της πλατφορμες βλεπεις ακτινες και 10km Oι τιμες δεν ανεβηκαν απο αυτο , ειδικα με της αυξησεις και σε πρωτες υλες αλλα και σε φορολογιες αν δεν αναιβουν οι τιμες θα πανε για κλεισιμο Με την ιδια λογικη να κλεισει το skroutz , το αμαζον και στο τελος να παμε 100 χρονια πισω ψωνιζοντας μονο απο την γειτονια μας 1 1
basilis_k6 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 29 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Eιναι και διαφιμιση αλλα και μεγαλωνει το πελατολογιο ειδικα μια εποχη που σε καθε γωνια εχει και 5 μαγαζια παλια τα μαγαζια δουλευαν με ακτινες διανομης 2 αντε βαρια βαρια 3km Τωρα τα περισσοτερα με της πλατφορμες βλεπεις ακτινες και 10km Oι τιμες δεν ανεβηκαν απο αυτο , ειδικα με της αυξησεις και σε πρωτες υλες αλλα και σε φορολογιες αν δεν αναιβουν οι τιμες θα πανε για κλεισιμο Με την ιδια λογικη να κλεισει το skroutz , το αμαζον και στο τελος να παμε 100 χρονια πισω ψωνιζοντας μονο απο την γειτονια μας δεν μιλαω για τις τελευταιες αυξησεις. πριν απο αυτες παιρναν 20λεπτα καθε 6 μήνες τα σουβλάκια. απλα τωρα εγινε το μπαμ για τους λογους που λες. το τυλιχτο στην αθηνα πηγε 2,40-2,60 λογω efood και προμήθειας. πριν απο αυτους τους μεσάζοντες, μαγαζι με πάνω απο 2 ευρω το τυλιχτο δεν εβγαζε 6μηνο ανοιχτο. ευτυχως στη γειτονια μου τα μαγαζια βγαινουν σιγα σιγα απο το efood. εχουν ηδη φυγει 3 σε ενα μηνα.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε δεν μιλαω για τις τελευταιες αυξησεις. πριν απο αυτες παιρναν 20λεπτα καθε 6 μήνες τα σουβλάκια. απλα τωρα εγινε το μπαμ για τους λογους που λες. το τυλιχτο στην αθηνα πηγε 2,40-2,60 λογω efood και προμήθειας. πριν απο αυτους τους μεσάζοντες, μαγαζι με πάνω απο 2 ευρω το τυλιχτο δεν εβγαζε 6μηνο ανοιχτο. ευτυχως στη γειτονια μου τα μαγαζια βγαινουν σιγα σιγα απο το efood. εχουν ηδη φυγει 3 σε ενα μηνα. Πριν από της αυξήσεις σε πρώτες ύλες είχαν αυξήσεις σε φπα , και γενικότερα φορολογίες , Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο , Μαγαζιά με κάλο πελατολόγιο δεν συνφερει να είναι στο efood γιατί τους "μπερδεύει" την διανομή , άλλο να έχεις 100 παραγγελίες στη "γειτονιά" σου και άλλο ξαφνικά να πας 120 παραγγελίες και αυτές οι εξτρά 20 να είναι 5κμ μακριά , έτσι πάει πίσω όλη η δουλειά βεβαία υπάρχουν και μαγαζιά που έστησαν σωστά το delivery τους ώστε να δουλεύουν βάση αυτου και έχουν παραπάνω διανομείς Αν πάμε έτσι να το πάμε και ακόμα πιο παλιά στην μετάβαση από ευρώ , που δεν υπήρχαν πλατφόρμες ξαφνικά από εκεί που περνάμε το σουβλάκι 200 δραχμές ξαφνικά πήγε στα 2 ευρώ Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2022 από Inuyasha
StamTheMan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, Snoob είπε Πάντως, προσωπικά περιμένω με χαρά τη στιγμή που θα χρεώνεται το ντελίβερι, ανοιχτά, για να τελειώνει το όνειδος των φιλοδωρημάτων. 1 ώρα πριν, Inuyasha είπε επειδή μια φορά έδωσαν τιπ 1-2 ευρώ σε μια παραγγελιά θεωρούν πως έχω υποχρέωση να τρέχω να σκοτωθώ για αυτούς Ξερετε καλα πως οταν αναφερεται η λεξη αυτη,το thread εχει λιγες ωρες ζωης. Μην το πατε εκει. 1
SabotazNic Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, basilis_k6 είπε αυτο ειναι που εχει καταστρεψει τις τιμες. επειση ολοι θελουν να ειναι στο efood αλλα με την προμηθεια πρεπει να ανεβασουν τιμη, την πληρωνουμε εμεις που δεν εχουμε καν efood. απο τις λίγες πλατφόρμες που θελω πολύ να κλείσει και μάλιστα με πάταγο. Ποιοι ειστε εσεις που την πληρωνετε που εχουν μπει τα καταστηματα στο efood? Εσεις που παραγγελνετε απο καταστημα που δεν ειναι στο efood? Τον εχεις ρωτησει τι ενοικια εχει αυτος, σε σχεση με καποιο μαγαζακι που ειναι σε στενο χωμενο και ειναι στο efood? Ή τι εσοδα εχει σε συγκριση με καποιον που ειναι στο efood και αρα κατα 99% και περισσοτερο κοσμο? Επαρχια μια χαρα τιμες εχουμε που δεν εχει efood (2.40+). Αν θεωρειτε οτι μπορειτε να δουλεψετε με χαμηλοτερες τιμες, ανοιξτε ενα μαγαζακι και μαζεψτε ολο το πελατολογιο που θελει να τρωει με <2.00. Υπαλληλος φανταζομαι εισαι? Δημοσιος ή ιδιωτικος δεν εχει σημασια, το ιδιο ειναι. 6 ώρες πριν, Snoob είπε Εγώ, σε όλη αυτή τη φοροδιαφυγή, αρνούμαι να συμμετάσχω πλέον. Θεωρω οτι λογω efood/wolt/box, εχει μειωθει η φοροδιαφυγη απο την εστιαση (το αν βλεπουμε καποια θετικη αλλαγη ή οχι στο κρατος, ειναι αλλο θεμα. τεσπα). Εκτος αν λες για την χρεωση delivery που δεν ξερω σε τι ΦΠΑ πεφτει (οπως των ταξι? αν εχει καποιος αποδειξη, θα φαινεται ο ΦΠΑ που αναλογει στην χρεωση delivery)
Προτεινόμενες αναρτήσεις