Moderators Inuyasha Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, Titos301 είπε γιατι μπορει να μην εχει πχ χρηματα ή αν θα σου κατσουν το 1€ ειτε τηλεφωνικα ειτε μεσω efood γιατι να επιλεξει το 1ο; ελα πες την αληθειας εισαι μαγαζατορας και θελεις να μας αρμεγεις οσο μπορεις Το κόστος delivery χρεώνεται μόνο στις πλατφόρμες σε σύντομο διάστημα όπως ακούγετε όμως σχεδόν όλοι θα αρχίσουν να βάζουν και στα δικά τους site (λόγο αυξήσεων) Αυτή την στιγμή δεν έχω πετύχει κατάστημα που είτε σε τηλέφωνο, είτε από την σελίδα του να χρεώνει έξτρα το delivery 2 ώρες πριν, StamTheMan είπε 25% κρατανε οταν το καταστημα δεν εχει δικους του διανομεις, delivery by efood δλδ,αυτοι με τα κοκκινα ( η τα μπλε της wolt ) .Δεν εχει παραπανω ταριφα. Το efood χρεωνει γυρω στο 12% για την πλατφορμα,χωρις διανομεις. Τα υπολοιπα ειναι κλασσικες μπουρδολογιες των "δημοσιογραφων" και "αρθρογραφων". Το δεύτερο αρθι είναι σαν διαφιμιση του box Επίσης που να δείτε τι γίνεται με τα ψιλικάτζιδικα χθες είναι παραγγελία 2 πακέτα τσιγάρα 3 τσίχλες και 1 κουτί προφυλακτικά στην κυριολεξία ήταν απόσταση περίπου 1 λεπτό με το μηχανάκι
StamTheMan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Το δεύτερο αρθι είναι σαν διαφιμιση του box Δεν τα διαβαζω καν τετοια "αρθρα",τα μισα ειναι λασπολογιες και τα αλλα μισα ακυρες αποψεις καποιων,που γραφουν χωρις να εχουν ιδεα,θα μπορουσε καλλιστα να εχει αντιγραψει καποια γνωμη καποιου,απο εδω μεσα.
adi32 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, kon1to είπε απο το άρθρο που παρέθεσες: Αν κάποιο κατάστημα διαθέτει τον δικό του στόλο με μηχανάκια delivery, άρα δεν χρησιμοποιεί τα μηχανάκια της πλατφόρμας, τότε η προμήθεια που πληρώνει το εκάστοτε κατάστημα κυμαίνεται από 8-16% ανάλογα με το σημείο και την περιοχή. αρα, αν λοιπον, δεν εχεις δικα σου μηχανακια, αρα τεχνικα δεν εχεις καν delivery και η e-food/wolt με τον δικο τους στολο σου δινουν τη δυνατοτητα να εχεις, ειναι παραλογο το ΕΩΣ 33% ;; Εγώ το βλέπω από τη μεριά του καταναλωτή. Επαιρνα με 4.5€ μπέργκερ και μου το έφερνε το μαγαζί σπίτι. Κάποιες φορές είχε προσφορά και με 9€ έπαιρνες 3. Τωρα που μπήκε στις πλατφόρμες έχει 8€ το 1 +1€
Dante80 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, adi32 είπε Εγώ το βλέπω από τη μεριά του καταναλωτή. Επαιρνα με 4.5€ μπέργκερ και μου το έφερνε το μαγαζί σπίτι. Κάποιες φορές είχε προσφορά και με 9€ έπαιρνες 3. Τωρα που μπήκε στις πλατφόρμες έχει 8€ το 1 +1€ Και η βενζίνη πρόπερσι είχε 1,3€ το λίτρο ενώ ο πληθωρισμός βρισκόταν στο -1,6%. Δεν νομίζω πως το πρόβλημα για το ότι τρώτε ακριβότερα σήμερα είναι οι πλατφόρμες. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2022 από Dante80
vorlon68 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 17 ώρες πριν, StamTheMan είπε Και καλα κανουν. Μου μαθατε στο δωρεαν ντελιβερι τοσα χρονια και σας φαινεται τραγικο που μια υπηρεσια πρεπει να πληρωθει. Οταν η τιμή στο ντελιβερι ειναι διαφορετική απ' οτι στο κατάστημα τότε δεν ειναι δωρεάν. Αμα έχουν την ίδια τιμή τοτε ας χρεώσουν αλλα δεν γινεται οι τιμες στο ντελιβερι να ειναι ποιο υψηλες και να ζητάνε και αλλα απο πάνω.......
StamTheMan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, vorlon68 είπε Οταν η τιμή στο ντελιβερι ειναι διαφορετική απ' οτι στο κατάστημα τότε δεν ειναι δωρεάν. Αμα έχουν την ίδια τιμή τοτε ας χρεώσουν αλλα δεν γινεται οι τιμες στο ντελιβερι να ειναι ποιο υψηλες και να ζητάνε και αλλα απο πάνω....... Την ιδια τιμη εχουν.
vorlon68 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε Την ιδια τιμη εχουν. Οχι. Σε πολλά μαγαζιά οι τιμες ντελιβερι ειναι ποιο ακριβες.
adi32 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Dante80 είπε Και η βενζίνη πρόπερσι είχε 1,3€ το λίτρο ενώ ο πληθωρισμός βρισκόταν στο -1,6%. Δεν νομίζω πως το πρόβλημα για το ότι τρώτε ακριβότερα σήμερα είναι οι πλατφόρμες. Δε μιλάω για πρόπερσι. Μιλάω μέσα σε ένα μήνα από όταν μπήκε το μαγαζί στο efood
StamTheMan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 41 λεπτά πριν, vorlon68 είπε Οχι. Σε πολλά μαγαζιά οι τιμες ντελιβερι ειναι ποιο ακριβες. Οχι,δεν ειναι. Σε καποια ισως,οχι σε πολλα και σιγουρα οχι στα περισσοτερα. Και αυτο εχει γινει προσφατα . Δε διαφωνω,προφανως το ντελιβερι επρεπε να χρεωνεται.
Dante80 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, adi32 είπε Δε μιλάω για πρόπερσι. Μιλάω μέσα σε ένα μήνα από όταν μπήκε το μαγαζί στο efood Μήπως μέχρι τότε είχε τις ίδιες τιμές με πρόπερσι; Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2022 από Dante80
TsoliasGR Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, vorlon68 είπε Οχι. Σε πολλά μαγαζιά οι τιμες ντελιβερι ειναι ποιο ακριβες. Όχι στο ντελίβερυ.Στις πλατφόρμες απλά.Γιατί κρατάνε το όποιο ποσοστό.Είμαι σίγουρος οτι αν πας να δώσεις τηλεφωνική...θα είναι πιο φτηνά.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, vorlon68 είπε Οχι. Σε πολλά μαγαζιά οι τιμες ντελιβερι ειναι ποιο ακριβες. Εδώ Θεσσαλονίκη τουλάχιστον υψηλότερες τιμές βλέπω μόνο σε κάποια μαγαζιά στην εφαρμογή της wolt όλα τα άλλα έχουν ίδιο τιμοκατάλογο είτε σε efood, είτε στο φυλλάδιο είτε στην σελίδα τους (βέβαια στην σελίδα τους συνήθως υπάρχει κάποια εκτωση, κυρίως γιατί μπορούν να γλυτώσουν την έκδοση αποδείξεις)
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Μέχρι στιγμής, από τα 2-3 site που αγοράζω (σπάνια, ούτως ή άλλως, ακόμη σπανιότερα πλέον) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση. Από πλατφόρμες (σπανιότατα, μήνες έχω πλέον) χρεώνονταν εδώ και καιρό τα πάντα, σε απόσταση μεγαλύτερη των λίγων δεκάδων μέτρων. Τη θεωρία πως το delivery είναι δωρεάν δεν την ασπάζομαι και έχω εξηγήσει το γιατί. Κλασικός τρόπος, οι ελάχιστες καταναλώσεις για παράδοση (που προφανώς στο μαγαζί αν πας κανείς δεν θα διανοηθεί να σου πει "κάνε μου τόση κατανάλωση"). Ορισμένοι, άλλωστε, ανοιχτά χρεώνουν άλλες τιμές αν πας από εκεί να το πάρεις. Πάντως, προσωπικά περιμένω με χαρά τη στιγμή που θα χρεώνεται το ντελίβερι, ανοιχτά, για να τελειώνει το όνειδος των φιλοδωρημάτων.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 11 ώρες πριν, adi32 είπε Στο μαγαζάτορα που δεν έχει δικά του μέσα μπορεί να κάνει καλό. Στον καταναλωτή κάνει? Για να πληρώνει το μαγαζί ένα μεγάλο ποσοστό στο efood αυξάνει τις τιμές και μειώνει την ποιότητα και ποσότητα. Ποιος βγαίνει χαμένος? Ακομα και με το 10%που κρατάει το μαγαζί βγαίνει κερδισμένο ειδικά αν έχει έστω μια μέτρια ποιότητα, 1ομ προσφέρει μεγάλη διαφιμιση, ειδικά με τα αυξημένα όρια εξυπηρέτησης που βάζουν οι μαγαζατορες, έχει μαγαζιά στο efood με ακτίνα 8-10κμ στο efood (σε τέτοιες αποστάσεις απλά αυξάνουν την ελάχιστη παραγγελία συνήθως) Έχει μαγαζιά σε κάτι υπόγεια που ακόμα και από μπροστά να περνούσες δεν θα καταλάβαινες ότι είναι μαγαζί εστίασης, που χάρη στο efood έχουν τρελή δουλειά Σκέψου την αναλογία με το skroutz ξαφνικά από εκεί που ήξερες 10 μεγάλες αλυσίδες και 3-5 τοπικά καταστήματα πχ ηλεκτρικών, τώρα με το skroutz ξαφνικά μπορεί να ψωνίζεις από την κωλοπετινητσα έχοντας άπειρες επιλογές Όλες αυτές οι πλατφόρμες είτε για εστίασης, είτε για αγορές έχουν και τα ρίσκα, ξέρω μαγαζιά που άνοιξαν μέσα σε ένα βράδυ μπήκαν efood έβγαλαν 10 προσφορές κρακτες γέμισαν άπειρες θετικές αγορασμένες κριτικές, και κάνα 6μηνο δούλευαν σαν τρελοί με χάλια ποιότητα, σε αυτό το καιρό δεν έκοβαν ούτε μισή απόδειξη, και ένα βράδυ όπως άνοιξαν έκλεισαν (ακριβώς όπως γίνεται και με καταστήματα φαντάσματα στο skroutz) 1 λεπτό πριν, Snoob είπε Μέχρι στιγμής, από τα 2-3 site που αγοράζω (σπάνια, ούτως ή άλλως, ακόμη σπανιότερα πλέον) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση. Από πλατφόρμες (σπανιότατα, μήνες έχω πλέον) χρεώνονταν εδώ και καιρό τα πάντα, σε απόσταση μεγαλύτερη των λίγων δεκάδων μέτρων. Τη θεωρία πως το delivery είναι δωρεάν δεν την ασπάζομαι και έχω εξηγήσει το γιατί. Κλασικός τρόπος, οι ελάχιστες καταναλώσεις για παράδοση (που προφανώς στο μαγαζί αν πας κανείς δεν θα διανοηθεί να σου πει "κάνε μου τόση κατανάλωση"). Ορισμένοι, άλλωστε, ανοιχτά χρεώνουν άλλες τιμές αν πας από εκεί να το πάρεις. Πάντως, προσωπικά περιμένω με χαρά τη στιγμή που θα χρεώνεται το ντελίβερι, ανοιχτά, για να τελειώνει το όνειδος των φιλοδωρημάτων. Ο τιμοκατάλογο είναι ίδιος (τουλάχιστον στην efood) με ότι θα βρεις στο κατάστημα, υπάρχει σαν όρος από την efood, πιο φτηνά περνεις επειδή έχει την δυνατότητα να μην κόψει αποδείξη Αν χρεώσουν delivery, και πληρώνουν σωστά τους διανομείς με της σωστές καλύψεις ναι μην ξανά δώσεις tip, την στιγμή που το 85-90%τιν καταστημάτων δουλεύει με "συμφωνίες" ξες θα περνεις 5 ευρώ την ώρα Αλλά θα σου βάζω 12 ώρες ένσημα το μήνα, βενζίνες δικές σου, σέρβις δικά σου, και πρακτικά δεν θα είναι σταθερές οι ώρες που θα δουλεύεις γιστι όταν πέφτει η δουλειά είτε θα σε σχολαω νωρίτερα είτε αντί να έρχεστε 5 διανομείς θα φέρνω 2 και ας κόψουν το λαιμό τους πως θα καλύψουν με σωστούς χρόνους παράδοσης ακτίνα 8κμ
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Εγώ, σε όλη αυτή τη φοροδιαφυγή, αρνούμαι να συμμετάσχω πλέον. Ας κάνουν ό,τι συμφωνίες θέλουν, μία φορά το δεκαπενθήμερο και αν παίρνω πλέον, κι άνοιξε μαγαζάκι ένα δρόμο παραπάνω, πετάγομαι με τα πόδια και λήξις. Τώρα, αν φάμε πάλι (που δεν το νομίζω) κανένα lockdown ξανά, εκεί δεν μπορώ να ξέρω τι θα αναγκαστώ να κάνω. Αυτό που ξέρω είναι πως δεν υποφέρεται άλλο αυτό το όνειδος. Ο τελευταίος μας έκανε και μούτρα που πήρε σε 10 ευρώ παραγγελία "μόνο" 10% φιλοδώρημα. Αντί να μουτρώσει με αυτούς που του φταίνε πραγματικά, μουτρώνει με τους πελάτες. Λες κι έχω υποχρέωση να του πληρώνω εγώ τα σπασμένα από τις αποικιοκρατικές συμφωνίες που κλείνει για να δουλέψει (πρακτικά ανειδίκευτος, για να ξέρουμε και τι λέμε). Λες κι εμένα με χαρτζιλικώνει κανένας για να κάνω τη δουλειά μου ή χολοσκάει κανείς αν έχω να πάρω αύξηση από τη στρογγυλοποίηση των δραχμών σε ευρώ. (Σε μαγαζί που είναι στο efood σίγουρα μας έκαναν καλύτερη τιμή όταν πήραμε απευθείας, γιατί έχουν και ένα δικό τους μηχανάκι). 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις