Προς το περιεχόμενο

E food - Delivery Cost

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kon1to είπε

αυτη η καραμελα με τους αεριτζήδες έχει κουράσει λίγο. γνώμη μου, δεν κρίνω...

τα ίδια και στα ταξί με τη beat, στα ξενοδοχεία με τη booking.

αν πουλούσε αέρα, δεν θα υπήρχε... η κάθε τέτοια πλατφόρμα, φέρνει παραγγελίες, δηλαδή λεφτά, που μεγάλο μέρος τους δεν θα το είχες αν δεν ήσουν σε αυτή.

ξέρεις πόσες φορές μπαίνω στο e-food και βρίσκω μαγαζιά που δεν ήξερα καν οτι υπάρχουν;

πόσες φορές παίρνω τηλ να παραγγείλω καφέ, και αν είμαι τυχερός και το σηκώσουν, μου μιλάνε βιαστικά και απότομα, επειδή δεν προλαβαίνουν και ενίοτε φέρνουν και την παραγγελία λάθος.

τα μαγαζια που είναι μπροστά, φτιάχνουν το δικό τους site με δυνατότητα λήψης παραγγελίας και παίρνουν όποιο κομμάτι απο την πίτα μπορούν.

Στο μαγαζάτορα που δεν έχει δικά του μέσα μπορεί να κάνει καλό. Στον καταναλωτή κάνει? Για να πληρώνει το μαγαζί ένα μεγάλο ποσοστό στο efood αυξάνει τις τιμές και μειώνει την ποιότητα και ποσότητα. 

Ποιος βγαίνει χαμένος? 

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, adi32 είπε

Στο μαγαζάτορα που δεν έχει δικά του μέσα μπορεί να κάνει καλό. Στον καταναλωτή κάνει? Για να πληρώνει το μαγαζί ένα μεγάλο ποσοστό στο efood αυξάνει τις τιμές και μειώνει την ποιότητα και ποσότητα. 

Ποιος βγαίνει χαμένος? 

το να δινεις 10% δεν ειναι μεγάλο ποσόστο για τον όγκο δουλειάς που σου φέρνει. αν πχ είσαι ένα μικρό μαγαζί στην Καισαριανή, μέσω e-food θα σε βρει και κάποιος από Βύρωνα ή Ζωγράφου κέρδος είναι.

αν έχω ενα καλο παραδοσιακό σουβλατζίδικο στη γειτονιά μου, που το ξέρω και το εμπιστεύομαι, δεν θα παραγγείλω μέσω e-food.

άλλα όταν θέλω να παραγγείλω και δεν ξέρω τι, θα μπω e-food θα ψάξω, θα συγκρίνω και μετά με 2 κλικ θα παραγγείλω άμεσα και γρήγορα, γιατί να ψάχνω τηλέφωνα κτλ;

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kon1to είπε

το να δινεις 10% δεν ειναι μεγάλο ποσόστο για τον όγκο δουλειάς που σου φέρνει. αν πχ είσαι ένα μικρό μαγαζί στην Καισαριανή, μέσω e-food θα σε βρει και κάποιος από Βύρωνα ή Ζωγράφου κέρδος είναι.

αν έχω ενα καλο παραδοσιακό σουβλατζίδικο στη γειτονιά μου, που το ξέρω και το εμπιστεύομαι, δεν θα παραγγείλω μέσω e-food.

άλλα όταν θέλω να παραγγείλω και δεν ξέρω τι, θα μπω e-food θα ψάξω, θα συγκρίνω και μετά με 2 κλικ θα παραγγείλω άμεσα και γρήγορα, γιατί να ψάχνω τηλέφωνα κτλ;

11 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Σιγα μην κρατανε και 50.

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3589334/promitheies-eos-33-plironei-i-estiasi-stis-platformes-delivery

https://www.economix.gr/2020/12/07/h-wolt-kai-i-efood-go-kratoun-to-25-tis-axias-tis-parangelia-gia-delivery/

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, adi32 είπε

Για να βάζει διανομείς το efood ή wolt η οποία πλατφόρμα έχει δικούς διανομείς για καταστήματα που έχουν δικούς διανομείς είναι αρκετά μικρότερη ή προμήθεια 7-13 και παίζουν πολλοί παράγοντες (αριθμός παραγγελιών, πόσο καιρό είμαι στη πλατφόρμα αν συμμετέχει στις προωθητικές ενέργειες πχ 1+1,φαε με 5 ευρώ, πινιατες rubies η ότι βγάζει άλλο)

Επίσης και τα 2 αρθα έχουν αρκετές ανακρίβειες πχ η wolt σε τουλάχιστον 10 καταστήματα που ξέρω αν όχι παραπάνω δεν χρεώνει κάτι για εξοπλισμό που λέει (εξοπλισμό εννοούν σακούλες), υπάρχει επιλογή αν θες με έξτρα χρέωση να περνεις σακουλάκια με μαχαιροπίρουνα και υγρά πανάκια, αλλά είναι στο χέρι του καταστήματος αν πάρει η όχι

Επίσης η πληρωμή από efood είναι κάθε 10 μέρες, ενώ wolt ανά 15, επίσης για της χρεώσεις δεν ισχύει σε ρωτούν τράπεζα δουλεύεις, χρέωση εμβάσματος υπάρχει σε "έξυπνους" που τα θέλουν σε είτε λογαριασμούς εξωτερικού είτε σε paypal κτλ

Και τέλος αν κάποιος δεν κόβει αποδείξεις σε παραγγελίες από πλατφόρμες τα θέλει ο κωλος του γιατί σε περίπτωση ελέγχου η αρμόδιες αρχές έρχονται με λίστες που έχουν πάρει από την εκάστοτε σελίδα, ο μόνος τρόπος για να γλυτώσεις απόδειξη είναι είτε από της σελίδες του κάθε καταστήματος, τηλεφωνικές και τα take away (που και στο τελευταίο υπάρχει μεγάλο ρίσκο σε τυχαίο έλεγχο να τη φας)

14 ώρες πριν, Void80 είπε

Νομίζω το έχουμε μπερδέψει λίγο. Υπάρχουν 2 είδη χρέωσης:

1. Delivered by efood, αν το κατάστημα δεν έχει δικούς του διανομείς. Το κόστος αυτό πάει προφανώς στο efood και καλά κάνει, όποιος δεν θέλει απλώς δεν επιλέγει το εν λόγω κατάστημα. 

2. Κόστος delivery (νέα μόδα τώρα τελευταία) συνήθως 0,50€-1€, τουλάχιστον στα μαγαζιά της γειτονιάς μου τα οποία έχουν δικούς τους διανομείς. Το ερώτημα είναι: αυτά τα 0,50€ πάνε σαν "υποχρεωτικό" τιπ στους ντελιβεραδες τους διότι κάποιοι πελάτες δεν δίνουν τίποτα; Ή το τσεπώνει ο ιδιοκτήτης;

Το κόστος delivery είναι στο μαγαζάτορα και καλά για βελτίωση τον υπηρεσιών delivery, αλλά όσα μαγαζιά ξέρω είναι καθαρά για να "αντιστάθμιση" την χρέωση του efood

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ.

καποιοι ανρθωποι ζουν απο αυτο οποτε εμενα δεν με ενοχλει που περνει η efood για διανομη στην ουσια στον ντελιβερι τα δινουν οι οποιοι με δικος τους μηχανακι και δικες στους βενζινες μας εξυπηρετουν απλα μην λεει οτι θελει ο καθενας αν ειστε του καναπε ακομη και για τσιγαρα τα φερνει ο ντελιβερας δεν σας φταιει η efood

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

20 μέτρα απο το σουβλατζίδικο.

Delivery για 20 μέτρα.

ναι και 10 να ηταν τι παει να πει αυτο; αν ζει μονος του, αν ειναι αρρωστος αν αν χιλιοι δυο λογοι που καποιος δεν μπορει να παει στο καταστημα,
παει να πει οτι ντε και καλα βαριεται να παει στα 20 m
αρα ας τον τιμωρησει το καταστημα με εξτρα χρεωση στο delivery ;

Επεξ/σία από Titos301
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Titos301 είπε

ναι και 10 να ηταν τι παει να πει αυτο; αν ζει μονος του, αν ειναι αρρωστος αν αν χιλιοι δυο λογοι που καποιος δεν μπορει να παει στο καταστημα,
παει να πει οτι ντε και καλα βαριεται να παει στα 20 m
αρα ας τον τιμωρησει το καταστημα με εξτρα χρεωση στο delivery ;

Αντε να το δεχτώ αν ο άνθρωπος δεν μπορεί να πάει γιατί έχει κάποιο πρόβλημα.

Γιατί να το κάνει τζάμπα το κατάστηματα;Το όποιο κατάστημα.Γιατι να παραγγείλει μέσω πλατφόρμας και όχι κατευθείαν στο κατάστημα;

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αντε να το δεχτώ αν ο άνθρωπος δεν μπορεί να πάει γιατί έχει κάποιο πρόβλημα.

Γιατί να το κάνει τζάμπα το κατάστηματα;Το όποιο κατάστημα.Γιατι να παραγγείλει μέσω πλατφόρμας και όχι κατευθείαν στο κατάστημα;

γιατι μπορει να μην εχει πχ χρηματα ή αν θα σου κατσουν το 1€ ειτε τηλεφωνικα ειτε μεσω efood γιατι να επιλεξει το 1ο;

ελα πες την αληθειας εισαι μαγαζατορας και θελεις να μας αρμεγεις οσο μπορεις

Επεξ/σία από Titos301
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, adi32 είπε

25% κρατανε οταν το καταστημα δεν εχει δικους του διανομεις, delivery by efood δλδ,αυτοι με τα κοκκινα ( η τα μπλε της wolt ) .Δεν εχει παραπανω ταριφα. 

Το efood χρεωνει γυρω στο 12% για την πλατφορμα,χωρις διανομεις.
Τα υπολοιπα ειναι κλασσικες μπουρδολογιες των "δημοσιογραφων" και "αρθρογραφων".

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Titos301 είπε

γιατι μπορει να μην εχει πχ χρηματα ή αν θα σου κατσουν το 1€ ειτε τηλεφωνικα ειτε μεσω efood γιατι να επιλεξει το 1ο;

Φιλε μου βραχυκυκλωσα με αυτα που εγραψες.

Επεξ/σία από Bullrich
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Titos301 είπε

Βλέπω πρόσθεσες και αυτό.

Κλασικά όταν δεν έχουμε κάτι σοβαρό να πούμε ...........

Δημοσ.
2 ώρες πριν, adi32 είπε

απο το άρθρο που παρέθεσες:

Αν κάποιο κατάστημα διαθέτει τον δικό του στόλο με μηχανάκια delivery, άρα δεν χρησιμοποιεί τα μηχανάκια της πλατφόρμας, τότε η προμήθεια που πληρώνει το εκάστοτε κατάστημα κυμαίνεται από 8-16% ανάλογα με το σημείο και την περιοχή. 

αρα, αν λοιπον, δεν εχεις δικα σου μηχανακια, αρα τεχνικα δεν εχεις καν delivery και η e-food/wolt με τον δικο τους στολο σου δινουν τη δυνατοτητα να εχεις, ειναι παραλογο το ΕΩΣ 33% ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Βλέπω πρόσθεσες και αυτό.

Κλασικά όταν δεν έχουμε κάτι σοβαρό να πούμε ...........

οταν δεν εχουμε διαβασει ολο το thread απλα 2-3 σχολια και λεμε τη μπουρδα μας αλλα θελουμε να βγουμε και απο πανω

Επεξ/σία από Titos301
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Titos301 είπε

οταν δεν εχουμε διαβασει ολο το thread απλα 2-3 σχολια και λεμε τη μπουρδα μας αλλα θελουμε να βγουμε και απο πανω

Ακριβώς ,έτσι εβγαλες συμπέρασμα ότι είμαι στην εστίαση.Γελάνε και τα πλαστικά μαχαιροπήρουνα .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...