Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dbrillis είπε

Παρε διαζύγιο, άσε τη γυναικα σπίτι και πήγαινε σε καποια πολυεθνική Ασία μεριά. 

Βρες εκει μια πιτσιρικα και ζησε παλι σαν 25ρης αλλα μισθό 58χρονου.

Φαντάζομαι κάτι τέτοιο ηθελες να ακούσεις. 

Αρκεί να μην διαβάζει το νήμα η γυναίκα του και τον προλάβει

Spoiler

knife-cut.gif 

Επεξ/σία από Apaleytos80
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φυσικά και να αλλάξεις εργοδότη αν δεν σε καλύπτει αυτός που έχεις τώρα. Τα 58 πλέον δεν είναι όπως ήταν πριν 30 χρόνια. Πλέον στα 50 άλλοι κάνουν το 1ο  τους παιδί. Αν είσαι καλός στο αντικείμενο σου θα είσαι περιζήτητος και στα 100.
  Και εννοείται ότι δεν πρέπει να κάθεσαι εκεί και  να περιμένεις να βγεις στη σύνταξη. Αν θες ακόμα 4-5 χρόνια και πρέπει να είσαι σε μια δουλειά πόυ δεν δεν περνάς καλά, θα σου φανούν 24 και μίζερα 24. 

18 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Άμα ήμουν 58 η μοναδική αλλαγή που θα έκανα σίγουρα θα ήταν η στροφή προς το δημόσιο. Άμα ήμουν σε καμία θέση στυλ προϊστάμενος και στέλεχος σε εταιρεία, ίσως άλλαζα δουλειά για παρόμοια θέση με την εμπειρία μου με πολύ καλύτερο μισθό και λιγότερο φόρτο εργασίας και όλα αυτά εφόσον γνώριζα άτομο από μέσα για την κατάσταση στην εταιρεία να μου πει τι παίζει και όχι έτσι απλά επειδή μου προτάθηκε κάτι καλύτερο. 

Κατά τα λοιπά, οτιδήποτε άλλο είναι ρίσκο και μπορεί να σε βάλει σε επιπλέον μπελάδες. Στα 58 παρακαλάς να μην απολυθείς από εκεί που είσαι και περιμένεις μέχρι να βγεις στην σύνταξη. 

Δεν είναι όλων των ανθρώπων το όνειρο να δουλέψουν στο ελληνικό δημόσιο για να δουλεύουν λιγότερο.
Επίσης στα 58 πρέπει να να έχουν ήδη αρχίσει να ζορίζονται που θα βγεις στη σύνταξη, γιατί θα χάσουν έναν σωστό συνεργάτη, και όχι να παρακαλάς να μην σε απολύσουν περιμένοντας τη σύνταξη.
  Πριν 3 χρόνια η γυναίκα μου απέρριψε μόνιμη θέση στο δημόσιο και όλοι έπεσαν να την φάνε που άφησε τη "σιγουριά" του "Ελληνικού ονείρου". Σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη θέση στον ιδιωτικό τομέα με πολύ καλύτερο μισθό και προοπτικές εξέλιξης.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/6/2022 στις 8:48 ΠΜ, Imola είπε

Ναι οκ 58άρισα, αλλά πάντα μου άρεσαν οι αλλαγές, σε αντίθεση [ίσως] με την πλειοψηφία. Εργάζομαι στο ΙΤ 34 χρόνια. Έχω έναν καλό μισθό, έχω εταιρικό αυτοκίνητο, συνταξιοδοτικό & ιατροφαρμακευτικό. Ψάχνομαι να αλλάξω εργοδότη [όχι αντικείμενο], διότι πολύ απλά πιστεύω ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Φυσικά ξέρω ακόμα καλύτερα ότι μια αλλαγή μπορεί και να φέρει τα πάνω-κάτω και να την πατήσω άσχημα... Όμως δεν μπορώ να χαλαρώσω, με τρώει ... Δεν ξέρω όμως το κατά πόσο η ηλικία παίζει αρνητικά. Εμφανισιακά δείχνω 45, ψυχολογικά νοιώθω 25, Δουλεύω 15 ώρες την ημέρα και η όρεξή μου για ποιοτική ουσιαστική δουλειά και εκπαίδευση είναι ακόρεστη. Κάνω λάθος που θέλω να αλλάξω δουλειά; Να σκάσω και να κάτσω στα αυγά μου; Είναι αργά στα 58; Έχω πιθανότητες στην Ελλάδα; Πείτεεεε...

με 15 ώρες την μέρα δεν νομίζω να είναι καλός ο μισθό σου όταν οι περισσότεροι βγάζουν αυτά που βγάζεις εσύ και ακόμα περισσότερα σε 8άωρο.

Δημοσ.

Εκτός θέματος βέβαια, αλλά με εξέπληξε η ηλικιακή πραγματικότητα όπως απεικονίστηκε στα διάφορα ποστ. Δεν πίστευα ότι θα είχε το φόρουμ τόσα μέλη σε ηλικία...Κωνσταντάρα (50s), εμού συμπεριλαμβανομένου :)

Δημοσ.
Στις 30/6/2022 στις 8:48 ΠΜ, Imola είπε

Ναι οκ 58άρισα, αλλά πάντα μου άρεσαν οι αλλαγές, σε αντίθεση [ίσως] με την πλειοψηφία. Εργάζομαι στο ΙΤ 34 χρόνια. Έχω έναν καλό μισθό, έχω εταιρικό αυτοκίνητο, συνταξιοδοτικό & ιατροφαρμακευτικό. Ψάχνομαι να αλλάξω εργοδότη [όχι αντικείμενο], διότι πολύ απλά πιστεύω ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Φυσικά ξέρω ακόμα καλύτερα ότι μια αλλαγή μπορεί και να φέρει τα πάνω-κάτω και να την πατήσω άσχημα... Όμως δεν μπορώ να χαλαρώσω, με τρώει ... Δεν ξέρω όμως το κατά πόσο η ηλικία παίζει αρνητικά. Εμφανισιακά δείχνω 45, ψυχολογικά νοιώθω 25, Δουλεύω 15 ώρες την ημέρα και η όρεξή μου για ποιοτική ουσιαστική δουλειά και εκπαίδευση είναι ακόρεστη. Κάνω λάθος που θέλω να αλλάξω δουλειά; Να σκάσω και να κάτσω στα αυγά μου; Είναι αργά στα 58; Έχω πιθανότητες στην Ελλάδα; Πείτεεεε...

ΑΝ φτιαχνεις ντοσιεδες κ καθεσαι σα βιβιοθηκαριος 8,10,12ωρες τη μερα εκει περα, κ σου δινει κατω απο 1200ε καθαρα, ή αμα βαρας 12ωρα σαν υπαλληλος σε σουπερμαρκετ,

ναι, ισως συμφερει αν βρεις κατι καλυτερο με καλυτερα λεφτα.

αλλα ισως ειναι  δυσκολο να βρεις κατι 

κ δευτερον ισως δε σε συμφερει να φυγεις χωρις αποζημιωση μετα απο τοσα χρονια, ακομη κ αν βρεις 1600ε

δοκιμασε μηπως εμπλουτισεις τις δραστηριοτητες σου εκει μεσα ή αμα δε σου κανει αυξηση να συμμετεχεις λιγο σε ηλεκτρονικο καφενειο κ να πληρωνεσαι στο 15ωρο

Δημοσ.
12 ώρες πριν, dbrillis είπε

Παρε διαζύγιο, άσε τη γυναικα σπίτι και πήγαινε σε καποια πολυεθνική Ασία μεριά. 

Βρες εκει μια πιτσιρικα και ζησε παλι σαν 25ρης αλλα μισθό 58χρονου.

Φαντάζομαι κάτι τέτοιο ηθελες να ακούσεις. 

Κατάλαβες τωρα OP γιατί σου λενε μην ρωτας εδω μεσα; 

Η χαρα του καταπιεσμενου παντοφλακια και μισανθρωπου

Δημοσ.
5 ώρες πριν, G.bar είπε

Φυσικά και να αλλάξεις εργοδότη αν δεν σε καλύπτει αυτός που έχεις τώρα. Τα 58 πλέον δεν είναι όπως ήταν πριν 30 χρόνια. Πλέον στα 50 άλλοι κάνουν το 1ο  τους παιδί. Αν είσαι καλός στο αντικείμενο σου θα είσαι περιζήτητος και στα 100.
  Και εννοείται ότι δεν πρέπει να κάθεσαι εκεί και  να περιμένεις να βγεις στη σύνταξη. Αν θες ακόμα 4-5 χρόνια και πρέπει να είσαι σε μια δουλειά πόυ δεν δεν περνάς καλά, θα σου φανούν 24 και μίζερα 24. 

Δεν είναι όλων των ανθρώπων το όνειρο να δουλέψουν στο ελληνικό δημόσιο για να δουλεύουν λιγότερο.
Επίσης στα 58 πρέπει να να έχουν ήδη αρχίσει να ζορίζονται που θα βγεις στη σύνταξη, γιατί θα χάσουν έναν σωστό συνεργάτη, και όχι να παρακαλάς να μην σε απολύσουν περιμένοντας τη σύνταξη.
  Πριν 3 χρόνια η γυναίκα μου απέρριψε μόνιμη θέση στο δημόσιο και όλοι έπεσαν να την φάνε που άφησε τη "σιγουριά" του "Ελληνικού ονείρου". Σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη θέση στον ιδιωτικό τομέα με πολύ καλύτερο μισθό και προοπτικές εξέλιξης.

Η γυναίκα σου δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικο παράδειγμα, είναι μόνο μερικές λίγες περιπτώσεις επί του συνόλου. Η συντριπτική πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού μετά τα 50 παρακαλάει να μην απολυθεί και χάσει την δουλειά γιατί δεν θα το πάρουν πουθενά, μόνη σίγουρη διέξοδος παραμένει το ΑΣΕΠ όπου θα πάρεις πολλά μόρια λόγω εμπειρίας. Οι εργοδότες δεν γουστάρουν άτομα με εμπειρία στις επιχειρήσεις τους για διάφορους λόγους, ζηλεύουν όταν ο άλλος έχει ίδιες η περισσότερες γνώσεις από αυτούς, δεν θέλουν να πληρώσουν παραπάνω, θεωρούν ότι οι μεγάλοι έχουν μάθει να κάνουν την δουλειά όπως έμαθαν και δεν θα υπακούν ούτε θα προσαρμοστουν εύκολα. Γνωρίζω 60ρηδες που θέλουν λίγα χρόνια για να συμπληρώσουν τα ένσημα και έχασαν δουλειές τώρα παρακαλάνε για οτιδήποτε μισθό απλά και μόνο για να μπαίνουν τα ένσημα, δυνατότητα εξαγοράς ενσήμων εξαιρετικά περιορισμένη ως αδύνατη. 

Τα προβλήματα υγείας και η ψυχολογική κούραση στην πλειοψηφία των ανθρώπων σε έχουν επισκευτει πολύ πριν τα 50-60 και με την πάροδο των ετών επιδεινωνονται. Από τα 40 και μετά με τον σταυρο στο χέρι θα είναι όλοι μέχρι να καταφέρουν να βγουν στην σύνταξη. Η δουλειά έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση στην χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια, μόνο φθορά σωματική και ψυχολογική επιφέρει, οποίος καταφέρει να τα περιορίσει στο μέγιστο εξασφαλιζοντας παράλληλα τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για να επιβιώσει αξιοπρεπως έχει κερδίσει το στοίχημα. 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, makis269 είπε

με 15 ώρες την μέρα δεν νομίζω να είναι καλός ο μισθό σου όταν οι περισσότεροι βγάζουν αυτά που βγάζεις εσύ και ακόμα περισσότερα σε 8άωρο.

πχ 40 ευρω στη μυκονο μια μπουγατσα,χαχα

ή γκολντεν υπαλληλος να ξυνεσαι κ να πληρωνεσαι,χαχ

του εβγαλες τη ζωη άπατη.χαχα

στον ιδιωτικο τομεα ή θα εισαι σκοπάνθρωπος να τυλιγεις σουβλακια 12ωρο για ενα παιδι κ ενα αμαξι,

ή με βαλιτσα στο χερι να τρυγιρνας συνεχως με γραβατες παπιγιον σα ναυτικος πολυτελειας για να μενεις χαλανδρι κλπ

κατι ψινακηδες κ πασοκ ξεχαστε τα, ειναι μουφα , βιτρινα κ εφε

σιγουρα υπαρχουν πετυχημενοι στον ιδιωτικο τομεα, αλλα δουλευουν οχι τοσο για τα λεφτα,αλλα απο θέληση, 

τα λεφτα κ επιτυχιες ερχονται μετα απο τις πολλες προσπαθειες κ τη φανταριστικη ζωη

αν ηταν ευκολο,θα ημασταν ολοι εκατομμυριουχοι

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

κατι ψινακηδες κ πασοκ ξεχαστε τα, ειναι μουφα , βιτρινα κ εφε

Άντε μωρή κουλή 😃

Δημοσ.

Ιουλιος μπηκε, σχολιαροπαιδα θα περιμενε κανεις να παθαινουν παροξυσμο, τελικα οι μπουμερς εχουν σαλεψει.

Το νερο θα φταιει

Δημοσ.
Στις 30/6/2022 στις 9:35 ΠΜ, Imola είπε

Γνώμες παίρνω, γιατί με βασανίζει.

Τι σε βασανιζει ακριβως;

Γιατι εμενα μου φαινεται τελικα οτι οντως δεν ειμαστε ευχαριστημενοι με τιποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...