Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Imola είπε

Ελεύθερο χρόνο δεν εχω λογω δουλειάς. Μακάρι να είχα...

στο πρωτο μνμ ζηλεψα. σε αυτο σε λυπηθηκα.

η δουλεια ειναι το μεσο για να περνας καλα. αμα ειναι να δουλευεις σαν σκυλος μεχρι τα 58 κατι εκανες λαθος.

• Like 2
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παίδες με καλύψατε, και πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ. Τις κρατάω όλες τις απαντήσεις. Δεν θέλω να σας κουράζω. Μπορεί ο διαχειριστής να το κλείσει το θέμα. Ειλικρινά ευχαριστώ!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

δεν είναι καλό να κάθεσαι στα αβγά σου ή να τεμπελιάσεις.

Δεν είναι καλό όμως επίσης το να δουλεύεις 15ωρα. Οσο και αν σου αρέσει η δουλειά σου κάποια στιγμή θα υπάρχει καταπόνηση.

Επίσης και ο προσωπικός ελεύθερος χρόνος είναι σημαντικός όπως και η διασκέδαση/ξεκούραση.

Αν μπορείς να βρεις καλύτερο μισθό ή ίδιο με λιγότερες ώρες εργασίας, γιατί όχι.

Ποτέ δεν ξέρεις πως θα στα φέρει η ζωή. Το τι είναι καλό για τον άνθρωπο ΓΕΝΙΚΑ η για προσωπικά είναι όπως είπα μια άλλη ιστορία. Παίζουν πολλά ρόλο και είναι απίστευτα περίπλοκο το τι αποφάσεις θα πάρουμε στην ζωή μας ποιο περίπλοκο και από την ίδια την ζωή (άποψη μου όπως την έχω διαμορφώση).

Αυτό που λες ότι δεν είναι καλό να δουλεύεις 15άωρα συμφωνώ μαζί σου αλλά και διαφωνώ ταυτόχρονα. Η 15άωρη εργασία μπορεί να φθείρει σώμα και μυαλό αλλά όχι σε όλους. Κάποιοι αρωσταίνουν όταν κάθονται. Είναι πολύ περίπλοκο θεωρώ και ότι απόφαση πάρει ο καθένας μας στην ζωή του ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. 

Το έχεις ακουστά το γνωστό και σοφότατο ρητό... Ο άνθρωπος κάνει σχέδια και ο Θεός γελάει.. 

Ακόμη και πίστη να μην έχει κανείς στον ίδιο το Θεό οι παράμετροι το πως θα μας τα φέρει η ζωή είτε στην δουλειά μας είτε στις σχέσεις μας είτε οπουδήποτε είναι περισσότεροι σε αριθμό και από το μέγεθος του σύμπαντος.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Imola είπε

Ναι οκ 58άρισα, αλλά πάντα μου άρεσαν οι αλλαγές, σε αντίθεση [ίσως] με την πλειοψηφία. Εργάζομαι στο ΙΤ 34 χρόνια. Έχω έναν καλό μισθό, έχω εταιρικό αυτοκίνητο, συνταξιοδοτικό & ιατροφαρμακευτικό. Ψάχνομαι να αλλάξω εργοδότη [όχι αντικείμενο], διότι πολύ απλά πιστεύω ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Φυσικά ξέρω ακόμα καλύτερα ότι μια αλλαγή μπορεί και να φέρει τα πάνω-κάτω και να την πατήσω άσχημα... Όμως δεν μπορώ να χαλαρώσω, με τρώει ... Δεν ξέρω όμως το κατά πόσο η ηλικία παίζει αρνητικά. Εμφανισιακά δείχνω 45, ψυχολογικά νοιώθω 25, Δουλεύω 15 ώρες την ημέρα και η όρεξή μου για ποιοτική ουσιαστική δουλειά και εκπαίδευση είναι ακόρεστη. Κάνω λάθος που θέλω να αλλάξω δουλειά; Να σκάσω και να κάτσω στα αυγά μου; Είναι αργά στα 58; Έχω πιθανότητες στην Ελλάδα; Πείτεεεε...

είσαι 58 .. ζωή να έχεις και ρωτάς εδώ στο insomnia.gr το τι θα κάνεις στην ζωή σου? συμμορφώσου

γιατί όπως λες υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια θα το διαπιστώσεις όταν μάθει ο εργοδότης σου ότι ψάχνεσαι για κάτι καλύτερο...

από έναν 50άρη.

2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Άμα ήμουν 58 η μοναδική αλλαγή που θα έκανα σίγουρα θα ήταν η στροφή προς το δημόσιο. Άμα ήμουν σε καμία θέση στυλ προϊστάμενος και στέλεχος σε εταιρεία, ίσως άλλαζα δουλειά για παρόμοια θέση με την εμπειρία μου με πολύ καλύτερο μισθό και λιγότερο φόρτο εργασίας και όλα αυτά εφόσον γνώριζα άτομο από μέσα για την κατάσταση στην εταιρεία να μου πει τι παίζει και όχι έτσι απλά επειδή μου προτάθηκε κάτι καλύτερο. 

Κατά τα λοιπά, οτιδήποτε άλλο είναι ρίσκο και μπορεί να σε βάλει σε επιπλέον μπελάδες. Στα 58 παρακαλάς να μην απολυθείς από εκεί που είσαι και περιμένεις μέχρι να βγεις στην σύνταξη. 

αυτό που θα κάνω εγώ στα 50 στροφή προς το δημόσιο έως την σύνταξη (δηλαδή 10-20 χρόνια) καθώς κουράστηκα πλέον...

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Ποτέ δεν ξέρεις πως θα στα φέρει η ζωή. Το τι είναι καλό για τον άνθρωπο ΓΕΝΙΚΑ η για προσωπικά είναι όπως είπα μια άλλη ιστορία. Παίζουν πολλά ρόλο και είναι απίστευτα περίπλοκο το τι αποφάσεις θα πάρουμε στην ζωή μας ποιο περίπλοκο και από την ίδια την ζωή (άποψη μου όπως την έχω διαμορφώση).

Αυτό που λες ότι δεν είναι καλό να δουλεύεις 15άωρα συμφωνώ μαζί σου αλλά και διαφωνώ ταυτόχρονα. Η 15άωρη εργασία μπορεί να φθείρει σώμα και μυαλό αλλά όχι σε όλους. Κάποιοι αρωσταίνουν όταν κάθονται. Είναι πολύ περίπλοκο θεωρώ και ότι απόφαση πάρει ο καθένας μας στην ζωή του ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. 

Το έχεις ακουστά το γνωστό και σοφότατο ρητό... Ο άνθρωπος κάνει σχέδια και ο Θεός γελάει.. 

Ακόμη και πίστη να μην έχει κανείς στον ίδιο το Θεό οι παράμετροι το πως θα μας τα φέρει η ζωή είτε στην δουλειά μας είτε στις σχέσεις μας είτε οπουδήποτε είναι περισσότεροι σε αριθμό και από το μέγεθος του σύμπαντος.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να του αρέσει η 15ωρη εργασία. Οτιδήποτε πράγμα και να κάνεις στο συμπαν με 15 ώρες την ημέρα θα σε αρρωστήσει και θα σου φέρει άπειρα προβλήματα όπως θα φέρει και για όποιον κάθεται συνεχεια, ας ελεγες για 10-12 ώρες να συμφωνούσα μαζί σου.

Αν υπάρχουν άτομα που τους αρέσει να απασχολούνται με κάτι 15ωρες την ημέρα, περισσότερο ως μαζόχες και προβληματικους θα τους αποκαλούσα πάρα υγιείς και φυσιολογικους από διάφορες πτυχές. 

Οι 15 ώρες την ημέρα προϋποθέτουν ότι θα φας άλλες 1 με 2 ώρες για την μετακίνηση από και προς την δουλειά, και μετά σου μένουν 7-8 ώρες μέσα στις οποίες έχεις να μαγειρεψεις να φας να εκτελέσεις διάφορες δουλειές του σπιτιού να κοιτάξεις αλλά προσωπικά θέματα και να κοιμηθείς.

Μην τρελαθούμε δηλαδή. 

Στην ζωή μου η μόνη τέτοια περιπτωση ανθρώπου που έχω ακούσει ήταν ένας ασφαλιστής που κατά τα λεγόμενα του εργαζόταν 14 ώρες την ημέρα αλλά είχε μετατρέψει το ασφαλιστικό του γραφείο σε σπίτι και έμενε μέσα κοιμόταν και έτρωγε, ήταν Ελ. Επ. Με καθεστώς μισθωτού και μετακίνηση καθημερινή από το σπίτι σου πρέπει να είσαι τρελός για να σου αρέσει μια τέτοια ζωή. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
3 ώρες πριν, epp είπε

καλα ολα αυτα αλλα ασχετα, το ερωτημα ειναι αν υπαρχει ρισκο του να αλλαξει δουλεια στα 58 του και οχι αν υπαρχει ρισκο του να αλλαξει γενικα και αοριστα.

Δεδομενης της καταστασης στην Ελλαδα θα σου προτεινα να μην το κανεις, ακομα και στο εξωτερικο ειναι ζορικο για τετοιες ηλικιες που ειναι κοντα στην συνταξη γιατι οι εργοδοτες πληρωνουν αυξημενες εισφορες. Αν εχεις ορεξη βρες ενα χομπι και αφιερωσε εκει την ορεξη σου. Αν απο ατυχια πεσεις σε κακη ομαδα ή κακο εργοδοτη τα πραγματα μπορουν να αντιστραφουν πολυ γρηγορα (στρες κλπ.) και ειναι κριμα. Εχω δει συναδελφο να παθαινει burn out στα 59 του..

Ασχετα λεει, ρισκο εχει και στην εταιρια που ειναι αν κλεισει αυριο, ασχετο ειναι το να βρει ενα χομπι...

Δημοσ.

Μια άλλη εναλλακτική, αν έχεις κουραστεί από το υπαλληλίκι και διαθέτεις τόση πολλή εμπειρία, και δεν έχεις βάρη/άγχος, είναι να κάνεις κάτι δικό σου. Μια ατομική επιχείρηση, consulting, κάτι τέτοιο. Μπορεί να συμπληρώσει την εργασιακή σου εμπειρία με νέες συγκινήσεις και - γιατί όχι - και περισσότερες απολαβές. Θα σου δώσει ευελιξία χρόνου (και τόπου εργασίας ενδεχομένως), νέες παραστάσεις με πελάτες, κλπ.

50άρης εδώ που το γύρισε σε freelancing πριν αρκετά χρόνια.

Δημοσ.

Αν είσαι πολλά χρόνια στον ίδιο εργοδότη, έχε υπόψη σου πως μια πιθανή απόλυση πάει πακέτο με μια καλή αποζημίωση. 

Ακομα και αν βρεθείς σε καλύτερο εργασιακό περιβάλλον με μεγαλύτερες απολαβές, θα έχεις χάσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα που βοηθά να κοιμάσαι πιο ήσυχος τα βράδια.

Στην θέση σου θα έψαχνα τρόπο να εργάζομαι μάξιμουμ 8 ώρες στην ίδια δουλειά.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να του αρέσει η 15ωρη εργασία. Οτιδήποτε πράγμα και να κάνεις στο συμπαν με 15 ώρες την ημέρα θα σε αρρωστήσει και θα σου φέρει άπειρα προβλήματα όπως θα φέρει και για όποιον κάθεται συνεχεια, ας ελεγες για 10-12 ώρες να συμφωνούσα μαζί σου.

Αν υπάρχουν άτομα που τους αρέσει να απασχολούνται με κάτι 15ωρες την ημέρα, περισσότερο ως μαζόχες και προβληματικους θα τους αποκαλούσα πάρα υγιείς και φυσιολογικους από διάφορες πτυχές. 

Οι 15 ώρες την ημέρα προϋποθέτουν ότι θα φας άλλες 1 με 2 ώρες για την μετακίνηση από και προς την δουλειά, και μετά σου μένουν 7-8 ώρες μέσα στις οποίες έχεις να μαγειρεψεις να φας να εκτελέσεις διάφορες δουλειές του σπιτιού να κοιτάξεις αλλά προσωπικά θέματα και να κοιμηθείς.

Μην τρελαθούμε δηλαδή. 

Στην ζωή μου η μόνη τέτοια περιπτωση ανθρώπου που έχω ακούσει ήταν ένας ασφαλιστής που κατά τα λεγόμενα του εργαζόταν 14 ώρες την ημέρα αλλά είχε μετατρέψει το ασφαλιστικό του γραφείο σε σπίτι και έμενε μέσα κοιμόταν και έτρωγε, ήταν Ελ. Επ. Με καθεστώς μισθωτού και μετακίνηση καθημερινή από το σπίτι σου πρέπει να είσαι τρελός για να σου αρέσει μια τέτοια ζωή. 

Βασικά υπάρχει και 24/7 επάγγελμα. Με ένα 2 ρεπό το μήνα. Εσώκλειστο υπηρετικό προσωπικό. 

Και λέω ξανά. Σίγουρα η πλειοψηφία δεν θέλει 15ωρη εργασία αλλά υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα. 

Εϊναι περίπλοκο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν σε εμποδιζει κανεις να κανεις συνεντευξεις να δεις τι παιζει στην αγορα. Εισαι στην ευχαριστη θεση να εχεις μπολικη εμπειρια, να γνωριζεις την πιατσα και να καταλαβεις αν μια θεση αξιζει η οχι. Αν βρεις θεση  οπου το αντικειμενο να σε τραβαει πιο πολυ ΚΑΙ πολυ καλυτερες απολαβες πιθανον να αξιζει να πας. Δεν αξιζει να παρεις ρισκο για μια παρομοια θεση με παρομοια χρηματα.

Το 58 δεν λεει κατι, ειδικα στο ΙΤ. Δεν πουλας ορμη και νεανικο ενθουσιασμο, πουλας εμπειρια και παραστασεις. Το δευτερο πληρωνεται πολυ καλυτερα.

6 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Και λέω ξανά. Σίγουρα η πλειοψηφία δεν θέλει 15ωρη εργασία αλλά υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα. 

Κανενας δεν θελει 15ωρη εργασια αν μπορει να βρει θεση με 8ωρη. Τωρα αν βρισκει μονο 15ωρη και πει παω και οπου με βγαλει το καταλαβαινω. 15 ωρες εργασιας την ημερα ειναι 75 την εβδομαδα, σαν να κανεις δυο δουλειες πληρους απασχολησης. Σε λιγα χρονια μην πω μηνες οποιος το κανει θα ειναι τσακισμενος ψυχοσωματικα.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 2
Δημοσ.

Επειδή το να μάθεις καλά μια δουλειά απαιτεί κόπο , πόνο και πολύ προσπάθεια , στα 58 μας δεν κάνουμε πειράματα . Αντίθετα εκμεταλλευόμαστε αυτά που ξέρουμε και ανοιγόμαστε στο πεδίο της πώλησης "συμβουλευτικών υπηρεσιών " πάντα επικουρικά . 

Τα 58 είναι επτά χρόνια πριν τα 65 που αρχίζει επίσημα η τρίτη ηλικία . Οπότε όσο νέος και να αισθάνεσαι δεν παύει να έχεις τα χρονάκια σου και σιγά σιγά θα εμφανισθούν και τα προβληματάκια , εκτός κιαν έκανες πολύ καλή ζωή (διατροφή , έλεγχο βάρους , άθληση κλπ κλπ ) οπότε κερδίζεις χρόνο στην  defacto εμφάνιση του γήρατος.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Xvipes είπε

Επειδή τον ακούω πολύ συχνά αυτόν τον φόβο, έχει συμβεί σε κάποιον προσωπικά ή όλοι απλά φοβούνται μην τους τύχει.
Δεν είναι ποτέ κακό να δεις τι άλλο υπάρχει εκεί έξω και να κάνεις συνεντεύξεις, κακό είναι να φοβάσαι πως δεν θα βρεις αλλού δουλειά και να αναγκάζεσαι να δέχεσαι παραπάνω από όσα πρέπει.

έχει συμβεί σε φίλο μου.
Συμφώνησε με νέο εργοδότη και μετά από τρεις μέρες του είπε άκυρο γιατί πέσανε τηλέφωνα.
Βέβαια ο παλιός είναι μεγάλος πελάτης του νέου εργοδότη.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Imola είπε

Ναι οκ 58άρισα, αλλά πάντα μου άρεσαν οι αλλαγές, σε αντίθεση [ίσως] με την πλειοψηφία. Εργάζομαι στο ΙΤ 34 χρόνια. Έχω έναν καλό μισθό, έχω εταιρικό αυτοκίνητο, συνταξιοδοτικό & ιατροφαρμακευτικό. Ψάχνομαι να αλλάξω εργοδότη [όχι αντικείμενο], διότι πολύ απλά πιστεύω ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Φυσικά ξέρω ακόμα καλύτερα ότι μια αλλαγή μπορεί και να φέρει τα πάνω-κάτω και να την πατήσω άσχημα... Όμως δεν μπορώ να χαλαρώσω, με τρώει ... Δεν ξέρω όμως το κατά πόσο η ηλικία παίζει αρνητικά. Εμφανισιακά δείχνω 45, ψυχολογικά νοιώθω 25, Δουλεύω 15 ώρες την ημέρα και η όρεξή μου για ποιοτική ουσιαστική δουλειά και εκπαίδευση είναι ακόρεστη. Κάνω λάθος που θέλω να αλλάξω δουλειά; Να σκάσω και να κάτσω στα αυγά μου; Είναι αργά στα 58; Έχω πιθανότητες στην Ελλάδα; Πείτεεεε...

χωρις αλλο στοχο δε συμφερςι να παρατας τους υπαρχοντες.

μπορεις να προσπαθησεις να δουλευεις λιγοτερο κ να κανεις καποια χομπι ,νεες δραστηριοτητες ή σαν διακοπες.

αλλα το δυακολο ειναι να βελτιωνομαστε στη δουλεια κ στη ζωη ταυτοχρονα

2 ώρες πριν, evkar είπε

Επειδή το να μάθεις καλά μια δουλειά απαιτεί κόπο , πόνο και πολύ προσπάθεια , στα 58 μας δεν κάνουμε πειράματα . Αντίθετα εκμεταλλευόμαστε αυτά που ξέρουμε και ανοιγόμαστε στο πεδίο της πώλησης "συμβουλευτικών υπηρεσιών " πάντα επικουρικά . 

Τα 58 είναι επτά χρόνια πριν τα 65 που αρχίζει επίσημα η τρίτη ηλικία . Οπότε όσο νέος και να αισθάνεσαι δεν παύει να έχεις τα χρονάκια σου και σιγά σιγά θα εμφανισθούν και τα προβληματάκια , εκτός κιαν έκανες πολύ καλή ζωή (διατροφή , έλεγχο βάρους , άθληση κλπ κλπ ) οπότε κερδίζεις χρόνο στην  defacto εμφάνιση του γήρατος.

αν ξεκινησεις κατι νεο στα 58 θα φτιαχνεις χαμομηλια στην αρχη

Δημοσ.

Παρε διαζύγιο, άσε τη γυναικα σπίτι και πήγαινε σε καποια πολυεθνική Ασία μεριά. 

Βρες εκει μια πιτσιρικα και ζησε παλι σαν 25ρης αλλα μισθό 58χρονου.

Φαντάζομαι κάτι τέτοιο ηθελες να ακούσεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...