LiquidTroll Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν δεν εισαι ευχαριστημένος με τον εργοδότη σου, μπορείς να ξεκινήσεις κάποιες επαφές, φρόντισε όμως να μην το καταλάβει ο τωρινός. Η ψυχική υγεία για μένα δεν έχει τίμημα. Επίσης, απο ότι έχω καταλάβει, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είναι καλά πλέον. Τα ίδια σκατά είναι παντού. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2022 από LiquidTroll 2
Imola Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, dpolal είπε Ότι λέει ο αποπάνω. Ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνι, ξέρεις τί κατάληξη θα έχει. Κοινώς, αν δεν έχεις ήδη κλείσει σε νέο εργοδότη, με δοσμένα χέρια κλπ, άστω καλύτερα. Φιλικά όλα αυτά από έναν 52άρη. Εντάξει δεν είμαι επιπόλαιος, ποτέ δεν θα έκανα κάτι αν δεν είχα εξασφαλίσει με σιγουριά το επόμενο. 1
Xvipes Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 41 minutes ago, masteripper said: Με βάση τα όσα γράφεις...αν δεν σε "καλέσουν" ..αν δεν σε "ζητήσουν"...μην ξεκινήσεις να ψάχνεις π.χ. μέσω αγγελίας....θα το μάθει ο τωρινός εργοδότης και θα δεις ότι υπάρχουν και για τους άλλους "και αλλού πορτοκαλιές". Επειδή τον ακούω πολύ συχνά αυτόν τον φόβο, έχει συμβεί σε κάποιον προσωπικά ή όλοι απλά φοβούνται μην τους τύχει. Δεν είναι ποτέ κακό να δεις τι άλλο υπάρχει εκεί έξω και να κάνεις συνεντεύξεις, κακό είναι να φοβάσαι πως δεν θα βρεις αλλού δουλειά και να αναγκάζεσαι να δέχεσαι παραπάνω από όσα πρέπει. 1 2
dpolal Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, Imola είπε Εντάξει δεν είμαι επιπόλαιος, ποτέ δεν θα έκανα κάτι αν δεν είχα εξασφαλίσει με σιγουριά το επόμενο. Ε, τότε αφού όπως λες έχεις ήδη εξασφαλίσει την νέα θέση τί ρωτάς εδώ;; To μόνο που σε απασχολεί είναι ότι στην τελική μπορεί να μην είναι αυτό που φαντάζεσαι και στο τέλος να βρεθείς σε ένα πολύ ψυχοφθόρο περιβάλλον για τα τελευταία εργασιακά χρόνια της καριέρας σου (όχι και ότι καλύτερο αφού όσο μεγαλώνουμε τόσο ποιό πολύ βαραίνουμε) ή στην χειρότερη να καταλλήξεις να ψάχνεις για νέα δουλειά οπότε στην ηλικία που είσαι θα δυσκολευτείς πολύ. (πάρα πολύ)
haris_216 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 @ ts Συνομήλικος εδώ (οκ μου ρίχνεις κάνα χρόνο) και σχεδόν με περιέγραψες ως προς την εμφανισιακή και ψυχολογική ηλικία. Βέβαια εγώ πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είμαι τόσο εύκολος στις αλλαγές λόγω...μουργέλας κυρίως (και κάποιες πρακτικές δυσκολίες). Πάντως με αυτά που είπες για τον εαυτό σου θα ψήφιζα (χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου) go for it. Είσαι από τους ελάχιστους που μιλώντας για να κάνουν κάποια επαγγελματική κίνηση βλέπεις ότι το εννοούν. Οι περισσότεροι το λένε για να το πουν ή για να τους δώσει κάποιος μία καλή δικαιολογία να μην το κάνουν Το μόνο που δεν ανέφερες και ίσως να έχει μία βαρύτητα στην όποια σου απόφαση είναι το τι "βάρη" έχεις πάνω σου, με την καλή ή την κακή έννοια. Για κάποια από αυτά (πχ δάνεια) μπορείς να πεις "δεν γ...ται" και να αισθανθείς και λίγο επαναστάτης ενώ για κάποια άλλα (πχ εξ αίματος ή εξ αγχιστείας οικογένεια) μπορεί να μην είναι τόσο απλά τα πράγματα. 2
clampro Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, Xvipes είπε Επειδή τον ακούω πολύ συχνά αυτόν τον φόβο, έχει συμβεί σε κάποιον προσωπικά ή όλοι απλά φοβούνται μην τους τύχει. Δεν είναι ποτέ κακό να δεις τι άλλο υπάρχει εκεί έξω και να κάνεις συνεντεύξεις, κακό είναι να φοβάσαι πως δεν θα βρεις αλλού δουλειά και να αναγκάζεσαι να δέχεσαι παραπάνω από όσα πρέπει. Αυτό ακριβώς έγραφα τώρα. Άντε και το μαθαίνει ο τωρινός εργοδότης, που δεν θα το μάθει, ακόμα κι αν πας να ζητήσεις δουλειά σε άμεσο συνεργάτη του. Τι θα γίνει; Θα σε απολύσει; Εκτός αν μιλάμε για κάποιον παρανοϊκό τύπο, δεν θα κάνει απολύτως τίποτα. Ίσα ίσα, αν τον ενδιαφέρει να σε κρατήσει θα το προσπαθήσει.
Amaretos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Απο την στιγμη που εχεις μπει στην διαδικασια να αναρωτιεσαι, κατι σε χαλαει αρκετα στην τωρινη σου δουλεια και για αυτο ψαχνεσαι. Βαλτα σε μια ζυγαρια , αν αυτο που σε χαλαει υπερισχυει η οχι των "θετικων" που εχεις,αυτοκινητο συνταξιοδοτικο κλπ κλπ. Μονο εσυ μπορεις να απαντησεις στην ερωτηση αν αξιζει να αλλαξεις η οχι. Καμια δουλεια δεν ειναι τελεια, τα βαζεις στην ζυγαρια και πρατεις αναλογως (46 developer) τα τελευταια 3 χρονια μονιμα remote, δεν θα το αλλαζα με τιποτα! 2
Imola Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 16 λεπτά πριν, Snoob είπε Γιατί σε βασανίζει; Από αυτά που περιγράφεις, είσαι πάρα πολύ καλά. Πουθενά δεν είναι όλα ρόδινα. Και το μελανό σημείο εδώ που βρίσκομαι είναι ότι η ψυχική υγεία κινδυνεύει να χαθεί. Βέβαια απο αυτά που βλέπω γύρω μου αυτός είναι ο κανόνας, και ίσως για αυτό δεν αναφέρθηκα σε αυτό στην αρχή. Με χαρά θα πήγαινα επαρχία αν το οικονομικό δεν είχε σοβαρές αποκλίσεις.
kostasbm Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 τι εχεις μεχρι τωρα παλιος ασφαλισμενος πριν το 93 34 χ300 = 10200 ενσημα.....η βαση τα 10500 ..... σε 4 μπορεις να φυγεις με μειωμενη οποτε 10200 + 1200 = 11400 παρα πολυ καλο εχεις δανεισμο ??? ενα κριτικος παραγοντας οικογενεια ??? ποσα μελη ? ανηλικα..ενηλικα....συζυγος εργαζομενη ??? καπως ετσι σταματησα και γω αρα ειμαι ποιο παλιογερος, με 11680 χωρις δανεισμο και οικογενειακες υποχρεωσεις κανω καποια χομπυ-εργασια τα οποια μου εξασφαλιζουν τα βασικα μου εξοδα ...μαυρα εννοειται και απολαμβανω καποια πραγματα που δεν μπορουσα λογω δουλειας... γιατι εκανα την εισαγωγη πιστευω να καταλαβες.....τετοια ωρα τετοια λογια....φιλικα 2
Imola Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, kostasbm είπε τι εχεις μεχρι τωρα παλιος ασφαλισμενος πριν το 93 34 χ300 = 10200 ενσημα.....η βαση τα 10500 ..... σε 4 μπορεις να φυγεις με μειωμενη οποτε 10200 + 1200 = 11400 παρα πολυ καλο εχεις δανεισμο ??? ενα κριτικος παραγοντας οικογενεια ??? ποσα μελη ? ανηλικα..ενηλικα....συζυγος εργαζομενη ??? καπως ετσι σταματησα και γω αρα ειμαι ποιο παλιογερος, με 11680 χωρις δανεισμο και οικογενειακες υποχρεωσεις κανω καποια χομπυ-εργασια τα οποια μου εξασφαλιζουν τα βασικα μου εξοδα ...μαυρα εννοειται και απολαμβανω καποια πραγματα που δεν μπορουσα λογω δουλειας... γιατι εκανα την εισαγωγη πιστευω να καταλαβες.....τετοια ωρα τετοια λογια....φιλικα Δεν εχω βάρη ούτε οικονομικά ούτε οικογενειακά. Τις κόρες μου τις πάντρεψα, και η γυναίκα μου δεν δουλεύει. Ελεύθερο χρόνο δεν εχω λογω δουλειάς. Μακάρι να είχα... 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Προσωπικά, σε αυτή την ηλικία, δεν θα άλλαζα, εκτός κι αν είχα κάποια δυνατή πρόταση, αισθητά καλύτερη από εκεί όπου είμαι τώρα. Εγώ, λ.χ., έχω μήνες που κάνω συλλογή από φέσια: τηλεφωνώ στις εταιρίες που χρωστάνε και η ιστορία είναι παντού η ίδια: εξοφλημένοι υπάλληλοι στα πάντα, ώστε να μην έχουν τρεξίματα με ΣΕΠ και οι εξωτερικοί στο φέσι και το θα δούμε και τον άλλο μήνα. Για μένα, δηλαδή, αυτή τη στιγμή το βασικότατο (και θεμελιώδης προϋπόθεση ψυχικής ηρεμίας) είναι να πληρώνεσαι στην ώρα σου. Αν, βέβαια, υπάρχουν άλλου είδους θέματα, αυτό είναι άλλη ιστορία και, προφανώς, κανείς μας δεν ξέρει ούτε μπορεί να αξιολογήσει την πίεση που αισθάνεται ο άλλος. Υ.Γ. Επίσης, παρότι απέχω κάμποσα χρόνια από τη σύνταξη, δεν θα βάσιζα τη ζωή μου στο τι σύνταξη είναι να παίρνω, θεωρητικά, για τα επόμενα 20 χρόνια, ας πούμε: η φούσκα θα σκάσει πολύ νωρίτερα. Ούτε τα μαύρα τα θεωρώ λύση, ακριβώς γιατί δεν θεωρώ τη σύνταξη δεδομένη, ώστε να πω "θα παίρνω τόσα νόμιμα, θα συμπληρώνω τόσα μαύρα, θα πορεύομαι". 3 1
johntram Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Imola είπε Ναι οκ 58άρισα, αλλά πάντα μου άρεσαν οι αλλαγές, σε αντίθεση [ίσως] με την πλειοψηφία. Εργάζομαι στο ΙΤ 34 χρόνια. Έχω έναν καλό μισθό, έχω εταιρικό αυτοκίνητο, συνταξιοδοτικό & ιατροφαρμακευτικό. Ψάχνομαι να αλλάξω εργοδότη [όχι αντικείμενο], διότι πολύ απλά πιστεύω ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Φυσικά ξέρω ακόμα καλύτερα ότι μια αλλαγή μπορεί και να φέρει τα πάνω-κάτω και να την πατήσω άσχημα... Όμως δεν μπορώ να χαλαρώσω, με τρώει ... Δεν ξέρω όμως το κατά πόσο η ηλικία παίζει αρνητικά. Εμφανισιακά δείχνω 45, ψυχολογικά νοιώθω 25, Δουλεύω 15 ώρες την ημέρα και η όρεξή μου για ποιοτική ουσιαστική δουλειά και εκπαίδευση είναι ακόρεστη. Κάνω λάθος που θέλω να αλλάξω δουλειά; Να σκάσω και να κάτσω στα αυγά μου; Είναι αργά στα 58; Έχω πιθανότητες στην Ελλάδα; Πείτεεεε... Καλημέρα. Είμαι λίγο παρακάτω από σένα (52).Πριν λίγο καιρό σκέφτηκα να αποχωρήσω από εκεί όπου εργάζομαι επειδή βαρέθηκα μετά από 20 χρόνια.Και σου λέω εκτός από δουλειά να αλλάξω ΚΑΙ αντικείμενο (ναι ξέρω χαζομάρα αλλά βαρέθηκα οπότε το έψαχνα)...Για να μην το τραβήξω πολύ όπου μίλησα μου είπαν "μείνε εκεί που είσαι.Καλός μισθός ωραίο περιβάλλον υπομονή μέχρι τη σύνταξη κι αν έχεις όρεξη μετά,υπάρχει χρόνος.." Τελικά άκουσα την άποψή τους... 1
KapaEpsilon Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 17 λεπτά πριν, Imola είπε Δεν εχω βάρη ούτε οικονομικά ούτε οικογενειακά. Τις κόρες μου τις πάντρεψα, και η γυναίκα μου δεν δουλεύει. Ελεύθερο χρόνο δεν εχω λογω δουλειάς. Μακάρι να είχα... Θείο πινε κάνα τσίπουρο στον ελεύθερο σου χρόνο. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να καταλάβεις ότι έχεις τα χρονάκια σου. Σε 2-3 χρόνια θα έχεις όσο ελεύθερο χρόνο θες για να ασχοληθείς με τα εγγόνια σου, τους μπαχτσέδες σου και τις βολτούλες σου.
thanasis00 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δεν είμαι και εγώ καθόλου κοντά ηλικιακά με σένα, αλλά θα πω ότι το ότι δεν έχεις ελεύθερο χρόνο στη καθημερινότητά σου είναι δυστυχώς προβληματικό. Η καλή δουλειά και τα λεφτά είναι ωραία χαρακτηριστικά σε μια ζωή, αλλά ο ελεύθερος χρόνος, η προσωπική ευχαρίστηση και η δυνατότητα να μπορείς να ευχαριστηθείς τους δικούς σου ανθρώπους και τα εγγόνια σου (αν έχεις), είναι πράγματα τα οποία δε μπορεί να εξαγοράσει ούτε η δουλειά, ούτε τα λεφτά... Και ο χαμένος χρόνος δυστυχώς δεν αναπληρώνεται, και η κάθε ώρα που δίνεις στη δουλειά πέραν του 8ώρου, είναι δυστυχώς χρόνος που επενδύεις σε κάποιον που δε σου φέρνει πίσω αντίστοιχο απότέλεσμα ευχαρίστησης που θα σου φέρουν οι έξτρα 4-5 ώρες με τα παιδιά/εγγόνια σου... Η γνώμη μου είναι ότι αν μπορείς να συνεχίσεις στην ίδια δουλειά, αλλά να δουλεύεις αυστηρά 8ωρο, κάντο. Αν δεν γίνεται, ψάξε για άλλη δουλειά που να σου δίνει αυτόν τον ελεύθερο χρόνο μετά τις 5 που θα σχολάς, για να κάνεις εσύ ό,τι σε ευχαριστεί. Πολλές φορές σκεπάζουμε τα προσωπικά μας συναισθήματα με τη δουλειά, γιατί στη δουλειά οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες, οπότε υπάρχει ένα πιο ξεκάθαρο πλάνο στο τι πρέπει να γίνει, αλλά στη προσωπική μας ζωή, πρέπει εμείς να ορίσουμε αυτό το πλάνο, και πολλές φορές είναι δύσκολο να το καταφέρουμε. Ήδη έχεις βάλει πολλά χρόνια τη δουλειά ως προτεραιότητα, ήρθε η ώρα να πάρει 2η και 3η θέση στις πιο σημαντικές σου αξίες, και να ανεβάσεις πράγματα τα οποία μπορεί να έχεις στερηθεί ή αφήσει πίσω, λόγω του μη ελεύθερου χρόνου. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά, κάντο. Όλα αυτά από προσωπική εκτίμηση, έχοντας περάσει και εγώ περιόδους που δούλευα 12-14 ώρες καθημερινά... 10 1
tsarouc Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Imola είπε Ναι οκ 58άρισα, αλλά πάντα μου άρεσαν οι αλλαγές, σε αντίθεση [ίσως] με την πλειοψηφία. Εργάζομαι στο ΙΤ 34 χρόνια. Έχω έναν καλό μισθό, έχω εταιρικό αυτοκίνητο, συνταξιοδοτικό & ιατροφαρμακευτικό. Ψάχνομαι να αλλάξω εργοδότη [όχι αντικείμενο], διότι πολύ απλά πιστεύω ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Φυσικά ξέρω ακόμα καλύτερα ότι μια αλλαγή μπορεί και να φέρει τα πάνω-κάτω και να την πατήσω άσχημα... Όμως δεν μπορώ να χαλαρώσω, με τρώει ... Δεν ξέρω όμως το κατά πόσο η ηλικία παίζει αρνητικά. Εμφανισιακά δείχνω 45, ψυχολογικά νοιώθω 25, Δουλεύω 15 ώρες την ημέρα και η όρεξή μου για ποιοτική ουσιαστική δουλειά και εκπαίδευση είναι ακόρεστη. Κάνω λάθος που θέλω να αλλάξω δουλειά; Να σκάσω και να κάτσω στα αυγά μου; Είναι αργά στα 58; Έχω πιθανότητες στην Ελλάδα; Πείτεεεε... 53 είμαι και 100 να πάω (λέμε τώρα) πάλι θα ψάχνομαι... προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να κάθομαι στα αυγά μου. Όμως οι εποχές είναι δύσκολες και οι περισσότεροι θα σου πουν να κάτσεις στα αυγά σου. Εγώ είμαι της άποψης πως ότι και αν αποφασίσεις θα γίνει. Αν θα είναι καλό η κακό είναι μια άλλη ιστορία. Ο Θεός μόνο ξέρει που κινεί τα νήματα. Μην ξεχνάς πάντως ένα πράγμα. Η ζωή είναι ΠΟΛΥ μικρή για να καθόμαστε στα αυγά μας. :) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα