Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Imola είπε

Δεν εχω βάρη ούτε οικονομικά ούτε οικογενειακά. Τις κόρες μου τις πάντρεψα, και η γυναίκα μου δεν δουλεύει. Ελεύθερο χρόνο δεν εχω λογω δουλειάς. Μακάρι να είχα...

θα εχεις μετά τα 62 .......όλο το χρόνο με τη γυναίκα σου να κανείς αρκετά πράγματα

• Like 1
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά δεν θέλω να σας κουράζω, άλλο. Τις κρατάω τις απαντήσεις σας και θα τις ξαναδώ το βράδυ!.

Δημοσ.

Φυσικά και ψάξου να δεις τι υπάρχει για σένα πρώτα. Αν βρεις κάτι που να αξίζει (απο θέμα όχι μονο οικονομικό, αλλά και πρόκλησης) σκέψου το σοβαρά. Όποιος δε κάνει το βήμα μπροστά, δεν έχει φιλοδοξίες και όνειρα, δεν έχει ούτε ζωή.

• Like 1
Δημοσ.

Εάν αλλάξεις εργοδότη θα πρέπει να ξανα να δίξεις σε ξένους οτι η πρόσληψη σου ήταν σωστή επιλογή τους.

Σου επιβάλει ο εργοδότης να μην έχεις ελέυθερο χρόνο;  Είσαι σίγουρος οτι εσύ δεν κάνεις λάθος στην διαχείριση του χρόνου σου, μήπως τελικά δεν κάνεις για managerial θέση εαν κρίνουμε από το γεγονός οτι δεν έχει ισορροπία μετάξύ ιδιωτικής ζωής και εργασίας; Και ίσως τελικά χρειάζεσαι να αλλάξεις και αντικείμενο; 

Μήπως τελικά δεν είναι πρόβλημα η δουλειά και το πρόβλημα είναι γενικά η ζωή σου και έχεις έρθει σε υπαρξιακό τέλμα;

Έχει logistics βοήθεια από το σπίτι η γυρνάς και σου έχει ετοιμάσει η σύζυγος ενα τόνο εργασίες και δουλειές και είχα και χωρίς φαγητό έπειτα από κάποια γελοία δικαιολογία;  Γι αυτό και δεν έχει ελέυθερο χρόνο;

Έχεις ή βλέπεις φίλους και με ποιά συχνότητα;  

Το να αλλάξεις εργασία είναι μόνο ένα μέρος της λύσης.

• Like 4
Δημοσ.

Εάν η επόμενη επιλογή σου αποδειχθεί λανθασμένη αλλά δεν θα σε σε καταστρέψει οικονομικά με την όποια ανεργία προκύψει, τότε προχώρα. Είμαι κοντά σου ηλικιακά και τα έχω βροντήξει μερικές φορές, και πρόσφατα, χωρίς ζημιές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα, επειδη τυχαινει να δουλευω στο κομματι του ΙΤ αλλα πολυ ποιο νεαρος ηλικιακα και στο εξωτερικο, αυτο που παρατηρω ειναι οτι ατομα αλλαζουν δουλεια ανα 2 με 2,5 χρονια. Στην Ελλαδα εχουν το σκεφτικο να περνουν συνταξη απο μια δουλεια μονο. Επισης το να κανεις συνεντευξεις δεν ειναι και τοσο κακο, αν σου κανει η προταση, αλλαζεις αν οχι συνεχιζεις να ψαχνεις  ή καθεσαι στην δουλεια που εισαι.

Επεξ/σία από nikosmakos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Imola said:

Και το μελανό σημείο εδώ που βρίσκομαι είναι ότι η ψυχική υγεία κινδυνεύει

1 hour ago, Imola said:

Δεν εχω βάρη ούτε οικονομικά ούτε οικογενειακά. Τις κόρες μου τις πάντρεψα, και η γυναίκα μου δεν δουλεύει. Ελεύθερο χρόνο δεν εχω λογω δουλειάς. Μακάρι να είχα...

ναι δεν ξέρω... ίσως δεν είναι η δουλειά η απάντηση που ψάχνεις

Επεξ/σία από Leleouras
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Imola είπε

Πουθενά δεν είναι όλα ρόδινα. Και το μελανό σημείο εδώ που βρίσκομαι είναι ότι η ψυχική υγεία κινδυνεύει να χαθεί. Βέβαια απο αυτά που βλέπω γύρω μου αυτός είναι ο κανόνας, και ίσως για αυτό δεν αναφέρθηκα σε αυτό στην αρχή. Με χαρά θα πήγαινα επαρχία αν το οικονομικό δεν είχε σοβαρές αποκλίσεις.

Είμαι στα μισά σου και κάτι λίγο παραπάνω χρόνια, αλλά και γω το έχω πάρει απόφαση ότι θέλω αν είναι δυνατών να εργάζομαι έστω και 6 ώρες την μέρα, καθώς και οι υπάλληλοι μου. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μία καλή δουλειά που να σε πληρώνει καλά, όμως έρχεται σε προτεραιότητα η ζωή έξω από αυτή.

Εγώ θα ξεκινούσα βασικά μιλώντας στο τωρινό αφεντικό αν είναι τύπος που μπορείς να κάτσεις και να συζητήσεις. Μπορείς να του πεις ότι δεν μπορείς να κάνεις υπερωρίες, αν η δουλειά έχει ανέβει να του το εξηγήσεις, να σου φέρει βοήθεια έτσι ώστε να πηγαίνεις στην ώρα σου στο σπίτι και γενικά ότι πιστεύεις ότι θα λύσει τα προβλήματα στην υπάρχον σου δουλειά.
Άλλη λύση είναι να αρχίσεις να πατάς πόδι. Θα σχολάσεις ότι και να γίνει! Αλλά μην το κάνεις απότομα γιατί το πιο πιθανό είναι να κάνεις πίσω. Για παράδειγμα αν δουλεύεις 8+3 ώρες μην πας πάνω στο 8ωρο να πεις ότι γεια σας φεύγω, κάνε το την πρώτη εβδομάδα στο τελευταίο μισάωρο ή και τέταρτο και ανέβαζε το σταδιακά.

Αν πας σε μια άλλη καλό είναι να ανοιχτείς στο νέο σου αφεντικό, λέγοντας του ότι λες και σε εμάς εδώ, ότι είσαι οκ από μισθό, ασφάλεια κτλ, αλλά δεν έχεις χρόνο. Μιας και έχεις ήδη δουλειά, έχεις παραπάνω χρόνο να ψαχτείς το οποίο είναι υπέρ σου, μέχρι να σου υποσχεθούν τις συνθήκες εργασίας που εσύ αξίζεις και ζητάς!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsarouc είπε

53 είμαι και 100 να πάω (λέμε τώρα) πάλι θα ψάχνομαι... προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να κάθομαι στα αυγά μου. Όμως οι εποχές είναι δύσκολες και οι περισσότεροι θα σου πουν να κάτσεις στα αυγά σου. 

Εγώ είμαι της άποψης πως ότι και αν αποφασίσεις θα γίνει. Αν θα είναι καλό η κακό είναι μια άλλη ιστορία. Ο Θεός μόνο ξέρει που κινεί τα νήματα. Μην ξεχνάς πάντως ένα πράγμα. Η ζωή είναι ΠΟΛΥ μικρή για να καθόμαστε στα αυγά μας. 

:)

δεν είναι καλό να κάθεσαι στα αβγά σου ή να τεμπελιάσεις.

Δεν είναι καλό όμως επίσης το να δουλεύεις 15ωρα. Οσο και αν σου αρέσει η δουλειά σου κάποια στιγμή θα υπάρχει καταπόνηση.

Επίσης και ο προσωπικός ελεύθερος χρόνος είναι σημαντικός όπως και η διασκέδαση/ξεκούραση.

Αν μπορείς να βρεις καλύτερο μισθό ή ίδιο με λιγότερες ώρες εργασίας, γιατί όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikosmakos είπε

Καλημερα, επειδη τυχαινει να δουλευω στο κομματι του ΙΤ αλλα πολυ ποιο νεαρος ηλικιακα και στο εξωτερικο, αυτο που παρατηρω ειναι οτι ατομα αλλαζουν δουλεια ανα 2 με 2,5 χρονια. Στην Ελλαδα εχουν το σκεφτικο να περνουν συνταξη απο μια δουλεια μονο. Επισης το να κανεις συνεντευξεις δεν ειναι και τοσο κακο, αν σου κανει η προταση, αλλαζεις αν οχι συνεχιζεις να ψαχνεις  ή καθεσαι στην δουλεια που εισαι.

καλα ολα αυτα αλλα ασχετα, το ερωτημα ειναι αν υπαρχει ρισκο του να αλλαξει δουλεια στα 58 του και οχι αν υπαρχει ρισκο του να αλλαξει γενικα και αοριστα.

Δεδομενης της καταστασης στην Ελλαδα θα σου προτεινα να μην το κανεις, ακομα και στο εξωτερικο ειναι ζορικο για τετοιες ηλικιες που ειναι κοντα στην συνταξη γιατι οι εργοδοτες πληρωνουν αυξημενες εισφορες. Αν εχεις ορεξη βρες ενα χομπι και αφιερωσε εκει την ορεξη σου. Αν απο ατυχια πεσεις σε κακη ομαδα ή κακο εργοδοτη τα πραγματα μπορουν να αντιστραφουν πολυ γρηγορα (στρες κλπ.) και ειναι κριμα. Εχω δει συναδελφο να παθαινει burn out στα 59 του..

Επεξ/σία από epp
Δημοσ.

Άμα ήμουν 58 η μοναδική αλλαγή που θα έκανα σίγουρα θα ήταν η στροφή προς το δημόσιο. Άμα ήμουν σε καμία θέση στυλ προϊστάμενος και στέλεχος σε εταιρεία, ίσως άλλαζα δουλειά για παρόμοια θέση με την εμπειρία μου με πολύ καλύτερο μισθό και λιγότερο φόρτο εργασίας και όλα αυτά εφόσον γνώριζα άτομο από μέσα για την κατάσταση στην εταιρεία να μου πει τι παίζει και όχι έτσι απλά επειδή μου προτάθηκε κάτι καλύτερο. 

Κατά τα λοιπά, οτιδήποτε άλλο είναι ρίσκο και μπορεί να σε βάλει σε επιπλέον μπελάδες. Στα 58 παρακαλάς να μην απολυθείς από εκεί που είσαι και περιμένεις μέχρι να βγεις στην σύνταξη. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Xvipes είπε

Επειδή τον ακούω πολύ συχνά αυτόν τον φόβο, έχει συμβεί σε κάποιον προσωπικά ή όλοι απλά φοβούνται μην τους τύχει.
Δεν είναι ποτέ κακό να δεις τι άλλο υπάρχει εκεί έξω και να κάνεις συνεντεύξεις, κακό είναι να φοβάσαι πως δεν θα βρεις αλλού δουλειά και να αναγκάζεσαι να δέχεσαι παραπάνω από όσα πρέπει.

Είναι κάτι που συμβαίνει καθώς πολλές εταιρίες διατηρούν με κάποιο τρόπο μια επαφή από τη στιγμή που μιλάμε στο ίδιο αντικείμενο. Έτυχε σε εμένα καθ'οτι νέος και άπειρος. Αν και έχω κατασταλάξει και πλην τραγικού απροόπτου δεν θα αλλάξω εργασία και εργοδότη πάντα προσπαθώ να κρατάω πόρτες ανοιχτές.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, blackhill66 είπε

εισαι 58 ..ζωη ναχεις και ρωτας εδω τους πιτσιρικαδες του ινσομνια τι θα κανεις στη ζωη σου?συμμορφωσου (φιλικα στο λεω) ευχες απο εναν 56αρη..

Δεν συμφωνώ με αυτό. Οι πιο νέοι δεν φάγανε τη παπάτζα με το loyalty που έχουν φάει οι μεγαλύτεροι.

Πλέον διπλασιάζεις τον μισθό σε 4-5 χρόνια αν κάνεις αλλαγές,οι περισσότεροι παλιοί είναι καρφωμένοι στο γνωστό.

Εγώ θα πω στον TS, ψάξε δουλειά όσο έχεις τη δουλειά σου και αν βρεις κάτι πολύ καλό χαιρετάς.

Δημοσ.

Προχωρα αγαπητε.Εγω ειμαι 59 και εχω αλλαξει 3 δουλειες απο τα 50 μου ,παντα με μεγαλυτερες απολαβες.

Δημοσ.

Έχεις ένα τεράστιο πλεονέκτημα, είσαι 34 χρόνια στο χώρο όποτε φαντάζομαι έχεις αρκετους γνωστούς που είτε μπορούν να σε βοηθήσουν να αλλάξεις εταιρεία ή να σε ενημερώσουν τι παίζει στις δικές τους σε άτομα του ηλικιακού σου φάσματος και να δεις αν οι άλλου πορτοκαλιές κάνουν καλύτερα ή χειρότερα πορτοκάλια. Αν βρεις καλύτερες συνθήκες φυσικά και πας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...