Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι οκ 58άρισα, αλλά πάντα μου άρεσαν οι αλλαγές, σε αντίθεση [ίσως] με την πλειοψηφία. Εργάζομαι στο ΙΤ 34 χρόνια. Έχω έναν καλό μισθό, έχω εταιρικό αυτοκίνητο, συνταξιοδοτικό & ιατροφαρμακευτικό. Ψάχνομαι να αλλάξω εργοδότη [όχι αντικείμενο], διότι πολύ απλά πιστεύω ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Φυσικά ξέρω ακόμα καλύτερα ότι μια αλλαγή μπορεί και να φέρει τα πάνω-κάτω και να την πατήσω άσχημα... Όμως δεν μπορώ να χαλαρώσω, με τρώει ... Δεν ξέρω όμως το κατά πόσο η ηλικία παίζει αρνητικά. Εμφανισιακά δείχνω 45, ψυχολογικά νοιώθω 25, Δουλεύω 15 ώρες την ημέρα και η όρεξή μου για ποιοτική ουσιαστική δουλειά και εκπαίδευση είναι ακόρεστη. Κάνω λάθος που θέλω να αλλάξω δουλειά; Να σκάσω και να κάτσω στα αυγά μου; Είναι αργά στα 58; Έχω πιθανότητες στην Ελλάδα; Πείτεεεε...

Επεξ/σία από Imola
  • Sad 1
Δημοσ.

Από τη στιγμή που έχεις καλή δουλειά, έχεις ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Μπορείς να αναζητήσεις καινούρια δουλειά με την ψυχολογική ηρεμία που σου προσφέρει η ασφάλεια της τωρινής δουλειάς σου. Αυτό σημαίνει ότι α) μπορείς να είσαι περισσότερο επιλεκτικός στην αναζήτηση νέου εργοδότη και β) ότι στην συνέντευξη θα είσαι εσύ αυτός που θα πρέπει να πειστείς ότι πρέπει να πας να δουλέψεις εκεί και όχι το αντίθετο.

Για το θέμα της ηλικίας, οκ στο IT είσαι ξέρεις πώς πάνε τα πράγματα. Δεν πας για τις γνώσεις πας να πουλήσεις την εμπειρία. Πιθανότατα στοχεύεις σε μια πιο managerial θέση όπου η προαναφερθείσα εμπειρία θα παίξει ρόλο. Σε καμία όμως περίπτωση τα 58 δεν είναι απαγορευτική ηλικία να αλλάξεις δουλειά.

Το αν θα είναι χειρότερα ή καλύτερα εκεί που θα πας δεν μπορείς να το ξέρεις, αλλά επίσης δεν μπορείς να ξέρεις αν εκεί που είσαι θα είσαι μέχρι τη σύνταξη. Ρίσκο υπάρχει παντού. Και άμα σε τρώει όπως λες, δεν χάνεις απολύτως τίποτα να δοκιμάσεις. Πήγαινε σε μερικές συνεντεύξεις και βλέπεις.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Imola είπε

Ναι οκ 58άρισα, αλλά πάντα μου άρεσαν οι αλλαγές, σε αντίθεση [ίσως] με την πλειοψηφία. Εργάζομαι στο ΙΤ 34 χρόνια. Έχω έναν καλό μισθό, έχω εταιρικό αυτοκίνητο, συνταξιοδοτικό & ιατροφαρμακευτικό. Ψάχνομαι να αλλάξω εργοδότη [όχι αντικείμενο], διότι πολύ απλά πιστεύω ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Φυσικά ξέρω ακόμα καλύτερα ότι μια αλλαγή μπορεί και να φέρει τα πάνω-κάτω και να την πατήσω άσχημα... Όμως δεν μπορώ να χαλαρώσω, με τρώει ... Δεν ξέρω όμως το κατά πόσο η ηλικία παίζει αρνητικά. Εμφανισιακά δείχνω 45, ψυχολογικά νοιώθω 25, Δουλεύω 15 ώρες την ημέρα και η όρεξή μου για ποιοτική ουσιαστική δουλειά και εκπαίδευση είναι ακόρεστη. Κάνω λάθος που θέλω να αλλάξω δουλειά; Να σκάσω και να κάτσω στα αυγά μου; Είναι αργά στα 58; Έχω πιθανότητες στην Ελλάδα; Πείτεεεε...

εισαι 58 ..ζωη ναχεις και ρωτας εδω τους πιτσιρικαδες του ινσομνια τι θα κανεις στη ζωη σου?συμμορφωσου (φιλικα στο λεω) ευχες απο εναν 56αρη..

• Like 15
  • Thanks 6
Δημοσ.

Με βάση τα όσα γράφεις...αν δεν σε "καλέσουν" ..αν δεν σε "ζητήσουν"...μην ξεκινήσεις να ψάχνεις π.χ. μέσω αγγελίας....θα το μάθει ο τωρινός εργοδότης και θα δεις ότι υπάρχουν και για τους άλλους "και αλλού πορτοκαλιές".

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, blackhill66 είπε

εισαι 58 ..ζωη ναχεις και ρωτας εδω τους πιτσιρικαδες του ινσομνια τι θα κανεις στη ζωη σου?συμμορφωσου (φιλικα στο λεω) ευχες απο εναν 56αρη..

Τι εννοείς; Βόηθα λίγο...

Δημοσ.

τι να εννοω εσυ ξερεις τι ειναι καλο για σενα δεν το ξερουν οι αλλοι ε? παιρνουμε την ζωη μας στα χερια μας ..δυνατα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν είμαι στην ηλικία σου, αλλά δεν εμπίπτω και στην κατηγορία "πιτσιρίκια". Οσο πλησιάζω την ηλικία σου όμως, όλο και περισσότερο θεωρώ πιο σημαντική την ψυχική μου ηρεμία και όλα τα άλλα δευτερεύοντα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Imola είπε

33 λεπτά πριν, blackhill66 είπε

Ότι λέει ο αποπάνω.
Ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνι, ξέρεις τί κατάληξη θα έχει.
Κοινώς, αν δεν έχεις ήδη κλείσει σε νέο εργοδότη, με δοσμένα χέρια κλπ, άστω καλύτερα.

Φιλικά όλα αυτά από έναν 52άρη.

• Like 1
Δημοσ.

Παρότι δεν είμαι κοντά σου ηλικιακά, αν ήμουν στη θέση σου με καλή οικονομική αποκατάσταση από την εργασία μου και καλό κλίμα δεν θα το προχωρούσα τόσο κοντά στη σύνταξη για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ξέρεις που θα πέσεις. Μπορεί να είναι καλύτερα αλλά αρκετά συχνά δεν είναι, είναι σχεδόν παντού τα ίδια σκατα. Οπότε καλύτερα εκεί που θα μπορείς να τα διαχειριστείς καλύτερα. Πάντα λαμβάνοντας υπόψη ότι είσαι πολύ κοντά στη σύνταξη.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...