Προς το περιεχόμενο

H Τ-Mobile πουλάει κανονικά πλέον δεδομένα πελατών της σε εταιρείες

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όταν η κουβέντα πάει στις πληροφορίες και τα δεδομένα που έχουν για εμάς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, οι περισσότεροι σκέφτονται ασυναίσθητα κολοσσούς όπως τη Google και τη Meta.

Κι όμως εκείνοι που πια ξέρουν τα πάντα για τις συνήθειες, τις προτιμήσεις και τις ρουτίνες μας δεν είναι άλλοι από τους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας πρωτίστως και τους ISP δευτερευόντως. Οι πληροφορίες είναι δύναμη και ως εκ τούτου, η δύναμη που έχουν τέτοιου τύπου εταιρείες είναι τεράστια. Αυτό φαίνεται πως συνειδητοποίησαν στην T-Mobile η οποία πλέον προσφέρει και υπηρεσίες διαφήμισης.

Ο λόγος για την T-Mobile Advertising Solutions, μία θυγατρική της T-Mobile που βασίζεται στα δεδομένα της δεύτερης προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες της στους πελάτες της. Συγκεκριμένα, η T-Mobile έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι πελάτες της στα smartphones τους (μέσω της κίνησης των δεδομένων σε αυτά). Από τις πληροφορίες αυτές αφαιρούνται τα στοιχεία ταυτοποίησης και τα υπόλοιπα δεδομένα αντιστοιχίζονται σε διάφορους τύπους καταναλωτή/χρήστη (personas σαν να λέμε).

Σύμφωνα με την T-Mobile, «η χρήση μίας εφαρμογής αποτελεί την ισχυρότερη ένδειξη καταναλωτικής πρόθεσης». Εφ’ όσον κάποιος χρησιμοποιεί π.χ. το app ενός αερομεταφορέα, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα θέλει να ταξιδέψει, σωστά; Το ερώτημα που γεννάται βέβαια είναι διπλό και έχει να κάνει αφ’ ενός με το αν συμφωνεί κάποιος να διαθέτει τα δεδομένα του κατ’ αυτόν τον τρόπο (και αν ναι, γιατί να το κάνει δωρεάν) και αφ’ ετέρου με το κατά πόσο η όλη διαδικασία είναι πράγματι τόσο ανώνυμη όσο υποστηρίζει η T-Mobile.

Η συλλογή δεδομένων της T-Mobile πάντως αφορά προς ώρας μόνο τους κατόχους Android συσκευών, αφού η πολιτική ιδιωτικού απορρήτου της Apple θέτει αρκετά εμπόδια σε ό,τι έχει να κάνει με το iOS και τα iPhone. Οι χρήστες έχουν βέβαια τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από τη διαδικασία συλλογής μέσω του app της εταιρείας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει αν μου δίνουν ένα ποσοστό από τα κέρδη τους που χρησιμοποιούν τα δεδομένα μου θα πουληθώ 😃

Επίσης δεν έχω Android και το κυριότερο, δεν έχω T-Mobile αλλά αυτό φέρνει την ερώτηση αν θα γίνει το ίδιο και από άλλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών.

Edit: First Comment! (Δεν το έχω γράψει στο YouTube ποτέ θα το γράψω εδώ).

Επεξ/σία από user2163
  • Like 2

3 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Δηλαδη εχω εγω πακετο με 5GB δεδομενα το μηνα και μου τα πουλαει και μου μενουν 3,5GB;;;

Υ.Γ. Διαβαζοντας μονο τον τιτλο.

H Τ-Mobile πουλάει κανονικά πλέον τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της σε εταιρείες.

• Like 3
  • Confused 2

2 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Δηλαδη εχω εγω πακετο με 5GB δεδομενα το μηνα και μου τα πουλαει και μου μενουν 3,5GB;;;

Υ.Γ. Διαβαζοντας μονο τον τιτλο.

όχι, απλά το "πακέτο" που αγόρασες κανονιά ήταν 3,5GB, αλλά επειδή βγάζει κέρδος στο να πουλάει η εταιρεία προσωπικά δεδομένα κερδίζεις extra και έχεις 5GB στο σύνολο, και άμα η εταιρεία ήταν στην Ελλάδα θα είχες και ρήτρα αναπροσαρμογής στο λογαριασμό των Data άρα θα κέρδιζες επιπλέον GB, σύνολο 20GB ! Bingo! Ως σοφός insomniac βρήκα λύση σα GB 🤭

Bonus : αναμένω να βγει τροπολογία που θα εφαρμόζει ρήτρες αναπροσαρμογής στη μισθοδοσία, για να αυξηθούν οι μισθοί και να μπούν επιπλέον επιδόματα όπως ξεκίνημα οχήματος, προπέλας, επίδομα πτήσεων, επίδομα ανοίγματος ποτού κ.α. 😆

• Thanks 1

30 λεπτά πριν, AtiX είπε

H Τ-Mobile πουλάει κανονικά πλέον τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της σε εταιρείες.

Ευτυχώς που είναι μόνο τα προσωπικά δεδομένα.
Φαντάζεσαι να ήταν και τα υπόλοιπα τα δεδομένα;

• Sad 1

Η T-Mobile μας πουλάει ωρέ; Κάνουν οι Γερμανοί τέτοια πράγματα; Σε λίγο θα πει κανένας κακεντρεχής πως θα το εφαρμόσουν και σε άλλες θυγατρικές στα μέρη μας...

• Like 1

3 ώρες πριν, AtiX είπε

Φαντάσου Ελλάδα, τα μεσαιωνικά χρόνια του 2005-2015 που έναν αριθμό  cosmote  κάρτα να έβγαζες, σε μια εβδομάδα σε καλούσαν για δάνειο, κατσαρόλες, ασφάλεια ζωής, νομίζω μέχρι και μαχαιροπίρουνα επιχρυσωμένα αν θυμάμαι καλά.

Η Ελλάδα πάντα μπροστά.

• Like 4
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση. Αφού εξαιρει τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε ταυτοποίηση, πως τότε η διαφήμιση είναι στοχευμένη;

Είναι σαν τους προσωπικούς βοηθούς που δεν καταγράφουν παρά μόνο αν φωνάξεις siri, goofle, cortana κοκ και ως εκ θαύματος τότε μόνο ξυπνάει....Το ότι πριν μπορεί να μιλούσες για απορροφητήρες και ξαφνικά βλέπεις τέτοιες διαφημίσεις είναι τυχαίο....

Επεξ/σία από enigma84
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...