billmcris Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 4 ώρες πριν, pifilos είπε Νομίζω υπάρχει ένα νέο υπό - site για Γερμανία μόνο. Μήπως είχες καταλάθος επιλέξει αυτό και όχι το γενικό EU, εξού και δε σε άφηνε να προχωρήσεις. Σωστός, υπάρχει το https://www.mpb.com/en-us κ https://www.mpb.com/en-eu εχουν διαφορετικά πράγματα και στην Eλλαδα δεν στελνει το us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qrstuv Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς με ποιον τρόπο πληρώνουν; στην ανταλλαγή που έκανα βγαίνει να με πληρώσουν ένα πόσο (όχι πολύ μεγάλο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 3 hours ago, qrstuv said: Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς με ποιον τρόπο πληρώνουν; στην ανταλλαγή που έκανα βγαίνει να με πληρώσουν ένα πόσο (όχι πολύ μεγάλο). Προσωπικά πάντα τα λάμβανα με απευθείας κατάθεση στο λογαριασμό τραπέζης μου. Δίνεις στοιχεία και σε 1-2 μέρες τα βάζουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qrstuv Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 49 λεπτά πριν, LongTom είπε Προσωπικά πάντα τα λάμβανα με απευθείας κατάθεση στο λογαριασμό τραπέζης μου. Δίνεις στοιχεία και σε 1-2 μέρες τα βάζουν. Στέλνουν ένα λινκ όπου βάζεις τα στοιχεία; ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 1 hour ago, qrstuv said: Στέλνουν ένα λινκ όπου βάζεις τα στοιχεία; ευχαριστώ Το λινκ στις δικές μου περιπτώσεις (καμία δεκαριά μέχρι τώρα) σε βγάζει στο σάιτ τους (το mpb.com/eu). Δίνει τελευταία προειδοποιήση ότι δίνουν το Χ πόσο και εάν συμφωνείς. Εάν συμφωνήσεις, βγάζει μια λίστα που γράφεις τα στοιχεία λογαριασμού σου. Έπειτα σε λένε ότι θα τα στείλουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pifilos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, qrstuv είπε Στέλνουν ένα λινκ όπου βάζεις τα στοιχεία; ευχαριστώ Ναι στένουν ένα link και βάζεις τα στοιχεία σου και τον BIC/SWIFT κωδικό της τράπεζας σου. Υπόψιν στην τελευταία συναλλαγή μου κράτησε 1,5 ευρώ προμήθεια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qrstuv Δημοσ. Κυριακή στις 04:11 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 04:11 μμ (επεξεργασμένο) Zήτησε iban και τον swift κωδικό. Και χρεώθηκα επιπλέον 4 ευρώ για την προμήθεια. Έχω ξανά αγοράσει άλλες 2-3 φορές και με ανταλλαγή και δεν είχα ποτέ θέμα. Για παράδειγμα το ότι δεν παρέλαβα αυτό που περίμενα ή ότι ήταν κάτι ελαττωματικό, καμία σχέση. Το θέμα είναι ότι ελέγχουν πραγματικά αυτά που πουλάνε τα μεταχειρισμένα; Εκτός της κοσμητικής κατάστασης good, excellent κτλ. Η εμφάνιση αφορά μόνο εξωτερικές φθορές και τυχόν γραντουνιές. Δεκτό. Πρόσεξα ότι σε κάποιες dslr κάμερες αναφέρουν και τα κλικ. Θετικό κι αυτό. Τι γίνεται όμως με τα διαφράγματα ενός φακού. Περιμένω μια Fujifilm X100s η οποία είναι του 2013 και έχουν αναφερθεί και επίσημα από την ίδια τη Fuji ότι μοντέλα όπως x100 και x100s παρουσίαζαν συχνά κολλημένα διαφράγματα/λεπίδες. Ιδιαίτερα κάποια μοντέλα προς το τέλος του 2013 αν δε κάνω λάθος. Διαφράγματα, ταχύτητες κλείστρου, ροδέλες, πορτάκι μπαταρίας κ.α. Τα ελέγχουν όλα αυτά πριν τα κοστολογήσουν; Μήπως είναι λίγο στην τύχη; Νομίζω αυτή τη φορά πήγα στην τύχη.. cosmetic and functional condition. Οπότε ελέγχουν και κατα πόσο είναι λειτουργικά. Επεξ/σία Κυριακή στις 04:15 μμ από qrstuv Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pifilos Δημοσ. Κυριακή στις 04:39 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 04:39 μμ 20 λεπτά πριν, qrstuv είπε Zήτησε iban και τον swift κωδικό. Και χρεώθηκα επιπλέον 4 ευρώ για την προμήθεια. Έχω ξανά αγοράσει άλλες 2-3 φορές και με ανταλλαγή και δεν είχα ποτέ θέμα. Για παράδειγμα το ότι δεν παρέλαβα αυτό που περίμενα ή ότι ήταν κάτι ελαττωματικό, καμία σχέση. Α ακόμα χειρότερα από το δικό μου παραπάνω. 20 λεπτά πριν, qrstuv είπε Το θέμα είναι ότι ελέγχουν πραγματικά αυτά που πουλάνε τα μεταχειρισμένα; Εκτός της κοσμητικής κατάστασης good, excellent κτλ. Η εμφάνιση αφορά μόνο εξωτερικές φθορές και τυχόν γραντουνιές. Δεκτό. Πρόσεξα ότι σε κάποιες dslr κάμερες αναφέρουν και τα κλικ. Θετικό κι αυτό. Τι γίνεται όμως με τα διαφράγματα ενός φακού. Περιμένω μια Fujifilm X100s η οποία είναι του 2013 και έχουν αναφερθεί και επίσημα από την ίδια τη Fuji ότι μοντέλα όπως x100 και x100s παρουσίαζαν συχνά κολλημένα διαφράγματα/λεπίδες. Ιδιαίτερα κάποια μοντέλα προς το τέλος του 2013 αν δε κάνω λάθος. Διαφράγματα, ταχύτητες κλείστρου, ροδέλες, πορτάκι μπαταρίας κ.α. Τα ελέγχουν όλα αυτά πριν τα κοστολογήσουν; Μήπως είναι λίγο στην τύχη; Νομίζω αυτή τη φορά πήγα στην τύχη.. Γενικά ναι ελέγχονται καθώς σε μερικά κομμάτια υπάρχουν υποσημειώσεις που αναφέρουν αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Π.χ. έχω πετύχει να γράφουν πως η μηχανή δεν κρατάει τις ρυθμίσεις (μάλλον δείγμα πως τα έχει φτύσει η εσωτερική μπαταρία της μητρικής) ή ότι η πίσω ροδέλα χάνει κάποια βήματα καθώς τη γυρνάς ή ότι η οθόνη δεν αλλάζει προσανατολισμό όταν γυρνάς τη μηχανή σε κάθετη θέση (πορτραίτου) και διάφορα άλλα. Τώρα αν τα κοιτάνε οι ίδιοι πράγματι ή αν τα γράφουν οι πωλητές πριν τα στείλουν ή αν τα γράφουν αφού κάποιος ανυποψίαστος αγοραστής πάρει κάτι, δει πως δε λειτουργεί σωστά και τους το γυρίσει πίσω εξηγώντας τον λόγο δεν το ξέρω. Εν πάση περιπτώσει εφόσον μπορείς να γυρίσεις κάτι πίσω ακόμα και αν δεν είναι ελαττωματικό - πόσο μάλλον όταν είναι - δεν υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα είναι μια ταλαιπωρία στα πήγαινε έλα βέβαια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qrstuv Δημοσ. Κυριακή στις 04:52 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 04:52 μμ Αν έχει κολλημένα διαφράγματα εννοείτε θα κάνω επιστροφή εντός 14 ημερών μόλις την τσεκάρω. Κάτι άλλο, μέσω του chat ή με e-mail μπορούν να κάνουν επιτόπιο έλεγχο σε ένα προϊόν δίνοντας απλά το SKU του προϊόντος που αναγράφεται στην σελίδα; αυτό ίσως να μην το κάνουν, δεν το δοκίμασα. Έχουν να εξυπηρετίσουν όλη την Ευρώπη, φαντάζομαι θα γίνεται ένας χαμός. H κάμερα που επέλεξα ήταν σε κατάσταση Good, δεν είχε έξτρα σημειώσεις καμία και περιλάμβανε γνήσια μπαταρία, γνήσιο φορτιστή και το κάλυμα/καπάκι του φακού. Full black. 20 λεπτά πριν, pifilos είπε Π.χ. έχω πετύχει να γράφουν πως η μηχανή δεν κρατάει τις ρυθμίσεις (μάλλον δείγμα πως τα έχει φτύσει η εσωτερική μπαταρία της μητρικής) Aυτό το θεματάκι είχε η δική μου λίγο πριν την κάνω ανταλλαγή. Δεν τους ενημέρωσα, και δεν γνωρίζω καν οι ίδιοι αν θα το είδαν. Ίσως κάποιος ανυποψίαστος την αγοράσει σαν και εμένα και μπει σε τρεχάματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pifilos Δημοσ. Κυριακή στις 05:51 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 05:51 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, qrstuv είπε Αν έχει κολλημένα διαφράγματα εννοείτε θα κάνω επιστροφή εντός 14 ημερών μόλις την τσεκάρω. Κάτι άλλο, μέσω του chat ή με e-mail μπορούν να κάνουν επιτόπιο έλεγχο σε ένα προϊόν δίνοντας απλά το SKU του προϊόντος που αναγράφεται στην σελίδα; αυτό ίσως να μην το κάνουν, δεν το δοκίμασα. Έχουν να εξυπηρετίσουν όλη την Ευρώπη, φαντάζομαι θα γίνεται ένας χαμός. H κάμερα που επέλεξα ήταν σε κατάσταση Good, δεν είχε έξτρα σημειώσεις καμία και περιλάμβανε γνήσια μπαταρία, γνήσιο φορτιστή και το κάλυμα/καπάκι του φακού. Full black. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Είχα κάνει μια ερώτηση βάσει του SKU στο τσατ για μια Χ-Τ2 που τελικά αγόρασα και μου απάντησε ο εκπρόσωπος μετά από μικρή αναμονή αλλά δε νομίζω να το κοίταξαν επιτόπου, υποθέτω ότι θα είδε τη σημείωση που είχε κάνει ο τεχνικός κατά τον έλεγχο. 1 ώρα πριν, qrstuv είπε Aυτό το θεματάκι είχε η δική μου λίγο πριν την κάνω ανταλλαγή. Δεν τους ενημέρωσα, και δεν γνωρίζω καν οι ίδιοι αν θα το είδαν. Ίσως κάποιος ανυποψίαστος την αγοράσει σαν και εμένα και μπει σε τρεχάματα. Εντάξει είναι μέσα στο ρίσκο που παίρνεις αγοράζοντας μεταχειρισμένα, ειδικά αν είναι παλιότερα μοντέλα. Ειδικά για μηχανές, καθώς τους φακούς τους θεωρώ πιο safe σαν αγορά μεταχειρισμένου. Εφόσον υπάρχει το 14ημερο επιστροφής και μια εγγύηση 6 μηνών κάπως σε καλύπτει. Επεξ/σία Κυριακή στις 05:52 μμ από pifilos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. Δευτέρα στις 04:49 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 04:49 μμ On 10/11/2024 at 15:11, qrstuv said: Zήτησε iban και τον swift κωδικό. Και χρεώθηκα επιπλέον 4 ευρώ για την προμήθεια. Έχω ξανά αγοράσει άλλες 2-3 φορές και με ανταλλαγή και δεν είχα ποτέ θέμα. Για παράδειγμα το ότι δεν παρέλαβα αυτό που περίμενα ή ότι ήταν κάτι ελαττωματικό, καμία σχέση. Το θέμα είναι ότι ελέγχουν πραγματικά αυτά που πουλάνε τα μεταχειρισμένα; Εκτός της κοσμητικής κατάστασης good, excellent κτλ. Η εμφάνιση αφορά μόνο εξωτερικές φθορές και τυχόν γραντουνιές. Δεκτό. Πρόσεξα ότι σε κάποιες dslr κάμερες αναφέρουν και τα κλικ. Θετικό κι αυτό. Τι γίνεται όμως με τα διαφράγματα ενός φακού. Περιμένω μια Fujifilm X100s η οποία είναι του 2013 και έχουν αναφερθεί και επίσημα από την ίδια τη Fuji ότι μοντέλα όπως x100 και x100s παρουσίαζαν συχνά κολλημένα διαφράγματα/λεπίδες. Ιδιαίτερα κάποια μοντέλα προς το τέλος του 2013 αν δε κάνω λάθος. Διαφράγματα, ταχύτητες κλείστρου, ροδέλες, πορτάκι μπαταρίας κ.α. Τα ελέγχουν όλα αυτά πριν τα κοστολογήσουν; Μήπως είναι λίγο στην τύχη; Νομίζω αυτή τη φορά πήγα στην τύχη.. cosmetic and functional condition. Οπότε ελέγχουν και κατα πόσο είναι λειτουργικά. Εκ' εμπειρίας είναι οπτικός έλεγχος και ότι ψιλά τύχει από άποψη χρηστικότητας. Τουλάχιστον αυτά είδα από κάποιες αγορές πριν χρόνια και ότι έχω πουλήσει. Τη Pentax K-1 που είχα πάρει είχαν μπαταρία που κρατούσε ακριβώς 5 λεπτά. Έπειτα έκλεινε η μηχανή. Έτσι δεν έκαναν τον κόπο να τη δοκιμάσουν πραγματικά, εφόσον θα το έβλεπαν ότι ήταν σάπια η μπαταρία σε 1-2 λεπτά. Άλλο παράδειγμα, ο sigma 150-600 που τους έστειλα είχε θέματα με το AF, αλλά δεν έκαναν καμία αναφορά και με μείωσαν την τιμή προσφοράς ήταν επειδή είχε ένα μικρό σημάδι στο μπροστά φακό.... Παρόμοιες ιστορίες έχουν και άλλα μέλη εδώ, με μηχανές που στάλθηκαν από mpb με προβληματικούς διακόπτες, αισθητήρες κ.ο.κ. Έτσι πολύ καλός έλεγχος όταν παραλάβεις. Δοκίμασε και δες τα πάντα. Εάν είναι κάτι που δεν ήταν γραμμένο στις λεπτομέρειες κατευθείαν αναφορά και επιστροφή. Προσωπικά σταμάτησα τις αγορές από εκεί και μόνο πουλάω όταν συμφέρει (συνήθως Fuji ή άλλες μηχανές/φακούς που είναι στο hype). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipN Δημοσ. Τρίτη στις 02:37 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 02:37 μμ - Η δική μου εμπειρία λέει ότι ο έλεγχος, όπου και όταν γίνεται, είναι πλημμελής. - Κάποιες φορές οι υποσημειώσεις στη σελίδα του MPB, σε έναν έμπειρο, μπορεί να δείχνουν και το αντίθετο από αυτό που στους περισσότερους φαίνεται φυσικό. - Tα παραδείγματα που έδωσε παραπάνω ο LongTom ή παρόμοια με αυτά, τα έχω δει κι εγώ είτε σε δικές μου αγορές είτε σε αγορές φίλων γι αυτό τα τελευταία χρόνια αγοράζω από εκεί μόνο ευκαιρίες ή πράγματα που μπορώ να αγοράσω μεγαλύτερη εγγύηση από αυτή των 6 μηνών (2 χρόνια συνήθως). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα