Katerinapaleont Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Ξέρετε ή έχετε ακουσει αν το μαθηματικό Κρήτης είναι καλή σχολή?
V.I.Smirnov Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Θέλεις να πας σε τμήμα φυσικής ή μαθηματικών; Έχει μεγάλη σημασία, διότι το αντικείμενο σπουδών στις δυο περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικό. - Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από V.I.Smirnov
Katerinapaleont Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, V.I.Smirnov είπε Θέλεις να πας σε τμήμα φυσικής ή μαθηματικών; Έχει μεγάλη σημασία, διότι το αντικείμενο στις δυο περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικό. - Στο μαθηματικό με τα μόρια που έχω αλλά θα βάλω στο μηχανογραφικό και της φυσικής με την ελπίδα ίσως
V.I.Smirnov Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Για αστροφυσική και κοσμολογία πας και απ' τις δυο σχολές. Ο κάθε δρόμος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Από το μαθηματικό ίσως και να είναι καλύτερα... - Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από V.I.Smirnov
Katerinapaleont Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Ναι η αλήθεια είναι πιο ευκολα μπορώ να κουμανταρω τα μαθηματικά παρα την φυσική... 8 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Για αστροφυσική και κοσμολογία πας και απ' τις δυο σχολές. Ο κάθε δρόμος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Από το μαθηματικό ίσως και να είναι καλύτερα... - Να σε ρωτήσω κάτι σημαντικό Στο αει που είμαι δεν έχει κατεύθυνση αστροφυσική ή πυρηνική φυσική αλλά κάτι γενικά με ενέργειες και περιβάλλον τα οποία δεν με ενδιαφέρουν ώστε να τα εξελίσσεται σε μεταπτυχιακό Η κατευθυνση μετράει στο μεταπτυχιακό που θες να κάνεις?
V.I.Smirnov Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Λάθος το σκέπτεσαι. Η αλήθεια είναι ότι τα μαθηματικά σε τέτοιους κλάδους είναι πολύ σημαντικά, και με σωστή επιλογή μαθημάτων θα πάρεις καλύτερο υπόβαθρο από ένα μαθηματικό τμήμα παρά από ένα φυσικό. Π.χ., κβαντομηχανική και μηχανική lagrange-hamilton (ακόμη και σχετικότητα) κάνουν στα μαθηματικά τμήματα, ίσως όχι τόση όσο στα τμ. φυσικής αλλά κάνουν. Αντίθετα, τανυστές, πολλαπλότητες, γεωμ. Riemann κ.α. δεν κάνουν στα τμήματα φυσικής - και οπωσδήποτε όχι με τον προσανατολισμό και το βάθος που κάνουν στα μαθηματικά τμήματα. Γενικά μιλώντας, αν πας φυσικό, οι μαθηματικές γνώσεις που θα σου λείπουν για να ασχοληθείς με τέτοια θέματα είναι γενικά πιο δύσκολο να καλυφθούν από τις αντίστοιχες ελλείψεις σε φυσική αν πας σε μαθηματικό. Πάντα με γνώμονα τους συγκεκριμένους κλάδους. Το πρόγραμμα σπουδών κάθε τμήματος καλύπτει κάποιες ανάγκες αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο αλλά νομίζω ότι αυτό συμβαίνει. Η κατεύθυνση μπορεί να μετράει αλλά δευτερευόντως. Δες τις προκηρύξεις των μπσ και θα καταλάβεις... - Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2022 από V.I.Smirnov
Katerinapaleont Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 18 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Λάθος το σκέπτεσαι. Η αλήθεια είναι ότι τα μαθηματικά σε τέτοιους κλάδους είναι πολύ σημαντικά, και με σωστή επιλογή μαθημάτων θα πάρεις καλύτερο υπόβαθρο από ένα μαθηματικό τμήμα παρά από ένα φυσικό. Π.χ., κβαντομηχανική και μηχανική lagrange-hamilton (ακόμη και σχετικότητα) κάνουν στα μαθηματικά τμήματα, ίσως όχι τόση όσο στα τμ. φυσικής αλλά κάνουν. Αντίθετα, τανυστές, πολλαπλότητες, γεωμ. Reimann κ.α. δεν κάνουν στα τμήματα φυσικής - και σίγουρα όχι με τον προσανατολισμό και το βάθος που κάνουν στα μαθηματικά τμήματα. Γενικά μιλώντας, αν πας φυσικό, οι μαθηματικές γνώσεις που θα σου λείπουν για να ασχοληθείς με τέτοια θέματα είναι γενικά πιο δύσκολο να καλυφθούν από τις αντίστοιχες ελλείψεις σε φυσική αν πας σε μαθηματικό. Πάντα με γνώμονα τους συγκεκριμένους κλάδους. Το πρόγραμμα σπουδών κάθε τμήματος καλύπτει κάποιες ανάγκες αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο αλλά νομίζω ότι αυτό συμβαίνει. Η κατεύθυνση μπορεί να μετράει αλλά δευτερευόντως. Δες τις προκηρύξεις των μπσ και θα καταλάβεις... - Έτσι όπως τα λες έχεις δίκιο. Βέβαια σπουδάζω φυσική σε ένα νεοσύστατο τμήμα, το οποίο δεν με καλύπτει στον τομέα των γνώσεων Αλλά μπορώ να διδάξω τον εαυτό μου πληθος μαθηματικών και φυσικής ώστε να αποκτήσω ένα πολυ καλο υπόβαθρο μέσω διαδικτύου? Αφου η βιβλιοθήκη μας δεν είναι έτοιμη
V.I.Smirnov Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν online διαλέξεις (video από πανεπιστήμια ελληνικά και ξένα) για πάρα πολλά θέματα τέτοιου είδους. Αλλά δεν τα συστήνω. Αγόρασε ένα βιβλίο που να ταιριάζει στο γνωστικό σου υπόβαθρο και ξεκίνα να το μελετάς. Θα σου πάρει ΠΟΛΥ καιρό αλλά θα έχεις μεγάλο όφελος. Προσωπική ιστορία. Όταν ήμουν 3ο έτος (μηχανικός), αρκετά χρόνια πριν, μου αναπτύχθηκε ένα ενδιαφέρον για την τανυστική ανάλυση και τη γεν. σχετικότητα. Έψαξα σημειώσεις/βιβλία από το μαθηματικό του απθ, βρήκα λίγα πράγματα αλλά ήταν πολύ θεωρητικά, και μακριά από αυτό που ήθελα. Ανάμεσα στα άλλα αγόρασα κι αυτό : https://www.politeianet.gr/books/9789607122216-schutz-f-bernard-traulos-geniki-schetikotita-49728 Διάβασα πολύ προσεκτικά περίπου τα 3/4 του βιβλίου αυτού, μου πήρε μήνες, αλλά έμαθα πολλά πράγματα. Ακόμη το έχω, με τις σελίδες του κιτρινισμένες από το ξεφύλλισμα, και γεμάτες σημειώσεις με μολύβι. Θυμάμαι ακόμη πόσες ώρες είχα ξοδέψει για να καταλάβω τι είναι οι 1-μορφές, η συναλλοίωτη παραγώγιση, και άλλα δύσκολα πράγματα απο τη διαφορική γεωμετρία. Για να καταλάβω τι ακριβώς είναι ο τανυστής του Riemann και πώς αναπαριστά την καμπυλότητα μου είχε πάρει μέρες να διαβάζω ξανά και και ξανά τις συγκεκριμένες σελίδες και να σκέφτομαι το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα βέβαια δεν έχω καμιά δυσκολία, αλλά τότε ήξερα πολύ λιγότερα πράγματα και δεν είχα κανέναν να μου λύσει τις απορίες, ούτε είχα άλλες πηγές, και μου είχε βγει ο πάτος... (μιλάμε βέβαια πάντα για ενασχόληση από προσωπικό ενδιαφέρον, και αυτοδίδακτος). Κάποια στιγμή θα το ξεθάψω απ΄ τη βιβλιοθήκη και θα αναρτήσω ένα-δυο photos από τις σελίδες του. Τώρα δεν θα το συνιστούσα για προσωπική μελέτη σε κάποιον επίδοξο που πιάνει πρώτη φορά τέτοια θέματα καθώς υπάρχουν πλέον πιο βατά κείμενα - αλλά τότε ήταν το μόνο που είχα βρει... - Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2022 από V.I.Smirnov
Katerinapaleont Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καταρχάς να σου πω ενα μεγαλο συγχαρητήρια που συνοδεψες την σχολή σου και τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα σου μαζί!!!! Δευτερον δεν μπορώ να κρυψω ότι μέσα από τις συζητήσεις μας παίρνω θάρρος και προσπαθω να κατανοήσω την διαδρομή που θα τραβήξω . Θα ήθελα να σε ρωτήσω πως κατάφερες να φέρεις και τα δυο εις πέρας εννοώ από θέμα χρόνου Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από Katerinapaleont
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα