Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Agony είπε

Να συμπληρώσω ότι τα κλειστού τύπου ακουστικά προκαλούν και ζημιά στην ακουστική μεβρανη του αυτιού μας με το Κάιρο. Και ο λόγος είναι απλός... Στα κλειστού τύπου ακουστικά τα ηχητικά κύματα που παράγονται από τον driver των ακουστικών κατευθύνονται στο τύμπανο και μετά βρίσκουν αντίσταση στο μέσα στο κλειστό σασί των ακουστικών με αποτέλεσμα σε αντίθεση με του ανοιχτού τύπου να μην εκτονώνονται στο περιβάλλον αλλά στην μεβρανη του αυτιού μας.

Δυστυχώς αυτό είναι ένα κομμάτι που δεν αναφέρεται για αυτό και DJ που έχουν ακουστικά High pressure HD25 με τρελή μόνωση έχουν προβλήματα ακοής.

Τώρα για ακουστικά τύπου XM4 noise cancelling που ακούς λες και είσαι μέσα σε σπηλιά δεν μπαίνω καν στο κόπο να αναλύσω.

Όλα είναι θέμα μάρκετινγκ και ακουστικά όπως τα XM4 Razer Corsair κτλ θα πουλάνε για πάντα.

Η υψηλή πίεση που ασκούν τα κλειστού τύπου ακουστικά(γενικά) και τα IEM στο τύμπανο του αυτιού, πέρα από ανθυγιεινή έως οδυνηρή, καταστρέφει την virtual surround εμπειρία ακριβώς γιατί ο εγκέφαλος προσδοκά χαμηλή πίεση όπως και κατά την ακρόαση ηχείων. Πέρα από τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις που προδίδουν ευκολότερα τη θέση των μεγαφώνων.

• Like 1
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό δλδ που προτείνεται είναι να πάει να αγοράσει κάποιος ένα audiophile set ακουστικών για να παίζει video games? Επειδή δεν βρίσκω τον λόγο να δώσει τόσα πολλά λεφτά αν δεν έχει σκοπό να ακούει μουσική από αυτά.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, music_lover είπε

Αυτό δλδ που προτείνεται είναι να πάει να αγοράσει κάποιος ένα audiophile set ακουστικών για να παίζει video games? Επειδή δεν βρίσκω τον λόγο να δώσει τόσα πολλά λεφτά αν δεν έχει σκοπό να ακούει μουσική από αυτά.

Eσύ αυτό κατάλαβες τόση ώρα; Ότι πρέπει να δώσει πολλά λεφτά;

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Herald είπε

Eσύ αυτό κατάλαβες τόση ώρα; Ότι πρέπει να δώσει πολλά λεφτά;

Ναι γιατί τα audiophile κοστίζουν. Δώσε ένα παράδειγμα τι εννοείτε, πχ έχω τα HyperX Cloud Flight, τα πήρα 80 ευρώ. Τι θα μπορούσα να πάρω αντί για αυτά για να παίζω video games? Δεν ακούω μουσική από αυτά, παίζω μόνο παιχνίδια από κονσόλα και για αυτό το λόγο αγοράστηκαν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ναι γιατί τα audiophile κοστίζουν. Δώσε ένα παράδειγμα τι εννοείτε, πχ έχω τα HyperX Cloud Flight, τα πήρα 80 ευρώ. Τι θα μπορούσα να πάρω αντί για αυτά για να παίζω video games? Δεν ακούω μουσική από αυτά, παίζω μόνο παιχνίδια από κονσόλα και για αυτό το λόγο αγοράστηκαν.

DT770 / grado SR60x / fidelio x2hr / akg k612pro /  philips shp9500 /athm40x / pc38x (αν και δεν θα τα βρείς Ελλάδα)

Όλα παίζουν κάπου μεταξύ 100 και 130€. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Herald είπε

DT770 / grado SR60x / fidelio x2hr / akg k612pro /  philips shp9500 /athm40x / pc38x (αν και δεν θα τα βρείς Ελλάδα)

Προτείνεις δλδ να θυσιάσω την φορητότητα (είναι ασύρματα τα Hyper X) για χάρη της ποιότητας (των ενσύρματων). Αξίζει όμως αυτή η θυσία για χρήση σε video games?

Για την μουσική μου πχ έχω επιλέξει τα M40X. Η διαφωνία μου είναι ότι τα video games δεν αξίζουν να παίζονται από υψηλής ποιότητας ακουστικά. Ένα ασύρματο headset μέχρι 100 ευρώ είναι υπεραρκετό.

Δημοσ.
21 minutes ago, Herald said:

Αν βέβαια κάποιος θέλει να μιλάει ενώ παίζει πρέπει να προσθέσει και το κόστος ενός μικροφώνου ενώ αν παίζει σε κονσόλα ή και σε PC από απόσταση και θέλει να μικρόφωνο δεν του κάνει κανένα. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, music_lover είπε

Προτείνεις δλδ να θυσιάσω την φορητότητα (είναι ασύρματα τα Hyper X) για χάρη της ποιότητας (των ενσύρματων). Αξίζει όμως αυτή η θυσία για χρήση σε video games?

Για την μουσική μου πχ έχω επιλέξει τα M40X. Η διαφωνία μου είναι ότι τα video games δεν αξίζουν να παίζονται από υψηλής ποιότητας ακουστικά. Ένα ασύρματο headset μέχρι 100 ευρώ είναι υπεραρκετό.

Ποια φορητότητα ρε μαν, λές ότι τα έχεις για να παίζεις παιχνίδια, που τα παίζεις τα παιχνίδια, στην κουζίνα; Άρα τι σημασία έχει αν είναι φορητά η όχι;;

Δεν ξέρω από που πηγάζει το ότι τα παιχνίδια δεν αξίζει να παίζονται από υψηλής ποιότητας ακουστικά. Εννοείται πως διαφωνώ

1 λεπτό πριν, NickTG είπε

Αν βέβαια κάποιος θέλει να μιλάει ενώ παίζει πρέπει να προσθέσει και το κόστος ενός μικροφώνου ενώ αν παίζει σε κονσόλα ή και σε PC από απόσταση και θέλει να μικρόφωνο δεν του κάνει κανένα. 

Ισχύει, πρέπει να προσθέσει 95 cents, τόσο έχουν τα μικρόφωνα που έχουν τα headsets :P 

Δημοσ.
33 minutes ago, music_lover said:

Εγώ που έδωσα 20€ για Plantronics 400 Pro τι ακουστικά μπορούσα να πάρω άραγε? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά να κάνω και εγώ μια ερώτηση; Επειδή έχω μικρό παιδί και θέλω να βλέπω ταινίες τι ακουστικά θα προτείνατε για

να πάρω την αίσθηση του surround ήχου πού παίρνω από 5.1 ηχεία με Dolby digital  ενισχυτή; Με ενδιαφέρουν μόνο για ταινίες,

Για μουσική έχω.

Επεξ/σία από tsikotsi
Δημοσ.
4 minutes ago, Herald said:

Ισχύει, πρέπει να προσθέσει 95 cents, τόσο έχουν τα μικρόφωνα που έχουν τα headsets :P 

Δεν είπα βέβαια ότι είναι ακριβά. Ότι χρειάζεται έξτρα ήταν το point ενώ σε κονσόλα ή σε PC σε απόσταση απλά δεν έχεις μικρόφωνο. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NickTG είπε

Εγώ που έδωσα 20€ για Plantronics 400 Pro τι ακουστικά μπορούσα να πάρω άραγε? 

Mε 20€ ότι και να πάρεις το ίδιο είναι. Τα ακουστικά του θέματος ξεκινάνε από τα 100 και φτάνουν τα 300, οπότε δεν ξέρω που κολλάει το ότι εσύ έχεις ακουστικά με 1€. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Herald είπε

Ποια φορητότητα ρε μαν, λές ότι τα έχεις για να παίζεις παιχνίδια, που τα παίζεις τα παιχνίδια, στην κουζίνα; Άρα τι σημασία έχει αν είναι φορητά η όχι;;

Δεν ξέρω από που πηγάζει το ότι τα παιχνίδια δεν αξίζει να παίζονται από υψηλής ποιότητας ακουστικά. Εννοείται πως διαφωνώ

Τα gaming headsets έχουν και αυτή την δυνατότητα. Καλώς ή κακώς την έχουν και υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που την εκτιμούν και την επιζητούν άσχετα με το ότι εσύ την θεωρείς ανούσια. Δεν θέλουν να μπλέκουν με καλώδια. Με βάση την λογική σου τότε άχρηστα και τα ασύρματα gamepads, από την κουζίνα θα τα παίξεις τα video games? Και εγώ διαφωνώ στο ότι τα video games έχουν υψηλές απαιτήσεις ποιότητας ήχου όσον αφορά τα ακουστικά.

Δημοσ.
3 minutes ago, Herald said:

Mε 20€ ότι και να πάρεις το ίδιο είναι. Τα ακουστικά του θέματος ξεκινάνε από τα 100 και φτάνουν τα 300, οπότε δεν ξέρω που κολλάει το ότι εσύ έχεις ακουστικά με 1€. 

Με 20€. Μπερδεύεσαι στο διάβασμα? 

Αν όμως τα βρεις με 1€ ενδιαφέρομαι για 5 κομμάτια.

Άλλος ήταν αυτός που έβγαλε όλα τα gaming ακουστικά άχρηστα, όχι εγώ. Υποθέτω αυτός ο άλλος θα έχει προτάσεις για όλο το εύρος τιμών. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, music_lover είπε

Τα gaming headsets έχουν και αυτή την δυνατότητα. Καλώς ή κακώς την έχουν και υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που την εκτιμούν και την επιζητούν άσχετα με το ότι εσύ την θεωρείς ανούσια. Δεν θέλουν να μπλέκουν με καλώδια. Με βάση την λογική σου τότε άχρηστα και τα ασύρματα gamepads, από την κουζίνα θα τα παίξεις τα video games? Και εγώ διαφωνώ στο ότι τα video games έχουν υψηλές απαιτήσεις ποιότητας ήχου όσον αφορά τα ακουστικά.

Το ασύρματο gamepad το θες  για να παίζεις πχ. από τον καναπέ στην τηλεοράση. Αν κάθεσαι στο PC τι να το κάνεις το ασύρματο gamepad? Και στο λέω γιατί έχω ασύρματο gamepad, αλλά όταν κάθομαι στο PC τα έχω με το καλώδιο...

Δεν ξέρω καν τι σημαίνει "υψηλές απαιτήσεις ποιότητας ήχου". Όσο υψηλές απαιτήσεις έχει και μια ταινία ή ενα τραγούδι, τι το διαφορετικό έχουν τα παιχνίδια και δεν χρειάζονται ήχο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...