Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ατομικη ευθυνη ειναι να κοιτας τον δρομο ανεξαρτητα αν εχεις πρασινο ως πεζος.

Ναι ρε συ, δεν είπα ούτε να μην παίρνεις τα μέτρα σου, ούτε να είσαι γιολο.

Θέλω να πω πως ότι κ να κάνεις θα σε κλέψουν... Ε δεν μπορεί να φταίει το θύμα.

Ούτε τα λεφτά τα είχα στο χέρι ούτε το πορτοφόλι κωλοτσεπη....

Εμένα δηλαδή που μου έκλεψαν το αμάξι από την πιλοτή, που είχε συναγερμό, ήταν σε φυλασσόμενο χώρο και κελιδωμενο τι άλλο έπρεπε να κάνω...που είναι η ατομική μου ευθύνη.

Να σημειώσω πως ποτέ δεν βρέθηκε ούτε συνέλαβαν κανέναν...

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

χωρις πορτοφολι διακοπες?

seems legit.

Καλα παιδες, διακοπες σε κανα νησι θα πηγαινε ο TS, οχι στην Παταγονία ξερωγω :lol:

That said, γενικα ο ηλεκτρικός και το Μετρο είναι η χαρα του κλέφτη, πρέπει να εισαι προετοιμασμενος παντα πως μπορει να σου κλεψουν το πορτοφόλι και να έχεις τον νου σου.

Η αλήθεια είναι ότι τότε που χρησιμοποιουσα τα ΜΜΜ ειχα διαπιστώσει πως οι κλεφτες είχαν αποθρασυνθει τελείως, ουτε τα προσχήματα δεν κρατούσαν. Μαλιστα επειδη τους flagαρα, οπως και αρκετοι απο τους καθημερινούς επιβάτες, απο ενα σημειο και μετα έβριζαν απροκάλυπτα που τους χαλαγε η μπιζνα.

• Like 1
Δημοσ.

"ενοια ατομικης ευθυνης" οκ ενταξει γελανε και οι πετρες .

σε κλεβουν το πορτοφολι και φταις και απο πανω επειδη δε το ειχες τριπλοκλειδωσει με λουκετα πανω σου ,  και αυτο στο πιο κεντρικο σημειο της πολης στο συνταγμα

20 αστυνομικους προστασια εχει ο καθε τυχαρπαστος πολιτικος και φυντανια δημοσιογραφαρες. στο μετρο κανενας πριν τις 8 .

οτι ναναι, δεν υπαρχει σωτηρια. ο καθενας μονος του στην ζουγκλα

• Like 7
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, MariaLog είπε

"ενοια ατομικης ευθυνης" οκ ενταξει γελανε και οι πετρες .

σε κλεβουν το πορτοφολι και φταις και απο πανω επειδη δε το ειχες τριπλοκλειδωσει με λουκετα πανω σου ,  και αυτο στο πιο κεντρικο σημειο της πολης στο συνταγμα

20 αστυνομικους προστασια εχει ο καθε τυχαρπαστος πολιτικος και φυντανια δημοσιογραφαρες. στο μετρο κανενας πριν τις 8 .

οτι ναναι, δεν υπαρχει σωτηρια. ο καθενας μονος του στην ζουγκλα

Αμ δε που σου επιτρέπεται έστω το "ο καθείς για τον εαυτό του"...

Εδώ σπίτι σου μπαίνουν και αν ασχοληθείς, φέρεις και ευθύνη...

Το είπε μέσες-άκρες και ένας παραπάνω,οκ ατομική ευθύνη,βεβαίως αλλά μην μου τη λες ή με τρέχεις  σε περίπτωση αυτοδικίας,και κερατάς και δαρμένος δηλαδή...

Όσο για αυτούς που σίγουρα θα πεταχτούν να μιλήσουν για τζάμπα μαγκιές και Ράμπο του πληκτρολογίου, σας εύχομαι να μην σας τύχει...Διότι ότι και να έχετε προσπαθήσει να πείσετε το μυαλό σας να μην κάνει, την πραγματικά δύσκολη στιγμή, θα σας πουλήσει και θα αποφασίσει η αδρεναλίνη και το ένστικτο επιβίωσης την κατάληξη...

Εύχομαι κύριε νηματοθέτα να χάσατε μόνο προιόντα ηλεκτρονικής τραπεζικής και όχι μετρητά, και καλές διακοπές εύχομαι...

Επεξ/σία από ChrisOnceMore
Δημοσ.

Δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός σε κεντρικοτατο τουριστικό σταθμό μετρό στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Ελλάδα, που κατέχει την 2η θέση στην ΕΕ σε αριθμό αστυνομικών κατ’ αναλογία πληθυσμού.

Όλη η κατάντια της χώρας και της υποδούλωσης των κατοίκων της συνοψίζεται σε αυτό το θέμα... 

Αντί να μιλήσετε για αυτή την ντροπή που συντελείται στους κατοίκους της χώρας μιλάτε για την ατομική ευθύνη των κατοίκων..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Νομίζω οτι την έννοια της ατομικής αλλά και συλλογικής ευθύνης την έχουμε παγιώσει με το παραπάνω τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Προφανώς και δεν πας στο μετρό με ανοιχτές τσέπες, αν και δε καταλαβαίνω το λόγο που πρέπει να ειμαστε σφιγμένοι επειδή "ετσι ειναι".

Δεν ξέρω ωστοσο αν τα θεματα ασφαλειας, αφορουν μονο την ατομική ευθύνη, ούτε οτι "ειναι παγκοσμιο προβλημα, άρα προσεχε".

Το προβλημα των πορτοφολάδων ας πουμε ξεκινάει καθαρά από το γεγονός οτι 

1. Η αστυνόμευση ειναι μηδαμινή

2. Το πλαίσιο νόμου ειναι παραπάνω απο χαλαρό για τέτοιες περιπτώσεις, αφου ως γνωστων συλλαμβάνονται ακομα και 50 φορές για το ίδιο αδικημα.

Προφανως λοιπόν το να ριχνουμε το βάρος στον κόσμο, επειδή έχει παγιωθεί μια τέτοια κατάσταση και δε κάνουμε το παραμικρό για να την αντιμετωπίσουμε ριζικά, χωράει συζήτηση.

Πρόσφατα, αποφασιστηκε να αντιμετωπιστει ας πουμε το προβλημα στα πανεπιστήμια. Ιδρυθηκε πανεπιστημιακή αστυνομία. Ριζικη αντιμετωπιση ενος προβλήματος λέγεται αυτο.

Να μη ξεχνάμε πως έχουμε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ανθρωπινου δυναμικου στα σωματα ασφαλείας, που θα μπορουσε κάλλιστα να απασχοληθεί στη αντιμετωπιση τέτοιων θεμάτων. Και όχι να μιλάμε για αυξηση διαρρήξεων-πορτοφολάδων και η ευθυνη να πεφτει στον πολιτη που πχ δεν κρατουσε καραούλι, ή δεν έβαλε σουπερ ντουπερ πορτα ασφαλείας, επειδή "ετσι ειναι" και "ειναι παγκοσμιο προβλημα". Τα προβλήματα υπάρχουν για να λυνονται, οχι για να συνεχίζουν να υπάρχουν και να τα παγιωνουμε ως τροπο ζωής.

Για το θέμα της εγκληματικότητας, έχει αναφερθεί με υπομνημα ακομα και ο δημαρχος Αθηναίων.

• Like 2
  • Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αυτοπροστασία ονομάζεται ο λόγος που δεν καταλαβαίνεις.

Όταν σταμπάρεσαι από μακριά και δεν μπορείς να αντιδράσεις καθόλου γιατί κουβαλάς μπαγκάζια, έχεις τα χρήματα και τις κάρτες σου φυλαγμένες.

Οι παππούδες μας το ονόμαζαν και κοινή λογική αυτό.

Υ.Γ. Πάρα πολύ θα ήθελα να συζητήσω το παράδειγμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τις αντιδράσεις που υπήρξαν από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, το τι ειπώθηκε περί καταστολής και αστυνομοκρατίας, αλλά πρώτον δεν το επιτρέπουν οι κανόνες του insomnia και δεύτερον είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ πως όλοι αυτοί που γράφουν για δρακόντια μέτρα και δραστικές λύσεις καμία απολύτως αντίρρηση δεν θα είχαν να υπάρχουν κάμερες παντού και πάντα, κι αστυνομία σε κάθε γωνία.

• Like 2
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...