cpil123 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Χθες έπεσα και εγώ θύμα στο μετρό. Ένας έπεσε πάνω μου την ώρα που έμπαινα στο μετρό στο Μοναστηράκι και ένας δεύτερος μου έβγαλε το πορτοφόλι από την αντίθετη πλευρά. Τα πάντα τελείωσαν σε δευτερόλεπτα γιατί οι τύποι το έκαναν λίγο πριν κλείσει η πόρτα και πετάχτηκαν έξω. Ο λόγος που το γράφω είναι γιατί το συμβάν έγινε στις 7:30 το πρωί και έπρεπε να περιμένω μέχρι τις 8 για να έρθει ο πρώτος αστυνομικός στο Σύνταγμα. Το μόνο που μου είπε είναι να πάω να το δηλώσω στο ΑΤ Ακρόπολις. Έπρεπε να τρέχω εκεί με 2 βαλίτσες για να μου δώσουν ένα χαρτί. Ούτε την περιγραφή των τύπων δεν με ρώτησε ούτε αν θα κάνουν κάτι με τις κάμερες των σταθμών. Προφανώς κανένας δεν θα ασχοληθεί και οι τύποι θα συνεχίσουν να βγάζουν πλούσιο μεροκάματο εις βάρος μας. Ελληνικό κράτος το μεγαλείο σου... 1 1 1 5
dbrillis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Πηγές να το δηλώσεις; Αν όχι, δεν φταίει μόνο το κράτος οπως λες.
Τέρης Α. Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, cpil123 είπε Ένας έπεσε πάνω μου την ώρα που έμπαινα στο μετρό στο Μοναστηράκι και ένας δεύτερος μου έβγαλε το πορτοφόλι από την αντίθετη πλευρά. Ακριβώς το ίδιο και σε γνωστό μου το '17 και νομίζω αναφέρθηκε πέρυσι και στα κανάλια αντίστοιχο περιστατικό. 7 λεπτά πριν, cpil123 είπε Προφανώς κανένας δεν θα ασχοληθεί και οι τύποι θα συνεχίσουν να βγάζουν πλούσιο μεροκάματο εις βάρος μας. Όπως είναι η βαλίτσα, διπλοκλειδωμένο μέσα το πορτοφόλι και το κινητό και τίποτα δεν θα γίνει. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από Τέρης Α. 1 1
Nabuko Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 6 λεπτά πριν, cpil123 είπε Προφανώς κανένας δεν θα ασχοληθεί και οι τύποι θα συνεχίσουν να βγάζουν πλούσιο μεροκάματο εις βάρος μας. Ελληνικό κράτος το μεγαλείο σου. Με το "κανένας" προφανώς εννοείς και τον εαυτό σου. Γιατί αν δεν κάνεις μήνυση δεν γίνεται να προχωρήσει η διαδικασία. Κατά καιρούς διαβάζω για εξάρθρωση κυκλωμάτων πορτοφολάδων σε ΜΜΜ πάντως. 1
cpil123 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δεν μου είπε ο αστυνομικός υπηρεσίας ότι έπρεπε να κάνω μήνυση κατά αγνώστων για να γίνει κάτι... Επίσης εγώ έπρεπε να προλάβω και ένα πλοίο γιατί έφευγα για διακοπές
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, cpil123 είπε Δεν μου είπε ο αστυνομικός υπηρεσίας ότι έπρεπε να κάνω μήνυση κατά αγνώστων για να γίνει κάτι... Επίσης εγώ έπρεπε να προλάβω και ένα πλοίο γιατί έφευγα για διακοπές χωρις πορτοφολι διακοπες? seems legit. 2 1
Narayan Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, cpil123 είπε Δεν μου είπε ο αστυνομικός υπηρεσίας ότι έπρεπε να κάνω μήνυση κατά αγνώστων για να γίνει κάτι... Επίσης εγώ έπρεπε να προλάβω και ένα πλοίο γιατί έφευγα για διακοπές Οι δικαιολογίες είναι εύκολες, όπως εύκολο είναι να κατηγορούμε τις Αρχές πως δεν κάνουν τη δουλειά τους ενώ εμείς δεν κάνουμε τα απαιτούμενα. Αλήθεια τι θα κάνεις τώρα στις διακοπές χωρίς πορτοφόλι; Τρόπος να φυλάξεις τα τημαλφή σου υπάρχει και στον ανέφεραν πιο πάνω, την επόμενη φορά να προσέχεις περισσότερο. 2 2
cpil123 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 35 λεπτά πριν, dbrillis είπε Πηγές να το δηλώσεις; Αν όχι, δεν φταίει μόνο το κράτος οπως λες. Μα το λέω ότι πήγα στο ΑΤ Ακρόπολις 20 λεπτά πριν, Narayan είπε Οι δικαιολογίες είναι εύκολες, όπως εύκολο είναι να κατηγορούμε τις Αρχές πως δεν κάνουν τη δουλειά τους ενώ εμείς δεν κάνουμε τα απαιτούμενα. Αλήθεια τι θα κάνεις τώρα στις διακοπές χωρίς πορτοφόλι; Τρόπος να φυλάξεις τα τημαλφή σου υπάρχει και στον ανέφεραν πιο πάνω, την επόμενη φορά να προσέχεις περισσότερο. Προφανώς και θα προσέχω περισσότερο. Απλώς μου έκανε έκπληξη ότι οι κάμερες δεν χρησιμοποιούνται εκτός αν γίνει κακούργημα, όπως επίσης ότι οι αστυνομικοί στο Σύνταγμα αναλαμβάνουν υπηρεσία στις 8 το πρωί. Πριν τις 8 όλα είναι χύμα. Ο παράδεισος των παράνομων
bill999r Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 6 λεπτά πριν, cpil123 είπε Προφανώς και θα προσέχω περισσότερο. Φίλε μου δυστυχώς τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Πλέον πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει πέσει θύμα κλοπής, εξαπάτησης ή με οποιοδήποτε τρόπο να του έχουν φάει λεφτά. Νομίζω ότι η μισή Ελλάδα κ παραπάνω ασχολείται με την παρανομία και η άλλη μισή πέφτει θύμα εξαπάτησης... Απ'ότι καταλαβαίνω κ ελπίζω δηλαδή, απλά οι συγκεκριμένοι απατεώνες βρέθηκαν με ένα άχρηστο πορτοφόλι που δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν. Στην περίπτωση σου ελπίζω μόνη ζημιά να είναι η ταλαιπωρία για επανέκδοση καρτών κτλ. Όσο για την αστυνομία και τις κάμερες δεν πρόκειται να ασχοληθούν για κανέναν λόγο. Από τη μια σίγουρα είναι απογοητευτική τέτοια συμπεριφορά, από την άλλη μπες στη θέση τους και σκέψου ότι ακόμη κ αν ασχοληθούν με καλή πρόσθεση, βρούνε τα λαμόγια και τα φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης, το πολύ πολύ να τους πάνε μέχρι τον εισαγγελέα και να φάνε κανένα μήνα με αναστολή. Την επόμενη μέρα θα είναι πάλι στα στέκια τους... Αν δεν σου έκαναν σημαντική ζημιά απλά προχωράς παραπάνω κ ποτέ μετρητά σε τέτοια μέρη... Ξέρω περίπτωση γνωστού μου που μπήκε στο μετρό με 1500 ευρώ για να πάει να εξοφλήσει μια υποχρέωση κ ούτε που κατάλαβε ποτέ κ πως τα πήραν ( μπορούσε απλά να κάνει ανάληψη αφού κατέβει από το μέτρο αλλά ήταν ανυποψίαστος). 1
Menelaos83 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δυστυχως απειρα τα περιστατικα, εχει τυχει να περιμενω να μπω στο μετρο και να συμβει ακριβως μπροστα μου και δεν πηρε χαμπαρι κανεις. Ασφαλιζουμε οσο καλυτερα πορτοφολι και κινητο, τον χειμωνα μπουφαν εσωτερικη κλειστη τσεπη και κλειστο και το μπουφαν και καλοκαιρι καλυτερα σε μπροστινη τσεπη παντελονιου που ειναι πιο δυσκολο για τους κλεφτες, οι γυναικες μεσα στην τσαντα και η τσαντα κρεμασμενη παντα μπροστα και οχι στο πλαι ωστε να υπαρχει οπτικη επαφη και τα χερια πανω στην τσαντα συνεχως οσο διαρκει η παραμονη στα ΜΜΜ.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Πρέπει κάποια στιγμή, σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα, να αντιληφθούμε την έννοια της ατομικής ευθύνης. Κυκλοφορείς με βαλίτσες στο μετρό, άρα φωνάζεις από χιλιόμετρα πως είσαι τουρίστας/ταξιδιώτης. Εκτός αυτού, είσαι και δυσκίνητος γιατί έχεις και μπαγκάζια να κουμαντάρεις. Άρα, είσαι στόχος σε ένα χώρο όπου, παγκοσμίως, διαχρονικά, δρουν σπείρες πορτοφολάδων. Και ενώ είσαι έτσι ευάλωτος, κυκλοφορείς με το πορτοφόλι σε ανοιχτή τσέπη. Πάλι καλά που δεν ήταν σε καμιά κωλότσεπη. Και σου φταίει το κράτος, γιατί δεν σου ζήτησαν να τους δώσεις περιγραφή (εγώ το έχω πει πως οι αμερικανικές αστυνομικές σειρές έχουν κάνει τεράστια ζημιά, αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης) ώστε... τι; Να τσιμπάνε όποιον ταιριάζει στην περιγραφή σου και να τον ζορίζουν μέχρι να τους πει αν βούτηξε το πορτοφόλι σου; Το πορτοφόλι σου το πέταξαν ένα λεπτό αφού το βούτηξαν. Όταν τους πιάσουν, δεν θα τους πιάσουν από καμία "περιγραφή". Έχουν την καταγγελία, έχουν την ώρα του περιστατικού, θα το κοιτάξουν. Όπως σου έγραψαν ήδη, κατά καιρούς οι αρχές εξαρθρώνουν σπείρες (και, βέβαια, φυτρώνουν άλλες, όσο υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν χυμαδιό σε σεσημασμένα επικίνδυνες περιοχές και μετά τους φταίει το ζύμπαντο όλο εκτός από την αφεντιά τους). Δεν φαντάζομαι να νομίζεις πως όλοι αυτοί πάνε και παραδίδονται από μόνοι τους, από τύψεις; Οπότε, κατανοητός ο εκνευρισμός, αλλά χρήσιμο θα ήταν να αναλογιστείς λίγο πώς θα μπορούσες να προστατεύσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Αλλιώς, την επόμενη φορά που θα σου συμβεί, πάλι για το κράτος θα γράφεις. 13 1 1 2
golden33 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Βέβαια, εκτός από τις ευθύνες του op, που καλά κάνετε και τις αναφέρετε, θα πρέπει να αναφέρουμε και τα λάθη του κράτους. Σε μια χώρα που η βαριά βιομηχανία της είναι ο τουρισμός, θα έπρεπε τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει και μία αστυνομική παρουσία στο μετρό και όχι να περιμένεις μισή ώρα για να εμφανιστεί αστυνομικός. Ειδικά στην Πλάκα τα σκηνικά που έχω δει είναι απίστευτα. Κάνουν ολόκληρο θεατρικό 5-6 άτομα για να ξαφρίζουν τους τουρίστες. Θα μπορούσαν στους πολυσύχναστους σταθμούς μετρό και σε Πλάκα, μοναστηράκι κλπ. να βάζουν μία αστυνομική παρουσία μήπως και αποτρέψει κάποιον. 3 1
cpil123 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, Snoob είπε Πρέπει κάποια στιγμή, σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα, να αντιληφθούμε την έννοια της ατομικής ευθύνης. Κυκλοφορείς με βαλίτσες στο μετρό, άρα φωνάζεις από χιλιόμετρα πως είσαι τουρίστας/ταξιδιώτης. Εκτός αυτού, είσαι και δυσκίνητος γιατί έχεις και μπαγκάζια να κουμαντάρεις. Άρα, είσαι στόχος σε ένα χώρο όπου, παγκοσμίως, διαχρονικά, δρουν σπείρες πορτοφολάδων. Και ενώ είσαι έτσι ευάλωτος, κυκλοφορείς με το πορτοφόλι σε ανοιχτή τσέπη. Πάλι καλά που δεν ήταν σε καμιά κωλότσεπη. Και σου φταίει το κράτος, γιατί δεν σου ζήτησαν να τους δώσεις περιγραφή (εγώ το έχω πει πως οι αμερικανικές αστυνομικές σειρές έχουν κάνει τεράστια ζημιά, αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης) ώστε... τι; Να τσιμπάνε όποιον ταιριάζει στην περιγραφή σου και να τον ζορίζουν μέχρι να τους πει αν βούτηξε το πορτοφόλι σου; Το πορτοφόλι σου το πέταξαν ένα λεπτό αφού το βούτηξαν. Όταν τους πιάσουν, δεν θα τους πιάσουν από καμία "περιγραφή". Έχουν την καταγγελία, έχουν την ώρα του περιστατικού, θα το κοιτάξουν. Όπως σου έγραψαν ήδη, κατά καιρούς οι αρχές εξαρθρώνουν σπείρες (και, βέβαια, φυτρώνουν άλλες, όσο υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν χυμαδιό σε σεσημασμένα επικίνδυνες περιοχές και μετά τους φταίει το ζύμπαντο όλο εκτός από την αφεντιά τους). Δεν φαντάζομαι να νομίζεις πως όλοι αυτοί πάνε και παραδίδονται από μόνοι τους, από τύψεις; Οπότε, κατανοητός ο εκνευρισμός, αλλά χρήσιμο θα ήταν να αναλογιστείς λίγο πώς θα μπορούσες να προστατεύσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Αλλιώς, την επόμενη φορά που θα σου συμβεί, πάλι για το κράτος θα γράφεις. Συμφωνώ στα περισσότερα που λες και ανάρτησα το θέμα για να ξεστραβωσω άτομα σαν εμένα πριν το συμβάν. Μια διευκρίνηση. Το πορτοφόλι ήταν σε τσέπη με φερμουάρ. Κλειστό το φερμουάρ. Εγώ κατάλαβα την κλοπή σχεδόν αμέσως αλλά αυτοί ήταν γρήγοροι και πετάχτηκαν έξω από το βαγόνι καθώς έκλειναν οι πόρτες. Όσο αφορά το γιατί δεν ρωτούν την περιγραφή... Ένας συνδυασμός της ώρας του συμβάντος, της περιγραφής και το αποτύπωμα των καμερών θα τους έδειχνε αυτούς που το έκαναν. Ιδίως αν είναι σεσημασμενοι
bill999r Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 9 λεπτά πριν, Snoob είπε έννοια της ατομικής ευθύνης. Δεν συμφωνώ καθόλου με την ατομική ευθύνη. Επειδή δηλαδή οι άλλοι είναι κλέφτες κ απατεώνες φταίει ο νόμιμος;;; Για εμένα φταει αποκλειστικά το κράτος κ το σύστημα δικαιοσύνης. Είτε μας αρέσει είτε όχι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί μόνο με δρακόντεια μέτρα. Ατομική ευθύνη δέχομαι εάν μου επέτρεπαν να τον κυνηγήσω κ να του κόψω τα χέρια. Αφού δεν μου επιτρέπουν την αυτοδικια δεν φέρω καμία ευθύνη. Απλά μας έχουν φτάσει στο σημείο να νιώθουμε κ υπεύθυνοι- χαζοί επειδή μας εξαπάτησαν... 1 1
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, bill999r είπε Δεν συμφωνώ καθόλου με την ατομική ευθύνη. Επειδή δηλαδή οι άλλοι είναι κλέφτες κ απατεώνες φταίει ο νόμιμος;;; Για εμένα φταει αποκλειστικά το κράτος κ το σύστημα δικαιοσύνης. Είτε μας αρέσει είτε όχι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί μόνο με δρακόντεια μέτρα. Ατομική ευθύνη δέχομαι εάν μου επέτρεπαν να τον κυνηγήσω κ να του κόψω τα χέρια. Αφού δεν μου επιτρέπουν την αυτοδικια δεν φέρω καμία ευθύνη. Απλά μας έχουν φτάσει στο σημείο να νιώθουμε κ υπεύθυνοι- χαζοί επειδή μας εξαπάτησαν... Ατομικη ευθυνη ειναι να κοιτας τον δρομο ανεξαρτητα αν εχεις πρασινο ως πεζος. 3 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις