mindreader Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Εχω ενα αρχειο excel απο τα παλια. Εννοω, 20ετιας. Δεν εχει μεσα αριθμους, αλλα κυριως ως διευθυνσιολογιο το εχω. Emails, τηλεφωνα, ονοματα κλπ. 8 φυλλα εργασιας. Και οχι ιδιαιτερα μακροσκελη. Μεγεθος αρχειου γυρω στα 100kb. Το δουλευω αλλοτε σε pc και αλλοτε σε mac. Παντα, ανεκαθεν, με microsoft office. Ωστοσο, τον τελευταιο καιρο, για πρωτη φορα, βλεπω οτι 'ζοριζεται'. Δουλευεις λιγη ωρα, μετα σαν να παγωνει, μπορει να μεινει ετσι παγωμενο κανα 3λεπτο, μετα μπορεις να κανεις επεξεργασια. Και σιγουρα δεν ειναι θεμα πχ υπολογιστη....οταν δουλευω σε νεο mac που φυσαει, ε οχι, δεν εχει να κανει... Αρα, κατι γινεται ή με το αρχειο, ή ισως με το ιδιο το excel; Οπως και να 'χει, ειπα να ανοιξω αυτο το θεμα και να ρωτησω εδω, αν καποιος εχει αντιμετωπισει κατι αναλογο, και να πει πως το ελυσε. Στο google κυκλοφορουν διαφορα αρθα για το πως να 'ελαφρυνεις' ενα excel αρχειο, αλλα κυριως μιλανε ειτε για excel με πολλους αριθμους-συναρτησεις κλπ, ή με πολλες εικονες, charts κλπ Ομως αυτο που σας λεω, ειναι κατι αλλο. Ελπιζω να υπαρχει καποια λυση, για να δουλευει το αρχειο χωρις να τρωει σκαλωματα.
clampro Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Το μόνο που είχε δουλέψει σε μένα, ήταν να φτιάξω ένα καινούριο αρχείο και να κάνω φύλλο-φύλλο copy/paste και να δουλεύω στο καινούριο. Αφού είναι μόνο 8 φύλλα και όχι μεγάλα όπως λες, δεν θα σου πάρει πολλή ώρα. Δοκίμασέ το και δες. Θα σου πρότεινα να επικολλήσεις σκέτο κείμενο χωρίς μορφοποίηση και να φτιάξεις τις μορφοποιήσεις απευθείας στο καινούριο. 1
clampro Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, alxnt είπε Δοκίμασε να κάνεις ένα repair το office. Χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς υπολογιστές, PC και MAC. Δε νομίζω ότι έχει θέμα το ίδιο το Office. Θα το έκανε και σε άλλα spreadsheets. 1
kormos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 7 ώρες πριν, mindreader είπε Εχω ενα αρχειο excel απο τα παλια. Εννοω, 20ετιας. Δεν εχει μεσα αριθμους, αλλα κυριως ως διευθυνσιολογιο το εχω. Emails, τηλεφωνα, ονοματα κλπ. 8 φυλλα εργασιας. Και οχι ιδιαιτερα μακροσκελη. Μεγεθος αρχειου γυρω στα 100kb. Το δουλευω αλλοτε σε pc και αλλοτε σε mac. Παντα, ανεκαθεν, με microsoft office. Ωστοσο, τον τελευταιο καιρο, για πρωτη φορα, βλεπω οτι 'ζοριζεται'. Δουλευεις λιγη ωρα, μετα σαν να παγωνει, μπορει να μεινει ετσι παγωμενο κανα 3λεπτο, μετα μπορεις να κανεις επεξεργασια. Και σιγουρα δεν ειναι θεμα πχ υπολογιστη....οταν δουλευω σε νεο mac που φυσαει, ε οχι, δεν εχει να κανει... Αρα, κατι γινεται ή με το αρχειο, ή ισως με το ιδιο το excel; Οπως και να 'χει, ειπα να ανοιξω αυτο το θεμα και να ρωτησω εδω, αν καποιος εχει αντιμετωπισει κατι αναλογο, και να πει πως το ελυσε. Στο google κυκλοφορουν διαφορα αρθα για το πως να 'ελαφρυνεις' ενα excel αρχειο, αλλα κυριως μιλανε ειτε για excel με πολλους αριθμους-συναρτησεις κλπ, ή με πολλες εικονες, charts κλπ Ομως αυτο που σας λεω, ειναι κατι αλλο. Ελπιζω να υπαρχει καποια λυση, για να δουλευει το αρχειο χωρις να τρωει σκαλωματα. Σε αρχεία που κάνω και εγώ χρήση με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν αντιμετώπιζα θέμα όταν ήταν κυρίως .xlsm ή .xls. Αναγκαστικά έπαψα να τα κάνω χρήση τα (παλιά) .xlsm και .xls σε macOS και έκανα το αρχείο με τον γνωστό τρόπο από .xls σε .xlsx Όλα τα παραπάνω με προϋπόθεση ότι δεν είχαν/έχουν διαφορετική μορφοποίηση. 1
mindreader Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 5 ώρες πριν, kormos είπε Σε αρχεία που κάνω και εγώ χρήση με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν αντιμετώπιζα θέμα όταν ήταν κυρίως .xlsm ή .xls. Αναγκαστικά έπαψα να τα κάνω χρήση τα (παλιά) .xlsm και .xls σε macOS και έκανα το αρχείο με τον γνωστό τρόπο από .xls σε .xlsx Όλα τα παραπάνω με προϋπόθεση ότι δεν είχαν/έχουν διαφορετική μορφοποίηση. Ναι, εννοειτε οτι μετετρεψα σε xlsx Αντεγραψα τα worksheets σε νεο αρχειο excel. Θελω να δω πως θα παει.
kormos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, mindreader είπε Ναι, εννοειτε οτι μετετρεψα σε xlsx Αντεγραψα τα worksheets σε νεο αρχειο excel. Θελω να δω πως θα παει. Θα πρότεινα να το κάνεις copy το φύλλο σε νέο βιβλίο με τον προβλεπόμενο τρόπο ώστε να δεις αν προκύπτει γενικά από την δομή του φύλλου. Έχει διαφορά το select all --> copy σε νέο φύλλο από το δεξί κλικ στο φύλλο και copy σε νέο βιβλίο... (Τουλάχιστον αυτό έχω εντοπίσει κάποιες φορές σε δικά μου αρχεία) Μφχ 1
MastroGiannis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Εγώ σκέφτομαι και το antivirus, μήπως το σκανάρει συχνά, λόγω των πολλών υπερσυνδέσμων (Emails), ή, και το ίδιο το Excel να κολλάει γι' αυτόν το λόγο. Ρίξε μια ματιά στο task manager όταν κολλάει, να δεις τι παίζει.
mindreader Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, MastroGiannis είπε Εγώ σκέφτομαι και το antivirus, μήπως το σκανάρει συχνά, λόγω των πολλών υπερσυνδέσμων (Emails), ή, και το ίδιο το Excel να κολλάει γι' αυτόν το λόγο. Ρίξε μια ματιά στο task manager όταν κολλάει, να δεις τι παίζει. Μα κολαει και στο mac, που δεν εχει καν antivirus.
MastroGiannis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, mindreader είπε Μα κολαει και στο mac, που δεν εχει καν antivirus. Αν τα email φαίνονται ως υπερσυνδέσεις, αφαίρεσέ τες, ώστε να φαίνονται ως απλό κείμενο και δοκίμασε πάλι. Να απομονωθεί τουλάχιστον αυτή η εκδοχή, γιατί το μέγεθος αρχείου, και .xls κιόλας, είναι αμελητέο. 1
mindreader Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Μαλλον με εσωσε το mac παιδια. Πως; Λεω καποια στιγμη, τι να κανω, μωρε δεν το ανοιγω με το 'numbers', την αντιστοιχη εφαρμογη της apple για spreadsheets, να δω πως στην ευχη θα παει; Μηπως και απο εκει, δεν μου κολαει; Και με το που το ανοιγω, μου πεταει μηνυμα για 'missing fonts'!!!!!!! Μου προτεινε να κανει ενα substitution, και τελος. Απο τοτε, 'φτου μην το ματιασω', δεν φαινεται να κολαει. Φυσικα το εσωσα ξανα ως xslx μεσα απο το numbers, το ανοιξα στο excel, και φαινεται οτι δεν κολαει. Βεβαια, ειμαι ακομη επιφυλακτικος, να δω στην πορεια αν μου ξαναδημιουργησει προβλημα. Αλλα αναρωτιεμαι: επρεπε να σκεφτω να το ανοιξω με το numbers της apple, και να με 'ξελασπωσει' αυτο; Τοσο δυσκολο ειναι για την ιδια την microsoft, που δημιουργησε το excel, να εχει καπου μια @#$ ρουτινα, οπως εχει το numbers, να τσεκαρει για πιθανα χαζα προβληματα; Κανεις δεν φαινεται να μπορουσε να σκεφτει, τι ηταν αυτο που κυριολεκτικα εκανε το εν λογω αρχειο να σερνεται. Καπως ετσι κερδιζει διαρκως ποντους η apple, σε hardware και software, και καπως ετσι ολοι ριχνουν καντηλια στην microsoft, που ολα τα κανει μανταρα. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2022 από mindreader
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα